Inteligenta artificiala va ajunge la nivelul celei a oamenilor pana in 2029, conferind computerelor caracterisitici umane, precum abilitatea de a spune si intelege glume, de a fi romantice si sexy, a declarat directorul de inginerie al Google, Ray Kurzweil.
"Ma astept ca in 15 ani computerele sa ajunga la nivelul oamenilor, astfel incat sa poti avea o relatie umana cu acestea. Cand vorbesc de nivelul oamenilor, vorbesc de inteligenta emotionala, de abilitatea de a spune o gluma, de a fi amuzant, de a fi romantic, de a iubi, de a fi sexy, care sunt varful inteligentei umane, nu de ceva minor", a spus Kurzweil, prezent la conferinta Exponential Finance din New York, potrivit Mediafax.
Multe dintre predictiile lui Kurzweil privind evolutia inteligentei artificiale au fost infatisate si in filmul "Her", castigator al premiului Oscar, in care un barbat se indragosteste de un sistem de operare, scrie CNBC.
Personalitatile sistemelor de operare ale computerelor vor fi adaptate in functie de utilizator, a spus Kurzweil, situatie similara cu cea din filmul "Her".
Computerele vor oferi oamenilor posibilitatea de a-si extinde capacitatea creierului prin acces la reteaua cloud, a afirmat directorul de inginerie al Google. In viitor, oamenii se vor putea conecta direct la cloud ca sa-si imbunatateasca nivelul de cunoastere si memoria.
Dispozitivele electronice devin tot mai mici, iar eventual vor ajunge chiar la scara unor celule, astfel ca pana in 2030 vor putea fi... mai mult
Joi, 12 Iunie 2014, ora 16:10
Eurodeputatii au adoptat marti, in cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg, o rezolutie care prevede ca statele membre ar trebui sa-si intensifice eforturile prin intermediul legilor adoptate, al cooperarii si al schimbului de bune practici pentru a combate continutul ilegal sau daunator pentru minori si a se asigura ca resursele online pot fi utilizate cu un risc diminuat pentru copii.
"Am incercat sa cantarim drepturile fundamentale ale minorilor in lumea digitala - dreptul la acces, instruire si protectie - si sa le aparam dreptul, in calitate de "cetateni digitali", de a-si urmari interesele ca persoane si cetateni europeni", a declarat raportorul Silvia Costa, din grupul S&D, in cadrul dezbaterii dinaintea adoptarii proiectului de rezolutie.
Toti copiii din Europa cu varste de 9 pana la 16 ani folosesc un computer pentru a se juca sau a-si face temele, iar jumatate dintre cei cu varste intre 11 si 16 ani sustin ca le este mai usor sa se exprime pe internet decat in viata reala, conform unui sondaj realizat in statele membre. Copiii sunt confruntati cu riscul violentei, fraudei, solicitarilor care le diminueaza perceptia asupra lezarii demnitatii lor sau a altora, pornografiei si hartuirii, care de multe ori se extind si in viata reala si despre care parintii lor nu au de cele mai multe ori cunostinte.
Textul propune ca educatia in noile media digitale pentru copii, dar si pentru parinti si profesori, sa fie inclusa in programele de educatie formale si... mai mult
Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 08:39