Super afacere facuta de Cristi Borcea in timpul pandemiei de coronavirus.
Fostul actionar al lui Dinamo si-a vandut apartamentul din Miami, la 8 ani dupa ce l-a pus la vanzare.
Borcea l-a cumparat in 2011 cu 1,450.000 de dolari, iar acum l-a dat pentru suma de 1, 900.000 de dolari.
Apartamentul este unul de lux, este compus din 3 dormitoare, un living, patru bai si un spatiu de 300 de metri patrati. El se afla situat pe malul oceanului. ...citeste mai departe despre "Borcea a dat lovitura in plina criza. Cati bani a luat dupa vanzarea apartamentului din Miami, de pe malul oceanului" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 28 Octombrie 2020, ora 12:07
Compania olandeza de asigurari Aegon a scos la vanzare afacerea sa din Europa de Est, inclusiv din Romania, in incercarea de a obtine numerar pentru a face fata mai bine efectelor negative ale pandemiei de coronavirus (Covid-19) si a-si majora castigurile pe pietele sale de baza, au declarat pentru Reuters surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.
In aceasta tranzactie, Aegon colaboreaza cu banca americana de investitii JPMorgan si a avut discutii preliminare cu firme din industrie pentru vanzarea subsidiarei, care este orientata in special pe Ungaria, dar este de asemenea activa in Polonia, Romania si Turcia, sustin sursele.
Acestea estimeaza ca tranzactia ar putea fi evaluata la aproximativ 650 milioane de euro (767,85 milioane de dolari) si ar putea fi vanduta ca parte a unui proces de licitatie.
Companiile de asigurari NN Group (Olanda) si KBC (Belgia) studiaza depunerea unor oferte pentru aceste active, in timp ce grupul german Allianz si-a exprimat de asemenea interesul, sustin sursele
Reprezentantii Aegon, Allianz, NN Group si KBC nu au comentat informatia.
Aegon ofera asigurari de viata si generale in Ungaria, unde este prezenta din 1992, cand a achizitionat fosta companie de asigurari de stat Allami Biztosito si apoi a folosit divizia sa ca o platforma pentru noi achizitii in Europa Centrala si de Est.
Directorul general al Aegon, Lard Friese, anunta in august ca va urma o revizuire a operatiunilor companiei pe unele din cele 20 de piete... mai mult
Marti, 27 Octombrie 2020, ora 09:42
Se spune ca publicitatea este mama succesului, iar daca vrei sa ai o afacere care sa-ti aduca profit, trebuie sa investesti si in promovare. Afla chiar acum care sunt cele mai bune metode prin care sa te faci cunoscut clientilor.
Atrage atentia asupra ta
Poate ca pandemia ti-a afectat afacerea, dar asta nu trebuie sa te dea inapoi. Trebuie sa atragi atentia asupra businessului pe care il conduci. Una dintre cele mai bune metode de a te face cunoscut este aceea de a apela la dynamic digital out of home sau, mai pe scurt, Dynamic DOOH. Intr-o piata in care digitalul isi face tot mai simtita prezenta, reclamele pe panouri stradale reprezinta in continuare o metoda excelenta de promovare a afacerii tale.
Dynamic DOOH este mai mult decat reclama outdoor. Vei avea la dispozitie si uneltele necesare pentru a masura audientele si a compara rezultatele. Astfel, vei afla foarte repede cat de mult ai atras atentia clientilor.
Afla totul despre content marketing si SEO
Content marketingul si SEO merg mana in mana. Oamenii au inceput sa se obisnuiasca sa foloseasca onlineul atunci cand fac cumparaturi, asa ca si afacerea ta trebuie sa fie vizibila pe internet.
Content marketingul presupune sa ai continut platit care sa-ti promoveze businessul si sa apara pe alte site-uri. Va trebui, bineinteles, sa platesti pentru asta, dar te vei bucura de controlul precis al mesajului pe care intentionezi sa-l transmiti. Mare atentie la publicul site-urilor pe care te promovezi:... mai mult
Miercuri, 26 August 2020, ora 17:17
Ion Tiriac si-ar putea majora si mai mult averea, intrucat in acest moment negociaza o afacere de 250 de milioane de euro.
Omul de afaceri poarta discutii pentru a vinde licenta turneului de tenis de la Madrid.
Negocierile se poarta cu oficialii turneului de la Viena, care ar dori sa preia aceasta licenta din 2025.
"Vom construi un nou stadion, al carui cost va fi de 250 de milioane de euro. Turneul nostru ar putea deveni de categoria Masters 1000, in locul celui de la Madrid, chiar daca Tiriac a cerut 250 de milioane de euro", a spus Herwig Straka, directorul turneului de la Viena, conform Tennis World.
Ion Tiriac a amenintat in repetate randuri ca va vinde turneul de la Madrid pe fondul neintelegerilor cu autoritatile locale.
Chiar daca au avut un acord verbal pentru prelungirea intelegerii, partile nu au finalizat discutiile.
In trecut, Tiriac a mai avut oferte pentru licenta din Rusia, Germania si Qatar.
C.S. ...citeste mai departe despre "Ion Tiriac negociaza o afacere de 250 de milioane de euro" pe Ziare.com mai mult
Joi, 31 Octombrie 2019, ora 19:01
In urma cu ceva timp am scris despre aspectele la care un potential vanzator trebuie sa fie atent atunci cand are de gand sa-si vanda afacerea. Credem ca este util sa prezentam si perspectiva de cealalta parte a baricadei, respectiv care sunt lucrurile pe care este recomandabil sa le urmareasca un potential cumparator in cazul unei achizitii.
In general, un antreprenor alege sa introduca o noua afacere in portofoliul sau fie prin infiintarea unui business nou de la zero, fie prin achizitia unui business deja functional.
Argumentele pro si contra pentru ambele scenarii sunt numeroase, insa pentru moment ne propunem sa discutam doar situatia achizitiei unui business operational.
Desi poate implica initial costuri mai mari, intrucat in principiu pretul unui business existent si functional este mai mare decat investitia intr-un start-up, achizitia unui business existent poate insemna in acelasi timp mai putine riscuri fata de inceperea unui business nou.
Din punct de vedere financiar, in cazul unei achizitii, potentialul cumparator are in fata si poate analiza date concrete privind profiturile si pierderile anterioare si existente ale afacerii, iar nu doar simple proiectii si estimari, precum in cazul unui business nou.
De asemenea, un business operational inseamna un istoric de clienti si furnizori, procese operationale bine stabilite si optimizate prin luarea in considerare a experientei trecute, angajatilor, drepturilor de proprietate intelectuala etc., care... mai mult
Marti, 30 Octombrie 2018, ora 12:20
Locurile de parcare de resedinta reprezinta o problema pentru cei mai multi bucuresteni, dar pentru unii s-au dovedit a fi si o posibilitate de afacere.
Mai exact, primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, a sesizat pe Facebook ca a descoperit pe Internet anuntul unui cetatean, care vindea cu 1.000-1.200 lei/an un loc de parcare, pentru care el achita doar 58 lei/an.
Pentru a se convinge ca anuntul este adevarat, edilul a sunat personal si a discutat cu cetateanul respectiv.
"Sunt total impotriva acestor metode de specula, care ingradesc accesul unor noi proprietari de autoturisme la un loc de parcare", a spus primarul.
Acesta a precizat prin ce masuri incearca sa rezolve problema locurilor de parcare din Sectorul 6.
"Masurile pe care le iau si pe care echipa mea le pune in practica: reinnoirea contractelor de parcare si verificarea bazei de date, eliberarea domeniului public de rable, implementarea de sensuri unice in cartiere nu sunt suficiente pentru a acoperi toate nevoile cetatenilor, dar nici astfel de metode de instrainare nu ne fac cinste", a punctat Gabriel Mutu.
Edilul face apel la cetatenii care au informatii despre astfel de anunturi de subinchiriere si ii roaga sa il informeze prin mesaje pentru a le verifica cat mai repede.
A.G. ...citeste mai departe despre "Locurile de parcare de resedinta, o adevarata afacere in Bucuresti: Se vand cu 1.200 de lei pe Internet" pe Ziare.com mai mult
Luni, 05 Februarie 2018, ora 14:10
Mentalitatea omului de afaceri se asemana foarte mult cu cea a jucatorului de Poker.
Amandoi joaca sau fac afaceri din cateva motive cum ar fi: de dragul jocului; din dorinta de a simti starile date de adrenalina; de dragul castigului; din frica de a nu fi sarac; din dorinta de a fi acceptat de societate; din dorinta de a domina; din dorinta de a nu avea un sef si de a se descurca singur.
Desigur, exista si varianta in care a ajuns sa creada foarte tare intr-o idee pe care doreste sa o puna in practica.
Ceea ce nu stiu cei aflati in acest joc tine de aspectul strict psihologic al problemei si se refera la a-i imparti in doua categorii: o categorie dominata de inteligenta emotionala, alta dominata sau controlata de adrenalina.
Cei dominati de adrenalina in jocul de Poker dar si in business sunt cei care uita scopul pentru care se afla in acea situatie lasandu-se purtati de ceea ce simt intr-un anumit moment.
Astfel ei iau decizii sub impulsul clipei nu a situatiei sau chiar in dauna acesteia.
Nu pot evalua problema in intregul ei pentru ca sunt impulsivi si dominati de sentimente nu de cognitie.
Acestia pot cladi adevarate imperii dar le si pot pierde cu foarte multa usurinta.
De fapt sunt acele persoane care se identifica cu afacerea, care cred ca stiu totul despre aceasta si ca nimeni nu se pricepe mai bine decat ei. Astfel afacerea devine o mantie sau o carapace cu care se lauda sau sub care se ascund.
In mod categoric din punct de vedere... mai mult
Sambata, 14 Martie 2015, ora 00:00
Cumpararea unei afaceri existente reprezinta o alta modalitate de lansare in afaceri.
Ca si in cazul deschiderii unei afaceri de la zero, inainte de a lua decizia privind cumpararea acesteia este necesara o analiza detaliata a avantajelor si dezavantajelor pe care le va obtine noul proprietar.
Avantajele cumpararii unei afaceri
- Durata de lansare este relativ mai mica, deoarece o intreprindere existenta dispune de utilajele necesare, de personal calificat, de relatii stabilite cu furnizorii si clientii;
- Obtinerea unor venituri imediate, deoarece nu se incepe de la zero;
- Existenta unei amplasari favorabile, care in cazul inceperii afacerii de la zero ar fi dificil de obtinut;
- Folosirea experientei si a relatiilor vanzatorului, deoarece intreprinderea are un nume cunoscut pe piata, are stabilite relatii cu furnizorii de materii prime si materiale;
- Existenta personalului calificat (daca el exista), astfel nu va fi nevoie de a recruta si selecta personalul;
- Reducerea riscului, deoarece, in comparatie cu intreprinderile nou-create, aceasta are o piata de desfacere si experienta in domeniul respectiv.
Exista desigur si dezavantaje:
- Posibilitatea procurarii unei intreprinderi neprofitabile;
- Existenta unui personal necalificat, pentru a carui instruire sunt necesare cheltuieli financiare, cat si de timp;
- Personalul calificat nu doreste sa lucreze pentru noul proprietar;
- Mostenirea unei reputatii indoielnice. Chiar daca are... mai mult
Vineri, 06 Februarie 2015, ora 11:00
Tinerii au demonstrat deja ca se descurca mai bine cu tehnologia, ca sunt mult mai implicati in retelele de socializare si mult mai capabili sa inceapa o afacere decat cei de varsta parintilor lor. Mai exista, insa, inca o diferenta intre cele doua generatii: tinerii sunt mult mai dispusi sa o si vanda, ulterior.Diferente profesionale, intre generatii
Un studiu recent realizat de The Guardian Life Small Business Research Institute, citat de Business Insider, arata ca probabilitatea ca cei nascuti dupa anii ’80, numiti Generatia Y, sa vanda afacerile proprii este de 100%.
Tinerii intra in categoria antreprenorilor care nu sunt atat de atasati emotional de afacerile lor incat sa nu le vanda unei companii mari sau altui antreprenor, daca s-ar ivi ocazia.
Aceasta nu e singura descoperire facuta de cercetatori, in cadrul acestui studiu.
Generatia Y este o "generatie a ideilor", intrucat doar 8% dintre tinerii CEO au mostenit o afacere.
Oamenii au in medie 12 joburi diferite pe parcursul intregii vieti.
E mai putin probabil ca un membru al Generatiei X sa inceapa mai multe afaceri, decat un tanar din Generatia Y.
Sansele ca cei din Generatia Y sa isi dezvolte afacerile sunt cu 50% mai mari de decat in cazul celor mai in varsta.
Ce ii face pe tineri sa se “hazardeze” in lumea business?
Stilul in care au fost crescuti cei din Generatia Y poate fi un argument pentru comportamentul de acum, cand tinerii incep sa ocupe tot mai multe pozitii de conducere in cadrul... mai mult
Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 23:09