Un nou virus le permite hackerilor sa comita fraude bancare prin intermediul telefoanelor mobile. Descoperirea a fost facuta de expertii Kaspersky. Acestia au stabilit ca troianul bancar poate captura date, manipula continutul telefonului si oferi control complet de la distanta.
Cercetatorii Kaspersky au descoperit un nou troian bancar. Numit Ghimob, acesta poate dezactiva optiunea de dezinstalare manuala, captura date, manipula continutul ecranului si oferi hackerilor control complet, de la distanta.
Potrivit expertilor, dezvoltatorii acestui troian mobil tipic, de acces la distanta (RAT), sunt foarte concentrati asupra utilizatorilor din Brazilia, dar au planuri mari de extindere pe tot globul.
Troianul bancar Ghimob atrage victimele sa instaleze fisierul rau intentionat printr-un e-mail care sugereaza ca persoana care il primeste are un fel de datorie. E-mailul include, de asemenea, un link pe care victima il acceseaza pentru a putea afla mai multe informatii, noteaza Descopera.ro.
Odata ce RAT-ul este instalat, malware-ul trimite un mesaj despre infectia reusita catre serverul sau. Mesajul include modelul de telefon, daca are sau nu activata blocarea ecranului si o lista a tuturor aplicatiilor instalate pe care malware-ul le poate afecta. In total, Ghimob poate spiona 153 de aplicatii mobile, in principal de la banci, companii fintech, criptomonede si schimburi.
Practic, Ghimob este un spion in buzunarul victimei. Dezvoltatorii pot accesa de la distanta... mai mult
Joi, 12 Noiembrie 2020, ora 05:20
Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) va testa intr-un laborator, care a fost deschis luni la Prejmer (judetul Brasov), daca radiatiile telefoanelor mobile si ale altor aparate vandute in Romania respecta normele UE in privinta protectiei sanatatii si sigurantei utilizatorului.
"Laboratorul ANCOM este dotat cu tehnologie de ultima generatie si dispune de camere ecranate si o camera semianecoica performanta in care vor fi realizate masurari ale emisiilor electromagnetice produse de aparatele electrice si electronice pe care le folosim zilnic si teste de imunitate privind functionarea acestora in diferite conditii. Un astfel de laborator este un mijloc absolut necesar pentru verificarea conformitatii tehnice a acestor aparate si era timpul ca specialistii ANCOM sa poata realiza propriile masuratori", a declarat presedintele ANCOM, Catalin Marinescu, la conferinta dedicata punerii in functiune a laboratorului pentru incercari de compatibilitate electromagnetica, transmite Mediafax.
Prin intermediul laboratorului, ANCOM va verifica direct daca produsele aflate la vanzare sau in uz respecta dispozitiile directivelor europene in vigoare in ceea ce priveste compatibilitatea electromagnetica, protectia sanatatii si siguranta utilizatorului si a oricarei alte persoane.
Aceste masurari se vor face conform planului anual de control al ANCOM sau ca urmare a unor plangeri sau sesizari ale furnizorilor de servicii si retele de comunicatii, laboratorul ANCOM fiind... mai mult
Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 15:59
Producatorul norvegian de software Opera a semnat, joi, un acord in urma caruia va prelua divizia de browser a producatorului de telefoane mobile Nokia, parte din grupul Microsoft, transmite Reuters.
Am semnat un acord strategic de licentiere cu Microsoft. Practic, am preluat departamentul de browser building la Nokia. Acest lucru inseamna ca Opera Mini va fi browserul standard pentru telefoanele mobile Microsoft', a declarat directorul Opera, Lars Boilsesen, care a adaugat ca acest acord va fi unul profitabil pentru compania norvegiana inca de la inceput, precizeaza Agerpres
'Toti actualii utilizatori vor fi incurajati sa treaca la Opera Mini si toate noile telefoane vor avea preinstalat Opera Mini sub forma de default browser. Acesta este un acord foarte important pentru noi. Am vizat la acest lucru timp de peste 10 ani', a mai spus Boilsesen.
Imediat dupa anunt, actiunile Opera au crescut cu 6,5%, pana la 80,45 coroane pe actiune.
La randul sau, producatorul Opera a precizat, intr-un comunicat de presa, ca acordul de licentiere se aplica telefoanelor mobile bazate pe platformele software Series 30+, Series 40 si Asha.
De asemenea, Opera a informat ca, in al doilea trimestru al acestui an, profitul sau operational a inregistrat o crestere peste asteptari de 24%, pana la 27 de milioane de dolari. In aceste conditii, Opera si-a revizuit in sus estimarile privind profitul operational pentru acest an pana la 117-124 milioane de dolari, fata de 110-120 de... mai mult
Joi, 21 August 2014, ora 13:16
Pana la finalul anului urmator vor exista mai multi utilizatori de comunicatii mobile decat oameni, arata un raport al unei agentii ONU.
International Telecom Union (ITU) afirma ca numarul utilizatorilor va depasi 7 miliarde in 2014. In prezent exista 6.8 miliarde de utilizatori (cartele active) si 7.1 miliarde de oameni.
Comunitatea Statelor Independente (CSI), alianta mai multor tari din fosta Uniune Sovietica, detine 1.7 utilizatori de telefonie mobila pe cap de locuitor. Africa se afla pe ultimul loc in acest clasament, cu 63 de utilizatori la 100 de locuitori.
Citeste mai multe despre Mai multe telefoane mobile decat oameni, pana in 2014 - raport ONU pe Ziare.com. mai mult
Sambata, 11 Mai 2013, ora 15:21
Exista topuri si topuri, fiecare construite dupa diverse criterii, insa cel mai important top ar trebui sa fie cel pe care si-l formeaza fiecare consumator in parte.
De aceea, prezentam doar ci titlul de propunere un top al celor mai bune telefoane mobile din lume, potrivit unui clasament realizat de catre TechRadar.
Cel mai bun telefon din lume - Samsung Galaxy S3
Samsung Galaxy S3 este, in opinia TechRadar, cel mai bun smartphone de pe piata, la ora actuala. Are toate functionalitatile care pot fi imaginate si cerute de utilizatori si ridica stacheta in ceea ce priveste viata bateriei, viteza procesorului si administrarea continutului media.
Locul 2 - HTC One X
HTC one X este un dispozitiv ciudat, nu in ceea ce priveste design-ul sau functionalitatile, dar este vazut ca un telefon care a relansat compania, chiar daca pentru un termen foarte scurt.
Smartphone-urile asemanatoare, HTC Sensation si HTC Salsa, au fost percepute ca fiind complicate, asa ca HTC a impins lucrurile la ceea ce se pricepe cel mai bine: hardware puternic si design de top.
Carcasa din polycarbonat este din categoria premium, iar ecranul de 4,7 inch prezinta o imagine clara si limpede, chiar daca nu este OLED. Telefonul este dotat cu un procesor quad core.
Exista si doua dezavantaje ale acestui telefon: spatiul de stocare nu poate fi marit pentru ca telefonul nu are slot microSD. Utilizatorul trebuie sa se multumeasca cu cei 32 GB inclusi. Celalalt dezavantaj este bateria.... mai mult
Marti, 10 Iulie 2012, ora 12:28
Vanzarile de smartphone din China au depasit deja livrarile de telefoane mobile din aceasta tara pentru prima data. Piata smartphone din China a depasit deja Statele Unite ale Americii in ceea ce priveste livrarile de dispozitive si activarile telefoanelor.
In ultimele trei luni, vanzarile de smartphone au atins 56,9% din piata dispozitivelor mobile din China, potrivit The Next Web.
Aceasta cifra este importanta, reprezentand o schimbare importanta pe piata din China ce arata interesul crescut al consumatorilor pentru dispozitive mobile avansate.
Numarul utilizatorilor activi de smartphone pe piata din China va depasi 200 milioane de persoane pana la sfarsitul anului 2012, conform unui studiu efectuat de Nikkoa Partners.
Sistemul de operare Android detine un procent de 55% pe piata smartphone din China.
Vanzarile telefoanelor cu tehnologie 3G au fost mai mari decat cele ale dispozitivelor cu tehnologie 2G. Au fost livrate aproximativ 190 milioane de telefoane 3G, comparativ cu 107 milioane de telefoane cu 2G.
40% din smartphone-urile vandute pe piata chineza vor costa mai putin de 200 de dolari pana in 2015, arata un studiu efectuat de firma Canalys. Smartphone-urile ieftine produse de firme precum Baidu sau Alibaba vor avea un rol important in cresterea pietei smartphone. mai mult
Luni, 09 Iulie 2012, ora 15:01
Piata mondiala de telefoane mobile este de asteptat sa creasca in acest an in cel mai lent ritm dupa 2009, din cauza dificultatilor economice, potrivit unui studiu al firmei de cercetare americane IDC publicat miercuri.
Livrarile globale ale producatorilor de telefoane multifunctionale, smartphone-uri, ar urma sa creasca doar cu 4% in acest an, la aproape 1,8 miliarde de unitati, intrucat multi utilizatori amana pe mai tarziu inlocuirea aparatului lor, estimeaza studiul, citat de AFP.
El nu precizeaza care a fost rata de crestere a vanzarilor in anii anteriori. Pana la sfarsitul anului 2016, IDC estimeaza vanzari de 2,3 miliarde de telefoane mobile.
Firma de consultanta prevede de asemenea o scadere de 10% in vanzarile de telefoane clasice "text si voce" in acest an. Multi dintre detinatorii acestor telefoane se abtin sa le inlocuiasca cu cele mai noi aparate "in contextul actual de incertitudine privind locurile de munca si economia", adauga IDC.
In ciuda declinului asteptat in vanzarile de telefoane mobile clasice, ele reprezinta inca 61,6% din piata mondiala in acest an, remarca IDC.
In paralel, numarul de smartphone-uri vandute in acest an va creste cu 38,8%, la 686 milioane de unitati. mai mult
Joi, 07 Iunie 2012, ora 09:15
Smartphone-urile continua sa reprezinte o minoritate din totalul telefoanelor produse la nivel mondial, potrivit unei analize efectuate de catre Vision Mobile.
Telefoanele de tip smartphone cumuleaza doar 27% din totalul telefoanelor mobile vandute la nivel global, in ciuda faptului ca au inceput sa castige teren inclusiv in tarile in curs de dezvoltare, scrie thenextweb.com.
Potrivit firmei de cercetare, Nokia si HTC au cele mai mari cote de piata la nivel global in ceea ce priveste telefoanele mobile cu functionalitati extinse, avand 20%, respectiv 14%.
Statele Unite au cea mai mare rata de utilizare a smartphone-urilor, care au o cota de piata de 63% din totalul dispozitivelor.
Pe piata din Asia, care inseamna 600 milioane de telefoane mobile, unul din patru dispozitive este smartphone.
Smartphone-urile sunt o minoritate in multe dintre pietele in curs de dezvoltare, dar au o rata rapida de crestere in particular in Asia, piata in care pana in 2020 se vor vinde mai mult jumatate din telefoanele vandute la nivel global, potrivit GSMA. mai mult
Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 09:46
Telefoanele mobile nu cresc riscul de a te imbolnavi de cancer la nivelulul sistemului nervos central, arata un studiu realizat de cercetatorii din Danemarca si publicat, luni, in British Medical Journal.
Studiul a examinat rapoartele centralizate privind cazurile de cancer din Danemarca si inregistrarile a peste 350.000 de utilizatori de telefonie mobila. Participantii la studiu aveau peste 30 de ani, fiind urmarite inregistrarile efectuate intre anii 1990 - 2007.
Studiul a aratat ca nu exista o incidenta mai mare la persoanele care utilizezaza telefoane mobile decat la celelalte persoane.
"Nu am descoperit un risc mai mare de cancer pentru persoanele care folosesc un telefon mobil decat la restul populatiei adulte", au mentionat cercetatorii.
Acesta este cel mai important studiu de acest tip pentru ca s-au folosit informatiile deja existente, in loc sa intervieveze retrospectiv abonatii ale caror amintiri sunt selective si nesigure, au mai adaugat oamenii de stiinta.
Agentia Internationala de Cercetare in Domeniul Cancerului, care face parte din Organizatia Mondiala a Sanatatii, a declarat in iunie ca telefoanele mobile pot cauza cancer la creier.
O luna mai tarziu, Comisia Internationala pentru Protectia impotriva Radiatiilor a contestat aceste constatari. Acesta institutie a sustinut ca dupa revizuirea unor studii din mai multe tari, a ajuns la concluzia ca folosirea tehnologiei nu poate creste riscul de tumori.
La nivel mondial sunt mai mult de 5 miliarde... mai mult
Marti, 25 Octombrie 2011, ora 08:16