Candidatii la presedintia Statelor Unite Donald Trump si Joe Biden au strabatut vineri Midwest, o regiune cheie pentru scrutinul de marti, care in 2016 a oferit o surpriza placuta candidatului republican propulsandu-l spre victorie, informeaza AFP.
"Nu ne putem permite sa-l avem pe Donald Trump inca patru ani", a declarat candidatul democrat la Casa Alba in sunetul claxoanelor de aprobare al sustinatorilor participanti la mitingul "drive-in" din statul Minnesota. Intalnirile in masini au devenit emblema campaniei lui Joe Biden, care respecta masurile de precautie in contextul pandemiei de COVID-19. Un stil de campanie opus celui al rivalului sau republican, care vineri si-a rostit discursurile, ca de obicei, in fata a sute de suporteri adunati, adesea fara masti, in aer liber.
Joe Biden a participat vineri la mitinguri de campanie in trei state: Iowa, Minnesota si Wisconsin.
Mult mai activ, ca de obicei, Donald Trump a marcat la randul sau participarea la adunari electorale tot in trei state din Midwest: Michigan, Minnesota si Wisconsin.
Midwest, o regiune industriala si rurala, detine partial cheia alegerilor. Desi Joe Biden conduce in sondaje, rezultatul alegerilor prezidentiale din SUA se joaca intr-o mana de state in care diferenta dintre Joe Biden si Donald Trump este mult mai stransa. Candidatul democrat pare asadar preocupat sa nu repete greseala facuta de Hillary Clinton in 2016, cand a fost acuzata ca a ignorat statele care in mod traditional au votat... mai mult
Sambata, 31 Octombrie 2020, ora 07:32
Campania pentru realegerea presedintelui american Donald Trump in functie a strans peste 88 de milioane de dolari in ultimele 18 luni, conform Comisiei Electorale Federale din Statele Unite.
Suma stransa pana acum ii da un avantaj considerabil fata de orice candidat va avea in alegerile din 2020. Donald Trump a depus actele pentru candidatura la alegerile din 2020 la finalul anului 2017, relateaza BBC.
Campania avea aproximativ 53,5 milioane de dolari la finalul lunii iunie, conform raportului.
Banii au fost stransi de comitetul de campanie al lui Donald Trump si alte doua grupuri aliate cu Partidul Republican, "Trump Victorie" si "Trump Reda Maretia Americii".
Fostii presedinti americani au avut tendinta de a astepta pana dupa mijlocul mandatului pentru a-si anunta candidatura pentru realegerea in functie.
Reprezentantii de campanie ai lui Trump au declarat ca majoritatea donatiilor au fost de 200 de dolari sau mai putin, lucru care denota "sustinerea vasta si puternica a americanilor de rand" pentru Donald Trump.
"Suntem in extaz avand in vedere sustinerea continua a americanilor care aproba performanta lui Donald Trump in functia de presedinte", a declarat nora presedintelui american, Lara Trump, consilier pentru compania Donald J Trump Presedinte.
"Americanii vad ca presedintele Trump munceste din greu pentru recuperarea slujbelor pierdute in urma acordurilor comerciale proaste si pentru asigurarea sigurantei comunitatilor prin masurile impotriva... mai mult
Marti, 17 Iulie 2018, ora 07:31
In plina campanie electorala, Angela Merkel da o lovitura neasteptata gigantilor din industria auto anuntand ca Germania ar putea impune restrictii la vanzarea masinilor noi cu motorizare bazata exclusiv pe tehnologia combustiei interne.
Volkswagen, Mercedes si BMW vor trebui sa faca pasi rapizi pentru a imbratisa total tehnologiile hibrid si electrice, daca este ca viitorul guvern german sa impuna restrictii similare celor anuntate de Franta, Marea Britanie sau India, anunta CNN Money.
Orizontul de timp in care va interveni noua legislatie nu este deocamdata clar, dupa cum recunoaste chiar Merkel, intr-un interviu acordat revistei Super Illu. "Nu pot da un an cu exactitate, dar abordarea este corecta tinand cont ca investim deja in infrastructura si tehnologia dedicata masinilor electrice, ceea ce face posibila o schimbare radicala", a explicat aceasta.
Motorul cu ardere interna a fost patentat in 1886 de Carl Benz iar 130 de ani mai tarziu Mercedes, Volkswagen si BMW reprezinta cea mai importanta componenta din industria germana, cu venituri extrem de importante generate din export.
Pentru Merkel, noua atitudine este oarecum surprinzatoatre, dar trebuie privita si prin prisma presiunii puse de public dupa scandalul masinilor poluante izbucnit in curtea Volkswagen in urma cu 2 ani si extins acum la toti producatorii auto din tara, acuzati ca au constituit un cartel menit sa ascunda deficientele motoarelor diesel.
Noul scandal a dus la rechemarea in service... mai mult
Marti, 22 August 2017, ora 05:10
1Ministrul american al Justitiei, Jeff Sessions, a calificat drept o "minciuna detestabila" ideea ca a avut vreo legatura cu interferentele ruse in campania electorala prezidentiala din 2016.
Sessions si-a sustinut vehement pozitia in fata senatorilor democrati care il presau sa vina cu detalii ale discutiilor sale cu presedintele Donald Trump.
Audierea lui Sessions, care a fost si consilier al lui Trump in timpul campaniei, a durat circa doua ore si jumatate, incluzand si o serie de momente tensionate in care democrati din Comisia de informatii a Senatului au insistat, zadarnic, ca Sessions sa spuna daca a discutat cu seful statului despre ancheta privind presupusele conexiuni ruse ale campaniei din 2016, relateaza Reuters.
"Ati ridicat mana dreapta aici astazi si ati jurat solemn sa spuneti adevarul si numai adevarul. Acum nu raspundeti la intrebari. Puneti bete in roate acestei investigatii" - i-a reprosat senatorul democrat Martin Heinrich.
Ministrul a refuzat, insa, sa declare daca a discutat cu Trump despre cum a gestionat fostul director FBI James Comey ancheta privind o posibila coordonare intre campania lui Trump si Rusia, in timpul campaniei electorale, inainte ca liderul de la Casa Alba sa-l demita pe Comey, la 9 mai.
Sessions nu a spus nici daca presedintele s-a declarat preocupat de decizia sa din martie de a se recuza din ancheta privind interferenta rusa si nici daca oficiali din Ministerul Justitiei au discutat despre o posibila gratiere de... mai mult
Miercuri, 14 Iunie 2017, ora 17:35
Instalarea lui Donald Trump la Casa Alba ar putea costa economia americana aproximativ 1.000 de miliarde de dolari in urmatorii 5 ani, prezic analistii Oxford Economics.
Prognoza acestora este bazata pe implementarea totala a promisiunilor facute in campania electorala de candidatul republican pe teme de fiscalitate, politici economice si migratie, anunta CNN Money.
Somaj urias
In primul rand, ideile promovate de Trump ar putea declansa un soc urias pe piata muncii din SUA, lasand fara slujbe aproximativ 4 milioane de persoane.
Alte pericole sunt reprezentate de diminuarea cresterii economice globale, scaderea consumului in Statele Unite si declansarea unui razboi comercial intre marile economii ale lumii.
"Puse laolalta, aceste politici ar avea un impact negativ semnificativ pentru economia americana", este de parere Jamie Thompson, seful departamentului de analize macroeconomice al Oxford Economics.
Prognoza analistilor britanici coincide, cel putin in privinta numarului de someri care ar urma sa apara in mandatul lui Trump, cu alte predictii facute de economistii Universitatii din Pennsylvania si de economistul Mark Zandi de la agentia de rating Moodys.
Lovitura de bomerang
In opinia lui Thompson, politicile promovate de candidatul republican ar urma sa loveasca direct in angajatii americani pe care Donald Trump pretinde ca vrea sa-i protejeze.
Miliardarul care tinteste pozitia suprema in SUA a afirmat ca intentioneaza sa aplice taxe de pana... mai mult
Vineri, 16 Septembrie 2016, ora 13:50
1Donald Trump, potential candidat al Partidului Republican la alegerile prezidentiale din SUA, a avut o campanie electorala nonconformista, alimentata din belsug cu teorii ale conspiratiei, care au avut mare priza la public.
Prima a fost legata de autenticitatea certificatului de nastere al lui Barack Obama, dar au urmat multe altele, preluate cu harnicie de tabloide sau in diverse colturi obscure ale Internetului, comenteaza Business Insider.
Publicatia face o scurta trecere in revista a speculatiilor cu care Trump si-a condimentat campania electorala spre stupoarea criticilor sai, care au subliniat in repetate randuri ca acesta este un comportament periculos pentru un prezumtiv candidat la presedintia Statelor Unite.
De exemplu, in ajunul alegerilor primare din Indiana, Trump a incercat sa submineze credibilitatea rivalului sau Ted Cruz sustinand nici mai mult, nici mai putin ca tatal lui, Rafael Cruz, ar fi fost fotografiat in anii '60 distribuind pliante pro-Fidel Castro in ...citeste mai departe despre "Cheia unei campanii de succes in America? Cum a reusit Donald Trump sa nauceasca o lume intreaga" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 28 Mai 2016, ora 14:13