Organizatia Femeilor Antreprenor din cadrul Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (OFA UGIR) a organizat in data de 9 iulie 2021, in Poiana Brasov, cea de-a cincea conferinta nationala, cu tema: "Antreprenoriatul 2.0.21: De la idee la oportunitati de dezvoltare si finantare".
Dezbaterile s-au axat pe doua teme fundamentale: "Cum ne reinventam afacerile dupa pandemie?" si, respectiv, "Transformarea digitala a afacerilor: de la supravietuire in situatie de criza, la inovare si crestere pe termen mediu si lung".
A fost o conferinta care a atins cele mai dureroase probleme ale antreprenorilor dupa perioada de criza pandemica, iar discutiile au fost directe, atingand cele mai nevralgice probleme in relatia antreprenorilor cu statul.
Mirabela Miron: "Londra este al doilea oras al tarii, ca populatie: 350.000 de romani!"
Adriana Fagarasian, presedinte OFA UGIR Brasov a deschis lucrarile conferintei.
Mirabela Miron, presedinte OFA UGIR a atras atentia, in interventia sa, asupra unei carente nationale: "Romania se confrunta in continuare cu provocarea unei dezvoltari dezechilibrate, a surmontarii unor decalaje regionale si chiar intra-regionale considerabile, cu reluarea exodului de forta de munca (resimtit extrem de dur de catre cei din horeca, in acest sezon estival). Recent, am aflat ca al doilea oras al tarii ca populatie nu mai este Cluj-Napoca, ci Londra, unde locuiesc si muncesc legal peste 350 de mii de romani; in plus, doar in Marea Britanie avem... mai mult
Luni, 12 Iulie 2021, ora 18:30
Lucretia Voinescu, vicepresedintele asociatiei de exportatori UGIR 1903, le doreste romanilor ca in 2014 "sa-si gaseasca resursele interioare pentru a-si pastra moralul si a rezista dificultatilor cotidiene".
"Daca reusim este o adevarata performanta. Cred ca am lua medalia de aur daca s-ar organiza mondiale la acest sport extrem", spune femeia de afaceri, privind pesimist perspectiva anului 2014.
Pentru anul 2014 isi propune sa reziste mediului ostil, "ca toti care au ramas in tara", spune Voinescu, intr-un interviu acordat Business24.
Cum puteti caracteriza anul 2013, din punct de vedere al modului in care au evoluay afacerile dumneavoastra?
Constant in general si la rigoare cu o usoara panta descendenta.
In ce masura a fost 2013 un an propice pentru mediul de afaceri romanesc?
In general, mediul de afaceri din Romania este ostil prin inconstanta si imposibilitatea de a fi previzionat. Nici macar pe termen foarte scurt. Din acest punct de vedere, nimic nou sub soare pentru anul care a trecut. Constant ostil. Se schimba usor ambalajul, continutul este acelasi - total dezinters din partea decidentilor, oricare ar fi acestia.
Care este cel mai important proiect pe care doriti sa il implementati in 2014?
Sa rezist mediului ostil si in anul 2014.
Dar pe plan personal, ce obiective v-ati propus?
Sa rezist mediului ostil si in anul 2014, ca toti care am mai ramas in tara.
Aveti o lista cu neimpliniri ale anului 2013, dar asupra carora veti... mai mult
Vineri, 03 Ianuarie 2014, ora 00:00
Ioan Cezar Coraci a fost reales presedinte al Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (UGIR) 1903, in cadrul adunarii generale desfasurate vineri la Sfantu Gheorghe.
In functia de presedinte executiv a fost aleasa Irina Manole, iar secretar executiv, Amalia Popescu. Mandatul echipei de conducere va fi de patru ani.
Coraci a mentionat ca UGIR are la ora actuala 35 de filiale judetene si reprezinta patronatele din 20 de ramuri ale industriei.
Potrivit acestuia, incepand de vineri, la UGIR a aderat si Federatia Constructiilor de Masini din Romania, care va intari pozitia confederatiei.
La finalul intalnirii, desfasurate la Incubatorul de afaceri din Sfantu Gheorghe, a aparut un afis prin care se contesta calitatea de presedinte a lui Ioan Cezar Coraci si dreptul de a convoca adunari generale, mentionandu-se ca pe numele lui exista o plangere penala pentru fals, uz de fals si uzurpare de titluri.
Coraci a declarat ca adunarea generala a fost convocata statutar, la cererea unei cincimi din membrii UGIR, iar afisul este "lovit de nulitate" deoarece nu este semnat, desi este parafat cu o stampila mai veche a Colegiului director al Uniunii, stampila care, potrivit acestuia, a fost anulata in urma cu doi ani. Coraci a mai spus ca cine vrea sa-l conteste o poate face in instanta.
Pe de alta parte, Marius Eugen Opran, care detine functia de presedinte al UGIR 1903, a declarat, pentru Agerpres ca "Domnul Cezar Coraci nu avea dreptul sa convoace Adunarea... mai mult
Sambata, 09 Noiembrie 2013, ora 12:16
Fostul presedinte al UGIR-1903, Cezar Coraci, a fortat miercuri intrarea in sediul Uniunii Generale a Industriasilor din Romania, precizand ca vrea sa isi recupereze bunurile personale, actiune care a dus la altercatii intre sustinatorii vechii si actualei conduceri a Uniunii, potrivit NewsIn."Un grup de salariati ai UGIR, cu carti de munca, sunt impiedicati sa vina la locul de munca. Aici sunt niste domni care nu au nici o calitate si au ocupat ilegal cladirea. La etajul doi sunt bunurile mele personale, inclusiv buletinul, pe care vreau sa le recuperez", a declarat Coraci.In urma altercatiilor dintre sustinatorii vechii si actualei conduceri a Uniunii, o persoana a fost ranita, iar la fata locului a venit si Politia.La randul sau, actualul presedinte al UGIR - 1903, Marius Opran, a declarat: "Fostul presedinte Coraci nu mai este membru al UGIR, fiind exclus in cadrul adunarii generale ordinare din data de 30 mai pentru fapte foarte grave, respectiv incalcarea prevederilor unor contracte cu finantare europeana, pentru care exista sesizare penala facuta DNA-ului. Mandatul de presedinte al dansului a expirat la 24 august 2010. Foloseste o hartie eliberata de un organ administrativ caruia nu i-a prezentat situatia reala, ci un caz ipotetic si a cerut un punct de vedere juridic. Bineinteles ca actualul organ administrativ, deci nu justitia, i-a dat o hartie din care practic nu se intelege nimic, dar pe care dansul o foloseste si, prin impostura, spune ca este in continuare... mai mult
Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 15:37
Colegiul director al UGIR-1903 l-a suspendat din functia de presedinte al confederatiei patronale pe Ioan Cezar Coraci, pozitie care pana la 30 mai va fi ocupata de Marius Opran, presedintele executiv al organizatiei, anunta Mediafax.Opran va ocupa, pana la alegerile de la sfarsitul lunii mai, functia de presedinte interimar al UGIR-1903, iar presedintele executiv interimar va fi Constantin Vasilescu, potrivit unui comunicat al organizatiei.
"Conducerea interimara trebuie sa aduca la indeplinire urmatoarele sarcini (...): negocierea si cearea unui sistem de aliante cu alte confederatii patronale partenere traditionale in vederea obtinerii in comun a unei juste repartitii, bazata pe reprezentativitate la nivel national, a locurilor alocate Romaniei in strcutura patronala a noulul CES national si in cele de reprezentare a oamenilor de afaceri din Romania in organismele europene si internationale de profil", se mentioneaza in comunicat.
Coraci se afla la conducerea UGIR-1903 din anul 2005. mai mult
Marti, 03 Mai 2011, ora 11:49
UGIR-I903 si CONPIROM considera ca salariul minim de 705 lei este aplicabil atat in sectorul public cat si in sectorul privat si este sustenabil economic in anumite conditii, asa cum au sustinut si in cadrul consultarilor cu reprezentantii misiunii de evaluare a FMI, a anuntat joi UGIR, potrivit NewsIn.Uniunea Generala a Industriasilor din Romania (UGIR-1903) si Confederatia Patronala din Industria Romaniei (CONPIROM), semnatare impreuna a Contracului colectiv de munca la nivel national si a 16 din cele 2l de contracte colective de munca la nivel de ramura, ramuri in care sunt cuprinsi 3,1 milioane de salariati, reprezentand 1% din angajatii Romaniei, considera ca, pentru anul 2011, salariul minim pe economie poate fi stabilit la 705 lei fata de 600 lei cat este in prezent.
Potrivit acestora, ramurile pentru care cele "doua confederatii patronale semneaza contracte colective de munca sunt: agricultura, industria textila si a pielariei, exploatarea si prelucrarea lemnului, celuloza si hartie, industria chimica, materiale de constructii si industria cimentului, industria sticlei, metalurgie, constructii de masini, electrotehnic, industria mobilei, reciclarea materialelor, comert, sanatate, gospodarie comunala si mass-media. mai mult
Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 13:03
Uniunea Generala a Industriasilor din Romania (UGIR-1903) apreciaza ca declinul economiei romanesti la finalul anului ar putea fi mai accentuat decat estimarea de -1,9% si considera depasita constructia bugetara pentru 2011 pe care se bazeaza guvernul, potrivit unui comunicat emis joi de uniune, transmite NewsIn."Apreciem ca declinul economiei romanesti in anul 2010 va fi mai accentuat decat estimarea de -1,9%.
Previziunile expertilor independenti, ca si ai marilor banci, prognozeaza o scadere a PIB de 3% in acest an si o reducere de 1,8% in anul urmator, valori mult apropiate de realitatea economica din Romania", au spus reprezentantii UGIR.Astfel, UGIR-1903 considera necesara reanalizarea parametrilor economici ai constructiei bugetare pentru anul 2011 in care tinta de deficit bugetar de 4,4%, prevazuta prin acordul semnat cu Fondul Monetar International (FMI), nu poate fi atinsa decat pe seama reducerii investitiilor, a cresterii arieratelor sau a majorarii taxarii firmelor si a cetatenilor.Totodata, UGIR-1903 apreciaza ca pentru anul 2011 este posibila totusi o relaxare a tintei de deficit bugetar care sa permita directionarea unor fonduri exclusiv catre reducerea arieratelor in economie si in investitii, dar in niciun caz spre consum.Astfel, uniunea solicita reluarea de urgenta a dialogului social cu patronatele si sindicatele pentru stabilirea si directionarea corecta si responsabila a fondurilor necesare reluarii cresterii economiei si solicita ca acordurile... mai mult
Joi, 28 Octombrie 2010, ora 13:37
Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, i-a anuntat pe reprezentantii patronatelor ca exista discutii privind un nou imprumut de la FMI, dar inca nu a fost stabilita o suma, ci doar domeniile pe care ar trebui sa se axeze investitiile, potrivit lui Cezar Coraci, presedintele UGIR-1903, transmite Mediafax. "Franks a recunoscut ca exista discutii (...). Da, da, inclusiv un imprumut, dar vor fi si masuri care sa stimuleze economia, dupa ce va fi rezolvata problema deficitului", a spus Coraci, dupa o intalnire cu reprezentantii FMI.
El a precizat ca nu s-a vehiculat o cifra privind valoarea imprumutului care ar putea fi contractat, dar in schimb au fost anuntate domenii prioritare pentru investitii, acestea vizand plata arieratelor, fondurile europene si investitiile publice.
Franks a declarat luni ca FMI va avea, "la un moment dat", discutii cu Guvernul despre modul in care va fi continuata relatia cu institutia financiara internationala, aratand ca Executivul si-a aratat interesul pentru o noua colaborare.
El a precizat ca acum discutiile despre un nou acord sunt "premature", iar parametrii vor fi analizati "la un moment dat".
Posibilitatea incheierii unui nou imprumut, dupa incheierea actualului acord, in primavara anului viitor, a fost anuntata de presedintele Traian Basescu. mai mult
Marti, 27 Iulie 2010, ora 12:15
Presedintele Traian Basescu a declarat ca patronatele trebuie sa fie credibile si ca presedintele UGIR 1903, Cezar Coraci, s-a aratat nemultumit si cand FMI a propus cresterea TVA, si cand partea romana reusise sa impuna reducerile de cheltuieli in zonele de dificultate ale bugetului, potrivit Mediafax. Patronatele trebuie sa fie credibile cand discuta cu Guvernul, a spus Traian Basescu joi la TVR.
"Si ii rog sa ma scuze ca le spun frontal acest lucru. Am vazut pe presedintele de la UGIR 1903. Cand auzise cu ce solutii a venit Fondul, tuna si fulgera impotriva cresterii TVA.
Cand noi am reusit sa impunem necresterea TVA, sa mergem pe reduceri de cheltuieli in cele doua mari zone de dificultate ale bugetului, acelasi presedinte - Corici, Costici, cumva - iesea pe toate televiziunile tunand si fulgerand impotriva solutiei, ca «Nu suntem de acord, noi, patronatele»", a adaugat seful statului.
El a spus ca si-a asumat, cu premierul, anuntarea masurilor nepopulare privind reducerea slariilor publice si pensiilor, ceea ce a implicat un sacrificiu politic in intentii de vot si simpatie.
"Acest om, care are pretentia ca reprezinta patronatul, dupa ce a vazut ca nu se atinge cota unica si TVA, era printre cei care ieseau la televizor si spuneau «Nu suntem de acord nici cu solutiile astea». Sigur, ei sunt ridicoli", a adaugat Basescu. mai mult
Vineri, 09 Iulie 2010, ora 01:06