UniCredit Tiriac Bank isi schimba denumirea in UniCredit Bank, incepand cu data de 18 august 2015.
In urmatoarele luni procesul de rebranding va continua prin schimbarea identitatii vizuale a bancii (denumire si logo) in contracte si comunicarea comerciala cu clientii, partenerii, autoritatile si a semnalisticii in intreaga retea de unitati teritoriale, precum si inlocuirea instrumentelor de plata (carduri, token-uri) care poarta vechea denumire.
Schimbarile care vor avea loc in cadrul procesului de rebranding nu implica modificarea caracteristicilor si functionalitatilor produselor si nici modificarea relatiilor contractuale cu clientii, iar inlocuirea instrumentelor de plata actuale cu cele care poarta noua denumire se va realiza treptat, fara costuri suplimentare pentru clienti.
Banca va derula si o campanie de comunicare externa care va sustine implementarea noii denumiri - UniCredit Bank.
Procesul de rebranding este determinat de tranzactia realizata in iunie a.c. prin care UniCredit Bank Austria AG a cumparat actiunile reprezentand 45% din UniCredit Tiriac Bank S.A. detinute de Tiriac Holdings Ltd., majorandu-si capitalul detinut in cadrul UniCredit Tiriac Bank S.A. de la 50,6% la 95,6%. mai mult
Marti, 18 August 2015, ora 12:48
UniCredit Tiriac Bank va prelua portofoliul de clienti corporate ai RBS Romania, compus din peste 500 de companii medii si mari, achizitia vizand active de circa 260 milioane euro si depozite de 315 milioane euro, tranzactia asteptand avizul Consiliului Concurentei.
"UniCredit Tiriac Bank SA (UniCredit Tiriac Bank) si The Royal Bank of Scotland plc, Edinburgh, Sucursala Romania (RBS Romania) au semnat un acord pentru preluarea clientilor corporate ai RBS Romania de catre UniCredit Tiriac Bank. Tranzactia vizeaza un portofoliu total de active de aproximativ 260 milioane euro si depozite corporate de aproximativ 315 milioane euro", se arata intr-un comunicat comun al celor doua institutii de credit, care nu au dezvaluit valoarea tranzactiei.
Portofoliul cuprinde peste 500 de companii private de talie medie si mare, locale si internationale, precum si institutii publice si financiare. Angajatii RBS Romania vor fi transferati catre UniCredit Tiriac Bank, in urma consultarilor cu partenerii sociali.
UniCredit si RBS asteapta avizul Consiliului Concurentei pentru tranzactie
Cele doua banci asteapta avizul Consiliului Concurentei pentru tranzactie, estimand ca transferul se va incheia in lunile urmatoare. Totodata, au anuntat ca termenii si conditiile financiare ale tranzactiei nu vor fi facute publice.
"Dupa preluarea portofoliului de clienti Retail si Royal Preffered Banking de la RBS Romania anul trecut, integrarea completa a clientilor de Corporate ai... mai mult
Marti, 05 August 2014, ora 16:31
gentia de evaluare financiara Fitch a confirmat, joi, ratingurile UniCredit Tiriac Bank, Banca Transilvania si ProCredit Bank Romania, calificativele fiind sustinute de capitalizarea adecvata si pozitia sigura de lichiditate din sistemul bancar romanesc.
UniCredit Tiriac Bank are calificativ "BBB" cu perspectiva negativa pentrru imprumuturile in valuta pe termen lung si "F3" pentru cele pe termen scurt.
Banca Transilvania este evaluata cu rating "BB-", cu perspectiva stabila, pentru finantari in valuta pe termen lung si "B" pentru cele perioada scurta.
In cazul ProCredit Bank Romania, Fitch a confirmat calificativele atat pentru creditele pe termen lung in valuta si lei, cat si pentru cele pe termen scurt in moneda straina si locala, la "BB" cu perspectiva stabila, respectiv la "B".
Contractia economiei Romaniei in 2009 si 2010, urmata de o perioada de recuperare lenta, a afectat calitatea activelor din sistemul bancar, se arata intr-un comunicat al Fitch. In opinia Fitch, rata creditelor neperformante, de 19,5% la sfarsitul lunii aprilie, va continua sa creasca, in pofida unor semnale privind incetinirea acumularii de imprumuturi cu restante la plata si formarii de provizioane.
Fitch considera capitalizarea bancilor romane adecvata si pozitia privind lichiditatea agregata ca sigura. Agentia de rating noteaza ca ia in considerare diferenta dintre regulile de provizionare mai conservatoare ale Bancii Nationale a Romaniei comparativ cu standardele de... mai mult
Vineri, 05 Iulie 2013, ora 09:03
Catalina Molnar este noul economist-sef al UniCredit Tiriac Bank, iar Dan Bucsa, care a ocupat pana in prezent aceasta pozitie, se va ocupa de activitatile de cercetare si analiza pentru pietele emergente, localizate in prezent in biroul de la Londra.
Catalina Molnar lucreaza de peste noua ani in domeniul cercetarii, ca economist in cadrul Bancii Nationale a Romaniei (2003 - 2007) si, din 2007, a lucrat ca Senior Economist in cadrul unei alte banci comerciale.
Dan Bucsa lucreaza in cadrul UniCredit Þiriac Bank din iunie 2011. Din septembrie 2012, va face parte din echipa de analiza si cercetare a grupului UniCredit de la Londra, condusa de catre Gillian Edgeworth, economistul-sef pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa (Eastern Europe, Middle East, and Africa - EEMEA).
Noile atributii ale lui Dan Bucsa vor viza in special activitatile de cercetare pentru pietele din Europa Centrala si de Est.
Mihai Patrulescu s-a alaturat echipei UniCredit Þiriac Bank pe pozitia de Senior Economist. Mihai Patrulescu a lucrat ca analist al cadrului macroeconomic in institutii financiare din Romania.
UniCredit Þiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, numarand peste 3.900 sucursale.
Profitul UniCredit Þiriac Bank a ajuns la 75 milioane de lei (17 milioane de euro) in primul semestru din acest an, ceea ce reprezinta o scadere de 19% fata de aceeasi perioada din 2011, cand... mai mult
Marti, 18 Septembrie 2012, ora 15:44
Banca Europeana pentru Investitii (BEI) ar putea acorda UniCredit Tiriac Bank un imprumut de pana la 150 milioane euro, destinat imbunatatirii accesului la finantare in conditii favorabile pentru proiecte derulate de IMM-uri.
Subsidiara UniCredit din Bulgaria, UniCredit Bulbank, ar putea primi un imprumut de pana la 60 de milioane de euro, potrivit unui anunt al BEI.
Operatiunile BEI de creditare in Romania acopera toate sectoarele majore ale economiei, variind de la infrastructura de baza la transporturi, comunicatii, energie si mediu, industria prelucratoare si servicii, dar si sprijin pentru IMM-uri prin intermediul institutiilor financiare locale, se arata pe site-ul institutiei.
In 2011, BEI a angajat imprumuturi in valoare de 917 milioane de euro in Romania, iar totalul ultimilor cinci ani a urcat la circa 4,1 miliarde de euro. De la inceperea activitatii in Romania, in 1990, BEI a acordat finantari de 9 miliarde de euro. mai mult
Vineri, 14 Septembrie 2012, ora 15:50
Profitul UniCredit Þiriac Bank a ajuns la 75 milioane de lei (17 milioane de euro) in primul semestru din acest an, ceea ce reprezinta o scadere de 19% fata de aceeasi perioada din 2011, cand acesta s-a cifrat la 51 milioane de lei.
Banca a realizat in prima jumatate a anului venituri totale de 591 milioane de lei (134,6 milioane euro), in scadere cu 1,7% fata de perioada similara a anului trecut.
In prima jumatate a anului, cheltuielile operationale au crescut cu 4% fata de perioada similara din 2012, pana la 312,7 milioane lei (71,2 milioane euro), se arata intr-un comunicat al bancii.
Activele institutiei de credit au atins 22,7 miliarde lei (5,1 miliarde euro) la finalul lunii iunie, in crestere cu 10,8% fata de primele sase luni ale anului trecut, dar in scadere cu 0,7% fata de inceputul acestui an.
Valoarea creditelor acordate de UniCredit Tiriac Bank in primul semestru afost de 17,1 miliarde lei (19,3 miliarde lei incluzand imprumuturile externalizate), in crestere cu 18,4% fata de ptimul semestru din 2011.
"Astfel, portofoliul de credite al UniCredit Þiriac Bank a avansat de patru ori mai repede decat cel al intregului sistem bancar in primele sase luni din an, pe fondul majorarii cu 28% a portofoliului de imprumuturi pentru intreprinderile mici si mijlocii si cu 16% a creditelor acordate companiilor de talie medie", se mentioneaza in comunicat.
Depozitele clientilor au ajuns la 11,7 miliarde lei (2,63 miliarde euro), cu 29,8% peste nivelul... mai mult
Vineri, 03 August 2012, ora 16:46
O majorare a salariilor bugetarilor va antrena cererea pe piata bancara, atat a populatiei, cat si a companiilor, a declarat, vineri, presedintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Tiriac Bank, Dan Pascariu.
Declaratia a fost facuta in cadrul "The First Global Corporate Governance Summit in Romania", eveniment gazduit de Banca Nationala a Romaniei.
"O eventuala majorare de salarii, daca se duce in consum, va afecta piata bancara. Consumul poate sa antreneze cerere din partea populatiei, dar si din partea firmelor, care sunt nevoite sa produca mai mult. Inclin sa cred ca se va produce aceasta majorare de salarii", a afirmat Dan Pascariu.
De asemenea, bancherul a precizat ca va trebui sa mai treaca timp pana ca dobanzile bancilor sa scada la nivelul celei de politica monetara, in aceasta perioada institutiile bancare aflandu-se in asteptare.
"Creditele in lei reprezinta o baza mica in totalul portofoliilor de credite ale bancilor. Exista o atractie pentru euro. Mecanismele de transmitere in masa monetara vor duce la scaderea dobanzilor, cu conditia sa existe lichiditate. Problema bancilor nu este ca nu exista concurenta, ci ca nu exista suficienta cerere de credite. Daca era suficienta, s-ar manifesta si in celelalte elemente. Bancile sunt inca intr-un mod de asteptare", a adaugat acesta.
Oficialul UniCredit Tiriac Bank a mentionat ca volatilitatea se inscrie in limitele normale unui an electoral. mai mult
Vineri, 04 Mai 2012, ora 14:54
UniCredit Tiriac Bank a obtinut un profit net de 159,4 milioane lei (38 milioane euro) in 2011, potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS), in scadere cu 6,9% fata de 2010, pe fondul evolutiei slabe a veniturilor in contextul economic dificil.
Profitul net potrivit standardelor de contabilitate locale (RAS) a fost anul trecut de 103,1 milioane lei, in crestere cu 80,3% fata de 2010 si fata de un rezultat agregat negativ pentru sistemul bancar.
Rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) s-a plasat la 6,5%, iar rentabilitatea activelor (ROA) la 0,7%.
Potrivit institutei financiare, in ciuda cresterii consistente a portofoliului de credite, banca a inregistrat o scadere cu 10,3% a veniturilor operationale, pana la 1,2 miliarde lei. Aceasta evolutie a fost determinata de scaderea veniturilor din dobanzi, pe fondul cresterii costului resurselor atrase. In acelasi timp, veniturile din comisioane au crescut cu peste 10%, pe fondul amplificarii volumului tranzactiilor financiare operate de banca.
Cheltuielile operationale au crescut cu 4,5% in 2011 comparativ cu anul precedent, reflectand in principal efectul cresterii TVA, cresterea ratelor de contributie reglementate pentru Fondul de Garantare a Depozitelor si impactul deschiderilor de noi sucursale.
Raportul intre costuri si venituri s-a plasat la 49,9%, un nivel mai bun fata de media sistemului bancar. Rata solvabilitatii a fost de 11,4% potrivit RAS (calculat excluzand... mai mult
Miercuri, 21 Martie 2012, ora 20:10
UniCredit Tiriac Bank a anuntat joi ca a acordat, de la inceputul anului 2011 pana in prezent, facilitati de refinantare in valoare totala de peste 550 milioane lei, dintre acestea 390 milioane lei fiind credite cu ipoteca, iar restul credite de nevoi personale fara ipoteca.Banca anunta ca a prelungit pana la 30 septembrie 2011 campania de refinantare, in cadrul careia nu percepe comisioane de credit.
"Clientii cu imprumuturi la una sau mai multe banci isi pot diminua cheltuielile cu ratele lunare, in unele cazuri cu pana la 50%, si pot sa plateasca un cost total al creditului mult mai redus venind la UniCredit Tiriac Bank.
Din acest motiv, cererea pe care o inregistram pentru creditele de refinantare se mentine in continuare la un nivel ridicat", a declarat Bogdan Spuza, director de marketing si segmente in cadrul Diviziei de Retail a bancii. mai mult
Joi, 25 August 2011, ora 14:53