Facebook a lansat o noua aplicatie prin care utilizatorii sai pot fi platiti daca accepta sa le fie colectate datele despre modul in care utilizeaza dispozitivele si aplicatiile descarcate pe acestea.
Numita Study, noua aplicatie de la Facebook, colecteaza date despre perioada dedicata utilizarii aplicatiilor instalate pe un dispozitiv, dar si despre activitatile de interes, tara de provenienta, dispozitivul detinut de utilizator si tipul retelei folosite, relateaza miercuri Press Association.
Facebook a anuntat ca participantii vor fi recrutati prin intermediul reclamelor la aplicatie, ce pot fi accesate de utilizatori care se pot inregistra si, daca se califica, vor fi invitati ulterior sa descarce aplicatia din magazinul Google Play Store.
In prima etapa, aplicatia va fi disponibila doar utilizatorilor din Statele Unite si India.
"Cercetarea de piata ajuta companiile sa conceapa produse mai bune pentru oameni. Credem ca aceasta activitate este importanta pentru a ne ajuta sa ne imbunatatim produsele utilizatorii Facebook", a declarat Sagee Ben-Zedeff, manager de produs la Facebook, in cadrul unui mesaj publicat pe blog.
"De asemenea, cunoastem faptul ca acest tip de cercetare trebuie sa specifice clar la ce se pot astepta cei care se inregistreaza, la modul in care vor fi colectate si utilizate informatiile lor si cum pot renunta la cercetare in orice moment. Avem o responsabilitate de a mentine informatiile oamenilor securizate si in siguranta.
Prin... mai mult
Miercuri, 12 Iunie 2019, ora 17:11
Specialistii in securitate informatica de la Bitdefender atrag atentia utilizatorilor Facebook, dupa incidentul de securitate, sa evite sa transmita pe internet informatii importante si fotografii sau sa poarte conversatii cu caracter sensibil, intrucat riscul expunerii acestora in timp catre persoane neautorizate este semnificativ.
"Constientizati ca retelele de socializare nu sunt pe deplin sigure si nu pot pastra toate secretele in siguranta. Pregatiti-va pentru ce e mai rau si comportati-va corespunzator! Nu puneti niciodata in scris ceva ce nu v-ar placea sa fie expus public peste cativa ani, cand ar putea aparea o bresa. In cazul actualului incident, inclusiv conversatiile private purtate prin Facebook au ajuns integral la atacatori. Folositi criptarea de tip end-to-end cand purtati discutii cu caracter sensibil, inclusiv pe Facebook. Cand utilizati Facebook Messenger, alegeti persoana cu care doriti sa purtati o conversatie, dati click pe numele sau si accesati 'Conversatii secrete' (Secret Conversations) . Astfel, se va deschide o noua fereastra de chat, iar discutiile vor fi criptate in totalitate si vor putea fi vizualizate doar de pe terminalele mobile unde s-a purtat discutia. Daca mesajele transmise sunt sensibile sau doriti sa nu fie asociate cu identitatea reala a interlocutorilor, recomandarea este sa va indreptati catre platforme de mesaje create special pentru extra siguranta, precum Signal", recomanda specialistii Bitdefender.
Facebook a anuntat... mai mult
Luni, 01 Octombrie 2018, ora 15:42
Christopher Wylie, fost director de cercetare la Cambridge Analytica, cel de la care a pornit scandalul privind datele personale de pe Facebook, spune ca este posibil sa fi fost afectati chiar mai multi utilizatori decat se crede in prezent si ca datele obtinute de fostul sau angajator ar putea fi stocate in Rusia.
Numarul utilizatorilor Facebook ale caror informatii personale au fost accesate de Cambrige Analytica "ar putea fi mai mare, cu siguranta" de 87 de milioane de utilizatori, numarul anuntat cel mai recent de compania lui Mark Zuckerberg, a spus Wylie, duminica, la NBC, potrivit CNN.
Fostul angajat Cambridge Analytica a adaugat ca "o multime de oameni" au acces la aceste date si ca exista "riscul real" ca ele sa fie stocate in Rusia.
"Ar putea fi stocate in diverse parti ale lumii, inclusiv in Rusia, tinand cont de faptul ca profesorul care a gestionat procesul de colectare de date s-a tot plimbat intre Marea Britanie si Rusia", a Wylie.
Cercetatorul rus Aleksander Kogan a colectat datele a milioane de americani, pe care le-a vandut apoi companiei Cambridge Analytica, care a lucrat la campania prezidentiala a lui Donald Trump.
Chiar daca Facebook a lansat o investigatie pentru a afla cine a avut acces la date si unde ar fi putut ajunge ele, nu se poate spune cu certitudine ca "toate aceste date au disparut pentru totdeauna", a mai spus Wylie.... mai mult
Luni, 09 Aprilie 2018, ora 12:38
Un deputat PSD i-a catalogat pe cei doua miliarde de utilizatori Facebook ca fiind "tembeli", spunand ca cine are cont pe reteaua sociala "sta cu ochii in televizorul ala".
Este vorba despre Adrian Solomon, deputat de Vaslui aflat la al treilea mandat.
"Cel care are Facebook nu mai are relatii cu cei din jur, nu mai are soare, nu mai are ploaie, intuneric. Nu mai are nimic. El sta cu ochii in televizorul ala. Daca cineva ar dori sa faca din niste oameni normali niste tembeli, a reusit! Prin acest sistem.
Tocmai prin faptul ca te capteaza, te atrage prin tot felul de glumite, de lucruri simpatice iti mai baga cate un mesaj de asta, 'rezist' si nu stiu ce si atuncea, hashtag diribao scrie pe tine. Si toata lumea are tendinta sa foloseasca in exces. Odata ce ai intrat, nu te mai desparti.
Si ideea mea nu ca nu as vrea sa fiu si eu printre cei de acolo, dar mie imi e mai bine asa. Ca daca ma apuc sa comentez, va dati seama ce iese! Mai degraba sa nu am Facebook decat sa am", a spus Solomon, citat de Buna Ziua, Vaslui.
Printre cei 1.953.840.000 de oameni care au cont de Facebook, la aceasta ora, se numara numerosi colegi din PSD ai lui Adrian Solomon, printre care si seful sau de partid, Liviu Dragnea.
Deputatul de Vaslui este cunoscut pentru declaratiile sale controversate.
In anul 2012, cand Mihai Razvan Ungureanu era premier, l-a amenintat voalat pe acesta cu moartea.
"Se-aude ca domnul Mihai Razvan Ungureanu ar vrea sa vina pe 1 Mai la IRB. Eu ii... mai mult
Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 20:00
Cel putin odata pe luna, unul din doi utilizatori de internet isi verifica contul de Facebook. Reteaua inregistreaza un numar de 1,49 de miliarde de utilizatori, in crestere cu 13% fata de anul trecut.
Aceasta inseamna ca aproape jumatate din cele 3 miliarde de persoane care au acces la internet sunt utilizatori ai retelei de socializare. 65% dintre ei folosesc serviciile Facebook zilnic, anunta reporterii BBC.
O nebunie globala
Reprezentantii companiei sustin ca utilizatorii din Statele Unite petrec, in medie, un minut din cinci pentru a-si actualiza sau verifica contul de Facebook de pe dispozitive mobile.
Dependenta de serviciile retelei de socializare se traduce si intr-un profit mai mare incasat de compania lui Zuckerberg. Facebook a raportat o crestere a veniturilor de 39% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la suma de 4,04 miliarde dolari.
Trei sferturi in profit au venit din publicitatea distribuita pe dispozitivele mobile.
"Tin oamenii agatati de serviciile platformei. Dar, in timp ce supravegheaza castigurile pe teren scurt, nu uita sa se concentreze si pe planurile de lunga durata", observa Erna Alfred Liousas, analist in cadrul companiei Forrester.
Zuckerberg a descris al doilea trimestru al acestui an ca fiind unul cu rezultate solide pentru activitatea companiei.
Cheltuieli mari
Cu toate acestea, pretul actiunilor companiei a coborat cu 3 procente in orele care au urmat prezentarii rezultatelor financiare.
Nu este... mai mult
Joi, 30 Iulie 2015, ora 13:35
De-a lungul celor zece ani de existenta, Facebook a incercat sa mentina un echilibru intre scopul de baza al retelei de socializare - acela de a le oferi utilizatorilor sai un spatiu privat pentru a discuta - si "hranirea" companiilor cu cat mai multe date personale pentru a putea furniza reclame relevante.
Deseori s-a intamplat ca balanta sa incline in favoarea companiilor, scrie Time.
Ca urmare a incalcarii promisiunilor de confidentialitate, Comisia Federala de Comert a obligat compania americana la evaluari periodice timp de 20 ani.
Acestea sunt sapte dintre cele mai surprinzatoare moduri in care Facebook a folosit datele private ale utilizatorilor, prin intermediul politicilor sale de confidentialitate. Compania a renuntat la unele dintre aceste practici, ca urmare a valurilor de critici starnite.
1. Iti pastra datele pentru totdeauna, chiar si dupa ce paraseai Facebook
La inceput, nu era usor sa iti stergi contul de Facebook. Acesta putea fi dezactivat, dar, pentru ...citeste mai departe despre "Sapte moduri controversate in care Facebook iti foloseste datele" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 09 Februarie 2014, ora 13:00
Facebook are, in Statele Unite ale Americii, 7,5 milioane de utilizatori mai mici de 13 ani, precizeaza un studiu citat de AFP, care mentioneaza ca mai mult de 5 milioane de utilizatori Facebook aveau, anul trecut, sub 10 ani.Anul trecut, in Statele Unite, mai mult de cinci milioane de utilizatori ai Facebook aveau zece ani sau mai putin. Ei au fost autorizati sa intre pe acest site fara sa fie supravegheati de parinti, expunandu-se astfel pericolului de a fi amenintati sau hartuiti, potrivit organizatiei de protectie a consumatorilor Consumer reports.Una dintre regulile pe care le impune Facebook la crearea unui cont nou este ca utilizatorul sa aiba cel putin 13 ani, dar multi minori cer ajutorul rudelor sau folosesc o data de nastere falsa si se inscriu pe site-ul de socializare.Conform concluziilor studiului, parintii copiilor cu varste sub 10 ani nu isi fac griji deloc cu privire la siguranta copiilor lor in mediul online, deoarece considera ca un copil este mai putin expus pericolelor din mediul online, comparativ cu un adolescent. mai mult
Joi, 12 Mai 2011, ora 10:46
Mai bine de jumatate dintre utilizatorii de Facebook se gandesc serios sa-si stearga contul din cauze legate de siguranta, arata un sondaj recent.Grijile legate de siguranta lor fac ca 60% dintre utilizatorii de Facebook chestionati de firma de securitate in domeniul calculatoarelor Sophos sa ia in considerare stergerea contului, relateaza The Telegraph.
Alti 16% spun ca deja nu mai folosesc Facebookul, pentru ca simt ca nu au control asupra datelor.
Un sfert sunt decisi sa nu renunte la serviciile Facebook, care numara 500 de milioane de utilizatori pe mapamond.
Facebook si-a atras o serie de critici in ultimele saptamani in ceea ce priveste securitatea utilizatorilor, motiv pentru care o campanie de incurajare a stergerii profilurilor a fost deja lansata mai mult
Joi, 20 Mai 2010, ora 11:01