Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat vineri, 20 noiembrie, la Bacau, ca autostrada de centura a orasului va fi data in folosinta in cateva zile si a felicitat constructorul, firma condusa de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, pentru ca a reusit finalizarea lucrarilor cu un an inainte de termen.
"Am tinut sa vedem stadiul lucrarilor de pe autostrada de centura a municipiului Bacau. Este un proiect asteptat de mult timp de bacauani si iata ca este aproape de finalizare si va reusi sa scoata tot traficul greu si traficul de tranzit din Bacau si va creste viteza de tranzitare a Bacaului. Il felicit pe constructor, o mobilizare exemplara. Desi termenul de finalizare era ianuarie 2022, constructorul ne-a comunicat ca poate sa o dea in trafic intre 27 noiembrie si 3 decembrie, in functie de conditiile meteorologice", a precizat Orban.
Ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode, a subliniat ca, odata finalizata centura ocolitoare a municipiului Bacau, vor fi dati in folosinta si primii 16 kilometri la profil de autostrada din zona de nord-est.
"Suntem bucurosi sa auzim astazi aceasta veste, in drum spre Suceava, unde vom da in trafic un obiectiv important pentru judetul Suceava, pentru orasul Radauti. Ma refer la varianta ocolitoare a orasului Radauti, unde, impreuna cu acelasi antreprenor serios, reusim, tot inainte de termen, sa dam in trafic acel obiectiv. Asa cum bine stiti, la inceputul lunii septembrie am reusit sa dam in trafic... mai mult
Vineri, 20 Noiembrie 2020, ora 11:09
Curtea de Apel Bucuresti obliga Compania de Drumuri sa anuleze contractul semnat in luna septembrie cu firma omului de afaceri Dorinel Umbrarescu pentru constructia tronsonului 4 al Drumului Expres Craiova-Pitesti.
"Dupa castigarea tronsoanelor 3 si 4 Slatina-Pitesti de catre UMB in iunie, o serie de competitori de la licitatie au depus contestatii. Acestea au fost respinse in prima instanta de catre Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor. Compania de Drumuri nu a mai asteptat deciziile definitive de la Curtea de Apel si a semnat cele 2 contracte de proiectare si executie cu UMB", scrie Asociatia Pro Infrastructura (API) pe Facebook.
Saptamana trecuta a venit decizia definitiva pentru tronsonul 3, mentinand UMB, firma lui Dorinel Umbrarescu, pe pozitie. Curtea de Apel a judecat diferit pe tronsonul 4, anuland contractul semnat de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu UMB si obligand Compania de Drumuri sa reevalueze oferta UMB, precum si ofertele celorlalti competitori implicati in contestatii.
Oferta a fost evaluata in privinta cifrei de afaceri, a capacitatii economice, a experientei similare in proiectare, a pretului neobisnuit de scazut pentru organizarea de santier, a punctajului pentru personalul aferent proiectarii sau pentru perioada de garantie suplimentara.
Pro Infrastructura spune ca proiectarea tronsonului 4 nu va putea fi gata in primavara anului urmator.
"In urma acestei decizii este greu de... mai mult
Miercuri, 18 Noiembrie 2020, ora 11:15
Lucrarile la autostrazile din Romania si centurile oraselor sunt realizate de companii romanesti, italiene, turcesti si austriece. In topul clasamentului firmelor executante este familia omului de afaceri Dorinel Umbrarescu, care are in prezent cele mai multe contracte cu statul pentru infrastructura rutiera.
Contractele in constructii ale familiei lui Dorinel Umbrarescu
Cele trei firme detinute de familia Umbrarescu au in derulare sapte contracte de infrastructura rutiera in Romania: variante ocolitoare si mult asteptate loturi de autostrada. In total, companiile romanesti ar trebui sa livreze in urmatorii ani drumuri in valoare de 5,2 miliarde de lei.
Asocierea Spedition UMB - Tehnostrade, firmele detinute de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, cunoscut ca unul dintre "regii asfaltului", a castigat contractul pentru varianta ocolitoare a orasului Bacau, in lungime de 30,8 kilometri, pentru suma de 668,3 milioane de lei. Lucrarile sunt gata in procent de 75%, iar soferii ar putea circula pe primul segment din autostrada Moldovei mult mai repede decat era estimat in contract, in primele luni din 2022.
Cele trei firme detinute de familia Umbrarescu, SA&PE Construct, Spedition UMB si Tehnostrade, au obtinut contractul pentru cei 4,5 kilometri ai lotului 4 din sectorul de nord a Centurii Capitalei, pentru suma de 312,6 milioane de lei. Lucrarile trebuie sa fie gata in 2023.
Aceeasi asociere a castigat lucrarile pentru sectiunea Zimbor - Poarta Salajului, parte... mai mult
Vineri, 13 Noiembrie 2020, ora 00:01
Pana la jumatatea lunii august s-ar putea deschide, in sfarsit, circulatia pe cei 43 de kilometri dintre Soimus si Cosevita ai autostrazii Lugoj-Deva.
Compania de Drumuri a contractat, inca din 2013, doua societati pentru a construi aceasta portiune de autostrada.
Mai exact, pentru realizarea Lotului 3 al soselei (care se intinde pe 21,1 kilometri, de la Cosvita la Ilia), Compania a ales sa lucreze cu o asociere de firme condusa de Comsa SA. Totdata, pentru constructia Lotului 4 al autostrazii (cu un traseu de 22,1 kilometri, de la Ilia pana la Soimus) a fost selectata compania UMB Spedition.
In mod normal, lucrarile la ambele loturi urmau sa incepa pe 27 noiembrie 2013 si sa fie gata in mai 2016. Din pacate, n-a fost sa fie....
Initial au aparut probleme legate de documentatia de mediu. Ulterior, a intarziat emiterea autorizatiei de construire. In cazul Lotului 3, conectarea cu reteaua nationala de drumuri n-a fost gandita din timp, asa ca a fost nevoie de lansarea de noi licitatii si de deschiderea de noi santiere.
In plus, au aparut si alte diverse probleme. Spre exemplu, pe Lotul 4, UMB Spedition a dat - chiar in calea drumului pe care il construia - peste un cimitir, dar si peste o pestera cu lilieci protejati de lege. Pana la urma, s-a decis mutarea cimitirului si a liliecilor, dar toate acestea au cauzat intarzieri semnificative, pe santier.
Tot pe lotul 4, in zona Dealului Soimus au aparut mai multe alunecari de teren care au ingreunat lucru.... mai mult
Duminica, 04 August 2019, ora 14:57
CNADNR a semnat cu asocierea Tehnostrade - Spedition UMB, companii controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, un contract de 419,4 milioane lei (95,3 milioane euro), fara TVA, pentru proiectarea si constructia lotului 4 al autostrazii Lugoj - Deva.
Proiectul vizeaza constructia a 22,1 de kilometri de autostrada intre Deva si localitatea Ilia.
Contractul, atribuit prin licitatie deschisa, are o durata de proiectare de sase luni si un interval de executie de doi ani, perioada de garantie fiind de patru ani.
Pentru 85% din valoarea eligibila a contractului a fost solicitata o finantare nerambursabila de la Uniunea Europeana, diferenta urmand sa fie asigurata de la bugetul de stat.
Reprezentantii CNADNR au declarat recent Mediafax ca se asteapta sa semneze in august contractele pentru constructia loturilor 2, 3 si 4 ale autostrazii Lugoj-Deva, proiecte care insumeaza peste 70 de kilometri si au o valoare totala estimata la peste trei miliarde de lei (circa 680 milioane euro), fara TVA.
Lotul 2 a fost atribuit asocierii italiene Salini - Secol, lotul 3 consortiului Teloxim Con SRL (controlata de omul de afaceri Theodor Berna) - Comsa SA (Spania) - Aldesa Construcciones SA (Spania) - Arcadis Eurometudes SA (Olanda), iar lotul 4 asocierii Spedition UMB- Tehnostrade.
La Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) au fost inregistrate in perioada 20-23 mai mai multe contestatii formulate de Spedition UMB si Strabag referitoare la procedura de... mai mult
Joi, 01 August 2013, ora 12:21
Opt firme la care omul de afaceri Dorinel Umbrarescu este actionar vor fuziona prin absorbtie intr-o singura societate, respectiv Spedition UMB, societatea absorbanta, pentru reducerea costurilor administrative si operationale, potrivit unui anunt publicat in Monitorul Oficial, precizeaza Newsin.Fuziunea se va realiza prin absorbtia de catre Spedition UMB a societatilor Tehnostrade, Com-Axa, Drumuri, Auto Rom, A&R, Sped UMB si Techno-Stone. "Prin fuziune se urmareste punerea in valoare a punctelor tari de care beneficiaza cele opt societati comerciale, respectiv folosirea eficienta a capacitatii de productie, piata detinuta, puterea financiara, calitatea fortei de munca si a managementului", se arata in anunt.Fuziunea se face cu transmiterea integrala a patrimoniului societatilor absorbante catre societatea absorbanta, in baza unui proces verbal intocmit de catre reprezentantii societatilor.
Toate drepturile si obligatiile celor opt societati absorbite sunt preluate de societatea absorbanta, Spedition UMB.SC Spedition UMB va avea, dupa fuziunea prin absorbtie,un capital social de 247.700 lei, impartit in 24.770 parti sociale, in valoare de 10 lei fiecare. mai mult
Luni, 21 Iunie 2010, ora 18:41
Conturile controversatului “rege al asfaltului“, Dorinel Umbrarescu, patronul firmei UMB Spedition, au fost blocate de catre Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala pentru neplata TVA in valoare de aproximativ 100 milioane de lei.Ajuns la ananghie, acesta a declarat ca se gandeste chiar sa vanda firma pentru a-si putea achita darile catre statPatronul UMB Spedition recunoaste ca nu mai are acces la proprii bani, insa afirma ca are de primit peste 200 milioane de lei de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale. Suma reprezinta contravaloarea zecilor de facturi emise de firma lui Umbrarescu pentru reparatii, intretinere si deszapezire a peste o treime din drumu-rile nationale din tara. “Si regii asfaltului au probleme din cauza neplatii facturilor de catre CNADNR”, a declarat Umbrarescu.
UMB Spedition detine aproape o treime din contractele de reparatii, intretinere si deszapezire a drumurilor nationale din tara. UMB Spedition are de reabilitat DN 12 Chichis-Toplita si DN 15 Reghin-Toplita. Firma are autorizatie de constructie doar pentru DN 12. I s-a pus in vedere sa obtina autorizatia pentru DN 15. Cele doua reabilitari de drumuri nationale costa circa 200 milioane de euro.Dorinel Umbrarescu detine si 18 contracte de intretinere multianuala a drumurilor nationale in valoare de alte zeci de milioane de euro”, au declarat surse avizate din Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI). Umbrarescu mai are de... mai mult
Luni, 30 Noiembrie 2009, ora 11:50