Bucurestiul este vazut in continuare drept "micul Paris al Estului", iar presa externa il include in categoria locurilor ce trebuie vizitate.
"Romania poate ca nu este cel mai usor loc in care sa calatoresti, insa pentru sufletele aventuroase aduce extrem de multe satisfactii", scrie Rick Steves, pentru The Seattle Times.
"Inca bantuita de legenda contelui vampir si de mostenirea unui dictator comunist, Romania este complexa - cu o istorie epica, un mix de etnii si un patrimoniu cultural neobisnuit de bogat", sustine Steves.
In continuare, acesta prezinta Bucurestiul, axandu-se pe locurile cele mai populare in randul turistilor - Centrul Vechi, Palatul Parlamentului sau Calea Victoriei.
"Daca mergeti (in Romania - n.red.), incepeti cu capitala, Bucuresti. Poate fi greu de placut la prima vedere, insa, la o privire atenta isi dezvaluie frumusetile. Intre blocurile mohorate se ascunde un patrimoniu cultural impresionant.
Fundatia acestui amestec dateaza de la sfarsitul secolului al 19-lea, imediat dupa ce Romania a devenit o tara pentru prima oara. A fost numit 'Micul Paris al Estului', iar mai tarziu a fost desfigurat brutal de dictatorul comunist Nicolae Ceausescu, care a lasat in urma o zona rezidentiala in stilul socialist si principalul reper al orasului - Palatul Parlamentului.
In ultimii ani, a intinerit odata abandonatul Centru Vechi, transformandu-se in una dintre cele mai vii zone ale vietii de noapte din Europa de Est", scrie autorul, notand ca,... mai mult
Vineri, 17 Martie 2017, ora 11:59
Fortificatiile Bucurestiului si Centrul Istoric vor fi promovate catre turistii din tara si strainatate in urma unui parteneriat incheiat intre ministrul pentru IMM, Turism si Mediu de Afaceri, Maria Grapini, si primarul Capitalei, Sorin Oprescu.
"Am omis sa spun ca am pornit deja parteneriatul cu domnul Oprescu. Am avut doua intalniri, si la dumnealui, si la mine. Avem pus in strategie Bucurestiul, vrem sa folosim ce are Bucurestiul si inca n-a fost folosit", a declarat Grapini marti, intr-o conferinta.
Ea a spus ca vor fi promovate cetatile din jurul Bucurestiului si Centrul Istoric.
"Da, este Bucurestiul pus in strategie si avem deja semnat parteneriatul", a mai spus ministrul. mai mult
Marti, 21 Mai 2013, ora 12:09
Primaria Capitalei a lansat in dezbatere publica regulamentul privind activitatea teraselor din Centrul Istoric al Bucurestiului, care mentioneaza ca acestea ar trebuie sa se inchida la ora 22.00.
Presedintele Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS), Dan Matei Agathon, sustine ca inchiderea teraselor la ora 22.00 va falimenta Centrul Istoric din Bucuresti, singurul obiectiv important al turismului de divertisment din Capitala.
"Propunerea reprezinta o intoarcere la comunism cand restaurantele se inchideau exact la 22.00 pentru ca dusmanii poporului sa nu comploteze impotriva regimului. Turistii, fie romani, fie straini, nu sunt dusmanii Bucurestiului si ar trebui incurajati sa vina, sa stea si sa cheltuie cat mai mult in Centrul Istoric, nu sa fie izgoniti pentru ca s-a inchis programul", mentioneaza Agathon.
Oficialul FPTS mai adauga ca incasarile din Centrul Istoric, de circa 150 de milioane de euro anual, se vor reduce la un sfert daca aceasta propunere de inchidere a teraselor va fi aprobata, iar multe dintre planurile de dezvoltare si de renovare din zona vor fi anulate.
Un alt efect negativ al acestei propuneri ar fi incapacitatea de plata a chiriilor foarte mari, care va atrage inchiderea multor locatii din Centrul Istoric.
Terasele afectate
potrivit proiectului de regulament propus de municipalitate, terasele sezoniere amplasate in Centrul Istoric, care este delimitat de Bd. Elisabeta, Bd. Carol, str. Hristo Botev, Bd. Corneliu... mai mult
Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 11:16
Agentiile evita sa duca grupurile de turisti straini in Centrul Vechi, atunci cand acestea ajung in Bucuresti, din cauza hotilor de buzunare, care profita de aglomeratia de pe strazile inguste si le fura turistilor, in general persoane in varsta, portofelele si camerele foto.
"Cand vin turistii straini in Bucuresti, ii ducem in tururi de oras, care dureaza, in medie, cam patru ore. Palatul Parlamentului este o mare atractie, Patriarhia, fostul palat regal, Arcul de Triumf, dar si Muzeul Satului, unde se mai odihnesc, pentru ca au si ei o varsta. Cam patru ore dureaza un tur al Bucurestiului", a declarat agentiei MEDIAFAX George Marginean, proprietarul agentiei Karpaten Turism, specializata in aducerea turistilor straini in Romania.
El a spus ca majoritatea turistilor straini care ajung in Romania in excursii de grup sunt persoane de varsta a treia.
"In Centrul Vechi nu-i ducem. Am avut foarte multe grupuri pe care le-am dus acolo si s-au inregistrat foarte multe furturi. Sunt hoti de buzunare care, cum vad turistii straini, care sunt in general batranei, le fura portofelele, aparatele de fotografiat, cartile de identitate, pasapoartele, si avem dureri de cap. E foarte periculos si evitam sa-i ducem acolo. Dar nu doar la noi se intampla asta, pentru ca si in alte capitale sunt hoti de buzunare", a adaugat Marginean.
Si Mircea Vladu, directorul general al Prestige Tours, agentie care aduce straini in Romania, confirma ca riscul de furt este mai ridicat in... mai mult
Duminica, 16 Septembrie 2012, ora 16:17