Portia ta de concediu trebuie savurata intru totul, indiferent ca ai ales a te relaxezi pe o plaja din strainatate sau pe litoralul de la Marea Neagra.
De altfel, un concediu pe litoralul romanesc are destul de multe de oferit amatorilor de plimbari, degustari culinare si excursii in ultimul paradis acvatic al Europei: Delta Dunarii.
Cireasa de pe tort
Nu mai putin de 15 programe de baza ii asteapta pe turistii romani si straini care isi fac planuri pentru o vacanta perfecta la Marea Neagra, ne destainuie Aurelian Marin, directorul general al Paradis Vacante de Vis, cel mai mare touroperator din Constanta dedicat Litoralului romanesc si turismului intern.
Foto: excursiilocaleconstanta.ro
Nici vorba de plictiseala pe litoral, atata vreme cat ai sansa de a face Jeep Safari in Delta, scuba diving, plimbare cu velierul sau cu caiacele pe mare.
"Excursiile optionale vin in completarea pachetelor turistice clasice si le personalizeaza, de aceea le-am putea numi, metaforic, 'cireasa de pe tort' a vacantei turistului.
Acestea sunt importante pentru toti participantii la desfasurarea lor, atat pentru turistii care vor avea o vacanta completa sau organizatori - fiindca fidelizeaza clientela agentiei, cat si pentru cei care ofera serviciile conexe de transfer, restauratie, agrement", explica Aurelian Marin.
Diversitate
40.000 de turisti straini si 20.000 din randul romanilor aleg sa isi umple bagajul cu amintiri de la Marea Neagra prin intermediul unor... mai mult
Vineri, 13 Octombrie 2017, ora 17:52
2Bulgaria are de joi o noua statiune la Marea Neagra, satul de vacanta White Lagoon (Laguna Alba) din apropierea orasului Kavarna.
Noua statiune, cotata la patru stele, reprezinta o investitie comuna a companiilor Albena AD, operatorul statiunii omonime de la malul Marii Negre si Thomas Cook Scandinavia, arata agentia Novinite.
Investitia totala in amenajarea satului de vacanta White Lagoon s-a ridicat la putin peste 40 de milioane de dolari.
Amplasat pe malul marii, la nord-est de Balcic, noul sat de vacanta inaugurat joi, 11 iunie, asteapta vizita a peste 7.000 de turisti scandinavi pana la sfarsitul acestui sezon estival.
Satul de vacanta este amplasat pe un promontoriu stancos al tarmului, iar vizitatorii pot opta pentru petrecerea timpului in interiorul statiunii, unde se bucura de plaje private, piscine si cluburi.
In apropiere se gasesc si trei terenuri de golf, precum si alte atractii turistice ale litoralului bulgaresc.
Albena AD are o reprezentare de 90% in cadrul noii companii, sucursala scandinava a operatorului de turism Thomas Cook detinand restul de 10 procente. In urma investitiei au fost create 120 de noi locuri de munca. mai mult
Joi, 11 Iunie 2015, ora 15:12
Suprafata plajelor de pe Litoralul romanesc se va extinde pana in anul 2015 cu 33,3 hectare, in urma implementarii unui proiect in valoare de 170,45 milioane euro, ce are ca scop protectia si reabilitarea partii sudice a litoralului romanesc al Marii Negre, in apropierea Municipiului Constanta si a statiunii Eforie Nord, conform datelor Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC).
Din fisa de monitorizare a proiectului, al carui beneficiar este Administratia Nationala "Apele Romane" (ANAR), prin Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral, reiese faptul ca scopul implementarii este reprezentat de reducerea eroziunii costiere in zonele cele mai expuse la risc ale coastei Marii Negre, prin implementarea masurilor de prevenire adecvate structurale si nestructurale pentru protectia a 7,3 km de plaja si extinderea suprafetei plajelor cu 33,3 hectare, pana in anul 2015.
Astfel, in vederea protectiei si reabilitarii partii sudice a Litoralului romanesc al Marii Negre, in zona Municipiului Constanta si a statiunii Eforie Nord, se vor cheltui 170.450.084 euro (745.071.407 lei, inclusiv TVA eligibila) din care 170.406.668 euro (744.881.627 Lei) reprezinta valoarea eligibila, conform Programul Operational Sectorial (POS).
Totodata, din cuantumul eligibil, 85,49% sunt Fonduri de Coeziune (FC), respectiv 145.680.660 euro (636.799.301 lei), iar 14,51% provin din bugetul de stat (24.726.008 euro/108.082.326 lei).
Finalizarea proiectului respectiv are ca... mai mult
Marti, 13 August 2013, ora 11:24
Cunosc bine litoralul romanesc si este una dintre destinatiile mele favorite, din Romania si de oriunde. In ultimii ani s-au produs schimbari in bine pe riviera noastra, iar o parte dintre ele au inceput sa fie percepute de catre publicul autohton. Din pacate, din cauza primilor 15 ani de dupa Revolutie, in care litoralul nostru a mers de-a dreptul haotic, din cauza paguboasei locatii de gestiune si a altor factori, exista inca idei preconcepute si prejudecati privind una dintre principalele zone turistice ale Romaniei.
Pe care incerc sa le demontez:
1.Litoralul romanesc este scump
Dimpotriva, litoralul romanesc este cel mai accesibil litoral pentru turistii romani, atat ca pret, cat si ca distanta. Este drept, exista o mare variatie de preturi: sunt hoteluri de 5 stele premium, in special in Mamaia, unde o familie poate plati 1800 de euro per sejur in plin sezon, dar si hoteluri de 2 stele cu mic dejun, in sudul litoralului, unde o familie poate sta, tot o saptamana, cu mai putin de 200 de euro. Iar conditiile sunt de-a dreptul decente.
Mai nicaieri altundeva nu poti petrece un sejur in conditii acceptabile cu 200 de euro, nici macar la bulgari. Pe litoralul vecin, un sejur decent, cu all inclusive, costa minim 400 de euro in sezon si poate ajunge si la peste 1000 de euro, la 5 stele. Este drept, am avut nevoie de criza si de inasprirea competitiei pentru a ajunge in aceasta situatie, insa acum, exista hoteluri, in sudul litoralului, care ofera camere si la... mai mult
Duminica, 21 Iulie 2013, ora 10:30
Strainii recunosc imediat Transilvania, tara lui Dracula, in schimb putini turisti stiu ca Romania exista si este stat unitar.
Pentru cei care cuvantul concediu nu este sinonim cu litoralul Marii Negre ori Valea Prahovei, nord-vestul Romaniei, in special Transilvania, chiar reprezinta o alternativa demna de luat in seama. Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), sustine ca pe zona de turisti straini, Transilvania are o notorietate mult mai mare decat litoralul sau Valea Prahovei.
Transilvania-tara lui Dracula
"In toate calatoriile mele prin lume mi s-a intamplat sa spun ca sunt din Romania, tara lui Dracula, iar americanii imi raspundeau ca Transilvania este tara lui Dracula. Deci, asta spune foarte multe despre notorietatea acestei zone, in comparatie cu Marea Neagra sau Valea Prahovei", spune Martin.
Corina Martin sustine ca in cele sase produse turistice prioritar promovate in urmatorii cinci ani, in cadrul strategiei de brand turistic a Romaniei, Transilvania va fi o zona intens promovata, in timp ce litoralul nu.
Sefa ANAT incurajeaza investitiile in turism, in zona Transilvaniei, pentru ca aceasta are deja o notorietate mai mare decat restul zonelor Romaniei, fapt care se traduce printr-o destinatie care aduce profit mult mai repede.
Corina Martin sustine ca pe anumite piete externe trebuie promovat si turismul de pe litoralul Marii Negre, in special in tari precum Germania. De ce? Pentru ca nemtii vor... mai mult
Joi, 07 Iunie 2012, ora 18:32
Traficul rutier se desfasoara cu dificultate, sambata dimineata, la iesirea de pe Autostrada Soarelui si intrarea pe DN 22C, in judetul Constanta, in dreptul orasului Cernavoda, cozile de masini intinzandu-se pe cinci - sase kilometri.Potrivit reprezentantilor Serviciului Politiei Rutiere (SPR) Constanta, pe DN 22C si la iesirea de pe Autostrada Soarelui s-au format ambuteiaje pe cativa kilometri din cauza numarului mare de autovehicule.
"Ne asteptam ca un numar de cel putin 40.000 de autoturisme sa intre in cursul zilei de astazi (sambata - n.r.) in judetul Constanta, dinspre Bucuresti", au spus sursele citate.
Intrucat, la aceasta ora, se circula in coloana la intrarea in municipiul Cernavoda dinspre Bucuresti, soferilor li se recomanda ca rute ocolitoare Harsova - DN 2A sau prin Ostrov - DN 3, unde se traverseaza Dunarea cu bacul.
De altfel, circulatia este intrerupta pe DN 22C, in zona Cernavoda, din cauza lucrarilor la podul peste Canalul Dunare - Marea Neagra, traficul usor fiind deviat prin municipiul Cernavoda, pe DJ 223C Cernavoda - Stefan cel Mare, de unde se intra in DN 22C, iar cel greu pe DN 2A, prin Harsova.
De asemenea, coloane de masini, ce se intind pe kilometri intregi, s-au format pe DN 22C, intre Medgidia si Murfatlar.
"Deocamdata, circulatia se desfasoara in conditii normale pe DN 39 Constanta - Mangalia, dar si aici ne asteptam la o crestere a valorilor de trafic spre orele pranzului", au mai spus reprezentantii SPR Constanta.
In hotelurile de pe... mai mult
Sambata, 06 August 2011, ora 13:37
Diferenta intre asteptarile privind numarul de turisti pe litoralul Marii Negre ale Ministerului Turismului si cele ale Asociatiei de Promovare Litoral-Delta Dunarii este foarte mare. Ministerul Turismului prevede un flux de 31.300 de turisti, pe cand patronatele se asteapta la un numar cu 26.000 mai putini vizitatori.O diferenta exista si la aprecierile numarului real din anii anteriori, cand MDRT sustinea ca numarul de turisti straini in 2010 era de 31.000, in timp ce Asociatia vorbea de o cifra in jur de 5.000 de turisti.
Ministerul are asteptari de stagnare din rapoartele Institutiului National de Statistica, iar patronatele de crestere cu 10%, in 2011, potrivit Financiarul.Corina Martin, presedintele Asociatiei Litoral-Delta Dunarii si al ANAT sustine insa ca cifrele INS pe care se bazeaza MDRT nu sunt relevante, pentru ca agentiile care aduc turisti straini nu furnizeaza de ani intregi raportari catre INS. mai mult
Joi, 07 Iulie 2011, ora 11:00
Sapte companii private care deruleaza activitati de manipulare marfuri in port, comert de piese pentru autovehicule, publicitate sau editare ziare, si inca trei companii care au hotelurile ca principal obiect de activitate administreaza aproape jumate din plaja litoralului romanesc, pe o suprafata de 570.000 de metri patrati, potrivit datelor de la Ministerul de Finante. Administrarea plajelor de la Marea Neagra se face de catre unele companii pe zece ani, dar si pe 25 de ani, pentru cele care au contracte de concesiune, informeaza ZF.
"Am participat la licitatie in aprilie 2011 pentru administrarea plajei din fata hotelului Europa din Eforie Nord si din cauza ca la licitatie am fost in competetie cu importatori de fier si cu companii care nu au nicio legatura cu industria hoteliera a trebuit sa dau un pret foarte mare pentru castigarea licitatiei, ceea ce nu este normal", a declarat omul de afaceri George Copos, pentru Ziarul Financiar.
Potrivit omului de afaceri, participarea la licitatia publica a fost obligatorie, pentru ca agentiile de turism din strainatate cu care incheiase contracte pentru Eforie Nord cereau ca hotelul sa ofere plaja.
80% din suprafata plajelor turistice din Romania a fost inchiriata operatorilor privati, cel mai mare dintre ei fiind Romned Port Operator SA, companie care se ocupa de manipularea marfurilor in port.
Desi pentru a administra o plaja trebuie sa ai un hotel sau activitate in turism, nici firma care... mai mult
Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 10:36
Pretul croazierei pe Marea Neagra la bordul Bricului Mircea pentru turistii care aleg sa isi petreaca vacanta de 1 Mai pe litoralul romanesc va fi de 150 de lei pentru adulti, cu reducere de 20% pentru cei mici, a anuntat joi Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), potrivit NewsIn.Au acces pe punte, in limita celor 130 de locuri disponibile, adultii si copiii de peste 10 ani insotiti de adulti.
Rezervarea locurilor pentru croaziera incepe joi, 29 aprilie, la ora 15.00, in locatii din Constanta si Mamaia.
Croaziera, cu o durata de 3 ore, va incepe sambata, 1 mai 2010, la ora 15.00, din Portul Militar Constanta, pe ruta Constanta - Mamaia si retur.Inscrierea si plata se vor face la sediul Agentiei Litoral din Constanta si la casieria telegondolei din Mamaia, joi, intre orele 15.00 si 20.00, respectiv vineri, intre orele 10.00 si 20.00.Potrivit datelor transmise de MDRT, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va plati firmei Paradigma Group 95.000 euro pentru spectacolele pe care le va organiza de 1 Mai la Neptun, contract ce a fost incheiat prin selectie de oferte.
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) va organiza mai multe spectacole de 1 Mai in statiunea Neptun, incluzand vizionari de filme in aer liber, muzica mixata pe plaja de DJ cunoscuti, in timp ce patronatele din turism organizeaza in Mamaia concerte si ofera gratuit 10 tone de mancare. mai mult
Joi, 29 Aprilie 2010, ora 15:11