Catalina Molnar este noul economist-sef al UniCredit Tiriac Bank, iar Dan Bucsa, care a ocupat pana in prezent aceasta pozitie, se va ocupa de activitatile de cercetare si analiza pentru pietele emergente, localizate in prezent in biroul de la Londra.
Catalina Molnar lucreaza de peste noua ani in domeniul cercetarii, ca economist in cadrul Bancii Nationale a Romaniei (2003 - 2007) si, din 2007, a lucrat ca Senior Economist in cadrul unei alte banci comerciale.
Dan Bucsa lucreaza in cadrul UniCredit Þiriac Bank din iunie 2011. Din septembrie 2012, va face parte din echipa de analiza si cercetare a grupului UniCredit de la Londra, condusa de catre Gillian Edgeworth, economistul-sef pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa (Eastern Europe, Middle East, and Africa - EEMEA).
Noile atributii ale lui Dan Bucsa vor viza in special activitatile de cercetare pentru pietele din Europa Centrala si de Est.
Mihai Patrulescu s-a alaturat echipei UniCredit Þiriac Bank pe pozitia de Senior Economist. Mihai Patrulescu a lucrat ca analist al cadrului macroeconomic in institutii financiare din Romania.
UniCredit Þiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, numarand peste 3.900 sucursale.
Profitul UniCredit Þiriac Bank a ajuns la 75 milioane de lei (17 milioane de euro) in primul semestru din acest an, ceea ce reprezinta o scadere de 19% fata de aceeasi perioada din 2011, cand... mai mult
Marti, 18 Septembrie 2012, ora 15:44
Profitul UniCredit Þiriac Bank a ajuns la 75 milioane de lei (17 milioane de euro) in primul semestru din acest an, ceea ce reprezinta o scadere de 19% fata de aceeasi perioada din 2011, cand acesta s-a cifrat la 51 milioane de lei.
Banca a realizat in prima jumatate a anului venituri totale de 591 milioane de lei (134,6 milioane euro), in scadere cu 1,7% fata de perioada similara a anului trecut.
In prima jumatate a anului, cheltuielile operationale au crescut cu 4% fata de perioada similara din 2012, pana la 312,7 milioane lei (71,2 milioane euro), se arata intr-un comunicat al bancii.
Activele institutiei de credit au atins 22,7 miliarde lei (5,1 miliarde euro) la finalul lunii iunie, in crestere cu 10,8% fata de primele sase luni ale anului trecut, dar in scadere cu 0,7% fata de inceputul acestui an.
Valoarea creditelor acordate de UniCredit Tiriac Bank in primul semestru afost de 17,1 miliarde lei (19,3 miliarde lei incluzand imprumuturile externalizate), in crestere cu 18,4% fata de ptimul semestru din 2011.
"Astfel, portofoliul de credite al UniCredit Þiriac Bank a avansat de patru ori mai repede decat cel al intregului sistem bancar in primele sase luni din an, pe fondul majorarii cu 28% a portofoliului de imprumuturi pentru intreprinderile mici si mijlocii si cu 16% a creditelor acordate companiilor de talie medie", se mentioneaza in comunicat.
Depozitele clientilor au ajuns la 11,7 miliarde lei (2,63 miliarde euro), cu 29,8% peste nivelul... mai mult
Vineri, 03 August 2012, ora 16:46
UniCredit Tiriac Bank a obtinut un profit net de 159,4 milioane lei (38 milioane euro) in 2011, potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS), in scadere cu 6,9% fata de 2010, pe fondul evolutiei slabe a veniturilor in contextul economic dificil.
Profitul net potrivit standardelor de contabilitate locale (RAS) a fost anul trecut de 103,1 milioane lei, in crestere cu 80,3% fata de 2010 si fata de un rezultat agregat negativ pentru sistemul bancar.
Rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) s-a plasat la 6,5%, iar rentabilitatea activelor (ROA) la 0,7%.
Potrivit institutei financiare, in ciuda cresterii consistente a portofoliului de credite, banca a inregistrat o scadere cu 10,3% a veniturilor operationale, pana la 1,2 miliarde lei. Aceasta evolutie a fost determinata de scaderea veniturilor din dobanzi, pe fondul cresterii costului resurselor atrase. In acelasi timp, veniturile din comisioane au crescut cu peste 10%, pe fondul amplificarii volumului tranzactiilor financiare operate de banca.
Cheltuielile operationale au crescut cu 4,5% in 2011 comparativ cu anul precedent, reflectand in principal efectul cresterii TVA, cresterea ratelor de contributie reglementate pentru Fondul de Garantare a Depozitelor si impactul deschiderilor de noi sucursale.
Raportul intre costuri si venituri s-a plasat la 49,9%, un nivel mai bun fata de media sistemului bancar. Rata solvabilitatii a fost de 11,4% potrivit RAS (calculat excluzand... mai mult
Miercuri, 21 Martie 2012, ora 20:10
UniCredit Tiriac Bank a anuntat joi ca a acordat, de la inceputul anului 2011 pana in prezent, facilitati de refinantare in valoare totala de peste 550 milioane lei, dintre acestea 390 milioane lei fiind credite cu ipoteca, iar restul credite de nevoi personale fara ipoteca.Banca anunta ca a prelungit pana la 30 septembrie 2011 campania de refinantare, in cadrul careia nu percepe comisioane de credit.
"Clientii cu imprumuturi la una sau mai multe banci isi pot diminua cheltuielile cu ratele lunare, in unele cazuri cu pana la 50%, si pot sa plateasca un cost total al creditului mult mai redus venind la UniCredit Tiriac Bank.
Din acest motiv, cererea pe care o inregistram pentru creditele de refinantare se mentine in continuare la un nivel ridicat", a declarat Bogdan Spuza, director de marketing si segmente in cadrul Diviziei de Retail a bancii. mai mult
Joi, 25 August 2011, ora 14:53
In primul trimestru din acest an, UniCredit Tiriac Bank a inregistrat un profit net in scadere cu 47%, fata de perioada similara din 2010, respectiv de 52 milioane de lei, potrivit standardelor locale de contabilitate (RAS) si de 34 milioane lei potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS), transmite NewsIn.Veniturile inregistrate de banca si raportate conform IFRS s-au ridicat la 282 milioane lei (67 milioane de euro) in aceeasi perioada, cu 8,8% sub nivelul din primele trei luni ale lui 2010.
Veniturile nete din alte surse decat dobanzile (precum comisioanele si operatiunile de piata) au crescut cu 19%, iar veniturile nete din dobanzi au coborat cu 18%, afectate de volumul redus al activitatii economice, aprecierea monedei nationale si impactul modificarilor legislative.
Potrivit bancii, cheltuielile operationale au crescut cu 4% in intervalul ianuarie - martie al acestui an fata de primul trimestru din 2010, influentate de accelerarea inflatiei si de ajustarile statutare determinate de reglementarile de piata.
Raportul intre costuri si venituri s-a plasat la 51%.
Rata solvabilitatii s-a plasat la 12,8% potrivit RAS, peste nivelul reglementat.
Costul anualizat al riscului s-a temperat pana la 2,1% din valoarea portofoliului (bilantier si extra-bilantier).
Ponderea provizioanelor in totalul portofoliului de credite a crescut pana la 6%, de la 4,1% cu un an in urma."Desi am continuat sa crestem peste media pietei pe segmentul de creditare si alte... mai mult
Vineri, 13 Mai 2011, ora 12:47
UniCredit Tiriac Bank a obtinut un profit net de 171,2 milioane lei (41 milioane euro) in 2010, potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS), in scadere cu 47,9% fata de 2009, pe fondul cresterii costului de risc, a anuntat luni banca, intr-un comunicat preluat de NewsIn.Profitul net potrivit standardelor de contabilitate locale (RAS) a fost anul trecut de 57,2 milioane lei (13,6 milioane euro).
Rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) s-a plasat la 7,5%, iar rentabilitatea activelor (ROA) la 0,8%.
"Banca a inregistrat o crestere de 16,6% a profitului operational, pana la 779 milioane lei (185 milioane euro), alimentata de urcarea cu 8% a veniturilor operationale, in conditiile in care costurile operationale au avansat cu doar 0,4%.
Raportul intre costuri si venituri a continuat sa se imbunatateasca, pana la 42,5%, fata de 46,1% in 2009 si fata de un nivel de 53% estimat pentru sistemul bancar.
Rata solvabilitatii s-a plasat la 12,5% potrivit RAS, confortabil peste nivelul reglementat", se arata intr-un comunicat al bancii.
Provizioanele nete pentru activele financiare (preponderent credite ale clientelei) au crescut cu 61,8% fata de 2009.
"Anul trecut a fost foarte dificil, fiind marcat de modificarile legislative care au pus presiune pe piata bancara din Romania si de recesiunea prelungita - determinata de masurile de corectie din sectorul public si de cresterea gradului de neplata", a spus CEO UniCredit Tiriac Bank, Rasvan Radu.... mai mult
Luni, 14 Martie 2011, ora 16:04
Conducerea executiva a UniCredit Tiriac Bank vrea ca profitul obtinut in 2010 sa fie capitalizat, dar consiliul de supraveghere va decide daca va propune aceasta masura actionarilor, a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al bancii, Rasvan Radu."UniCredit Tiriac Bank a incheiat anul trecut pe profit. Nu am discutat capitalizarea profitului din 2010 cu actionarii, in principiu am vrea sa realizam acest lucru, dar decizia de a propune aceasta masura actionarilor va fi luata de consiliul de supraveghere", a spus Radu.
El a mentionat ca banca este, din punctul de vedere al profitabilitatii, foarte aproape de scenariul pe care si l-a propus.
"Intr-adevar, veniturile sunt mai mici, dar am redus foarte mult si costurile.
Tocmai datorita costurilor reduse din acest moment exista o oportunitate de crestere, data si de faptul ca multi dintre competitorii nostri nu mai au puterea sa creasca si de aceea vrem sa ocupam noi acest spatiu", a continuat seful UniCredit Tiriac Bank.
UniCredit Tiriac Bank a devenit operationala in 2007, dupa finalizarea procesului de fuziune intre HVB Tiriac Bank si UniCredit Romania, iar in urmatorii ani profitul a fost in mod constant reinvestit.
Oficiali ai grupului italian UniCredit au aratat in mai multe randuri ca exista un plan de deschidere a 300 de sucursale in Romania, dar extinderea retelei teritoriale se va relua imediat ce situatia economica se va imbunatati.
"Semnele pentru reluarea accelerata a extinderii retelei teritoriale ar fi... mai mult
Joi, 03 Februarie 2011, ora 16:06
Profitul net al UniCredit Tiriac Bank s-a plasat la 64 milioane lei (16 milioane euro) in primul trimestru din 2010, potrivit Standardelor Internationale de Raportare Financiara (IFRS), cu aproximativ 50% sub nivelul raportat in intervalul similar al anului trecut, a anuntat miercuri banca, transmite NewsIn. Profitul net conform standardelor romanesti de contabilitate (RAS) a fost de 61 milioane lei in primele trei luni din 2010.
Rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) este de 11,5%, iar rentabilitatea activelor (ROA) este 1,3%.Banca a raportat venituri de 310 milioane lei in primul trimestru din 2010, in scadere cu 8% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut in conditiile realizarii unor venituri exceptionale din trading anul trecut, in contextul volatilitatii pietei.
Cheltuielile operationale au scazut cu 3%, iar raportul intre costuri si venituri s-a imbunatatit, pana la 44,9%.Solvabilitatea se plaseaza la un nivel de 12,83% potrivit RAS, sub media de 14,73 % din sistemul bancar anuntata de Banca Nationala a Romaniei, dupa reinvestirea integrala a profitului net aferent anului 2009.
Profitul operational net acopera de 1,8 ori provizioanele nete pentru primul trimestru, in conditiile in care acestea din urma au crescut cu aproape 150% fata de T1 2009."Contextul de piata a fost dificil pentru sistemul bancar, in conditiile in care economia Romaniei a ramas in recesiune in primul trimestru. Riscul de credit a continuat sa creasca, alimentat de numarul... mai mult
Miercuri, 12 Mai 2010, ora 13:36
UniCredit Tiriac Bank a obtinut un profit net de 181 milioane lei (42,8 milioane euro) in primul semestru din acest an, in crestere usoara, cu 2% fata de intervalul similar din 2008, conform standardelor de raportare financiara internationala (IFRS), a anuntat marti banca, informeaza NewsIn. Profitul net in standarde contabile romanesti (RAS) pentru aceeasi perioada este de 126 milioane lei (29,8 milioane euro), la acelasi nivel din primul semestru al anului trecut.Rentabilitatea fondurilor proprii ale bancii (ROE) s-a plasat la 18,8% dupa primele sase luni din 2009, in timp ce ROA a fost de 1,9%."UniCredit Tiriac Bank considera ca acesta este un rezultat foarte bun in contextul crizei economice si financiare, a reducerii abrupte a activitatii economice, a productiei industriale, a vanzarilor si cererii consumatorilor, precum si a riscurilor de credit in crestere", se precizeaza in comunicatul bancii.De asemenea, in intervalul ianuarie-iunie 2009, profitul operational a crescut cu 27% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la 316 milioane lei (74,7 milioane euro), pe baza unei cresteri cu 18% a veniturilor si cu 9% a cheltuielilor operationale."Totodata, raportul cost-venituri este de 47%, mai bun decat media pe sistem, in pofida deschiderii a 103 noi sucursale in ultimele 18 luni. O serie de actiuni de optimizare a costurilor au fost intreprinse anul acesta, fara impact negativ asupra business-ului si a calitatii serviciilor", mai subliniaza banca.Nivelul... mai mult
Marti, 04 August 2009, ora 18:29