Romanii vor putea alege ofertele speciale cu discount-uri suplimentare de pana la 54% la cea de-a 41-a editie a Targului de Turism al Romaniei (TTR), care se desfasoara, in perioada 21 - 24 februarie, la Romexpo.
La editia de primavara a TTR participa peste 330 de companii din 15 tari - Bulgaria, Chile, Congo, Croatia, Grecia, Ungaria, Israel, Macedonia, Moldova, Palestina, Portugalia, Romania, Rusia, Spania si Turcia.
"Editia de primavara a Targului de Turism este cel mai important eveniment din domeniu atat pentru cei care lucreaza in turism, cat si pentru romanii care isi fac din timp planurile pentru vacanta de vara si vor sa profite de reducerile speciale oferite pe durata targului. Vorbim despre vacantele de vara tocmai pentru ca acum este cel mai bun moment pentru a achizitiona sejurul intr-o destinatie de litoral, in tara sau in strainatate. Pe langa reducerile Early Booking, de pana la 50%, ii asteptam pe turisti cu oferte speciale si discount-uri suplimentare in destinatii precum Grecia, Antalya, Egipt, Tunisia, Bulgaria si litoralul romanesc. Am pregatit oferte speciale pentru turistii seniori, mari amatori de circuite culturale in Europa si Romania, dar si peste Atlantic", a precizat pentru AGERPRES Raluca Hatmanu, director de marketing si comunicare Christian Tour.
Agentia de turism Christian Tour lanseaza cu ocazia TTR conceptul Dreptul la vacanta.
"Este o campanie de constientizare privind importanta vacantei in vietile noastre. Pentru ca vacanta... mai mult
Joi, 21 Februarie 2019, ora 09:34
Cu o saptamana de intarziere fata de data anuntata de ministrul Bogdan Trif, Ministerul Turismului a lansat in dezbatere publica inca un proiect de ordonanta pentru transpunerea Directivei (UE) 2302/2015. E a treia oara cand statul o ia de la capat, in incercarea de a le garanta turistilor de la noi o serie de drepturi de care alti europeni se bucura deja de aproape 30 de ani.
Ramane sa vedem daca macar acum acum, dupa ce a depasit toate termenele impuse de UE, tara noastra va reusi sa isi armonizeze legislatia.
Romania ar fi trebuit sa transpuna Directiva (UE) 2302/2015 pana pe 1 ianuarie 2018, astfel incat sa o poata aplica incepand cu 1 iulie. Aceasta armonizare de legislatie ar fi trebuit facuta la timp nu doar pentru ca asa cere UE, ci si pentru ca le-ar fi permis romanilor sa evite riscul de a ramane fara banii platiti in avans pe un pachet turistic, in cazul in care agentia de turism de la care il cumparasera ar intra in insolventa.
Din pacate, desi timp si resurse a avut, tara noastra n-a transpus directiva nici pana astazi. In consecinta, nici vorba nu poate fi despre aplicarea ei, incepand cu 1 iulie.
Statul n-a fost niciodata in stare sa le garanteze turistilor returnarea banilor
Legislatia europeana prevede de aproape 30 de ani ca omul trebuie sa isi recupereze toti banii dati pe o vacanta de care n-a apucat sa se bucure, din cauza ca agentia de turism a intrat in insolventa. E o prevedere a Directivei 90/314/CEE. Romania a transpus si ea aceasta... mai mult
Joi, 05 Iulie 2018, ora 07:21
Fondul Public de Investitii al Arabiei Saudite va lansa cel mai ambitios proiect turistic dezvoltat in tara pana acum.
50 de insule detinute de regatul saudit in Marea Rosie vor fi amenajate cu statiuni moderne, ca parte a planului de diversificare a economiei Arabiei Saudite, informeaza cotidianul turc Daily Sabah.
Insulele se intind de-a lungul a 180 de kilometri de coasta, intre localitatile Umm Lajj si Al-Wajh din Arabia Saudita.
Proiectul de la Marea Rosie va debuta in 2019, prima faza a acestuia urmand sa fie terminata in trei ani.
Fondul de Investitii are un buget estimat la 183 de miliarde de dolari si asteapta o crestere a capitalului de investitii, in conditiile in care jumatate din suma obtinuta prin listarea publica a companiei petroliere Saudi Aramco urmeaza sa fie directionata catre acest program.
Pentru moment, sauditii sunt in cautarea partenerilor internationali pentru asocierea in acest proiect, dar, pana a fi lansat, guvernul de la Riad spera sa creasca consumul intern pe piata de turism prin crearea a sute de centre recreationale in regat. mai mult
Miercuri, 02 August 2017, ora 10:17
Industria turistica din Antalya nu se va margini doar la sejururi all inclusive in hoteluri. Autoritatile locale au decis ca este cazul sa impulsioneze afacerile in domeniu prin construirea unui port de ambarcatiuni turistice si de croaziera in apropierea plajei Lara Birlik.
Proiectul este inca in faza de studii tehnice, municipalitatea din Antalya si Ministerul Transporturilor, Afacerilor Maritime si Comunicatiilor, ca si cel al Mediului si Planificarii Urbane urmand sa supervizeze lucrarile, anunta Daily Sabah.
Investitia ar urma sa impulsioneze industria turistica din zona, dupa ce, anul acesta, pe fondul cresterii riscurilor de securitate, Turcia s-a confruntat cu o scadere dramatica a numarului de turisti.
Primarul din Antalya, Menderes Turel, a calificat proiectul portului de iahturi si vase de croaziera drept "unul vizionar", plasarea acestuia in imediata vecinatata a orasului urmand sa impulsioneze afluxul de turisti din zona.
Dupa sezonul turistic dezastruos din acest an, proprietarii hotelurilor din Turcia au anuntat ca vor sa diminueze numarul pachetelor turistice all inclusive, acestea dovedindu-se nerentabile in ultima perioada.
"In masura in care, prin natura sa, acest tip de servicii se dovedeste a fi atractiv pentru turistii care vor sa economiseasca bani, hotelurile se trezesc in imposibilitatea de a creste tarifele, desi costurile cresc de la an la an.
La cat de uzual se dovedeste a fi acest sistem in Turcia, nivelul veniturilor din... mai mult
Luni, 26 Septembrie 2016, ora 14:00
Piata turismului de lux se afla in plin proces de maturizare si consolidare si, in plus, venirea verii a adus agentiilor de turism vanzari-record in materie de vacante, explica Sorin Vaduvoiu, directorul executiv Perfect Tour, compania care in 2014 a castigat titlul de "Cea mai buna agentie de turism din Romania" si a obtinut argintul la categoria "Turism Business & MICE", in cadrul celei mai importante gale nationale de turism.
Dupa ce a incheiat 2013 cu un avans de 88% fata de 2012, Perfect Tour a inceput noul an in forta. Iar in primul semestru, cifrele realizate au urcat cu 23%, in raport cu aceeasi perioada a anului trecut.
"In primele sase luni ale anului, am obtinut cel mai bun rezultat din istoria companiei. Cifrele-record obtinute in 2013 nu ne-au orbit si am continuat sa acceleram cu acceasi incredere, ambitie si consecventa. Iar rezultatele nu s-au lasat asteptate, ceea ce arata, din nou, ca piata se afla in plin proces de maturizare si consolidare (...)", declara Sorin Vaduvoiu, intr-un comunicat de presa.
Potrivit acestuia, romanii inclina tot mai mult spre croaziere si circuite, dar si destinatii pentru distractia copiilor, precum Disneyland, insa cea mai mare crestere a fost inregistrata pe partea de business travel, mai spune antreprenorul.
"Apropierea verii a consolidat vanzarile de vacante. Cel putin in ceea ce ne priveste, trendul sesizat anul trecut s-a pastrat, turistii incepand sa nu mai priveasca vacanta drept un simplu concediu si sa... mai mult
Duminica, 20 Iulie 2014, ora 15:43
O tendinta aparuta in turism, si care se bucura de tot mai mult succes, este inchirierea de locuinte de vacanta, segment pe care au inceput sa se concentreze tot mai multe companii, pe site-urile carora tot mai multi proprietari isi posteaza ofertele.
Mai multe companii, cum ar fi Time & Place, Luxury Retreats, Villas of Distinction, incearca sa se diferentieze de competitori, orientandu-se numai catre proprietati luxoase si clienti pe masura, conform Reuters.
De exemplu, o vila cu cinci dormitoare din arhipelagul Turks and Caicos din Caraibe. Pentru 3.750 de dolari pe noapte, Luxury Retreats ofera vedere la mare, precum si personalul de rigoare, bucatar, majordom si menajera.
Sau un duplex de unde poate fi admirat Turnul Eiffel? Pretul pleaca de la 2.780 de dolari in oferta Time & Place.
Hotelurile inca isi taie partea leului in aceasta industrie, gazduind 44% dintre turisti, conform datelor furnizate de HomeAway.com. Insa ponderea celor care inchiriaza o locuinta a ajuns acum la 12%.
Desi sunt aproximativ trei milioane de case de vacanta in Statele Unite disponibile pentru inchiriere, doar o mica parte dintre se gasesc pe unul dintre site-urile high-end. Time & Place, de exemplu, are in oferta, in prezent, 230 de astfel de case in 45 de locatii din lume.
La nivel general, acest segment al industriei turistice este in crestere, conform Vacation Rental Managers Association, iar cea mai cautata casa de vacanta aduce proprietarului venituri de 125.000 de... mai mult
Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 12:45
Succesul brandurilor de lux din Spania s-a impus prin ofertele de turism de tip "city break", excursii de weekend destinate exclusiv shopping-ului pentru produsele de lux din Spania.
In ciuda crizei datoriilor suverane din Europa, brandurile de lux din Spania au inregistrat cresteri ale veniturilor cu 25% in 2011. Numarul mare de turisti din China, Japonia sau Rusia interesati sa cumpere haine produse de designerii locali de moda au compensat declinul general al consumului spaniol, scrie Cpp-luxury.
In 2011 s-au cheltuit 4,5 miliarde de euro pe produse de lux in Spania, o pondere ridicata avand-o turismul de lux in regiunile Barcelona, Marbella si Madrid.
Anul trecut, brandurile spaniole de lux precum Loewe, Numanthia, Lladro, Carrera y Carrera, Natura Bisse, Pagos Marques de Grinon sau Sotogrande s-au organizat intr-o asociatie pentru a-si promova imaginea in strainatate.
Asociatia, numita "Circulo Espanol del Lujo Fortuny" sau Cercul spaniol al luxului si bogatiei, s-a alaturat atat oganismelor de profil din SUA cat si celor de pe piata europeana, in Franta, Anglia si Italia. Aceste organisme sunt formate din companii care detin 80% din cota de piata la nivel mondial.
Guvernul spaniol a vorbit despre un posibil sprijin pentru brandurile de lux. Acest ajutor guvernamental va fi axat pe promovarea brandurilor in strainatate, atat pentru exporturi, cat si pe importurile de turism.
Guvernul, dar si reprezentantii Lujo Circulo cred ca aceasta este una... mai mult
Luni, 20 Februarie 2012, ora 13:44
International Luxury Travel Market (ILTM) a reunit la Cannes saptamana trecuta specialisti de elita in calatorii de lux si furnizorii de astfel de servicii pentru a discuta idei in privinta dezvoltarii acestor afaceri si pentru a analiza tendintele de consum ale publicurilor tinta.
In legatura cu piata de lux, Simon Mayle, marketing manager la ILTM a afirmat ca in prezent industria calatoriilor de lux beneficiaza de noi oportunitati, in ceea ce priveste hoteluri nou construite si noi concepte de lux, pe pietele emergente, scrie Elitechoice.com.
Tinand cont de extinderea gusturilor clientilor pentru calatorii luxoase si goana acestora dupa experiente noi si autentice, este nevoie ca furnizorii de astfel de servicii sa creeze si sa mentina relatii bune intre ei, agentiiile de calatorie si alti parteneri, a adaugat acesta.
La eveniment au fost invitate branduri de lux faimoase, din peste 70 de tari, printre care Relais & Chateaux, The Dorechester Collection, Amanresorts, Orient Express Trains & Cruises sau Four Seasons.
In ceea ce priveste companiile care ofera cazare de lux, calatorilor, la eveniment au fost prezente Cicada Lodge din Australia, Minaret Station din Noua Zeelanda si Pikaia Lodge, o resedinta ecologica de 5 stele situata in craterul vulcanului stins din Insulele Galapagos.
Printre cele mai scumpe destinatii turistice se numara Bora Bora, din Polinezia Franceza cu o medie de 800 de dolari pe noapte, Moorea tot din Polinezia Franceza cu 509 de... mai mult
Duminica, 11 Decembrie 2011, ora 12:32
Conferinta de la Cannes, denumita International Luxury Travel, care va avea loc in perioada 5-8 decembrie 2011, va intruni reprezentatii agentiilor de turism cu oferte de lux, care vor sa tina pasul cu noile tendinte in materie de turism de lux.
La International Luxury Travel si-au anuntat prezenta branduri renumite din 70 de tari din intreaga lume, printre care: Relais&Chateaux, Dorchester sau Amanresorts, potrivit Elitechoice.
Pe lista participantilor, un loc aparte il ocupa companiile furnizoare de servicii turistice de lux printre care: Cicada Lodge din Australia, Minaret Station in Noua Zeelanda (locatie accesibila doar cu elicopterul) si Pikaia Lodge - o unitate de primire de 5 stele situata pe craterul unui vulcan din Insulele Galapagos.
Evenimentul are ca scop crearea unei conexiuni intre agentii de turism, furnizorii de servicii de lux si partenerii din categoria acestui turism de nisa. mai mult
Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 10:24