Ultimele cuvine pe care le-a rostit Steve Jobs inaintea mortii au fost: "Oh wow. Oh wow. Oh wow." Marturisirea a fost facuta de sora lui, care i-a fost alaturi in ultimele momente de viata.
Mona Simpson, sora lui Steve Jobs, a povestit cum s-au desfasurat ultimele momente din viata fondatorului Apple, informeaza Daily Mail.
Jobs era inconjurat de familie si, uitandu-se la sotie si copii, apoi dincolo de ei a rostit: "Oh wow. Oh wow. Oh wow."
Descriind moartea fratelui, Mona Simpson a spus ca ultimele cuvinte au fost monosilabice, repetate de trei ori. "Inainte de a pleca, s-a uitat la sora lui Patty, apoi pentru o perioada mai lunga la copiii sai, la partenera lui de viata, Laurene, apoi peste umerii lor, inainte de a spune ultimele cuvinte", a declarat sora lui Steve Jobes. mai mult
Luni, 31 Octombrie 2011, ora 14:47
Apple a publicat, pe pagina sa oficiala, filmarea evenimentului de comemorare a vietii lui Steve Jobs care a avut loc in 19 octombrie, la sediul companiei din California. Evenimentul a fost unul privat si, dupa zile intregi de asteptare, filmarea a ajuns si in fata publicului larg.
Tim Cook, Al Gore si Jonathan Ive, sute de angajati Apple, dar si Coldplay, formatia preferata a lui Steve Jobs au fost prezenti la festivitatea de comemorare a vietii lui Steve Jobs, fostul CEO, pentru care au avut numai cuvinte de lauda.
"Ultimele doua saptamani au fost pentru mine cele mai triste din viata mea", si-a inceput discursul Tim Cook, cel care a preluat scaunul de CEO al Apple, si cel care a mediat intregul eveniment de la sediul Apple din Cupertino, California.
"Steve Jobs a fost numit de catre lumea intreaga drept 'un vizionar', 'un rebel', 'un nonconformist', cel mai mare CEO si cel mai mare inovator din toate timpurile, un antreprenor autentic. Toate aceste atribute il caracterizeaza, insa cel mai extraordinar este faptul ca toate aceste elemente erau incorporate intr-un singur om: Steve Jobs", a spus Tim Cook in fata multimii.
Mai departe, cuvantul i-a revenit lui Bill Campbell, membru al boardului Apple si bun prieten cu Steve Jobs. Campbell a facut o incursiune in istoria Apple, a vorbit despre plecarea si revenirea lui Jobs in companie si l-a caracterizat succint, din perspectiva acestei intregi perioade.
"Era carismatic, punea suflet, era genial. De asemenea,... mai mult
Marti, 25 Octombrie 2011, ora 13:27
Biografia lui Steve Jobs a fost lansata luni, sub semnatura lui Walter Isaacson. Cartea scoate la iveala conflictele pe care Steve Jobs le avea cu rivalii sai, Google si Microsoft, dar si respectul pe care il purta pentru fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg.
"Vorbim despre retelele sociale la plural, dar eu nu vad pe altcineva acolo decat Facebook. Facebook domina mediul de social networking. Il admir pe Mark Zuckerberg pentru ca nu a vandut nimic si pentru ca si-a dorit sa faca o companie de succes. Admir asta foarte mult", spunea Steve Jobs in interviurile sale cu Walter Isaacson, potrivit TechCrunch.
Cuvintele de lauda pentru Google lipsesc complet, in biografia lui Steve Jobs
El era suparat pe Google pentru tentativa lor de a copia sistemul de operare al iPhone prin sistemul Android. Dar, in momentul in care Larry Page a devenit CEO, Jobs a acceptat o intrevedere personala cu el, in care i-a dat o serie de sfaturi: "Nu lua modelul Microsoft, ci invata sa te concentrezi asupra produselor tale. Si nu te chinui sa fii prea bun ca CEO", spunea Jobs pe atunci.
Windows, "marul discordiei" intre Apple si Microsoft
Relatia lui Jobs cu Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, a avut o istorie destul de complicata, insa cei doi s-au intalnit pentru ultima data chiar inainte ca Steve Jobs sa moara, si au stat de vorba pret de cateva ore.
In aceasta ultima intalnire Gates i-a spus lui Jobs ca modelul sau de a controla toate produsele de computing de la un capat la... mai mult
Luni, 24 Octombrie 2011, ora 17:22
Barack Obama, Rupert Murdoch, Bill Gates, Mark Zuckerberg se numara printre personalitatile care si-au exprimat regretul fata de decesul lui Steve Jobs, cofondatorul Apple, miercuri, la varsta de 56 de ani, din cauza unui cancer la pancreas, informeaza Reuters, preluat de Mediafax. Presedintele american Barack Obama l-a numit pe Steve Jobs "un vizionar si un mare inovator american".
"Steve s-a numarat printre cei mai mari inventatori americani - suficient de curajos sa gandeasca diferit, suficient de curajos sa creada ca poate schimba lumea si suficient de talentat sa o faca", a spus Obama. "Lumea a pierdut un vizionar. Si poate nu exista un tribut mai mare adus succesului lui Steve decat faptul ca multa lume a aflat de decesul sau pe un dispozitiv inventat de el".
Numeroase personalitati din politica, tehnologie, lumea afacerilor si divertisment s-au alaturat lui Obama, aducandu-i un omagiu lui Jobs.
Astfel, Bill Gates, cofondator si presedinte al Microsoft, a declarat: "Eu si cu Steve ne-am cunoscut in urma cu aproape 30 de ani si am fost colegi, competitori si prieteni pe parcursul a peste jumatate din vietile noastre. Lumea cunoaste rar pe cineva care a avut un impact atat de profund cum l-a avut Steve, efectele acestui impact vor fi simtite de multe generatii viitoare. Pentru cei dintre noi destul de norocosi sa fi lucrat cu el este o nebuneasca mare onoare".
La randul sau, Rupert Murdoch, CEO al News Corporation, a spus: "Azi am pierdut unul dintre cei mai... mai mult
Joi, 06 Octombrie 2011, ora 12:10
Steve Jobs, fostul director executiv de la Apple, a reusit sa transforme relatia tehnologiei cu lumea pentru totdeauna, intr-un mod pe care cu greu cineva il mai putea repeta, vreodata. Geniul din spatele Apple a murit, la varsta de 56 de ani, din cauza problemelor de sanatate. A lasat o "mostenire" extrem de importanta, prin influenta sa asupra sectorului IT. DesignPentru Steve Jobs, aspectul unui produs era foarte important. De la felul in care arata si se simte la atingere, pana la maniera si rapiditatea cu care raspunde la comenzi.In timp ce majoritatea producatorilor de calculatoare se axau pe realizarea unor procesoare performante, Jobs urmarea un design inteligent si minimalist.De asemenea, a speculat importanta aluminiului in procesul de fabricare al carcasei si nu a gresit. Notebookurile Apple facute dintr-un aliaj de titan si aluminiu au devenit bestseller-uri. Cele mai recente modele de MacBook reprezinta un succes care combina design, pret si performanta.MuzicaNoul mileniu a adus o schimbare in modul de livrare a continutului digital. Producatorii de muzica s-au luptat sa-si salveze afacerile micsorate pe zi ce trece, pe masura ce milioane de utilizatori descarcau ilegal muzica prin portaluri sunt ar fi Napster.iTunes este cel mai mare retailer online de muzica, din lume, cu peste 200 de milioane de utilizatori inregistrati care au descarcat peste 15 miliarde de melodii. Lansarea programata pentru aceasta toamna a unui serviciu bazat pe cloud-based... mai mult
Joi, 06 Octombrie 2011, ora 12:01
Steve Jobs, omul care a transformat lumea calculatoarelor, a muzicii si a telefoanelor mobile, a murit, miercuri, la varsta de 56 de ani, dupa o lunga batalie cu cancerul pancreatic. "Constiinta faptului ca vei muri este cea mai buna cale de a evita capcana gandului ca ai ceva de pierdut. Esti deja dezbracat. Nu exista niciun motiv sa nu-ti urmezi inima", spunea Jobs in 2005.Cofondatorul Apple, unul dintre cei mai importanti antreprenori, i-a avut alaturi in ultimele clipe din viata pe sotia sa si cele mai apropiate rude. Acesta a murit in Palo Alto, California, relateaza CNBC.
Decesul sau a fost anuntat de Apple, vestea generand un val de tristete si compasiune in randul fanilor si a colegilor din mediul de business, de la cofondatorul Microsoft, Bill Gates, pana la CEO Facebook, Mark Zuckerberg.
Figura emblematica din Silicon Valley, care a daruit lumii iPod-ul, iPhone-ul si iPad-ul, renuntase in luna august la functia de CEO a celei mai mari companii tehnologice, predandu-i stacheta secundului sau Tim Cook.
Sufletul Apple
Steve Jobs a fost sufletul companiei care concureaza cu rivali precum Exxon Mobil pentru titlul de cea mai valoroasa companie din SUA.
"Inteligenta, pasiunea si energia lui Steve au reprezentat sursa a numeroase inovati care au imbogatit si au imbunatatit vietile tuturor. Lumea este incomensurabil mai buna datorita lui Steve", a declarat compania Apple.
"Insa marea iubire a vietii sale a fost sotia sa, Laurene, si familia sa. Inimile noastre sunt... mai mult
Joi, 06 Octombrie 2011, ora 10:54
Sta in natura firii umane sa ignoram cel mai important lucru din lume si anume existenta prezentului. Momentul „aici si acum” nu se mai intoarce, iar ignorarea lui poate dauna, pe termen lung, chiar propriului business. Steve Jobs a stiut cum sa profite de toate avantejele pe care le-a avut, de-a lungul timpului, si isi impartaseste din intelepciune. Iata ce ii sfatuieste geniul din spatele Apple pe antreprenori.1. Cele mai durabile inovatii sunt formate din „mariajul” artei cu stiinta
Steve Jobs a indicat, intotdeauna, ca principala diferenta dintre Apple si celelalte companii producatoare de calculatoare este faptul ca Apple incearca intodeauna sa uneasca arta si stiinta.
Prima echipa care a care a lucrat la Mac era formata din membrii cu studii in antropologie, arta, istorie si literatura. Acesta ar fi secretul care sta in spatele longevitatii produselor Apple.
Cu toate acesta, este dificil pentru oamenii de stiinta sau pentru ingineri sa inteleaga „sufletul” produselor, motiv pentru care fiecare companie ar trebui sa aiba lideri care sa faca aceasta diferenta.
2. Daca vrei sa realizezi ceva pentru posteritate, nu folosi focus-grupuri
In management exista un curent potrivit caruia trebuie sa stii sa asculti clientul, iar acest lucru nu il poti face decat daca te pui in locul consumatorului.
Steve Jobs a fost unul dintre primii oamenii de afaceri care a negat teoria, sustinand ca este pierdere... mai mult
Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 12:07
Steve Jobs, directorul executiv al Apple, si-a anuntat joi demisia din fruntea gigantului. In locul sau, membrii boardului companiei l-au propus pe Tim Cook, directorul de operatiuni de la Apple ca inlocuitor pentru cel care a revitalizat Apple in ultimii 14 ani, prin coordonarea lansarii unor produse inovative, precum iMac-ul, iPod-ul, iPhone-ul sau tableta iPad.
Ce trebuie sa stii despre Cook?- Tim Cook are 50 de ani si practic el este cel care a condus in ultimii ani Apple, Steve Jobs confruntandu-se cu o serie de probleme medicale. Nu este un vizionar, insa a condus meticulos operatiunile zilnice de la Apple- este un workaholic si este foarte atent la detalii- este in companie din 1998 si este considerat a fi singura persoana care intelege ceea ce inseamna a conduce Apple. - filosofia lui Cook: "Suntem aici ca sa facem niste produse grozave, remarcabile si, acest lucru nu se va schimba. Ne vom axa de fiecare data pe inovare. Punem baza mereu pe ceea ce este simplu. Preferam sa spunem 'nu' unor mii de proiecte care sa ne concentram atentia pe cateva care sunt cu adevarat importante si inseamna ceva pentru noi"- Cook este foarte bine remunerat de Apple, obtinand 59 de milioane de dolari in ultimul an. Steve Jobs avea un salariu simbolic - 1 dolar, dar are actiuni la Apple in valoare de 2,1 miliarde de dolari.Art Levinson, membru in boardul companiei Apple, a declarat ca are "incredere totala in Tim, el este persoana potrivita ca sa fie noul CEO. Steve Jobs va... mai mult
Joi, 25 August 2011, ora 00:00
Stilul dominant de management la nivel de executiv in ziua de astazi nu este unul clar conturat. Filosofiile industrialiste sunt puternic inradacinate in gandirea celor aflati la conducere, iar teama de "instabilitate" are efecte negative puternice asupra rezultatelor finale. Tocmai de aceea, un om de talia lui Steve Jobs ar avea slabe sanse de a gasi un job in ziua de astazi, cand exista mari indoieli cu privire la oamenii creativi care imbratiseaza idei cu un anumit grad de risc pentru companie, informeaza publicatia Forbes.Un studiu realizat de PWC a demonstrat ca majoritatea executivilor din SUA sunt tot atat de "obositi" de tensiunea de pe piata muncii cauzata de reducerile de personal ca si restul lumii si ca dorinta de revenire ia proportii si pentru aceasta "parte a baricadei" din conflictele cauzate de criza. Potrivit studiului, companiile cauta inovatia pentru a-i ajuta sa amplifice competitivitatea si sa construiasca noi piete. Acesta nu este singurul studiu pe aceasta tema, iar rezultatele par sa repete aceeasi teorie. Toata lumea dezbate problema inovatiei si dezvoltarii, insa putine sunt companiile in care dezideratele se concretizeaza.In loc sa depuna eforturi pentru dezvoltare, majoritatea companiilor se limiteaza sa faca ceea ce au facut si in ultimii ani, intrebandu-se de ce exista atat de putine rezultate imbunatatite.Desi era industriala s-a sfarsit, companiile continua sa faca angajari dupa aceeasi mentalitateStelian Panescu, Director General Smart... mai mult
Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 18:28