Romania se inscrie tot mai des printre destinatiile alese de turistii straini. Sunt cateva zone preferate, iar printre acestea se numara municipiul Sibiu, care a fost nominalizat, pentru al doilea an consecutiv, pe lista celor mai bune 20 de destinatii turistice europene de catre Asociatia European Best Destinations. Competitia pentru stabilirea topului se desfasoara in perioada 20 ianuarie - 10 februarie, a anuntat, intr-un comunicat de presa remis miercuri AGERPRES, Primaria orasului.
Topul va fi stabilit in functie de voturile primite de fiecare oras participant, Sibiul putand fi votat pe site-ul www.vote.ebdest.in.
Potrivit sursei citate, Primaria Sibiu a inscris orasul in aceasta competitie pentru a-l promova si mentine in atentia turistilor.
Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a punctat ca in prezentarea orasului pe site-ul European Best Destinations au fost evidentiate centrul istoric, modalitatile de petrecere a timpului in aer liber, gastronomia regiunii si drumetiile in zona.
"Aparitia vaccinului anti COVID-19 ne da speranta ca, in curand, mobilitatea locuitorilor, inclusiv in scopuri turistice, se va relua. Din acest motiv trebuie sa ne pregatim pentru a reporni turismul in Sibiu, grav afectat de restrictiile necesare pentru protectia cetatenilor. Anul acesta, in prezentarea orasului pe site-ul European Best Destinations, am pus accent pe activitati prin care turistii pot respecta distantarea si se pot simti in siguranta. Am scos in evidenta... mai mult
Miercuri, 20 Ianuarie 2021, ora 10:40
Bloggerul Ioana Budeanu isi continua seria articolelor in care prezinta strainilor frumusetile Romaniei. In cel mai recent articol publicat in Huffington Post, aceasta s-a oprit asupra Iasiului.
Huffington Post: Bucuresti, o capitala "cool"
Potrivit autoarei, Iasiul, capitala Moldovei, este "un oras legendar, care a trecut prin schimbari cruciale, aratandu-se vizitatorilor sai intr-o lumina noua, stralucitoare", se arata in articolul postat pe Huffington Post.
"Atat linistit, cat si mereu in miscare, vechi si nou, modern si invechit, are cate ceva de oferit pentru fiecare", mai afirma autoarea.
Printre obiectivele orasului se afla Palatul Culturii, Palas, cu gradinile sale colorate, terasele, barurile stilate, pietele si chiar mallul. Mitropolia e de asemenea un obiectiv important, dar nu trebuie uitate nici biserici sau manastiri ca "trei ierarhi", Biserica Catolica Sfantul Andrei sau Biserica Sfantul Nicolae.
Turistii ajunsi la Iasi sunt sfatuiti sa faca o plimbare in ...citeste mai departe despre "Iasiul, vedeta Romaniei in Huffington Post" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 22 August 2015, ora 13:58
Romania este din nou laudata de jurnalistii straini, care au ramas muti de uimire in fata frumusetilor din tara noastra.
"Un tanar scriitor englez a trecut prin Romania si a fost captivat de taranii care l-au primit in casele lor, l-au invitat sa impartaseasca obiceiurile si sarbatorile dintr-o tara plina de arta populara, cu cuiburi de berze si castele ca din basm. William Blacker a ramas opt ani si a scris 'Along the Enchanted Way', un omagiu adus lumii care l-a scos din agitatia vietii moderne.
In timpul unei excursii recente in Romania, am inceput sa inteleg ispitele unui teren cu turnuri medievale si cetati ce par scoase din 'Hansel si Gretel'", isi incepe reportajul jurnalista Anne Marie O'Connor de la LA Times.
Romania, promovata in presa straina: Vino in Bucurestiul hip'n'cool!
Aceasta povesteste ca totul a inceput cu indemnul sotului sau de a se aventura in necunoscut, de a explora o zona din Europa. Astfel, ea si sotul sau au ajuns la Bucuresti si au planuit o ...citeste mai departe despre "LA Times: Romania, taramul turnurilor medievale si a cetatilor ce par scoase din Hansel si Gretel" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 16 August 2015, ora 13:15
Huffington Post a publicat un amplu articol despre Bucuresti, scris de un un blogger roman, Ioana Budeanu.
Aceasta prezinta capitala Romaniei ca fiind un loc "plin de viata, minunat si vibrant, unde traditiile se intalnesc cu designul futurist, unde mancarea e delicioasa, restaurantele, barurile si terasele sunt pentru toate gusturile, unde arhitectura si parcurile te vor mira si unde bisericile, muzeele, hotelurile si viata de noapte sunt de-a dreptul impresionante".
Autoarea afirma ca orasul inca prezinta semne ale trecutului, insa evolueaza intr-un loc minunat. Intr-un prim articol despre Bucuresti (pentru ca Huffington Post anunta ca va mai urma unul), autoarea trece in revista mai multe atractii, cum ar fi mancarea, muzeele, parcurile, gradinile secrete sau hotelurile.
Mancarea
Atat in Bucuresti, cat si in intreaga Romanie, mancarea e una dintre atractiile majore. Peste tot vei gasi restaurante traditionale sau internationale, unde bucatarii se intrec sa-ti puna pe ...citeste mai departe despre "Huffington Post invita americanii in Romania: Motive pentru care trebuie vizitat Bucurestiul" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 12:58
Numarul turistilor straini care au vizitat Romania in acest an a crescut cu 11%, ceea ce arata ca este o destinatie favorabila turismului, a declarat luni seara, intr-o conferinta de presa la Brasov, Florin Jianu, ministerul delegat pentru IMM-uri, Mediul de afaceri si Turism.
"Acest lucru arata ca acest context socio-economico-politic din aceasta regiune a Europei favorizeaza Romania. Noi am sustinut si am lansat in mod constant mesaje "Romania destinatie de turism sigura" si iata ca rezultatele apar. Este o crestere importanta si pe ceea ce inseamna segmentul de turisti romani, peste 5,3%, ceea ce, ca si medie, aduce o crestere undeva la 6,7% a turismului in acest an. Este o crestere a turismului pe care o vedem in ultimii trei ani si pe care ne-o dorim in continuare", a subliniat ministrul, transmite Agerpres.
El a adaugat ca zona Brasovului este o zona extrem de vizitata, cum sunt si Sibiul si zona Capitalei, si, in acest an si litoralul. Turistii prefera aproape toate produsele de turism romanesti, iar ecoturismul este unul dintre produsele favorite ale turistilor straini si una dintre sansele Romaniei de a se dezvolta, a subliniat Jianu.
Si turismul balnear este in crestere, a mai mentionat ministrul. "Turismul balnear este in creste si chiar luni am avut intalniri cu investitori straini care doresc sa investeasca in turismul balnear din Romania si acest turism se va regasi si in fondurile europene 2014-2020. Dupa cum stiti, nu vom mai investi in tot ce... mai mult
Marti, 07 Octombrie 2014, ora 08:55
1Ministrul delegat pentru IMM-uri si Turism, Florin Jianu, a declarat vineri la Suceava intr-o conferinta de presa ca Departamentul pentru IMM-uri si turism face o campanie pentru promovarea Romaniei ca o destinatie turistica sigura in contextul geopolitic actual.
Jianu a spus intr-o conferinta de presa ca Romania reprezinta o destinatie sigura.
El a precizat ca a fost in Republica Moldova la un eveniment de deschidere al Camerei de Comert Romania-Republica Moldova si a transmis ca Romania este un partener economic solid, dar si o destinatie turistica sigura.
Ministrul a aratat ca datele arata ca Romania se situeaza intre primele zece tari europene dupa cresterea a numarului de turisti, fiind pe locul patru cu crestere de turisti din China si pe primele zece locuri cu crestere pentru turisti din Statele Unite, Olanda, Marea Britanie, Franta sau Italia.
"Un numar insemnat de turisti provin din Republica Moldova", a spus Jianu.
El a subliniat ca Romania este o destinatie sigura si pentru ca doua organisme internationale, Comisia Europeana a Turismului si Organizatia Mondiala a Turismului, au ales ca in toamna sa organizeze doua evenimente in Romania, Adunarea Generala a Comisiei Europene de Turism si o actiune a secretarului general al OMT care va participa la un eveniment de promovare a clusterelor din turism.
"Pentru a aplica sintagma vom avea evenimente in Bucovina", a spus Jianu care a aratat ca, in colaborare cu CJ Suceava se vor organiza infotrip-uri... mai mult
Vineri, 25 Iulie 2014, ora 16:52
Municipiul Sibiu a fost declarat cea mai buna destinatie turistica a anului din Romania, la Gala Premiilor de Excelenta oferite joi seara, de Hotel Tourism Leisure Investment Conference, conform unui comunicat remis vineri de municipalitatea locala.
Sibiul a fost preferat altor destinatii romanesti renumite, precum Bucovina, Transalpina, Sighisoara sau Delta Dunarii.
"Gala Premiilor de Excelenta Hotel Tourism & Leisure Investment Conference este la a patra editie, fiind un eveniment in care sunt premiate cele mai eficiente si inovatoare proiecte si concepte din industria ospitalitatii si a turismului din Romania. Sibiul a obtinut in cadrul acestei Galei, premiul pentru cea mai buna destinatie turistica a anului. La aceeasi categorie au concurat Alba Iulia, Bucovina, Transalpina, Sighisoara, Delta Dunarii si Targu Mures", se arata in comunicat.
Foarte multi turisti care vin la Sibiu sunt atrasi de muzeele de aici. Sibiul este cel mai important centru muzeal din Romania, care reuseste sa atraga, prin cele doua muzee mari - Muzeul National Brukenthal, cel mai vechi din tara noastra si Complexul National Muzeal ASTRA, cel mai intins muzeu in aer liber din Romania - cei mai multi turisti, cel putin o jumatate de milion de vizitatori, pe an, conform directorilor celor doua muzee.
Cel putin o jumatate de milion de turisti care viziteaza Sibiul, intra cel putin in unul din muzeele de aici.
"Sibiul, cu ASTRA, este clar, cel mai important centru muzeografic din... mai mult
Vineri, 23 Mai 2014, ora 16:13
Campania de promovare a turismului romanesc in intervalul 2014-2015 va include reclame outdoor, precum si in media din tara si strainatate si va costa peste 25 de milioane de euro, a declarat agentiei Mediafax Razvan Filipescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT).
Astfel, ANT organizeaza licitatii in valoare totala de 18-19 milioane de euro pentru promovarea turismului romanesc pe televiziuni si in presa scrisa din SUA, Germania, Franta, Marea Britanie, Italia si Romania.
Acestora li se vor adauga campanii outdoor pe pietele respective, plus alte destinatii, considerate de ANT "de oportunitate", respectiv Israel, Polonia, Turcia, Rusia, Austria si Republica Moldova.
In plus, vor fi lansate campanii de promovare online pe aceste piete, pentru care nu s-a stabilit inca un buget.
"Aceste campanii de promovare urmaresc cresterea notorietatii turismului romanesc si a brandului Romaniei. Toata campania va fi sustinuta din fonduri europene si va depasi 25 de milioane de euro, la care se vor adauga si sumele alocate pentru online", a mai spus Filipescu.
Licitatiile pentru promovarea pe canale tv si presa scrisa beneficiaza de un buget, fara TVA, de 11,3 milioane de lei pentru SUA, 13,6 milioane de lei pentru Franta, 17 milioane de lei pentru Germania, 16,6 milioane de lei pentru Romania, 13,6 milioane de lei pentru Italia si 12,5 milioane de lei pentru Marea Britanie.
Anul trecut au venit in Romania, potrivit Institutului National de... mai mult
Marti, 24 Decembrie 2013, ora 16:30
De ani si ani de zile, tot discutam despre cum sa atragem mai multi turisti straini in Romania. Ba, mai mult, de cativa ani avem si fonduri de promovare consistente, deci nu ne-am putea plange de bani.
Ei bine, poate ca va va mira, poate ca par transant ori superficial, insa raspunsul e simplu: respectam regulile mixului de marketing si vom avea mult mai multi turisti.
Nu putem avea succes cat timp nu le oferim atentie maxima tuturor componentelor mixului de marketing: produsul, plasamentul, pretul si promovarea.
Cei 4 P. Sa ii luam pe rand:
1.Produsul. Il avem. Este destinatia turistica Romania. Si e bine sa pornim la drum cu ceea ce avem, nu cu ceea ce va fi. Nu stam mai prost decat Bulgaria la capitolul infrastructura rutiera. Nu suntem nici ultimii la capitolul servicii. Putem incepe! Restul aspectelor se perfectioneaza pe drum.
Fireste, trebuie sa identificam cateva (nu foarte multe) subproduse de baza, pe care sa le putem promova si vinde cu succes. Toate studiile de pana acum, realizate de specialisti internationali in turism, de la Organizatia Mondiala a Turismului (care ne-a oferit si un masterplan) sau de la Consiliul Mondial al Turismului si Calatoriilor, ne-au recomandat sa iesim pe piete internationale cu urmatoarele forme de turism: cultural, ecologic si rural, balnear si de sanatate precum si MICE (industria evenimentelor - Meetings, Incentives, Congresses & Events).
In cadrul acestor forme de turism avem cateva produse de nisa, unice... mai mult
Sambata, 13 Iulie 2013, ora 09:22