Cei care v-ati nascut inainte de 1989 sigur va aduceti aminte primele reclame TV de care ne-am bucurat odata cu libertatea castigata. Asa ca, este imposibil sa nu fi fredonat macar o data cantecul reclamei la Bonibon sau sa va laudati ca espadrilele negre prin care ne iesea degetul mare de la picior sunt Adidasi "Tarshan".
Pe langa acestea, venirea Pepsi la sticla in Romania a fost ca o mana cereasca, mai ales ca pe atunci Romanii incercau sa scape de gustul Bricorului pe care voiau sa-l schimbe cu diferitele arome venite de la dozatoarele Tek.
Prima reclama la sapunul Palmolive (1992) ne-a dezmortit putin mintile:
Cine poate uita reclama la Asirom, compania care ne acoperea in cazul in care hotii ne spargeau casa?
Pe langa Aquafresh in trei culori (spala dintii de trei ori), romanii descopereau si pasta de dinti Colgate, pe cat de educativa pe atat de atragatoare:
Inainte de Colgate, venea sa ne cucereasca pasta de dinti Norvea
Reclama din 1991 la Pepsi avea sa ne atraga atentia printr-un sketch care atunci se dorea a fi amuzant:
Bomboanele Bonibon, momentul dulce la un leu dupa care alergam cu totii cand eram mici
Si pentru ca voiam sa alergam in libertate... a aparut Adidas Torsion:
Iar la final, nu putea lipsi si o reclama din 1978 de la Casa de Economii si Consemnatiuni:
CITESTE SI:
De ce trebuie sa stai acasa de Revelion. Mesajul Ministerului Sanatatii: "Acum e timpul ca noi sa avem grija de ei"... mai mult
Vineri, 01 Ianuarie 2021, ora 00:01
Instabilitatea creata de pandemie este tot mai mare, in acest context initierea unui business in antreprenoriat si calea freelancingului par solutii logice de evolutie.
Pare tentant, insa contextul actual nu este cel mai favorabil, totusi, afacerile pornite in aceste momente pot deveni de succes, sau dimpotriva, esec din fasa.
Lucrurile sunt mai clare si mai line, cand in ecuatie intervin profesionistii. Pentru a facilita interactiunea cu mentorii in antreprenoriat, compania independenta de streaming Bizilive TV a lansat MentorsHub, o miniserie de emisiuni suport, menita sa ii orienteze pe antreprenori si freelanceri in afaceri.
MentorsHub - primul format live care incurajeaza ideile indraznete
Miniseria are numerosi invitati cu experienta in domeniu care doresc sa ii ajute pe cei care au curajul de a porni o afacere. MentorsHub prezinta modele de succes, propune sesiuni interactive de Business Coaching si mentorat, si vine cu studii de caz concrete. Fiecare parte a emisiunii este conceputa sa incurajeze, sa ii determina pe cei ce "stau pe ganduri" sa ia deciziile potrivite.
Emisiunile sunt grupate inteligent, pentru a motiva. Antreprenori descopera solutii de dezvoltare a afacerilor, idei si povesti de viata. Povesti ale unor business-uri devenite de succes pornite de la zero, de oameni indrazneti. Miniseria MentrosHub aduce mai aproape de antreprenori, tineri si freelanceri solutii de dezvoltare personala dar si povesti de viata care contribuie activ... mai mult
Miercuri, 09 Decembrie 2020, ora 19:02
Serviciul american de streaming a lansat un canal TV, pentru consumatorii care prefera sa vizioneze continut programat, in loc sa selecteze singuri titlurile.
In mod ironic, serviciile video on demand, cele care erodeaza piata cablului TV, ar putea merge chiar bine pe modelul traditional de televiziune - exact ceea ce vrea Netflix sa testeze acum.
Din cauza dezamagirii provocate de vizionarea unui film de slaba calitate, selectat cu asteptari si speranta de utilizator, acesta ajunge sa se confrunte cu un sentiment de anxietate cand se afla, din nou, in fata listelor de continut si incearca sa aleaga ceva.
Utilizatorul este pus in fata luarii unei decizi, cu amintirea proaspata a timpului pierdut in fata unui film care nu i-a placut si, uneori, sfarseste prin a naviga cateva minute in aplicatie fara a alege vreun titlu.
In aceasta situatie, utilizatorul ar prefera ca in loc sa se confrunte cu decizia alegerii unui film, sa se uite pur si simplu la unul difuzat in mod programat de un canal TV. Probabil de aceea Netflix a inceput sa difuzeze in Franta un canal pe care-l numeste Netflix Direct.
Netflix Direct este disponibil online, in browser, abonatilor din unele regiuni ale hexagonului, cu planuri de extindere in mai multe zone din Franta incepand cu luna decembrie. Canalul difuzeaza continut disponibil in cadrul serviciului de streaming, programat la fel ca in cazul unui post TV traditional.
Compania americana a ales Franta ca prima tara in care sa faca... mai mult
Duminica, 08 Noiembrie 2020, ora 04:34
Echipa BiziLIVE TV isi continua misiunea de a sprijini antreprenorii si mediul de afaceri. Aceasta criza a lovit mai multe industrii, dar cu precadere zona de evenimente de business si networking, turism si servicii. Acest aspect a limitat interactiunea fizica intre antreprenori si, evident, a scazut identificarea de noi oportunitati de business, potrivit unui comunicat de presa al BiziLive TV.
MentorUP este cel mai nou format BiziLIVE TV, care isi propune sa ofere antreprenorilor sesiuni Interactive de Business Coaching si Mentorat, prin prezentarea de Studii de Caz reale si exemple de succes.
Este primul format #live din Romania, unde antreprenorii pot accesa resurse importante pentru definirea si implementarea corecta a strategiilor pe timp de criza, reducerea nivelului de risc in luarea deciziilor, explorarea optiunilor si modalitati de concentrare a energiei pentru cresterea profitului si consolidarea echipei, se arata in comunicat.
Echipa BiziLive TV: "Mentorii nostri sunt oameni de afaceri cu experienta, care sunt dispusi sa ofere timp, suport si know how, pentru a sustine comunitatea de afaceri locala. Acestia provin dintr-o gama variata de industrii si inteleg de ce este nevoie pentru ca o afacere sa prospere".
Mentorii emisiunii sunt: Monica Cadogan - CEO VIVRE DECO, Andy Szekely - Coach & Trainer | Fondator Bootcamp University si Aliz Kosza|The Business Mentor, fost CEO al MOL si al Orkla Foods.
Mentoring-ul pentru afaceri se dovedeste a fi una... mai mult
Luni, 27 Aprilie 2020, ora 14:51
Grupul de media Central European Media Enterprises (CME), proprietarul Pro TV, a semnat un acord definitiv pentru vanzarea catre fondul de investitii PPF Group, controlat de cel mai bogat om de afaceri din Cehia, miliardarul Petr Kellner (55 de ani).
Tranzactia semnata acum este evaluata la 2,1 miliarde dolari. PPF va plati 4,58 dolari pe actiune, in numerar, actionarilor CME, anunta Profit.ro.
Finalizarea tranzactiei este estimata pentru jumatatea anului viitor.
CME a anuntat, in martie, ca analizeaza o potentiala fuziune sau vanzarea catre un investitor strategic, parte a unui plan menit sa maximizeze valoarea detinerilor actionarilor. CME opereaza o retea de 30 de canale TV, in Romania, Bulgaria, Cehia, Slovacia si Slovenia.
Proprietarul Peo TV, grupul de media Central European Media Enterprises (CME), a obtinut in primele 9 luni venituri de circa 126,86 milioane dolari pe piata romaneasca, in scadere cu 7,2% fata de perioada similara din 2018.
Spre comparatie, dupa primele 3 trimestre din 2018, compania a raportat 136,68 milioane de dolari in Romania. La un curs de schimb constant, veniturile CME in Romania au crescut insa usor, cu 0,6%. ...citeste mai departe despre "E oficial: Pro TV va avea alt proprietar. Compania mama va fi vanduta celui mai bogat om de afaceri din Cehia" pe Ziare.com mai mult
Luni, 28 Octombrie 2019, ora 08:11
Grupul informatic american Apple va concura in curand cu Disney, Netflix si Amazon pe piata de streaming video prin lansarea, in luna noiembrie a acestui an, a serviciului denumit Apple TV+, parte a strategiei sale de a genera 50 de miliarde de dolari din servicii in anul 2020, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.
Potrivit surselor, in prima faza, Apple TV+ va oferi o selectie limitata de programe care va fi extinsa progresiv in urmatoarele luni. Producatorul telefoanelor iPhone nu a anuntat inca un pret pentru Apple TV+, dar se gandeste la un pret de 9,99 dolari pe luna, similar cu cel pentru Apple Music si Apple News+. Rivalii Netflix si Amazon Prime percep un pret de 8,99 dolari pe luna in timp ce Disney+ intentioneaza sa ceara 6,99 dolari pe luna cand propriul sau serviciu de streaming video va fi lansat, tot in noiembrie.
Prin lansarea serviciului sau de streaming video, Apple intra pe o piata care este din ce in ce mai aglomerata. Alaturi de pionierii Netflix si Amazon, in urmatoarele luni gigantii Walt Disney, AT&T si NBCUniversal vor lansa si ei servicii de streaming video dedicate unui numar crescut de persoane care renunta la abonamentele de cablu pentru a urmari continut video pe dispozitivele mobile.
Sursele citate de Bloomberg sustin ca Apple are in vedere diferite strategii pentru difuzarea serialelor originale pe care intentioneaza sa le ofere. Una din aceste strategii ar consta in lansarea simultana a primelor trei... mai mult
Marti, 20 August 2019, ora 12:11
Pro TV va primi din nou bani de la Comisia de Prognoza, cea care imparte bugetul de la Guvern pentru productiile cinematografice, pentru un nou serial, pe langa cei obtinuti pentru "Vlad".
Astfel, din schema de ajutor de stat pentru sprijinirea industriei cinematografice Pro TV va primi 2,2 milioane de lei pentru productia serialului "Profu'", noteaza Pagina de Media.
"Profu'" este un serial in care rolul principal il are Andi Vasluianu si este realizat dupa licenta internationala, productia germana "Der Lehrer".
Este al doilea serial produs de Pro Tv care primeste ajutor de la Guvern. Luna trecuta, a fost aprobata cererea ca televiziunea sa primeasca 4,3 milioane de lei pentru productia "Vlad", un serial realizat dupa un format turcesc. ...citeste mai departe despre "Dupa banii pentru "Vlad", Pro Tv primeste finantare de la Guvern si pentru "Profu"" pe Ziare.com mai mult
Marti, 06 August 2019, ora 10:05
Televiziunea Romana a pierdut dreptul de difuzare a Festivalului international George Enescu in favoarea Trinitas TV.
Informatia a fost publicata de deputatul Gigel Stirbu pe Facebook.
"Doina Gradea a ratat anul acesta transmiterea Festivalului George Enescu. Zi dupa zi, conducerea TVR demonstreaza incapacitatea de a gestiona aceasta institutie. Inca de la prima editie a Festivalului international George Enescu, Televiziunea Romana avea calitate de coproducator al evenimentului si a asigurat transmiterea acestuia. Dar anul acesta, televiziunea publica nu va mai difuza festivalul, ci postul TV Trinitas", a scris deputatul pe reteaua sociala.
Deputatul a acuzat conducerea televiziunii de incompeteta.
"Pentru Televiziunea Romana reprezenta un act de onoare sa preia integral concertele din cadrul Festivalului Enescu, cel mai important proiect cultural al anului 2019. Dar din cauza incompetentei conducerii TVR, anul acesta a ratat pur si simplu transmitarea acestui eveniment deosebit!", a punctat el.
In plus, Stirbu a sustinut ca Trinitas TV este mult mai bine echipata fata de TVR si ca va transmite festivalul la un nivel la care Televiziunea Publica nu a ajuns.
"Mai mult, postul Trinitas va asigura difuzarea festivalului cu 20 de camere de televiziune si postarea pe internet gratis, putand fi preluat astfel si de catre alte posturi. Pana acum, televiziunea publica nu a putut asigura aceste lucruri la un asemenea nivel, dar, in schimb a solicitat bani... mai mult
Joi, 20 Iunie 2019, ora 14:04
Aproape jumatate din audienta nationala (49%), in prime-time (intre 19:00 - 24:00), a televiziunii Antena3 este formata din telespectatori cu varste de peste 65 de ani.
Singura televiziune care intrece aceasta performanta este Romania TV, unde peste jumatate din audienta la nivel national (57,4%) este formata din persoane cu varste de peste 65 de ani.
In ce priveste audienta pe targetul tanar, Antena3 are cele mai mici cifre procentuale dintre toate televiziunile de stiri, potrivit Forbes.ro. Astfel, grupa de varsta 18-24 de ani este prezenta in proportie de doar 1,1%.
93,1% din publicul Antenei3 are varste de peste 45 de ani.
In perioada 1 ianuarie - 22 februarie 2019, audienta medie a televiziunii Antena3 a fost de 382.000 de telespectatori pe minut in prime-time, in scadere cu 24.000 de persoane fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Citeste Cine se uita la Antena 3? (profilul telespectatorilor in prime-time)
Romania TV
Peste jumatate - 57,4% - din audienta Romania TV este formata din oameni peste 65 de ani, aceasta fiind cea mai mare cifra procentuala de pe nisa televiziunilor de stiri.
Conform Forbes, grupa de varsta 55-64 de ani are o pondere de 24,3%, astfel ca mai mult de 80% (81,7%) din audienta este reprezentata de persoane peste 55 de ani.
Referitor la audienta pe targetul tanar, si Romania TV are cifre mici procentuale: telespectatorii cu varste intre 18 si 24 de ani detin o cota de 1,3%.
Citeste Cine se uita la Romania TV?... mai mult
Marti, 05 Martie 2019, ora 14:58