Targul de Turism al Romaniei, editia de primavara, aduce romanilor dornici de vacante oferte pentru toate gusturile si toate buzunarele, fie ca sunt in tara sau in strainatate, pe plaje exotice, la SPA, fie in calatorii culturale, de aventura sau de business.
Daca unii turoperatori vin si in acest an cu oferta deja traditionala de un euro cazare in insulele grecesti, altii lanseaza plata vacantelor cu magneti de frigider (suveniruri) sau reduc cu pana la 50% orice vacanta contractata pe perioada targului, in timp ce sunt si cazuri in care operatorii prefera sa ocoleasca Romexpo, dar ofera sejururi vacante la fel de tentante la pret pe site-urile proprii sau la sediile agentiilor.
***
Ca de fiecare data, Christian Tour, cel mai mare operator roman de chartere de pe piata locala, se prezinta la Targul de Turism cu o oferta variata atat in ceea ce priveste destinatiile propuse amatorilor de calatorii, cat si in privinta tarifelor.
"Dorim ca toti cei care viziteaza standul Christian Tour in intervalul 20-23 februarie sa gaseasca vacanta dorita, indiferent ca vorbim despre persoane in cautare de chilipiruri sau vizitatori dispusi sa aloce un buget mai mare pentru un pachet turistic. Prin urmare, revenim cu oferta de cazare de la 1 euro (valabila in Corfu, doar pe anumite plecari si in anumite unitati de cazare). De asemenea, avem pentru turistii care pleaca in vacanta cu chartere cu autocarul o reducere de 50% la transport (pe destinatiile Corfu, Thassos, Zakynthos,... mai mult
Joi, 20 Februarie 2020, ora 10:34
Derularea proiectului Timisoara - Capitala Culturala Europeana in 2021 ar fi meritat sa urmeze exemplul fostelor capitale culturale europene Plodiv (Bulgaria) si Matera (Italia), care au inceput pregatirile de organizare cu cel putin doi ani si jumatate inainte, atrage atentia, intr-o scrisoare deschisa, Sever Avram, director regional al Reprezentantei Destinatiilor Dunare-Marea Neagra in cadrul Centrului International al Destinatiilor de Excelenta (CED).
Petitia este adresata ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, presedintelui Consiliului Judetean Timisoara, Calin Dobra, si "decidentilor si iubitorilor Timisoarei".
"Fondurile alocate declansarii proiectului de anvergura pe care il reprezinta detinerea magistraturii de Capitala Culturala Europeana au sosit in timp util, atat din partea Ministerului Culturii, cat si din partea Comisiei Europene si Consiliului Judetean, insa veriga slaba pare sa fie in continuare situatia extrem de preocupanta si de jenanta in care se afla comunitatea timisoreana, per ansamblu, in asumarea responsabila si profunda a implicatiilor pe care acest titlu ar fi meritat sa le aiba.
Anume, aflandu-ne in perioada de pregatiri, ar fi meritat sa urmam exemplul fostelor capitale culturale europene Plodiv (Bulgaria) si Matera (Italia), care au inceput pregatirile de organizare cu cel putin doi ani si jumatate inainte (...) Sa fim intelesi, este foarte frumoasa si idilica ideea de a ne legana cu faimosul slogan 'Tot Banatu-i fruncea', insa, in... mai mult
Miercuri, 15 Ianuarie 2020, ora 11:47
Germania este una dintre cele mai importante destinatii pentru turismul cultural din Europa. Peste 20 milioane de turisti din toata lumea ajung aici anual special pentru evenimentele culturale ce au loc pe tot parcursul anului (festivaluri de film, muzica, teatru, concerte si multe altele).
Germania are peste 6.700 de muzee, cu peste 15 milioane de vizitatori anual, 500 de teatre, peste 200 de evenimente de moda si lifestyle si 44 de monumente in patrimoniul mondial UNESCO.
Peste o treime din reprezentatiile de opera la nivel mondial au loc in Germania.
Germania este centrul cultural al Europei cu 1,2 milioane de creatori de cultura, fiind principal destinatie culturala din Europa, conform unui studiu Eurostat din 2017.
Germania are 500 de teatre, avand cea mai mare densitate de teatre din lume, si peste 6.700 de muzee cu aproximativ 15 milioane de vizitatori anual.
12% din calatoriile culturale ale europenilor sunt catre Germania, inregistrand 20,4 milioane de turisti.
Locul 3 in Europa ca numar de monumente aflate in patrimoniul UNESCO ii revine Germaniei, care detine 44 de monumente inregistrate.
Pe langa evenimentele culturale, anual, in Germania, au loc peste 200 de evenimente de fashion si lifestyle, unul dintre cele mai importante fiind Berlin Fashion Week, care atrage zeci de mii de participanti.
Incoming-ul german, o poveste de succes
Daca in 1993 numarul de innoptari ale turistilor straini nu depasea 34,7 milioane, in anul 2018 Germania... mai mult
Joi, 03 Octombrie 2019, ora 14:28
Turismul cultural, una dintre prioritatile anuntate ale ministrului de resort, Maria Grapini, incepe sa prinda contur, in conditiile in care anul acesta au fost demarate lucrari de reabilitare si renovare de milioane de euro a unor importante vestigii istorice, precum Cetatile din Alba sau Oradea.
Potentialul turistic al cetatilor este urias, mai ales ca zonele beneficiaza de o pozitie avantajoasa din punct de vedere geografic, dar pluseaza si la capitolul arhitectura.
Motivati de ratiuni de ordin financiar, dar si de pasiunea pentru istorie, mai multi antreprenori s-au implicat in licitatiile pentru reabilitarea si renovarea unor obiective turistice, dovededind ca investitiile in cultura pot fi avantajoase. Este si cazul familiei Sabau, care detine firma Corint, cea care a castigat, in ultimii ani, aproape toate licitatiile pentru restaurarea vestigiilor istorice, din municipiul Alba, cum ar fi: portile Cetatii bastionare, zidurile sau santurile cetatii din oras.
Cea mai recenta "victorie" a sotilor Dan si Doina Sabau a fost castigarea contractului de reabilitarea a unor ruine aflate in imediata apropiere a cetatii Alba, lucrare platita de autoritati cu aproape patru milioane de euro.
Cetatea din Oradea
Cetatea din Oradea este un alt exemplu fericit de obiectiv turistic care urmeaza sa fie restaurat, valoarea totala fiind de peste 121.000 de euro. Perioada de implementare este de 39 luni, pana in iunie 2015, iar cea de executia de lucrari este de 24 luni,... mai mult
Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 07:22
Turismul balnear, promovarea resurselor minerale existente, precum si turismul cultural constituie prioritati in domeniu pentru perioada urmatoare, a declarat ministrul delegat pentru IMM, Turism si Mediul de Afaceri, Maria Grapini.
"Prioritatile in domeniul turismului vizeaza un parteneriat pe turismul balnear, vrem sa scoatem in fata bogatia pe care o avem in resurse minerale, precum si turismul cultural. Am facut scrisori catre Consiliile Judetene pentru a identifica obiective culturale, deoarece se facea copy - paste din anii trecuti si multe obiective nu erau prinse in cataloage", a afirmat Maria Grapini.
Bugetul Ministerului Economiei propus pentru anul 2013 se ridica la 1,264 miliarde lei, in crestere cu 4% comparativ cu executia preliminata pe 2012, potrivit proiectului de Lege a Bugetului de stat publicat luni de Ministerul Finantelor Publice.
Transferurile de la bugetul de stat catre bugetele locale pentru realizarea obiectivelor de investitii in turism au scazut de la 94,78 milioane lei in 2012, la un milion de lei in 2013. mai mult
Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 11:31
Traian Badulescu, fostul purtator de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), a declarat in cadrul unui interviu pentru Business24, ca Romania nu comunica foarte bine valorile sale principale, tara noastra inca inregistrand dificultati pe partea de promovare.
Care sunt deficientele cu care se confrunta in prezent turismul romanesc?
Romania nu are inca o imagine formata, turistii straini venind la noi mai mult din curiozitate, pentru ei suntem o tara noua. Totusi, cei care vin la noi stiu ca gasesc aici traditii si cultura. Majoritatea turistilor vin cu un nivel de asteptare scazuta, mai ales pe circuitele culturale, insa dupa ce se intorc, gradul de statisfactie este ridicat.
Strainii vad Romania ca pe o destinatie turistica "mai de la marginea Europei", nu neaparat uitata de lume, ci mai degraba una unde traditiile sunt bine pastrate si unde exista multe locuri pitoresti virgine.
Majoritatea strainilor spun revoltati: "aveti o tara frumoasa, dar cum o promovati, cum comunicati produsul pe care vreti sa-l vindeti?"
Care este brandul turistic, nu cel oficial, ci cel real? Cum vad turistii staini Romania?
Nu avem un singur brand real, oricum, o data o vad ca pe o destinatie mai de la "marginea Europei", nu neaparat uitata, dar unde inca sunt locuri naturale neatinse de om, ori traditii pastrate si ei stiu foarte bine asta. Un ambasador foarte bun este Printul Charles, mostenitorul tronului Marii Britanii, care a descoperit locuri pe... mai mult
Vineri, 08 Iunie 2012, ora 08:05
Secretarul de stat din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Sorin Munteanu, a discutat luni cu reprezentanti ai ministerului omolog din Austria despre posibilitatea dezvoltarii unui traseu cultural intre obiective religioase si istorice importante din Austria si Romania, informeaza Newsin.Sorin Munteanu s-a intalnit luni la sediul MDRT cu o delegatie condusa de Elisabeth Udolf-Strobl, director general pe probleme de turism in cadrul Ministerului Federal al Economiei, Familiei si Tineretului din Austria, si cu ES Martin Eichtinger, Ambasadorul Austriei in Romania.
"Intrevederea a avut loc in contextul unui demers comun de identificare a unor noi oportunitati de colaborare in domeniul turismului, cu accent pe turismul cultural.
Astfel, s-a discutat despre posibilitatea dezvoltarii unui traseu cultural, care sa creeze o legatura intre obiective religioase si istorice importante din Austria si Romania", se arata intr-un comunicat emis luni de MDRT.
Potrivit acestuia, in acest sens, a fost convenita infiintarea unui organism comun de lucru, in vederea stabilirii etapelor necesare a fi parcurse pentru atingerea obiectivelor. mai mult
Marti, 11 Mai 2010, ora 00:31
Guvernul bulgar a adoptat miercuri un plan strategic de dezvoltare a turismului cultural pentru a pune in valoare bogatia patrimoniului sau national, relateaza AFP, preluat de NewsIn. "Bulgaria se afla pe pozitia a treia in Europa (dupa Italia si Grecia - n.red.) in ceea priveste importanta mostenirii sale culturale, care nu este insa pus in valoare", a declarat viceministrul economiei si turismului, Ivo Marinov.
Situata la granita dintre Europa si Asia, Bulgaria a pastrat urme ale civilizatiilor elene, romane, bizantine, slave si islamice.
De asemenea, patrimoniul cultural bulgar cuprinde vestigii ale tracilor (din mileniul patru inainte de Hristos, pana in secolul trei), 250 de manastiri ortodoxe bogate in picturi murale si 3.000 de fortarese medievale.
Sapte situri culturale au fost inscrise de UNESCO in patrimoniul mondial al umanitatii, printre ele manastirea din Rila (sud).
Cele mai vechi doua biserici din Europa, Sfantul Gheorghe si Sfanta Sofia, unde se fac inca slujbe, se afla in capitala.
Turismul cultural aduce in prezent 15% din veniturile din sectorul turistic, dominat de turism balnear la Marea Neagra si sporturi de iarna.
mai mult
Joi, 15 Octombrie 2009, ora 10:26
Prezentare a lui Diwaker Singh, CEO Copper Beech Property Golf and Leisure.
mai mult
Miercuri, 25 Martie 2009, ora 00:00