Anul viitor, taxa speciala pentru promovare turistica a municipiului Bucuresti ar putea deveni 2% din veniturile de cazare pentru fiecare zi de sejur, valoare care nu include TVA, conform unui proiect supus dezbaterii publice, postat pe site-ul Primariei Capitalei.
Anterior, taxa respectiva se calcula prin aplicarea unei cote de 1% la venitul din cazare pentru fiecare zi de sejur al turistului.
Potrivit regulamentului atasat, obiectivele urmarite prin instituirea taxei sunt: cresterea numarului de turisti in Capitala, cresterea duratei de sedere a turistilor in municipiul Bucuresti, cresterea veniturilor obtinute din turism in Capitala, introducerea orasului pe harta destinatiilor de tip city break.
In acest sens, sunt vizate: activitati de promovare si marketing la nivel national, international si in mediul online in scopul atragerii de turisti si de investitii in servicii turistice; crearea si comunicarea brandului turistic al municipiului Bucuresti; organizarea si participarea la targuri si conferinte de profil interne si internationale pentru a promova turismul bucurestean; realizarea de campanii publicitare comune cu companii aeriene, agenti tour-operatori; atragerea si dezvoltarea de proiecte finantate din fonduri europene, granturi EEA; realizarea de info trip-uri pentru tour-operatori, reprezentanti media si alti vectori de comunicare in vederea promovarii destinatiei turistice Bucuresti; promovarea evenimentelor si obiectivelor turistice prin intermediul... mai mult
Luni, 21 Octombrie 2019, ora 14:41
Societatea de Transport Bucuresti reia, duminica, serviciul liniei turistice Bucharest City Tour cu patru autobuze double-decker.
Ca in fiecare an, autobuzele vor circula zilnic, la intervale de 20-25 de minute, pe traseul cuprins intre Piata Unirii si Piata Presei, anunta STB intr-un comunicat.
Avand o capacitate de 77 de locuri fiecare, dintre care 50 pe platforma, autobuzele vor fi la dispozitia turistilor intre orele 10:00 - 21:00.
Traseul este urmatorul: Piata Unirii, Piata Universitatii, Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle, Arcul de Triumf, Muzeul Satului, Piata Presei cu revenire prin Piata Presei, Arcul de Triumf, Soseaua Kiseleff, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Palatul CEC, Palatul Parlamentului.
Cardul de calatorie poate fi procurat direct din autobuz, la pretul de 25 lei.
Pentru copiii cu varste cuprinse intre 7 - 14 ani, pretul acestuia este 10 lei (pentru cei cu varsta de pana la 7 ani, transportul este gratuit).
Cardul este valabil 24 de ore de la prima validare, oferind flexibilitate in alegerea programului, pasagerii avand posibilitatea sa intrerupa plimbarea cu autobuzul supraetajat pentru vizitarea obiectivelor de interes intalnite pe traseu si sa o continue, ulterior, cu altul, din oricare statie de pe traseu, explica STB.
Turistii mai beneficiaza de un ghid audio in limbile romana, engleza, franceza si italiana, accesibil cu ajutorul echipamentelor existente in autobuz, precum si prin instalarea unei aplicatii... mai mult
Joi, 30 Mai 2019, ora 15:45
Petrecerile de Revelion din Capitala atrag tot mai multi turisti straini pentru ca dureaza pana in zori, ceea ce face ca gradul de ocupare a hotelurilor de 3 - 5 stele, in special ale lanturilor recunoscute international, sa fie de peste 80%, apreciaza Calin Ile, presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR).
Faptul ca la restaurantele din Bucuresti petrecerea de Revelion dureaza pana dimineata, in timp ce in localurile din majoritatea capitalelor europene se da stingerea imediat ce se trece in noul an, ii determina pe tot mai multi turisti straini sa-si petreaca noaptea dintre ani in capitala tarii noastre, potrivit unei analize a Ibis Continental Hotels.
Majoritatea turistilor straini care ajung in Bucuresti de Revelion au pana in 45 de ani, stau in oras doua nopti si provin in special din tarile vecine - Bulgaria, Serbia si Polonia, dar si din Marea Britanie, Italia, Germania si Franta.
"Cererea pentru Bucuresti ca oras pentru petrecerea Revelionului a inceput sa creasca in ultimii 4-5 ani, la inceput mai timid, iar acum, tot mai serios. Cresterea numarului de curse low-cost a influentat fluxul de turisti straini catre Bucuresti, dar cel mai mult conteaza ca, usor-usor, se imbunatateste imaginea orasului in ultima perioada, in primul rand datorita unor initiative private de promovare a orasului, cum ar fi Experience Bucharest, care e deja la a patra editie, context in care hotelierii sustin venirea a 100 de influenceri straini din online in... mai mult
Joi, 20 Decembrie 2018, ora 23:52
Bucurestiul a evoluat mult din punct de vedere turistic in ultimii cinci ani si a devenit principala destinatie turistica a Romaniei pe partea de incoming, ca numar de turisti, insa are nevoie de promovare coerenta, de un brand turistic si de increderea locuitorilor sai.
"Din pacate, de multe ori, bucurestenii nu sunt constienti de potentialul mare pe care il are Capitala, iar, pe de alta parte, turistii straini raman incantati. Gradul de satisfactie, dupa vizitarea Bucurestiului, este mult peste cel de asteptare. Aceasta indica faptul ca Bucurestiul nu este inca promovat agresiv si coerent pe pietele tinta dar este intr-o perioada ascendenta, pe val",, a declarat pentru AGERPRES, Traian Badulescu, consultant in turism.
Potrivit hotelierilor si touroperatorilor, 2017 a fost cel mai bun an turistic din istoria Bucurestiului, mai ales pe partea de leisure. Din ce in ce mai multe site-uri si cotidiene sau reviste internationale recomanda in mod pozitiv Capitala Romaniei.
"Insa nu trebuie sa ne culcam pe o ureche. In turism, ca si in alte domenii, moda vine, moda trece. Dezvoltarea turistica a unui oras depinde foarte mult de operatorii aerieni si de hoteluri, iar la acest capitol incepem sa stam din ce in ce mai bine. De 3-4 ani, este in crestere ponderea turistilor de leisure, care vin pentru destinatia Bucuresti sau beneficiaza de cel putin o noapte de cazare in Capitala", a spus Traian Badulescu.
La ora actuala, de pe Aeroportul International Henri Coanda... mai mult
Vineri, 13 Aprilie 2018, ora 11:48
Trei turisti au fost surprinsi de o avalansa, vineri, in Muntii Parang, sub Varful Carja. Unul dintre ei a reusit sa se salveze, iar celalalt a fost dat disparut.
Dupa mai multe ore de cautari, el a fost gasit, insa echipele de salvare nu au mai putut face nimic si au constata decesul. Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Hunedoara, este vorba despre un barbat in varsta de 38 de ani din Bucuresti.
Salvamontisti de la Baza Salvamont Parang, din Hunedoara, Gorj, precum si un elicopter SMURD au participat la operatiunile de salvare.
Purtatorul de cuvant al ISU Hunedoara, Anemona Doda, a afirmat ca este vorba despre trei turisti din Bucuresti care au mers in drumetie in acea zona desi fusesera avertizati de salvamontisti ca exista risc de avalansa. ...citeste mai departe despre "Turisti surprinsi de avalansa in Parang. Unul dintre ei a murit - UPDATE" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 01 Decembrie 2017, ora 15:58
Autobuzele liniei turistice vor circula in Capitala pe un traseu modificat, sambata si duminica, ca urmare a restrictionarii traficului rutier pe Calea Victoriei pentru desfasurarea unui eveniment cultural intre Piata Victoriei si strada George Enescu.
Astfel, catre Piata Unirii, autobuzele double-decker vor circula pe traseul de baza intre terminalul Piata Presei si Piata Victoriei, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Lascar Catargiu, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Balcescu, Str. Dem I. Dobrescu, Cal. Victoriei, apoi traseul actual, a anuntat, vineri, Regia Autonoma de Transport Bucuresti.
Potrivit regiei de transport, celalalt sens nu va fi modificat.
RATB a deschis pe 15 mai linia turistica, iar patru autobuze double-decker vor circula zilnic, la intervale de 20-25 de minute, pe traseul cuprins intre Piata Presei si Piata Unirii.
Avand o capacitate de 77 de locuri fiecare, dintre care 50 pe platforma, autobuzele vor fi la dispozitia turistilor intre orele 10:00 - 21:00.
Traseul autobuzelor este: Piata Presei, Arcul de Triumf, Soseaua Kiseleff, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Palatul CEC, Palatul Parlamentului, cu revenire prin Piata Unirii, Piata Universitatii, Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle, Arcul de Triumf, Muzeul Satului, Piata Presei.
Cardul de calatorie poate fi procurat direct din autobuz, la pretul de 25 de lei. Pentru copiii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani, pretul acestuia este 10 lei (pentru cei cu varsta de... mai mult
Vineri, 02 Iunie 2017, ora 16:36
Palatul Parlamentului, Muzeul National al Taranului Roman si bisericile vechi se numara printre locurile care ar trebui vizitate in Bucuresti, potrivit unor recomandari facute de revista americana National Geographic Travele.
National Geographic Traveler a realizat un top 10 al lucrurilor pe care turistii le pot face in Bucuresti. In acest top sunt incluse vizite la muzee si cladiri emblematice ale Capitalei, dar si degustari ale mancarurilor traditionale romanesti.
Astfel, vizitarea Palatului Parlamentului este una dintre atractiile pe care National Geographic le recomanda celor care ajung in Bucuresti.
Huffington Post: Bucuresti, o capitala "cool"
"Tururi ghidate de cateva ore te ajuta sa cunosti o parte din cladirea (...) unde exista peste o mie de camere si sa te concentrezi asupra tonelor de marmura, lemn de esenta tare si aur folosite in constructia cladirii, in 1980, o perioada in care Romania depunea eforturi pentru a-si hrani proprii locuitori.
Ceausescu si ...citeste mai departe despre "National Geographic a realizat topul atractiilor turistice din Bucuresti" pe Ziare.com mai mult
Joi, 05 Februarie 2015, ora 21:25
Bucurestiul si frumusetea sa pariziana sunt redescoperite de presa internationala, care apreciaza strazile cu arhitectura extravaganta si incarcate de istorie.
Intr-un amplu articol, publicatia Huffington Post aminteste ca "Micul Paris" este o denumire data mai multor locuri din lume, insa considera ca Bucurestiul merita pe deplin acest nume.
Bucurestiul, o capitala europeana "cool" si "mai putin cunoscuta", are "arhitectura impresionanta, frumoasa si extravaganta". Printre cladirile care trebuie neaparat vizitate de turisti sunt recomandate Palatul Parlamentului, "probabil cea mai mare cladire din Europa", Arcul de Triumf, Ateneul si Muzeul National.
O mentiune speciala o capata Calea Victoriei, "una dintre cele mai la moda strazi din oras", care "culmineaza in Piata Revolutiei, un alt punct important al Bucurestiului".
Alte recomandari ale publicatiei sunt Centrul Vechi "cea mai mare terasa publica din oras", Gradina Cismigiu si "restaurantul numarul unu, ARTIST".
Cum ...citeste mai departe despre "Huffington Post: Bucuresti, o capitala "cool"" pe Ziare.com mai mult
Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 11:58
Autoritatile din Bucuresti cheltuiesc ineficient banii publici pentru "asa-zisa promovare turistica", facuta fara profesionisti, semnand un parteneriat pentru promovarea Bucurestiului cu un ONG recent infiintat, potrivit mai multor asociatii asociatii din turism.
"Operatorii de turism din Bucuresti, agentii de turism si hotelierii, au luat la cunostinta din presa centrala despre initiativa Consiliului Local al Municipiului Bucuresti de a incheia un parteneriat pentru promovarea destinatiei turistice Bucuresti cu un ONG recent infiintat, precum si de intentia Primariei Capitalei de a aloca sume importante de bani pentru elaborarea unui slogan si imn al Bucurestiului", se arata in comunicatul transmis de cateva asociatii, printre care Federatia Industriei Hoteliere din Romania (FIHR) si ANAT.
Patronatele sustin ca in ultimii sapte ani au incercat sa puna bazele promovarii Bucurestiului prin intermediul unei Asociatii de Promovare si Dezvoltare Turistica a Municipiului Bucuresti, dupa modelul entitatilor similare din toate capitalele europene.
Operatorii din turism considera ca singura solutie este o astfel de asociatie care sa adune in acelasi loc toti jucatorii care contribuie la crearea unui produs turistic, respectiv hotelierii, agentiile de turism, transportatorii, gastronomii, autoritatile locale si centrale cu atributii in turism, organizatorii de evenimente, expozitii si targuri, taximetristii etc.
"Am aflat cu stupoare ca in decembrie 2012 s-a infiintat... mai mult
Luni, 18 Februarie 2013, ora 14:07