Cofondatorul Wikipedia, Jimmy Wales, a lansat o noua retea de socializare online care spera sa rivalizeze cu Facebook si Twitter pentru a combate "vanatoarea de click-uri" si "titlurile inselatoare", relateaza Financial Times.
WT:Social, site-ul noii sale retele sociale, permite utilizatorilor sa distribuie link-uri cu articole de presa care apoi sa fie dezbatute pe modelul news feed-ului de la Facebook. Subiectele variaza de la politica si tehnologie la heavy metal si apicultura.
Desi compania nu are nicio legatura cu Wikipedia, Wales a imprumutat modelul de business al enciclopediei online. WT:Social se va baza pe donatii de la o mica subcategorie de utilizatori pentru a permite retelei sa functioneze fara reclame pe care acesta le blameaza pentru ca incurajeaza un tip gresit de implicare pe retelele sociale.
"Modelul de busimess al companiilor din social media, de publicitate pura, este problematic", a declarat Wales.
"Se pare ca marele castigator este un continut de calitate scazuta", a adaugat acesta.
In timp ce algoritmii Facebook si Twitter asigura ca postarile cu cele mai multe comentarii sau aprecieri apar primele, in timp ce WT:Social afiseaza mai intai link-urile noi.
Cu toate acestea, WT:Social spera sa adauge un buton cu "sageata in sus" care sa permita utilizatorilor sa recomande postarile de calitate.
De la lansarea sa de luna trecuta, WT:Social se apropie de 50.000 de utilizatori, potrivit lui Wales, numarul lor dublandu-se in ultima... mai mult
Vineri, 15 Noiembrie 2019, ora 20:25
Acum cateva zile mi-a atras atentia un post pe un site de socializare care anunta ca prima retea sociala descentralizata anonima din lume a fost lansata pentru teste.
Este vorba de MaskNetwork si este o realizare importanta pentru ca o retea descentralizata nu are un server central sau o autoritate centrala care sa detina controlul absolut, asa cum este cazul Facebook, ci este gestionata de utilizatori fara un punct central. Si mai interesant este faptul ca a fost creata de un roman. Este vorba de Vlad Cristian, un programator din Bucuresti, care a fost de acord sa ne acorde si un scurt interviu.
Prima intrebare: care este diferenta intre MaskNetwork si Twitter de exemplu?
MaskNetwork este prima retea sociala descentralizata, fara o autoritate centrala sau server. Ca sa folosesti Twitter, trebuie sa mergi pe twitter.com sa creezi un cont, iar din momentul acela, contul tau este 100% sub controlul Twitter. Il pot inchide oricand. Iti pot cenzura postarile, daca incalca termenii ...citeste mai departe despre "Prima retea de socializare anonima si descentralizata a fost creata de un roman" pe Ziare.com mai mult
Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 18:02
Retelele sociale au jucat un rol extrem de important in atacurile din capitala Frantei de saptamana trecuta.
Teroristii si-au creat mai multe canale de comunicare pe care le folosesc pentru a duce la indeplinire diverse misiuni, iar aceasta serie de atentate a expus modul in care sunt utilizate site-urile de socializare de catre jihadisti.
Vineri dimineata, nimeni nu se gandea ca Parisul va fi scena unui carnagiu de nedescris.
Teroristii din Paris, posibil drogati cu amfetamina ca sa nu simta teama si durerea
Totusi, cu ceva vreme in urma, pe Twitter aparusera mesaje in araba care spuneau "inainte, inainte, inaintati, inaintati" - si se pare ca aveau legatura cu aceste atentate, potrivit The Conversation.
Mai mult, fortele irakiene au avertizat tarile occidentale cu o zi inainte de atacuri ca liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a vorbit despre "bombardamente, asasinate sau luari de ostatici" in viitorul apropiat.
Indiciile erau pana si pe aplicatia de ...citeste mai departe despre "Retelele de socializare, atuul Statului Islamic: Cum au fost organizate atacurile din Paris" pe Ziare.com mai mult
Joi, 19 Noiembrie 2015, ora 07:42
Un roman din cinci anunta pe Facebook sau pe alte retele de socializare ca pleaca in vacanta sau posteaza fotografii din concediu in timp ce este plecat, conform unui sondaj realizat online in cadrul Campaniei 'Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte'.
Sondajul arata ca 20,45% dintre respondenti anunta pe Facebook sau pe alte retele de socializare cand pleaca in vacanta sau posteaza fotografii in timp ce sunt plecati, iar restul de 79,55% au raspuns negativ la aceasta intrebare, demonstrand o mai mare atentie fata de securitatea locuintei lor, transmite Agerpres.
Desi cutremurul este unul dintre riscurile de care romanii se tem cel mai tare, Romania avand o mare expunere la acest fenomen, doar 26,35% dintre respondentii care au participat la sondaj detin o trusa de urgenta in caz de cutremur, in care sunt incluse elemente esentiale precum o lanterna, un fluier, cateva provizii si o patura. Cei mai multi dintre cei care detin o astfel de trusa locuiesc la bloc (65,64%).
Masurile preventive financiare nu le sunt, insa, straine romanilor, care par sa constientizeze riscurile la care este expusa locuinta lor. Astfel, majoritatea celor care au participat la sondaj (70,4%) detin o asigurare obligatorie a locuintei. Pe de alta parte, 59,1% dintre respondenti au declarat ca au in vigoare o asigurare facultativa a locuintei.
In ceea ce priveste alte masuri de protectie a locuintei, romanii oscileaza intre un comportament preventiv si neglijenta fata de elemente... mai mult
Miercuri, 05 Noiembrie 2014, ora 16:41
Peste 17.000 de persoane au semnat o cerere a unui student australian impotriva Facebook, prin care acesta acuza reteaua de socializare de incalcarea confidentialitatii utilizatorilor, informeaza Reuters.
Max Schrems, in varsta de 26 de ani, a facut apel, saptamana trecuta, la utilizatorii Facebook sa se alature unei cereri depuse de acesta la Tribunalul comercial din Viena ca parte a campaniei sale, potrivit Mediafax.
Potrivit legii australiene, un grup de persoane poate transfera pretentiile sale financiare unui singur individ, in acest caz Max Schrems.
Schrems a precizat ca ecoul la apelul sau a fost "colosal, mai mult decat s-a asteptat", precizand ca majoritatea persoanelor care s-au inscris au fost din Europa.
"E-mailurile si feedback-ul primite au fost pozitive si ceea ce este interesant este ca multi oameni spun ca in cele din urma cineva face ceva in aceasta directie", a spus Max Schrems.
Schrems cere daune in valoare de 500 de euro pentru fiecare utilizator pentru presupusele incalcari de date de catre reteaua de socializare Facebook. Acestia reproseaza Facebook inclusiv faptul ca reteaua de socializare a ajutat Agentia Nationala de Securitate din Statele Unite ale Americii in a derula programul sau PRISM, care a folosit datele persoanale ale utilizatorilor Facebook si alte servicii web.
Unii dintre cei care s-au alaturat cauzei lui Max Schrems au donat si bani, a mai spus acesta.
Schrems mai este implicat intr-un proces privind reteaua de... mai mult
Miercuri, 06 August 2014, ora 09:05
Serviciile de monitorizare si analiza a activitatii pe Facebook in Romania, Facebrands.ro si Facebrands PRO, au intregistrat miercuri dimineata 7.000.000 de conturi romanesti de Facebook.
Numarul conturilor romanesti a crescut in anul 2013 cu 25% (cresterea a fost de 27% in 2012 si de 83% in 2011), iar cel al paginilor romanesti cu 20%, potrivit Facebrands.ro.
In Capitala exista in continuare cea mai mare pondere a utilizatori romani ai retelei de socializare, de 21.9% din totalul utilizatorilor care si-au setat orasul in profil, respectiv 1.439.220 de utilizatori. In urma cu un an, procentul utilizatorilor bucuresteni era de 25.77% ...citeste mai departe despre "Numarul conturilor romanesti pe Facebook a ajuns la 7 milioane" pe Ziare.com mai mult
Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 11:55
Folosirea frecventa a retelei de socializare Facebook poate conduce la dependenta, in special in randul utilizatorilor cu venituri mici si a celor cu un nivel educational scazut. Cercetatorii de la Universitatea din Goteborg spun ca foarte multi din utilizatori (70%) se logheaza pe Facebook imediat dupa ce si-au pornit computerele, iar acest comportament s-ar putea transforma in dependenta.
Navigarea pe Facebook este o activitate care genereaza obisnuinte, iar utilizatorii care petrec mult timp pe aceasta retea de socializare spun ca se simt dupa o vreme mai putin fericiti cu vietile pe care le au, potrivit unui studiu suedez citat de dailymail.co.uk.
Persoanele cu venituri mici si un nivel educational scazut sunt expuse cu precadere in fata acestui risc.
Pana la 85% dintre utilizatorii de internet au spus ca folosesc Facebook in fiecare zi, iar jumatate dintre ei spun ca intra pe Facebook imediat dupa ce isi pornesc browser-ul de internet. Jumatate dintre utilizatorii consultati considera ca "nu se simt stapani pe situatie" daca nu se conecteaza pe Facebook, iar 25% dintre ei spun ca se simt "nelinistiti si nesiguri pe ei" daca nu intra cu regularitate pe acest site.
Studiul suedez, realizat pe 1.000 de persoane cu varstele cuprinse intre 18 si 73 de ani, a fost coordonat de Leif Denti, doctor in psihologie la Universitatea din Goteborg.
S-a mai constatat ca persoanele cu venituri mici si indivizii cu un nivel educational sczut petrec mai mult timp pe... mai mult
Sambata, 07 Aprilie 2012, ora 17:10
Facebook, cea mai mare retea de socializare nu a reusit sa se impuna in sapte dintre statele lumii. Motivele sunt diverse, cum ar fi preferinta pentru retelele locale sau faptul ca Facebook este interzis.
In luna octombrie a anului trecut, Facebook a fost utilizat de 55% dintre internautii din toata lumea. Mai mult, i-au revenit 3 din fiecare 4 minute petrecute pe o retea de socializare si 1 minut din fiecare 7 petrecute pe internet, conform mai mult
Sambata, 07 Ianuarie 2012, ora 16:14
Romanii se afla pe locul doi in clasamentul celor mai activi europeni pe retelele de socializare online, potrivit unui studiu realizat de compania IAB Europe.Desi nivelul de folosire al internetului in Europa de Est este mai mic decat cel din Europa Centrala, utilizatorii de internet est-europeni sunt cei mai activi pe retelele de socializare online, potrivit Realitatea TV.In ultima luna, 59% dintre utilizatorii est-europeni chestionati au spus ca si-au actualizat profilul pe retelele de socializare, media europeana fiind de 52%. Pe primul loc in clasament, cu cea mai mare rata de implicare, se afla utlizatorii din Ungaria, cu 65%, tara fiind urmata de Romania cu 61% si Polonia (56%). In plus utilizatorii de internet est-europeni petrec cel mai mult timp intr-o sesiune online.
49% dintre cei intervievati in Ungaria, Polonia si Romania se uita la continut video online, 44% asculta radio in timp real pe internet, 31% descarca muzica si 27% se joaca sau pariaza online.Cercetarea IAB Europe a fost realizata in 16 tari europene, pe un esantion de 32.000 de utilizatori de internet. mai mult
Duminica, 07 Martie 2010, ora 23:52