Oamenii de stiinta ai Facebook sunt in cautare de noi descoperiri legate de comportamentul uman. Ceea ce au gasit deja ar putea oferi companiei noi modalitati de a castiga bani pe baza informatiilor noastre personale si ar putea revolutiona ceea ce stim in acest moment, despre societate.
Daca Facebook ar fi o tara, o comparatie pe care si fondatorul Mark Zuckerberg a facut-o in cadrul unui discurs public, ar fi a treia din lume ca numar de locuitori, avand in vedere cei 900 milioane de membri ai retelei, scrie TechnologyReview.
Aceasta ar depasi cu mult orice regim din trecut sau din prezent, in ceea ce priveste monitorizarea vietii cetatenilor sai: conversatii private, fotografii de familie, si inregistrari de excursii rutiere, nasteri, casatorii si decese, toate ajung in serverele companiei si sunt depozitate acolo. Facebook a colectat cele mai ample pachete de date despre comportamentul social uman.
Si totusi, chiar daca Facebook a devenit o parte integranta a vietii moderne, compania nu a reusit sa faca prea multe cu informatiile pe care le detine.
Acum, ca Facebook s-a listat la bursa, presiunea de a dezvolta noi surse de profit, va forta probabil compania sa faca mai mult cu tezaurul sau de informatii.
Tot acest stoc de date se contureaza ca o umbra supradimensionata asupra a ceea ce este astazi industria publicitatii online, asupra ingrijorarilor cu privire la confidentialitatea utilizatorilor web si asupra rivalilor, precum Google. Cu alte cuvinte,... mai mult
Sambata, 16 Iunie 2012, ora 13:10