Mult-asteptatul trailer al urmatorului film din seria "Star Wars", "Star Wars: The Last Jedi", a fost in sfarsit lansat, luni noapte. E ultimul film din serie in care poate fi vazuta actrita Carrie Fisher, alias printesa Leia, decedata intre timp.
Trailerul a fost difuzat la TV, in SUA, in timpul unui meci dintre Chicago Bears si Minnesota Vikings, arata CNN.
Difuzarea trailerului a declansat vii reactii pe retelele sociale, iar pe YouTube acesta a strans deja, in mai putin de 24 de ore, peste 7,8 milioane de vizualizari. In numai 30 de minute, stransese deja peste 300.000 de vizualizari.
Regizor este Rian Johnson, cel care raspunde si de mare parte din scenariu. Distributia e similara cu cea din filmul precedent, "Force Awakens", fiind o combinatie intre actorii din trilogia anilor '70 si cei introdusi in 2015.
Vor putea fi vazuti, printre altii, Mark Hamill (Luke Skywalker), Carrie Fisher (printesa Leia), Adam Driver (Kylo Ren) si John Boyega si Daisy Ridley, care vor intrepreta rolurile principale.
Filmul va fi lansat in 15 decembrie si beneficiaza deja de un poster, lansat de Disney in paralel cu trailerul.
Check out the brand new poster for Star Wars: #TheLastJedi and watch the trailer tonight. pic.twitter.com/A4UGpYqoeW- Star Wars (@starwars) October 10, 2017
Disney a cumparat Lucasfilm si franciza "Star Wars" de la creatorul ei, George Lucas, in 2012, pentru suma de 4 miliarde de dolari.
Filmul lansat in urma cu doi ani, "Force Awakens", a... mai mult
Marti, 10 Octombrie 2017, ora 17:25
Analistii CFA Romania anticipeaza deprecierea leului si majorarea ratelor de dobanda la leu in urmatoarele 12 luni. In ceea ce priveste indicatorul de crestere economica, acesta a scazut cu 6,6 puncte in iunie 2017, fata de luna anterioara, la valoarea de 60 puncte, a transmis institutia.
"In ceea ce priveste cursul de schimb EUR/RON, este de remarcat ca peste 70% din participanti anticipeaza o depreciere a leului in urmatoarele 12 luni.
Astfel, valorile mediane ale anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni au consemnat un curs anticipat de 4.6000, in timp ce pentru orizontul de 12 luni au consemnat un curs anticipat de 4.6000 (valoare similara cu cea inregistrata in exercitiul anterior) ", se arata in comunicatul transmis.
Rata anticipata a inflatiei pentru urmatoarele 12 luni (iulie 2018/iulie 2017) a inregistrat o valoare mediana de 2% (valoare similara cu cea inregistrata in exercitiul anterior), precizeaza CFA Romania.
"Sunt de remarcat anticipatiile de majorare a ratelor de dobanda la leu atat pentru scadentele pe termen scurt (3 luni), cat si pentru cele pe termen mediu (5 ani), 90%, respectiv 95% din participantii la sondaj anticipand aceasta evolutie", mentioneaza CFA.
Indicatorul CFA Romania de Incredere Macroeconomica a fost lansat de catre CFA Romania in luna mai 2011, reprezentand un indicator prin care doreste sa cuantifice anticipatiile analistilor financiari cu privire la activitatea economica in Romania pentru un orizont de timp de un an.... mai mult
Marti, 25 Iulie 2017, ora 10:44
Discutiile privind viitorul actor care ii va da viata legendarului spion James Bond par sa fi luat sfarsit. Producatoarea Barbara Broccoli l-ar fi convins pe Daniel Craig sa semneze pentru un al cincilea film al francizei.
Craig a facut sa planeze serioase indoieli privind viitorul sau in rolul super-spionului, cand a spus ca mai degraba si-ar taia venele decat sa se intoarca pentru un nou film al seriei, declansand numeroase speculatii privind succesorul sau in acest rol.
Pozitia lui a devenit insa mai flexibila dupa aceea si, desi s-a scris de mai multe ori ca a refuzat sume astronomice pentru a accepta un nou film Bond, s-a spus ca starul ar fi fost mereu alegerea numarul unu a producatorilor pentru a continua in acest rol, noteaza flickeringmyth.com.
In plus, mai noteaza sursa, Broccoli este "decisa" sa o convinga pe Adele sa interpreteze tema muzicala si pentru Bond 25, dupa ce coloana sonora a Skyfall a fost rasplatita cu premii Brit, Grammy si Globul de Aur.
"Craig si Adele sunt impreuna o echipa castigatoare, sunt cei care aduc bani", a declarat o sursa pentru The Mirror. "A durat ceva timp, dar Daniel s-a razgandit si exista un consens puternic in birourile celor care se ocupa de Bond ca Daniel Craig este din nou 007.
In ceea ce o priveste pe Adele, nu se stie ce crede ea in acest moment, dar i-a placut sa fie implicata in proiectul Bond, asa ca semnele sunt pozitive", a mai declarat sursa citata.
Citeste si S-a votat cea mai buna coloana sonora... mai mult
Luni, 10 Iulie 2017, ora 11:10
Editia aniversara iPhone, cea care vine la 10 ani de la primul model, ar putea fi si cea mai scumpa de pana acum.
Conform publicatiei Fast Company, versiunea de top a iPhone-ului pe care Apple il va lansa anul acesta va costa peste 1.000 de dolari. Desi scumpirea nu este spectaculoasa, de la peste 900 de dolari, cat costa acum cel mai scump iPhone, daca informatia se confirma, va fi pentru prima data cand un iPhone va depasi pragul de 1.000 de dolari.
Cresterea de pret se pare ca va veni ca urmare a unora dintre componentele alese de Apple. Cel mai notabil, se pare ca Apple va urma calea deschisa in ultimii ani de producatorii de telefoane cu Android si va opta pentru un ecran OLED. Calitatea superioara a acestuia este insotita si de un pret de productie mai mare.
De asemenea, se pare ca Apple va creste si cantitatea de memorie RAM care, la randul ei, va contribui intr-o anumita masura la cresterea costurilor de productie. Contrar fanilor Apple care sunt convinsi ca iPhone-ul poate functiona in conditii optime cu mai putina memorie decat un Android, complexitatea aplicatiilor moderne si multitasking-ul au nevoie de cat mai multa memorie.
Citeste mai departe despre "Urmatorul iPhone ar putea costa peste 1.000 de dolari - Cum se justifica pretul" pe Ziare.com. mai mult
Vineri, 10 Februarie 2017, ora 08:26
Economia Rusiei pare sa isi revina. Cele mai recente date arata ca ce-a fost mai rau se apropie de sfarsit, dupa ce economia Rusiei a fost puternic zdruncinata de prabusirea pretului petrolului si sanctiunile Occidentului.
Dar asta nu inseamna ca presedintele Vladimir Putin va cobori de pe scena geopolitica, relateaza Business Insider.
Potrivit lui Victor Szabo, manager de investitii la compania Aberdeen Asset Management din Marea Britanie, Putin va trebui sa atraga atentia cetatenilor de la economia inca in scadere, pentru a obtine sprijinul lor la alegerile din 2018.
Iar cel mai bun mod de a face asta este sa gaseasca un adversar cu care sa lupte, o abordare pentru a avea succes in politica pe care Szabo a catalogat-o drept "circ si paine".
"Nu au mai existat cresteri salariale de doi ani in sectorul functionarilor publici", a aratat marti Szabo.
"Trebuie sa gaseasca un dusman intern sau extern. Problema este ca in interior nu a mai ramas aproape nimeni, asa ca va ...citeste mai departe despre "Singurul lucru previzibil la Vladimir Putin este ca e imprevizibil" pe Ziare.com mai mult
Marti, 05 Aprilie 2016, ora 19:11
Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat, marti seara, ca in jur de 2.000 de bonuri fiscale sunt castigatoare la prima extragere a Loteriei bonurilor fiscale, dar ca abia dupa 30 de zile autoritatile vor afla cate dintre acestea au fost pastrate.
"Au fost 2.000 de bonuri emise care se incadreaza. Este o campanie extrem de utila si o idee foarte buna demarata tocmai pentru a solicita bonul fiscal. (...) Este un succes. Este o idee buna, care va continua", a declarat Eugen Teodorovici la postul B1 TV.
Ministrul Finantelor a explicat si cand va avea loc urmatoarea extragere.
"Maine (miercuri - n.red.) voi semna ordinul de ministru pentru ca a doua extragere sa aiba loc in iunie, pentru aprilie si mai. Apoi intram pe prevederea normala care spune ca lunar se vor organiza", a adaugat ministrul.
Situatie inedita la loteria bonurilor fiscale: Un singur om are 23 de bonuri castigatoare - cum e posibil
Teodorovici a comentat si cazul aradeanului care a depus 23 de ...citeste mai departe despre "Loteria bonurilor Premiul ar putea fi impartit intre peste 2.000 de castigatori" pe Ziare.com mai mult
Marti, 14 Aprilie 2015, ora 21:44
Considerate fie combustibilul viitorului, fie o amenintare grava la adresa mediului inconjurator, din cauza metodei de extractie, gazele de sist ocupa un loc important pe agenda marilor companii din industria energiei, aflate in cautarea unei noi "Americi".
In SUA se considera ca sisturile bituminoase au stat la baza unei adevarate revolutii in sectorul energetic.
Alerta in SUA: Apa din cel putin 4 state, contaminata din cauza exploatarii de gaze de sist
Se pare ca a fost gasita recent tara in care ar putea fi replicat modelul de succes american.
Australia prezinta cele mai atractive perspective in privinta gazelor de sist, potrivit reprezentantilor companiei Magnum Hunter Resources, cu sediul in Houston, care spun ca au cautat in toata lumea conditii similare celor existente in SUA, noteaza Bloomberg.
"Am cautat in Columbia, Mexic, Argentina, Polonia si in China, desigur. Niciuna dintre aceste zone nu este pregatita pentru a permite aplicarea tehnologiilor ...citeste mai departe despre "Pe ce tara au pus ochii greii din industria gazelor de sist: Aici va avea loc urmatoarea "revolutie"" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 01 Februarie 2014, ora 19:15
Interviu cu Aura Tatu, business developer Chase Corp
mai mult
Miercuri, 25 Martie 2009, ora 00:00
Pentru publicul larg din tara noastra, criza economica mondiala a fost, pina acum, mai mult un bau-bau dezbatut la talk-showuri. Incepind cu luna aprilie, tsunamiul care pina acum a ravasit America si Europa de nord si de vest va lovi Europa centrala si Balcanii. Inclusiv Romania.Mecanismul de propagare a undelor de soc ale crizei cu epicentrul in "buricul financiar al lumii" - Wall Street-ul - a urmat principiul unui cutremur de pamint. Undele de soc au inceput, odata cu vara anului trecut, sa mature nordul batrinului continent, iar incepind cu acest an se indreapta spre Europa centrala si Balcani. S-a urmat, practic, circuitul fluxurilor financiare si comerciale SUA-Europa.
Deja toate tarile din vestul si nodul Europei au intrat, oficial - conform cifrelor comunicate pentru anul 2008 - in recesiune. Valul s-a oprit - deocamdata - la Austria, Cehia, Slovacia, Romania, Bulgaria si Grecia.
Fiecare stat a fost afectat in proportii diferite, in functie de reactia autoritatilor, soliditatea sistemului financiar-economic si geometria politica. Regatul Unit, de exemplu, sever dependent de sectorul de servicii financiare, a carui "inima" economica bate in City, a fost lovit poate cel mai dramatic.
Efectele au fost mai dure si in tarile baltice incurajate in ultimii ani, in virtutea modelului neoliberal, spre un model consumatorist deloc sustenabil prin unghiul economiei reale din aceste state, caracterizate, inca, prin fragilitatea temeliilor financiare. Cert este ca cele doua... mai mult
Marti, 17 Februarie 2009, ora 23:04