Turcia este in grafic pentru a evita o potentiala includere pe lista neagra a paradisurilor fiscale a Uniunii Europene, o decizie care ar fi inasprit si mai mult tensiunile dintre cele doua parti, dupa ce vineri a trimis blocului comunitar o scrisoare continand clarificari suplimentare, conform unui document consultat de Bloomberg.
Angajamentele autoritatilor de la Ankara par sa rezolve, pentru moment, toate problemele identificate de expertii europeni in urma cu cateva zile.
Pe baza noilor informatii furnizate, expertii au ajuns la concluzia ca regimul preferential numit "regimul regional al firmelor mama" nu indeplineste criteriile pentru includerea Turciei pe lista neagra a paradisurilor fiscale, sunt concluziile grupului de lucru al UE numit Code of Conduct.
Anuntul vine dupa ce, pe 21 noiembrie, acest grup de lucru european infiintat pentru identificarea jurisdictiilor non-cooperante in materie de fiscalitate concluziona ca angajamentele Turciei vizand solutionarea problemelor cu privire la transparenta, precum si cu privire la eliminarea regimurilor fiscale preferentiale "sunt insuficiente" pana acum.
In consecinta, grupul de lucru ar putea recomanda ministrilor europeni de Finante sa adauge Turcia pe lista neagra a paradisurilor fiscale la reuniunea lor din 5 decembrie.
Serbia, care a fost de asemenea inclusa pe 21 noiembrie in documentul ce cuprinde lista neagra a paradisurilor fiscale, a fost acum scoasa din lista dupa ce a prezentat angajamente... mai mult
Luni, 27 Noiembrie 2017, ora 16:16
Uniunea Europeana ar putea decide luna viitoare includerea Turciei pe lista neagra a paradisurilor fiscale, o decizie care ar inaspri si mai mult tensiunile dintre Ankara si cel mai mare bloc comercial mondial, informeaza Bloomberg.
Potrivit unor surse comunitare precum si unor documente consultate de Bloomberg, un grup de lucru european infiintat pentru identificarea jurisdictiilor non-cooperante in materie de fiscalitate a ajuns la concluzia ca angajamentele Turciei vizand solutionarea problemelor cu privire la transparenta precum si cu privire la eliminarea regimurilor fiscale preferentiale "sunt insuficiente" pana acum.
In consecinta, grupul de lucru ar putea recomanda ministrilor europeni de Finante sa adauge Turcia pe lista neagra a paradisurilor fiscale la reuniunea lor din 5 decembrie.
Chiar daca statele UE au opinii diferite cu privire la utilizarea sanctiunilor financiare impotriva jurisdictiilor care sunt considerate non-cooperante in materie de fiscalitate, o includere a Turciei pe lista neagra a paradisurilor fiscale ar afecta reputatia tarii si ar creste presiunile asupra companiilor din UE sa isi revizuiasca investitiile.
Sursele sustin ca mai multe tari, inclusiv Franta, sustin aplicarea unor masuri punitive precum excluderea de la finantarea internationala, dar deocamdata nu a fost luata o decizie.
Posibila includere a Turciei pe lista neagra a paradisurilor fiscale vine intr-un moment in care Germania isi foloseste influenta pe care o... mai mult
Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 16:38
Familia presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan ar fi cumparat, prin intermediul unor firme offshore, un petrolier in valoare de 26,5 milioane de euro, au relatat vineri mai multe publicatii europene.
Reteaua de jurnalism de investigatie European Investigative Collaboration, din care fac parte publicatiile Le Soir (Belgia), El Mundo (Spania) si L'Espresso (Italia), a inceput sa publice, din 19 mai, o investigatie numita "dosarele Malta", bazata pe examinarea a peste 150.000 de documente din paradisul fiscal mediteranean, relateaza France 24.
Printre descoperirile facute de jurnalisti se numara si faptul ca familia Erogan detine un petrolier numit Agdash, prin companii paravan inregistrate in Malta si pe Insula Man, un paradis fiscal britanic.
Potrivit site-ului Marine Traffic, Agdash este o nava de 13.000 de tone construita in 2007.
C.S. ...citeste mai departe despre "Dezvaluiri despre familia Erdogan in dosarele Malta: Ar fi cumparat un petrolier de 26,5 milioane de euro" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 27 Mai 2017, ora 19:31
Luxemburg, Cipru, Insulele Virgine Britanice si Seychelles nu respecta standardele internationale in domeniul transparentei in sectorul bancar, potrivit unui raport privind paradisurile fiscale efectuat de OCDE.
Raportul a fost realizat de o echipa de evaluatori internationali, care au analizat obstacolele practice intampinate de tarile care vor sa descopere evazionistii cu conturi in paradisuri fiscale, relateaza Financial Times.
Concluziile evaluarii, prezentate la o reuniune la Jakarta la care au participat reprezentantii a peste 80 de tari, vor spori presiunile pentru noi reforme in domeniul transparentei in sectorul bancar.
Deficientele constatate sunt stanjenitoare pentru centrele financiare mentionate si le-ar putea expune riscului de a fi incluse pe o lista neagra de catre autoritatile fiscale si bancile de dezvoltare.
Cele patru tari au o legislatie suficient de solida pentru a respecta standardele referitoare la transparenta, dar au facut prea putin pentru a o pune in practica.
Elvetia este intre 14 tari ramase in urma din cauza lacunelor legislative. Intre alte state care au probleme in aceasta privinta sunt Botswana, Brunei, Nauru, Panama, Emiratele Arabe Unite, Liberia si Vanuatu.
Alte doua tari, Austria si Turcia, indeplinesc numai partial standardele referitoare la transparenta in domeniul bancar.
Un grup format din 121 de state, infiintat de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), conduce eforturile de combatere a... mai mult
Sambata, 23 Noiembrie 2013, ora 10:21