Doi romani primesc straini care vor sa practice agricultura organica, la ferma lor de la Cheile Nerei, in Muntii Carpati, in sud-vestul tarii.
Ferma "Dealu' Cerului" din apropiere de satul Dalboset, judetul Caras-Severin, gazduieste vizitatori, prin intermediul WWOOF, al carui nume provine dintr-o reclama din revista Time Out, din 1971, Working Weekends on Organic Farms ("Lucrand in weekenduri la ferme organice", trad. - n.red.), se arata intr-un articol publicat de Smithsonian Mag.
Cei doi romani, sot si sotie, arhitectul Marius Miclaus si sotia sa, Cornelia, economist, au lansat si un site, Sky Hill, unde isi prezinta ferma prin cuvintele "Oportunitati din lumea intreaga la gospodarii traditionale taranesti si ecologice" - World Wide Opportunities on Organic Farms.
"Fericirea este atat de aproape, iar noi o impartasim", spune Cornelia, care obisnuieste sa coaca paine. Sotul sau a copilarit in Maramures, iar ferma celor doi este la circa doua ore de condus de Timisoara, unde ...citeste mai departe despre "Doi romani invita strainii la agricultura bio in Cheile Nerei: Turism ecologic si gratuit" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 18 Mai 2016, ora 22:47
Aproape 140.000 de romani, cu 5% mai mult decat anul trecut, au cheltuit peste 100 milioane lei (22 de milioane de euro) pentru minivacanta de Craciun sau de Revelion in pensiunile, vilele turisice si motelurile de la tara, potrivit datelor centralizate de ANTREC la nivel national.
De Anul Nou, pensiunile si vilele turistice din intreaga tara au fost ocupate in proportie de 80%, iar de Craciun, gradul de ocupare a fost de 60%-65%.
Durata medie a minivacantei intr-o pensiune rurala a fost de 4 zile pentru Craciun si de 5 zile pentru Revelion.
In perioada Craciunului, in structurile de cazare din zona rurala s-au cazat aproape 60.000 de turisti, iar de Revelion au venit in jur de 80.000 de persoane, potrivit calculelor Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC).
Cheltuiala medie pentru un sejur de Craciun ...citeste mai departe despre "Romanii au cheltuit in tara 22 de milioane de euro de Sarbatori" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 04 Ianuarie 2015, ora 19:07
Cristian Cismaru a renuntat la cariera sa din banca pentru a transforma in afacere pasiunea sa de o viata, turismul. A ales o varianta inedita in Romania, turismul alternativ, ce ii vizeaza in principiu pe strainii curiosi sa descopere tara noastra.
"Momentele petrecute prin sate si in natura sunt foarte reconfortante si adevarata hrana pentru suflet. E un mod foarte bun de deconectare daca te simti bine alaturi de alti oameni si daca esti o persoana mai activa", spune omul de afaceri, intr-un interviu acordat Business24.
Proiectul sau de suflet este acum My Transilvania, recent lansat de Reky Travel, prin care ii aduce si pe turistii romani sa cunoasca regiunea cuprinsa intre Sibiu, Agnita si Sighisoara.
"De exemplu, Picnic in Cindrel este, asa cum ii spune si numele, un picnic in care pregatim turistilor o traista ciobaneasca cu produse si preparate locale din Marginimea Sibiului pe care ii invitam sa le savureze.
Dupa o scurta drumetie pe drumul branzei, turistii sunt recompensati cu o frumoasa priveliste asupra imprejurimilor, iar pentru cei interesati organizam si o vizita la unul din mestesugarii din sat", spune proprietarul Reky Travel, un om de afaceri ce dovedeste ca si in Romania se pot face afaceri profitand, in cel mai bun sens, de patrimoniul cultural de care dispunem.
Ati lucrat cativa ani intr-o banca. Cum s-a produs schimbarea catre turism alternativ, de continut?
Munca intr-o banca a fost rezultatul logic al parcursului scolar pe care il... mai mult
Sambata, 25 Ianuarie 2014, ora 00:00
Doar trei hoteluri din Romania beneficiaza de etichete ecologice, a declarat miercuri, la o conferinta de turism, ministrul Mediului, Rovana Plumb, adaugand ca institutia pe care o conduce intentioneaza sa desemneze zece destinatii ecoturistice.
Ea a spus ca Ministerul Mediului, in parteneriat cu Ministerul pentru IMM, Mediu de Afaceri si Turism, incurajeaza participarea turoperatorilor pentru promovarea etichetei ecologice.
"In momentul de fata, din pacate, in Romania, sunt doar trei hoteluri care beneficiaza de eticheta ecologica", a afirmat ministrul Mediului.
Rovana Plumb i-a propus ministrului delegat pentru IMM si Turism, Maria Grapini, prezent la conferinta, sa incurajeze cat mai multe hoteluri sa devina ecologice.
"Cred ca impreuna, Maria, trebuie sa ne stabilim cateva tinte astfel incat sa ii incurajam pe cat mai multi sa participe in cadrul etichetei ecologice, care inseamna protejarea mediului si exploatarea eficienta a resurselor", a spus ea.
Totodata, Rovana Plumb a afirmat ca ministerul Mediului sprijina desemnarea destinatiilor ecoturistice.
"Ne-am propus ca prin aceasta strategie sa conlucram cu ministerul pentru IMM si Turism sa desemnam zece destinatii ecoturistice", a adaugat ministrul Mediului.
Eticheta ecologica atesta ca produsul sau serviciul respectiv corespunde unor standarde stabilite la nivelul UE. Pentru a primi aceasta calificare, o unitate de cazare trebuie sa respecte criterii obligatorii care se refera la economisirea... mai mult
Miercuri, 03 Iulie 2013, ora 11:50
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, a anuntat, vineri seara, ca la nivelul institutiei pe care o conduce, se lucreaza la un proiect de lege care sa reglementeze modalitatea de a face turism in jurul Dunarii si in Delta Dunarii.
"La nivelul MDRT se lucreaza la un proiect de lege care sa reglementeze modalitatea de a face turism in jurul Dunarii si in Delta Dunarii, pentru ca vreau sa reglementam aceasta situatie. Nu vrem sa ajungem la dezvoltari necontrolate cu precadere in Delta Dunarii si cred ca este responsabilitatea noastra sa facem in asa fel incat ceea ce inseamna Dunarea sa beneficieze de un program special si de o lege speciala", a spus Hellvig, la masa rotunda "Dunarea: Rinul Europei Centrale si de Est sau Coridorul Verde al Europei?", organizata cu prilejul Zilei Internationale a Dunarii.
In opinia ministrului Dezvoltarii, turismul reprezinta resursa cea mai ecologica de dezvoltare economica a unei natiuni.
"Nu privesc turismul doar din perspectiva lucrurilor simple de care ne bucuram fiecare dintre noi, ci privesc din perspectiva beneficiului pe care poate sa il aiba pentru economia nationala, pentru dezvoltarea economica a unei natiuni. Turismul, din pacate, in Romania, a fost in ultimii 20 de ani inventat si reinventrat, uitandu-se de fiecare data ca nu trebuie sa faci nimic altceva decat sa promovezi ceea ce ai", a precizat acesta.
Hellvig: prioritar trebuie sa fie turismul de nisa, respectiv turismul ecologic
De... mai mult
Sambata, 30 Iunie 2012, ora 15:31
Romania ar putea face un brand de tara din produsele ecologice romanesti, a declarat, marti, europarlamentarul Daciana Sarbu, la o conferinta privind agricultura ecologica si dezvoltarea rurala.
"Ar trebui sa acordam facilitati pentru producatorii de produse ecologice pentru a putea intra pe piata, mai ales daca vrem sa facem un brand de tara din acest sector. Decat sa promovam turismul, mai bine promovam produsele traditionale si ecologice pentru ca aici nu avem concurenta. Avem acest mare avantaj ca inca produc acei mici producatori traditionali. Consider ca acestea trebuie sa aiba avantaje pentru ca altfel nu au curaj sa proceseze si sa puna pe piata un produs finit", a precizat Daciana Sarbu.
In opinia eurodeputatului PSD, principalele probleme in sectorul agriculturii ecologice sunt legate de lipsa banilor pentru promovarea produselor.
"Lipsa banilor pentru promovarea produselor ecologice si lupta cu marile lanturi de magazine sunt inca mari probleme in acest domeniu. De exemplu, producatorul magiunului de Topoloveni, desi este premiat la Bruxelles si ar putea fi un brand de tara, are probleme grave in a-si vinde produsele in Romania, mai degraba decat in afara tarii, pentru ca nu este sprijinit", considera Daciana Sarbu.
Europarlamentarul roman a subliniat ca Romania poate inca sa ofere produse bio si traditionale, cu un gust adevarat, recunoscute la ora actuala in toata Europa. mai mult
Marti, 05 Iunie 2012, ora 17:29
Preturile ofertelor agentiilor de turism participante la Targul de Turism al Romaniei, editia de primavara 2012, variaza intre 50 de euro pentru un sejur de trei nopti, fara transport, in tari precum Grecia, sau peste 4.000 de euro de persoana pentru croaziere de lux.
'Cele mai cautate destinatii sunt Grecia, Cipru, Malta, Tunisia, pentru Sarbatorile de Paste, iar pentru vara, Turcia este pe primul loc in preferintele turistilor romani', a afirmat joi, la deschiderea targului, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Corina Martin.
O parte din ofertele prezentate la Targul de Turism al Romaniei au preturi reduse cu procente cuprinse intre 5% si 10%.
Un sejur de 17 zile in Thailanda si Cambodgia costa 2.295 euro, cu 14 nopti de cazare in hoteluri de patru stele, vizite la obiectivele turistice si transport incluse. De asemenea, un sejur la Kusadasi, cu cazare la hotel de patru stele, all inclusive, costa intre 230 euro si 300 euro, pentru o persoana, in functie de perioada. In Corfu, preturile variaza de la 210 - 230 euro, in hotel de trei stele, pentru sapte nopti de cazare cu mic dejun inclus si transport cu autocarul.
De la 190 euro de persoana poate fi achizitionat un pachet City break Varsovia, cu trei nopti de cazare la hotel de trei stele in camera dubla cu mic dejun inclus, transport cu avionul si taxele de aeroport. De asemenea, un pachet City break Viena costa intre 250 - 300 euro.
Un sejur in Punta Cana, in Republica Dominicana,... mai mult
Joi, 15 Martie 2012, ora 19:16