Twitter a raportat joi cea mai mare crestere anuala a numarului de utilizatori zilnici din istoria sa, de 34%, la 186 de milioane, depasind estimarile analistilor, informatie care a determinat cresterea pretului actiunilor companiei cu 4%., transmite Reuters.
Cresterea se refera la numarul mediu al utilizatorii activi zilnic care genereaza venituri si a fost determinata in primul rand de factori externi, precum masurile de distantare fizica impuse de autoritati si discutiile intense legate de pandemia de Covid-19, informeaza Reuters, citat de NEWS.ro.
Analistii anticipau un numar de 176 de milioane de utilizatori zilnici.
Compania a ratat in schimb asteptarile analistilor referitoare la veniturile trimestriale, in conditiile in care impactul economic al pandemiei a afectat afacerile cu publicitate referitoare la evenimente mari.
Vanzarile de publicitate, care reprezinta 82% din veniturile Twitter, au scazut cu 23%, la 562 de milioane de dolari, declin atribuit de companie sistarii cheltuielilor brandurilor, din cauza pandemiei si a tulburarilor sociale din Statele Unite. Analistii anticipau venituri de 585 de milioane de dolari, potrivit datelor firmei de analiza a pietei Refinitiv.
Veniturile totale au scazut cu 19% in termeni anuali, la 683 de milioane de dolari, sustinute de cresterea constanta a vanzarilor legata de licentierea postarilor utilizatorilor catre cercetatori si comercianti.
Compania a raportat o pierdere de 1,2 miliarde de dolari in... mai mult
Vineri, 24 Iulie 2020, ora 11:10
Implementat pentru un numar limitat de utilizatori in luna martie, noul design al site-ului Facebook pentru desktop incepe acum sa fie disponibil tuturor utilizatorilor retelei sociale.
In a doua parte a lunii martie, Facebook lansa un nou design pentru versiunea sa de desktop. Era vorba de un design optional, la care doar un numar limitat de utilizatori aveau acces si care trebuia activat manual.
Acum, compania americana anunta ca acest design va deveni versiunea implicita pentru toti utilizatorii sai. Ca si alte noutati din social media, noul design va fi activat treptat, astfel ca va dura probabil cateva saptamani pana cand toti cei peste 2,6 miliarde de utilizatori ai retelei sociale il vor vedea.
Noul design pentru desktop imprumuta multe elemente si principii grafice din versiunea mobila a retelei sociale. Una dintre principalele noutati, care ajunge pe desktop inaintea smartphone-urilor, este dark mode. Din meniul de configurare, utilizatorii pot alege intre tema clasica de culori, cu fundal alb, si dark mode.
Prima impresie pe care o lasa noul design este ca toate elementele grafice sunt mult mai mari. Chiar si pe monitoarele cu rezolutie mari, in primul ecran nu incape decat sectiunea Stories si o parte din primul post al news feed-ului.
De altfel, toata coloana centrala este aproape identica cu cea din aplicatia mobila. Deasupra news feed-ului si a sectiunii Stories, la fel ca pe telefon, exista butoanele pentru sectiuni precum Video, Marketplace... mai mult
Duminica, 10 Mai 2020, ora 10:01
Prinsa anul trecut ca proceseaza inregistrarile utilizatorilor sai fara acordul acestora, Facebook incearca sa convinga oamenii sa-si trimita singuri inregistrarile. Promite, in schimb, maruntis.
In urma unor investigatii jurnalistice, anul trecut s-a descoperit ca Facebook, Amazon, Apple si Google proceseaza inregistrarile vocale ale propriilor utilizatori cu scopul de a-si imbunatati serviciile, dar fara acordul acestora.
Drept urmare, in urma scandalului utilizatorilor li s-a oferit optiunea de a fi sau nu ascultati, ceea ce se pare ca a dus la reducerea numarului de inregistrari pe care gigantii din domeniul tehnologiei le pot folosi.
Asa se face ca, din cele patru companii, Facebook este prima care promite bani pentru inregistrarile vocale ale utilizatorilor sai.
Facebook a dat startul unui program numit "Pronunciations", disponibil in aplicatia Viewpoints, pe care compania americana o foloseste pentru cercetari de piata.
Utilizatorii trebuie sa rosteasca "Hey Portal" urmat de numele unui prieten. Aceeasi inregistrare trebuie facuta de cate doua ori pentru 10 prieteni. Acest set de inregistrari ii aduce unui utilizator 200 de puncte.
Insa utilizatorii nu pot retrage bani decat dupa ce depasesc pragul de 1.000 de puncte, care le aduc 5 dolari.
Cel putin in aceasta prima faza a programului, sunt acceptati doar utilizatori americani care au cel putin 75 de prieteni.
Vezi si: Facebook testeaza o interfata cu trei News Feed-uri ...citeste mai... mai mult
Vineri, 21 Februarie 2020, ora 11:33
Bucurestenii nu sunt tocmai apreciati de soferii de Uber. Mai mult decat atat, Romania, ca tara, ocupa abia locul 12 in topul tarilor cu cele mai bune evaluari, doar cei care se trezesc devreme avand mai multe sanse sa primeasca un scor pozitiv.
Care sunt cele mai suparatoare lucruri pentru soferi, insa? "De la o portiera trantita, pana la timp nesfarsit de asteptare", se arata intr-un studiu al companiei.
Uber a lansat primul sau Raport global de evaluare a utilizatorilor, dupa ce a analizat initial ratingul primit de pasagerii sai.
Potrivit raportului, Romania se afla pe locul 12 in top 20 de tari cu cele mai bune evaluari:
CroatiaParaguayGermaniaUcrainaPoloniaSpaniaPortugaliaArgentinaChileJaponiaItaliaRomaniaEcuadorBraziliaTaiwan (ROC)SUAAustriaEl SalvadorRepublica CehaGuatemala
In topul oraselor din Romania in care utilizatorii au cel mai bun rating, Iasiul se afla pe primul loc:
IasiClujTimisoaraBrasovBucuresti
Cele 5 tari ale caror evaluari au crescut semnificativ in ultimii 5 ani:
GhanaAustriaHong KongBangladeshBolivia
Pentru utilizatorii din Romania care tin la ratingul lor, vineri este ziua in care au cele mai mari sanse sa primeasca 5 stele. Pe cand, la nivel global, ziua cea mai buna este lunea, iar duminica utilizatorii primesc cele mai slabe evaluari.
La nivel global, 1 ianuarie (Anul Nou) este data calendaristica cu cele mai slabe evaluari pentru utilizatorii Uber, pe cand 31 decembrie si 2 ianuarie sunt cele mai bune zile. Se pare ca... mai mult
Joi, 20 Februarie 2020, ora 10:43
WhatsApp, aplicatia de mesagerie criptata detinuta de Facebook, a anuntat miercuri ca numara de acum peste doua miliarde de utilizatori in toata lumea, punand accent pe problema protejarii datelor personale, informeaza AFP.
"Suntem incantati sa impartasim asta in prezent, WhatsApp numara peste doua miliarde de utilizatori in lume", a indicat grupul, subliniind importanta protejarii datelor utilizatorilor sai.
"Stim ca, cu cat suntem mai conectati, cu atat mai mult trebuie sa protejam" datele, au comentat reprezentantii aplicatiei.
WhatsApp asigura ca fiecare mesaj trimis este "securizat" de "o criptare sigura" pe care o asimileaza printr-o "blocarea digitala neintrerupta" care protejeaza informatiile de hackeri.
In plus, grupul a anuntat in octombrie 2019 ca a depus plangere contra NSO Grup, o societate israeliana acuzata ca a ajutat guverne, din Orientul Mijlociu pana in Mexic, sa spioneze activisti si jurnalisti.
Mesageria a admis cateva luni mai tarziu, in mai, ca a fost atacata de un soft cibernetic care a permis accesul la continutul telefoanelor inteligente.
"Dupa luni de ancheta, putem spune cine a condus acest atac", a declarat Will Cathcart, patronul WhatsApp, intr-un editorial publicat intr-un cotidian american.
Hackerii au exploatat o bresa de securitate inserand un malware in telefoane, prin simplul apel al utilizatorilor aplicatiei, folosit pe 1,5 miliarde de persoane in toata lumea.
"Astazi, suntem hotarati, ca atunci cand am inceput,... mai mult
Miercuri, 12 Februarie 2020, ora 20:40
Fintech-ul britanic Revolut depaseste pragul de 1 milion de utilizatori in Romania, dupa o crestere de 400% in a doua jumatate a anului 2019.
Romania devine astfel a doua cea mai mare piata Revolut dupa Marea Britanie, ocupand a doua pozitie si in topul pietelor cu cea mai rapida crestere, urmata de Franta, Polonia si Irlanda.
Fintech-ul britanic a inregistrat o crestere record pe piata locala si a deschis in medie 3.300 de noi conturi zilnic in ultima jumatate de an.
Utilizatorii apreciaza simplitatea produsului, precum si functionalitatile sale de siguranta sporita, care il transforma intr-unul dintre cele mai sigure produse financiare disponibile pe piata la momentul actual.
"Cresterea inregistrata pe piata din Romania confirma faptul ca le-am oferit romanilor un mod mai bun, mai sigur si mai eficient de a-si gestiona banii si de a-si organiza intreaga viata financiara, de la cheltuieli curente la investitii. Peste 1 milion de romani au incredere in noi, iar acest lucru presupune in primul rand o responsabilitate: sa continuam sa imbunatatim serviciile oferite, precum si sa diversificat portofoliul, oferind in acelasi timp un serviciu financial semnificativ mai bun, care rezolva probleme reale pentru utilizatorii nostri. Suntem hotarati sa devenim din ce in ce mai buni si suntem recunoscatori fiecarui utilizator in parte: utilizatorii nostri sunt cei mai puternici ambasadori de brand si datorita lor suntem astazi aici. Suntem increzatori ca acesta este doar... mai mult
Miercuri, 05 Februarie 2020, ora 10:19
Twitter a transmis, marti, ca adresele de e-mail si numerele de telefon incarcate de utilizatori pentru a raspunde cerintelor de securitate ale paltformei au fost folosite ... "din neatentie" in scopuri publicitare.
Reteaua de micro-blogging a spus ca eroarea a fost indreptata incepand din 17 septembrie, insa nu a precizat si cati utilizatori au fost afectati, conform Reuters.
"A fost o greseala si ne cerem scuze", a transmis compania intr-o postare.
Majoritatea companiilor care au retele de socializare, inclusiv Twitter si Facebook, s-au confruntat in ultima vreme cu presiuni din partea utilizatorilor, dar si autoritatilor de reglementare la nivel global, cu privire la modul in care platformele lor gestioneaza datele utilizatorilor.
Twitter a explicat ca atunci cand agentii de publicitate si-au incarcat listele de marketing, este posibil ca unii utilizatori sa se fi potrivit cu persoanele de pe lista lor, bazandu-se pe e-mailul sau numarul lor de telefon.
Aceste date au fost furnizate de detinatorii de conturi pe Twitter, pentru a raspunde cerintelor de securitate ale paltformei.
Insa, compania a spus ca la aceste informatii nu au avut acces parti terte, dar utilizatorii au fost expusi la publicitate targetata.
Vezi si Twitter recunoaste ca a folosit din 2018 datele utilizatorilor fara acordul acestora
A.D. ...citeste mai departe despre "Twitter recunoaste ca a folosit datele personale ale utilizatorilor in scopuri publicitare... din neatentie" pe... mai mult
Miercuri, 09 Octombrie 2019, ora 11:05
Reteaua de socializare Twitter a anuntat ca datele persoanle ale utilizatorilor sai au fost folosite in scopuri publicitare - din mai 2018 - fara consimtamantul explicit al acestora.
Reteaua a precizat, in noaptea de marti spre miercuri, ca aceasta eroare a fost corectata luni si ca o ancheta se afla in curs, cu scopul de a determina cati utilizatori au fost afectati, sfatuindu-si utilizatorii sa-si revizuiasca parametrii in privinta impartasirii datelor, relateaza AFP.
Potrivit Twitter, este vorba despre doua cazuri - daca un utilizator s-a uitat sau a dat clic pe un mesaj publicitar pentru o aplicatie pe mobil, pe de o parte, iar pe de alta parte daca a trimis mesaje publicitare de pe dispozitivul folosit pentru a se contacta la retea.
"Din septembrie 2018, am putut sa va aratam mesaje publicitare in baza unor deductii pe care le-am realizat cu privire la dispozitivul pe care-l folositi, chiar daca nu v-ati exprimat permisiunea. Datele respective au ramas la Twitter si nu priveau informatii precum parole sau adrese de e-mail", a precizat reteaua intr-o nota explicativa, publicata in centrul sau de ajutor online.
Twitter, care le prezinta scuze utilizatorilor respectivi, da asigurari ca implementeaza "etapele necesare pentru a (se) asigura ca acest lucru nu se va mai intampla" si ii invita pe utilizatorii sai sa-i contacteze biroul de protectia datelor printr-un formular.
Aceste doua probleme, legate de respectarea consimtamantului explicit al... mai mult
Miercuri, 07 August 2019, ora 16:37
Facebook a lansat o noua aplicatie prin care utilizatorii sai pot fi platiti daca accepta sa le fie colectate datele despre modul in care utilizeaza dispozitivele si aplicatiile descarcate pe acestea.
Numita Study, noua aplicatie de la Facebook, colecteaza date despre perioada dedicata utilizarii aplicatiilor instalate pe un dispozitiv, dar si despre activitatile de interes, tara de provenienta, dispozitivul detinut de utilizator si tipul retelei folosite, relateaza miercuri Press Association.
Facebook a anuntat ca participantii vor fi recrutati prin intermediul reclamelor la aplicatie, ce pot fi accesate de utilizatori care se pot inregistra si, daca se califica, vor fi invitati ulterior sa descarce aplicatia din magazinul Google Play Store.
In prima etapa, aplicatia va fi disponibila doar utilizatorilor din Statele Unite si India.
"Cercetarea de piata ajuta companiile sa conceapa produse mai bune pentru oameni. Credem ca aceasta activitate este importanta pentru a ne ajuta sa ne imbunatatim produsele utilizatorii Facebook", a declarat Sagee Ben-Zedeff, manager de produs la Facebook, in cadrul unui mesaj publicat pe blog.
"De asemenea, cunoastem faptul ca acest tip de cercetare trebuie sa specifice clar la ce se pot astepta cei care se inregistreaza, la modul in care vor fi colectate si utilizate informatiile lor si cum pot renunta la cercetare in orice moment. Avem o responsabilitate de a mentine informatiile oamenilor securizate si in siguranta.
Prin... mai mult
Miercuri, 12 Iunie 2019, ora 17:11