Reteaua sociala Twitter a folosit in premiera noile etichete pentru informatii false pentru a marca in acest fel postarile presedintelui Statelor Unite Donald Trump.
Doua postari pe Twitter ale lui Donald Trump au fost marcate pentru prima oara cu eticheta "potential inselator" pe care Twitter a inceput sa o foloseasca la inceputul acestei luni, dar nu a avut pana acum curajul sa verifice si ceea ce scrie presedintele Statelor Unite.
Trump pretindea in cele doua postari ca votul prin corespondenta, in special cel care urmeaza a fi implementat in California, va fi substantial fraudat. El sustine ca vor fi sparte cutiile postale, iar buletinele de vot vor fi inlocuite cu unele printate ilegal.
Sub cele doua postari a fost adaugat un link ce duce utilizatorul catre o pagina in care se explica de ce sunt considerate "potential inselatoare" si se ofera mai mult context preluat din informarile oficiale legate de votul prin corespondenta.
There is NO WAY (ZERO!) that Mail-In Ballots will be anything less than substantially fraudulent. Mail boxes will be robbed, ballots will be forged & even illegally printed out & fraudulently signed. The Governor of California is sending Ballots to millions of people, anyone.....- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 26, 2020
Sustinatorii lui Donald Trump, in frunte cu seful de campanie, Brad Parscale, critica decizia Twitter, spunand ca reteaua sociala se aliaza cu platformele de verificare a informatiilor care apartin acelei... mai mult
Miercuri, 27 Mai 2020, ora 08:47
Razboiul digital nu mai e un concept ce tine de imaginatia unor scriitori de fictiune. E real si prezent in viata fiecarui om care are cel putin un cont de e-mail.
S-ar putea ca identitatea dumnevoastra sa fi fost deja copiata de un "robot" (sau "bot" - un mic soft de computer programat sa faca anumite operatiuni pe internet) si sa detineti, fara sa stiti, un cont fals de Facebook sau Twitter create de acesta pe langa cele pe care le folositi in mod obisnuit.
Companii de soft, de marketing digital, agentii guvernamentale, asociatii mai mult sau mai putin secrete creeaza mesaje false, conturi false, identitati false si lumi false cu scopul de a intra in mintea unui numar cat mai mare de utilizatori si de a le influenta deciziile.
Brexit si venirea lui Donald Trump la Casa Alba au fost doua evenimente politice majore care au surprins societatea occidentala.
Brusc, mai multi lideri politici, experti si analisti au realizat ca regulile jocului au fost schimbate pe sub masa, iar anumite entititati au acumulat o putere atat de mare incat pot decide alegeri democratice, referendumuri, reusita sau esecul unui proiect sau produs, destinul unui om, doar prin manipularea mesajelor pe retelele sociale.
Falsul, o a doua natura in mediul online
"Atunci cand Hilary Mason, cercetator stiintific si antreprenor, a descoperit ca sunt zeci de conturi create automat pe Twitter care-i copiasera profilul, a incercat imediat sa le opreasca. A depus zeci de plangeri la Twitter,... mai mult
Sambata, 24 Februarie 2018, ora 00:00