Dupa luni de inchidere, frontierele Indiei s-ar putea deschide in curand. Ministerul Turismului lucreaza indeaproape cu Ministerul Sanatatii pentru a planifica redeschiderea treptata pentru turistii straini cu limitari de calatorie si sedere si SOP speciale (Standard Operating Practice).
Rata de recuperare dupa COVID-19 este in India de 97%, cea mai mare la nivel global. In plus, incepand cu 28 ianuarie 2021, aproximativ 23,5 milioane de indieni au primit deja vaccinul COVID-19. Avand in vedere acest lucru, autoritatile de la New Delhi planuiesc redeschiderea turismului international, care era un contribuator important la bugetul statului, inaintea izbucnirii pandemiei.
Traseu fix si test negativ PCR
Planul reprimirii strainilor prevede ca turistii sa aiba un itinerar fix pentru calatoria lor, impreuna cu rezervari in avans in hoteluri recomandate si companii aeriene interne. De asemenea, vor trebui sa depuna o declaratie personala inainte de a calatori. Daca sunt vaccinati, vor trebui sa poarte dovada vaccinarii, daca nu, va fi necesar un certificat negativ COVID pentru testele efectuate cu 72 de ore inainte de inceperea calatoriei.
Daca in timpul sejurului, turistii prezinta simptome COVID-19, li se va cere sa se autoizoleze pana vor fi examinati. De asemenea se incurajeaza platile digitale si servirea mesei in camere, pentru a evita contactele cu alte persoane.
India este una dintre cele mai vizitate tari din lume, gratie culturii si minunilor sale... mai mult
Duminica, 07 Februarie 2021, ora 08:23
Turismul global a suferit grav in 2020, care a devenit cel mai prost an din istoria acestei industrii.
Calatoriile internationale au scazut cu 74%, in comparatie cu 2019, potrivit ultimelor date ale Organizatiei Mondiale a Turismului (ONWTO). Destinatiile din intreaga lume au inregistrat cu un miliard mai putine sosiri internationale in 2020 decat in anul precedent, din cauza scaderii fara precedent a cererii si a restrictiilor de calatorie pe scara larga.
Potrivit celui mai recent Barometru al Turismului Mondial al OMT, prabusirea calatoriilor internationale reprezinta o pierdere estimata de 1,3 trilioane de dolari - de peste 11 ori pierderea inregistrata in timpul crizei economice mondiale din 2009.
Criza a pus in pericol intre 100 si 120 de milioane de locuri de munca in turism, multe dintre ele in intreprinderi mici si mijlocii. Partea proasta este ca nici 2021 nu a inceput sub auspicii prea bune. Din cauza pandemiei, multe tari au reintrodus acum restrictii de calatorie, unele si mai stricte. Acestea includ testarea obligatorie, carantina si, in unele cazuri, inchiderea completa a frontierelor, toate cantarind greu reluarea calatoriilor internationale.
Lansarea vaccinului anti Covid-19 este de asteptat sa contribuie la restabilirea increderii consumatorilor, la reducerea restrictiilor de calatorie si la normalizarea calatoriilor, care e preconizata insa abia pentru anul urmator.
"Desi s-au facut multe lucruri pentru a face posibila calatoria... mai mult
Vineri, 29 Ianuarie 2021, ora 12:32
Romania ramane deocamdata o destinatie sigura in pofida epidemiei de coronavirus, desi este afectata de anularile turistilor straini, in special ale celor din Italia si Germania, sustine Traian Badulescu, consultant in turism.
El afirma ca in acest an romanii vor calatori, probabil, mai mult in propria tara, iar cele mai importante destinatii de vara traditionale pentru romani, precum Grecia, Bulgaria si Turcia, nu sunt inca serios afectate de coronavirus.
"Turismul autohton este afectat pe termen scurt. Este mult mai putin afectat decat turismul altor tari, precum Italia, China, Franta, Japonia, Coreea de Sud sau Germania, dar aceasta si datorita faptului ca in Romania sunt mult mai putine cazuri inregistrate de coronavirus si, pe de alta parte, nu primim inca foarte multi turisti straini fata de tarile amintite mai devreme.
In plus, Romania nu a gazduit in aceasta perioada evenimente de mare amploare, precum Italia, Germania sau Franta, care sa genereze pierderi mari. Stim cu totii ca in aceasta perioada au fost anulate, din motive de securitate, multe evenimente internationale precum targul de turism ITB Berlin, Salonul auto de la Geneva, Targul de carte de la Londra, Festivalul Florii de Cires din Japonia, competitii sportive sau concerte si a fost scurtata perioada Carnavalului de la Venetia", explica Traian Badulescu intr-o declaratie pentru AGERPRES.
El sustine ca, in perioada februarie - martie, Romania s-a confruntat cu multe anulari ale sosirilor... mai mult
Luni, 09 Martie 2020, ora 15:34
Noua epidemie de coronavirus va reduce veniturile turismului global cu cel putin 22 miliarde de dolari, din cauza cheltuielilor mai scazute ale turistilor chinezi, a afirmat Gloria Guevara, presedintele Consiliului Mondial al Turismului si Calatoriilor (WTTC), intr-un interviu acordat publicatiei spaniole El Mundo, transmite AFP.
"Am efectuat calcule preliminare care estimeaza ca aceasta criza va costa sectorul turismului cel putin 22 miliarde de dolari (aproximativ 20 miliarde de euro). Aceste calcule se bazeaza pe experienta crizelor precedente, cum ar fi epidemia H1N1 si epidemia de SARS, si au ca referinta pierderile inregistrate dupa ce turistii chinezi si-au anulat calatoriile din cauza epidemiei", a declarat seful WTTC, un organism care regrupeaza marile companii din sectorul turistic mondial.
Cifra de 22 miliarde de dolari corespunde celui mai optimist scenariu al economistilor de la Oxford Economics, care se bazeaza pe ipoteza unei scaderi cu 7% a calatoriilor in strainatate ale cetatenilor chinezi.
In cazul in care criza actuala va dura cat epidemia de SARS in 2003, atunci costurile pentru turismul global ajung la 49 miliarde de dolari, iar daca se prelungeste costurile pot urca la 73 miliarde de dolari, arata studiul Oxford Economics.
Cele mai afectate vor fi economiile puternic dependente de turistii chinezi, respectiv Hong Kong, Macao, Thailanda, Cambodgia si Filipine, conform Oxford Economics.
Miercuri, Organizatia Mondiala a Turismului (OMT) a... mai mult
Vineri, 28 Februarie 2020, ora 10:40
Numarul turistilor internationali la nivel mondial a crescut cu 6% in 2017, iar pentru 2018 se estimeaza un avans de 3-4%, a anuntat Zurab Pololikashvili, secretar general al Organizatiei Mondiala a Turismului (UNWTO) - Agentia Natiunilor Unite, care coordoneaza promovarea la nivel international a turismului, transmite EFE.
Intr-un discurs rostit la un forum care se desfasoara in Madrid, Pololikashvili a scos in evidenta progresul rapid inregistrat de China, care trimite tot mai multi turisti pe plan global.
De asemenea, a crescut numarul de turisti in sudul Europei si regiunea Marii Mediterane, Africa de Nord si orientul Mijlociu.
Pololikashvili a scos in evidenta importanta industriei turismului, care reprezinta 10% din PIB-ul global, iar unul din zece oameni lucreaza direct sau indirect in acest sector.
Cresterea sustenabila a turismului atrage oportunitati semnificative pentru dezvoltarea economica, dar exista si numeroase provocari, printre care schimbarile de pe piete, digitalizarea si resursele naturale limitate, a explicat secretarul general al Organizatiei Mondiale a Turismului. mai mult
Miercuri, 10 Ianuarie 2018, ora 15:48
Amenintarile presedintelui Donald Trump cu privire la impunerea unor restrictii de calatorie pentru cetatenii anumitor state provoaca pagube importante in industria de turism americana.
"Avem nevoie de restrictii de calatorie pentru anumite state", a anuntat Trump, luni, 6 iunie, pe contul sau de Twitter. Expertii sunt de parere ca, in acest caz, politica ar putea avea un impact negativ in afacerile conexe turismului si calatoriilor, anunta CNN Money.
Specialistii Global Business Travel Association sunt de parere ca industria de turism si serviciile conexe vor suferi pierderi de 1,3 miliarde dolari, cu 4.200 de slujbe din sector puse in pericol.
Pe langa faptul ca, in timpul verii, calatoriile in SUA sunt de obicei in scadere, anul acesta plitica de restrictii a pus si mai multi turisti pe fuga, numarul rezervarilor pentru zboruri in perioada iunie-august fiind cu 3,5 % mai scazut decat cel din 2016, dupa cum anunta Forward Keys.
David Tarsh, purtator de cuvant Forward Keys, sustine ca anunturile prezidentiale au influentat direct numarul vizitatorilor in SUA.
"Cand a anuntat primele restrictii de calatorie s-a inregistrat o scadere brusca a rezervarilor pe zborurile internationale. Apoi le-a retras si lucrurile au revenit cat de cat la normal. Acum sunt iarasi in cadere", deseneaza acesta o harta a impactului politicii asupra industriei de turism.
Ordinul de restrictrionare a calatoriilor din anumite tari a fost inaintat pana acum de 3 ori de catre... mai mult
Miercuri, 07 Iunie 2017, ora 08:05
2N-a fost niciodata mai usor sa calatoresti, iar asta se vede si in cifrele industriei turistice mondiale. In ultima jumatate de secol, numarul turistilor din lumea intreaga a crescut de 40 de ori, ajungand la un nivel anual de 1,2 miliarde de persoane.
In vreme ce industria turistica este tot mai activa, expertii Forumului Economic Mondial constata cu ingrijorare ca sistemul are o veriga slaba: autoritatile.
Experiente noi
Modul de a calatori s-a schimbat in functie de cerintele clientilor. Un pachet de vacanta personalizat poate fi organizat de orice agentie de turism care se respecta.
In acelasi timp, stilul clasic de turism de masa, cu ghizi si tururi organizate, a crescut constant, chiar daca pe langa acesta au aparut si calatorii independenti, care isi planifica voiajul dupa cum cred de cuviinta.
Schimbarea frecventa a locului de munca a dus si la aparitia "nomazilor digitali", care tulbura cifrele oficiale impartite intre turismul de afaceri si cel de placere.
O calatorie in interes de serviciu la Milano sau in Dubai poate fi completata cu doua zile rezervate explorarii orasului.
Ghizi nestiuti
Pe acest fundal trebuie totusi mentionat ca, la aceasta ora, 1 din 11 oameni la nivel global lucreaza in turism, desi multi dintre ei raman nevazuti, chiar si in mediul online.
De altfel, doar 3% din ghizii profesionisti din toata lumea bifeaza o prezenta constanta in mediul online.
Restul sunt greu de gasit cu ajutorul unui computer sau chiar cu... mai mult
Joi, 16 Iulie 2015, ora 17:00
Sosirile de turisti straini au inregistrat o crestere de 5% in prima jumatate a anului comparativ cu perioada similara a anului trecut ajungand la aproape 500 de milioane, arata un raport publicat marti de Organizatia Mondiala a Turismului (UNWTO), transmite EFE.
Organizatia precizeaza ca ritmul de crestere inregistrat in primul semestru este peste estimarile facute la inceputul anului, care vorbeau de o crestere de 3-4%.
Destinatiile turistice din intreaga lume au primit 494 milioane vizitatori in primele sase luni din 2013, cu 25 de milioane de turisti mai multi decat in perioada similara a lui 2012. Cresterea a fost mai puternica in destinatiile turistice din economiile emergente (6%) decat in cele din economiile avansate (4%).
"Faptul ca turismul international a inregistrat o crestere peste asteptari confirma ca a calatori face parte in prezent din obiceiurile de consum ale unui numar crescut de persoane atat din economiile emergente cat si din cele avansate", a declarat secretarul general al UNWTO, Taleb Rifai.
Potrivit acestuia, cresterea numarului de sosiri ale turistilor internationali subliniaza rolul important jucat de turism ca un pilon al dezvoltarii socio-economice, precum si contributia sa la cresterea economica, exporturi si crearea de locuri de munca.
Pe regiuni, Europa a inregistrat o crestere surprinzatoare de 5% a numarului de turisti, sustinuta de Europa Centrala si de Est (10%) precum si Europa de Sud si Mediteraneana (6%). De... mai mult
Marti, 27 August 2013, ora 15:48