Fintech-ul britanic Revolut depaseste pragul de 1 milion de utilizatori in Romania, dupa o crestere de 400% in a doua jumatate a anului 2019.
Romania devine astfel a doua cea mai mare piata Revolut dupa Marea Britanie, ocupand a doua pozitie si in topul pietelor cu cea mai rapida crestere, urmata de Franta, Polonia si Irlanda.
Fintech-ul britanic a inregistrat o crestere record pe piata locala si a deschis in medie 3.300 de noi conturi zilnic in ultima jumatate de an.
Utilizatorii apreciaza simplitatea produsului, precum si functionalitatile sale de siguranta sporita, care il transforma intr-unul dintre cele mai sigure produse financiare disponibile pe piata la momentul actual.
"Cresterea inregistrata pe piata din Romania confirma faptul ca le-am oferit romanilor un mod mai bun, mai sigur si mai eficient de a-si gestiona banii si de a-si organiza intreaga viata financiara, de la cheltuieli curente la investitii. Peste 1 milion de romani au incredere in noi, iar acest lucru presupune in primul rand o responsabilitate: sa continuam sa imbunatatim serviciile oferite, precum si sa diversificat portofoliul, oferind in acelasi timp un serviciu financial semnificativ mai bun, care rezolva probleme reale pentru utilizatorii nostri. Suntem hotarati sa devenim din ce in ce mai buni si suntem recunoscatori fiecarui utilizator in parte: utilizatorii nostri sunt cei mai puternici ambasadori de brand si datorita lor suntem astazi aici. Suntem increzatori ca acesta este doar... mai mult
Miercuri, 05 Februarie 2020, ora 10:19
Romania are cel mai scazut nivel de acceptare a cardurilor din Europa, cu 10 terminale POS la 1000 de locuitori, in timp ce media europeana este de aproximativ 30 de terminale la 1000 de locuitori, a declarat marti managerul de tara al VISA, Elena Ungureanu.
"In momentul de fata ne preocupa foarte mult gradul de acceptare a cardurilor in Romania: suntem la cel mai scazut nivel din Europa. Indicatorul la care ma refer este numarul de terminale la mia de locuitori, care in Romania este la 10 - avem 10 terminale POS instalate la 1000 de locuitori, iar media europeana este undeva la 30 de terminale la mia de locuitori, deci avem de 3 ori mai putin. Intr-adevar, daca ne uitam in Bucuresti sau in urbanul mare, stam bine, avem multe oportunitati sa le utilizam", a afirmat reprezentanta VISA, in cadrul Bankers Summit 2019 organizat de Ziarul Financiar.
Pe de alta parte, Elena Ungureanu a aratat ca in Romania sumele cheltuite pe carduri reprezinta un procent redus din totalul cheltuielilor populatiei, dar este in crestere.
"Romania este o piata eminamente de debit, cardurile au aparut recent in Romania, primul card a fost emis in 1995, deci inca ne place cash-ul ca si natiune. Sumele cheltuite pe card reprezinta 14% din cheltuielile totale ale populatiei, si ca si companie care activam in plati avem o oportunitate imensa. Dar sumele cresc foarte mult, spre exemplu la sfarsitul lui martie valoarea totala a tranzactiilor pe cardurile VISA a crescut cu 34%, fata de perioada... mai mult
Marti, 02 Iulie 2019, ora 15:52
Noua din zece adulti care locuiesc in zonele urbane din Romania detin un card bancar si efectueaza plati cu cardul, in medie, de doua ori pe saptamana, arata un studiu MasterCard privind particularitatile comportamentului la plata al romanilor.
Rezultatele studiului confirma tendinta de maturizare a pietei platilor electronice, relevand ca 97% dintre cei care efectueaza plati cu cardul zilnic sau o data la doua-trei zile, fac acest lucru pentru cumparaturile curente.
Tehnologia contactless incepe sa intre tot mai mult in rutina consumatorilor, 15% dintre respondenti afirmand ca platesc contactless.
Principalul motiv pentru care romanii aleg sa utilizeze cardul pentru plata cumparaturilor in magazine este faptul ca, in acest fel, nu trebuie sa mai poarte numerar asupra lor, au raspuns trei din patru posesori de carduri (75%), in timp ce aproape jumatate (49%) apreciaza timpul economisit la cumparaturi, cand platesc cu cardul.
Studiul a aratat ca gradul de educatie financiara in Romania nu este motivul principal atunci cand cumparatorii aleg sa plateasca in numerar, in detrimentul cardului.
In general, romanii nu platesc cu cardul atunci cand comerciantii nu le ofera aceasta posibilitate, 50% dintre respondenti spunand ca acesta este principalul motiv atunci cand nu folosesc cardul la cumparaturi.
Doar 1% dintre respondentii de toate varstele au motivat ca nu stiu sa plateasca prin intermediul cardului, in timp ce 65% dintre cei intrebati aleg plata cu... mai mult
Vineri, 24 Iulie 2015, ora 10:45
Tranzactiile si retragerile de pe carduri emise sub sigla Visa au crescut in anul fiscal incheiat in septembrie 2013 cu 10,7%, la 19,3 miliarde euro, in conditiile in care numarul tranzactiilor la comercianti a urcat cu 20,7%, iar valoarea acestora cu 16,2%, a anuntat luni compania.
Potrivit directorului general pentru Romania si Croatia al Visa Europe, Catalin Cretu, numarul tranzactiilor zilnice a crescut cu 60.000, la 628.000 de tranzactii, ceea ce echivaleaza cu aproape 230 de milioane de tranzactii anual.
"La septembrie, cand avem cifrele, 45% din tranzactii sunt la comercinati, iar asta inseamna ca la finele anului o sa ajungem la punctul de rascruce, adica o tranzactie din doua sa fie facute la comercianti cu carduri Visa", a spus Cretu la conferinta de presa pentru anuntarea rezultatelor.
Valoarea medie a tranzactiilor la comercianti a scazut cu 3,7%, la 35 euro
El a aratat ca valoarea medie a tranzactiilor la comercianti a scazut cu 3,7%, la 35 euro.
In aceste conditii, rezulta ca romanii au platit la comercianti prin carduri Visa circa 3,6 miliarde euro, respectiv 18,6% din totalul operatiunilor cu carduri emise sub aceasta sigla.
Potrivit lui Cretu, la nivelul pietei din Romania sunt realizate operatiuni pe card de 30 de miliarde de euro, din care sub 6 miliarde de euro sunt plati la comercianti.
Din valoarea platilor realizate la comercinati, aproximativ un sfert provine din tranzactiile de pe carduri business, emise in principal pentru... mai mult
Luni, 27 Ianuarie 2014, ora 15:28
PayU a lansat o campanie pentru utilizatorii de carduri Visa, ce se va desfasura intre 1 - 31 august. In perioada acestei campanii, intitulata "Dezgheaza premiile", utilizatorii cardurilor Visa care platesc online pe site-urile partenere pot castiga premii in valoare de peste 25.000 de euro.
Cumparatorii care aleg sa plateasca online cu un card Visa in perioada campaniei, in magazinele partenere, vor fi inscrisi automat in cursa pentru unul dintre premiile puse in joc: cinci notebook-uri, cinci iPad-uri, cinci camere foto subacvatice sau marele premiu, un Fiat 500.
Conform statisticilor PayU, campaniile de promovare a platilor online dedicate cumparatorilor pot genera cresteri de volume pentru magazinele online partenere de pana la 100%. In ultimii patru ani, numarul clientilor unici care au folosit sistemul PayU pentru a efectua plati online a crescut, in medie, cu 56% de la an la an.
Premiile campaniei "Dezgheata premiile" vor fi acordate prin tragere la sorti posesorilor de card care vor efectua plati online cu un card Visa in magazinele online Cosmote, Paravion Tour, PC Garage, FunDeal, MyTicket, Autovit, StarShinerS, Activare.ro si Asigura.ro, in luna august.
PayU este furnizor de solutii eCommerce integrate, detinut de Naspers Ltd, un grup multinational, cu operatiuni in 131 de tari in domenii ca media, Internet sau eCommerce.
In Romania, PayU este lider pe piata de plati online, cu peste doua milioane de tranzactii procesate in 2011 in valoare de... mai mult
Joi, 02 August 2012, ora 18:45
Platile online cu cardul vor depasi in acest an 250 milioane euro, de la 200 milioane euro anul trecut, iar numarul tranzactiilor va atinge cinci milioane, cu 30% mai multe fata de 2011, estimeaza Netopia mobilPay, liderul pietei de microplati prin telefon si procesator de plati online prin card.
Tranzactia medie se va situa astfel in jurul valorii de 50 de euro.
"In primul semestru al acestui an romanii au efectuat 2,3 milioane de plati online cu cardul, cu 45% mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Din tranzactiile inregistrate in aceasta perioada peste 550.000 (un sfert din piata) au avut loc pe site-urile de reduceri. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, numarul de tranzactii realizate pe site-urile de reduceri a crescut cu peste 60%", a declarat intr-un comunicat Horia Grozea, director Card Payments Netopia mobilPay.
Cresteri importante, peste media pietei de plati online cu cardul, s-au inregistrat in primul semestru si in zona de telecom si divertisment.
Grozea a mentionat ca a existat un utilizator care a cheltuit in sase luni prin intermediul serviciului mobilPay 10.000 euro, prin sase tranzactii.
Serviciul Netopia mobilPay a inregistrat circa 850.000 de tranzactii in prima jumatate a acestui an, cu 70% mai multe decat in perioada similara din 2011.
"Pentru acest an, estimam sa ajungem la doua milioane de tranzactii si mizam pe mentinerea pozitiei Netopia mobilPay in acest sector, prin cota de 40% din piata de plati online... mai mult
Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 10:31
Piata cardurilor se afla intr-o continua crestere pe plan mondial, tendinta care se va mentine cel putin in urmatorii trei ani, potrivit directorului general al companiei Supercard, Mirela Zamfiroiu.
"Pe plan mondial, piata cardurilor se afla intr-o continua crestere, tendinta care se va mentine cel putin in urmatorii trei ani. Pe masura ce noi tehnologii incep sa fie utilizate in viata cotidiana, nici in acest domeniu inovatiile nu intarzie sa apara", a afirmat Mirela Zamfiroiu.
Potrivit acesteia, un exemplu in acest sens il reprezinta cardurile cu chip, care inlocuiesc tot mai mult traditionalele carduri cu banda magnetica, sporind securitatea datelor si a tranzactiilor. Acest tip de card este tot mai frecvent utilizat in industrii precum transporturi, telecomunicatii, sanatate si chiar retail.
In transporturi, cardurile clasice incep sa fie inlocuite de carduri contactless integrate intr-un sistem deschis, compatibil cu cel financiar. In telecomunicatii, cresterea segmentului de cartele de tip smartcard, cu chip, este sustinuta de succesul de care se bucura telefoanele din gama smartphone. Si evolutia sectoarelor financiar si al sanatatii sustin productia de carduri cu diverse elemente de securitate, precum chip-ul sau holograma.
Un alt tip de card care se estimeaza ca va castiga teren in urmatorii ani este gift cardul, pe aceasta piata remarcandu-se o inviorare cu precadere in perioada sarbatorilor.
Nevoia crescanda de siguranta a firmelor este... mai mult
Luni, 09 Iulie 2012, ora 15:46