Trotinetele electrice sunt din ce in ce mai populare, deoarece ii ajuta pe utilizatori sa se deplaseze cu usurinta prin traficul infernal din Bucuresti si marele orase, fara sa astepte minute in sir pe soselele blocate. Sunt excelente pentru a te deplasa la serviciu si inapoi, cand vremea o permite.
Acestea ofera confortul dorit si, spre deosebire de bicicleta, nu este nevoie sa pedalezi.
Atunci cand doresti sa cumperi o trotineta electrica este important sa iei in considerare nevoile personale, deoarece trotinetele electrice sunt disponibile intr-o gama larga de dimensiuni. Totul depinde de preferintele tale si se scopul pentru care doriti sa o utilizezi.
Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand doresti sa cumperi o trotineta electrica.
1. Dimensiunea motorului
Motoarele trotinetelor electrice se masoara in wati. Acestea incep de la 200 de wati si cresc pana la peste 5000 de wati. Marimea motorului unei trotinete este importanta pentru ca, practic, dicteaza cata putere are trotineta. Puterea afecteaza capacitatea trotinetei de a accelera si de a urca pe soselele in panta. De exemplu, 250 de wati sunt suficienti pentru a te deplasa pe teren plat, dar iti trebuie un motor mai puternic pentru a merge pe teren in panta.
2. Autonomie
Toate trotinetele electrice au o autonomie anuntata de producator. Aceasta este data pentru o incarcare completa. Cu cat planuiesti sa faci un drum mai lung, cu atat ai nevoie de o autonomie... mai mult
Vineri, 14 Octombrie 2022, ora 10:00
Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) a anuntat vineri, 2 septembrie, lansarea in dezbatere publica a proiectului de hotarare pentru aprobarea Regulamentului privind conditiile de utilizare a trotinetelor electrice inchiriate in regim self-service prin intermediul platformelor online, pe domeniul public al Municipiului Bucuresti.
Municipalitatea vrea ca trotinetele electrice inchiriate sa poata fi conduse doar de persoane peste 14 ani, care sa aiba actul de identitate si sa respecte regulile de circulatie, se arata in proiectul de hotarare pentru aprobarea Regulamentului privind conditiile de utilizare a trotinetelor electrice inchiriate in regim self-service prin intermediul platformelor online, pe domeniul public al Municipiului Bucuresti, pus in dezbatere publica de Primaria Capitalei.
De asemenea, accesul sa se faca pe pistele de biciclete, unde acestea exista, sau doar pe drumurile unde viteza maxima admisa este de 50 de km/h, acolo unde nu sunt piste de biciclete.
Proiectul interzice folosirea trotinetei de catre persoane sun influenta alcoolului, dar si folosirea gadgeturilor, inclusiv a castilor audio, in timp ce este condusa trotineta electrica.
Propuneri si sugestii privind actul normativ pot fi depuse pana in 22 septembrie.
Conform proiectului de regulament, trotineta electrica, sau e-scuterul, este vehiculul cu motor electric, cu doua sau trei roti si ghidon, folosit pentru transportul unei singure persoane, care nu are prevazut un loc sezand... mai mult
Vineri, 02 Septembrie 2022, ora 16:48
Reprezentantii Primariei Sectorului 5 al Capitalei sustin ca in Piata Ferentari sunt depozitate bunuri cumparate din bani publici - incaltaminte, jucarii, trotinete electrice, carti pentru copii, steaguri, ornamente de sarbatori, medalii, produse de igiena, detergenti - in valoare de 493.000 de euro. Acestea ar fi depozitate de cativa ani, unele fiind in stare avansata de degradare.
Corpul de Control al Primarului va sesiza organele competente, pentru a verifica daca banii publici au fost cheltuiti legal sau nu, arata acestia.
"In urma unei vizite pe teren, primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu, a aflat ca Piata Agroalimentara Ferentari este nefunctionala. Mai exact, in loc sa fie amenajata astfel incat producatorii sa isi poata vinde marfa, iar cetatenii din sector sa poata cumpara fructe si legume dintr-o piata moderna, spatiul a fost transformat intr-un depozit. Mii de perechi de incaltaminte, mingi, trotinete electrice, carti pentru copii, diverse jucarii, pungi de cadouri, steaguri, ornamente de sarbatori, medalii, manusi de box, dezinfectanti, produse de igiena, detergenti, tricouri inscriptionate, penare, geci de iarna, topuri de hartie, brelocuri, umbrele, baloane, sepci, pistoale de jucarie, pusti cu bile, toate acestea si multe altele se afla in Piata Ferentari, depozitate de ani de zile, iar unele dintre ele sunt intr-o stare avansata de degradare", arata reprezentantii Primariei Sectorului 5, intr-o postare pe Facebook.
Conform sursei... mai mult
Joi, 17 Decembrie 2020, ora 23:50
Reprezentantii UDMR au venit cu precizari, dupa ce in mass-media au aparut informatii eronate, si spun ca nu exista obligativitatea inregistrarii in Registrul Auto Roman a trotinetelor si bicicletelor electrice.
Liderul deputatilor UDMR Benedek Zakarias, initiatorul legii, a atras atentia asupra faptului ca in Romania legile nu permit inregistrarea microbuzelor electrice mai mici, turistice sau miniere - o practica obisnuita in alte tari ale Uniunii Europene - si de aceea Uniunea a elaborat o lege in acest sens, care a fost promulgata de seful statului.
"Inca de la initierea proiectului de lege, mass-media centrala a informat continuu ca UDMR doreste sa faca obligatorie inregistrarea si inspectia tehnica periodica a trotinetelor si a bicicletelor electrice, desi aceasta initiativa nu a vizat acest lucru. Utilizarea trotinetelor si a bicicletelor electrice este reglementata prin articolul 12 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 13/2020, in care se precizeaza, foarte clar faptul ca proprietarii trotinetelor si ai bicicletelor electrice nu trebuie sa inmatriculeze aceste vehicule si nu trebuie sa se prezinte la inspectia tehnica la RAR cu acestea", a subliniat Benedek Zakarias, printr-un comunicat de presa remis luni News.ro.
Deputatul a mentionat si faptul ca solutia impusa de UDMR prin aceasta lege functioneaza bine in tarile occidentale.
Legea 260/2020, elaborata de UDMR a fost promulgata, ulterior publicata in Monitorul Oficial si este in vigoare.... mai mult
Luni, 23 Noiembrie 2020, ora 18:20
Trotinetele electrice, ca orice alt autovehicul are de suferit atunci cand este expus conditiilor de temperaturi extreme care ies din parametrii recomandati de producator.
Iarna, poate sa fie destul de greu sa folosesti trotinete electrice iar atunci cand zapada s-a depus intr-un strat generos este imposibil. Insa, daca vrei totusi sa te bucuri de o plimbare pe timp de iarna cu trotinete electrice atunci poti sa o utilizezi in zilele in care temperaturile sunt mai blande si nu este polei pe jos.
Recomandari pentru utilizarea unei trotinete electrice smartbalance pe timp de iarna
Utilizarea pe timp de iarna a oricarui tip de mijloc de transport alternativ presupune sa ai deja experienta si sa stapanesti bine trotineta electrica. Mai ales daca o folosesti pentru a te deplasa in trafic trebuie sa acorzi atentie maxima conditiilor de pe carosabil si a participantilor la trafic. O miscare gresita poate sa produca accidente nedorite.
Cel mai important lucru este siguranta personala atunci cand folosesti trotinete electrice. In cazul in care doresti sa o folosesti si pe timp de iarna, cand temperaturile sunt mai blande si nu este zapada sau gheata pe jos, echipamentul de protectie este foarte important. Iarna pierzi foarte multa caldura prin extremitati asadar, poarta manusi si soseste calduroase, incaltaminte adecvata si caciula. In principiu, poti folosi si echipamentul pe care il porti de obicei la ski.
Dar inca din start trebuie sa mentionam faptul ca o trotineta... mai mult
Miercuri, 02 Septembrie 2020, ora 17:09
Un mesaj postat pe pagina de Facebook a Politiei Romane atrage atentia celor care circula cu trotinete electrice ca este ilegal sa circule pe trotuar.
"Mergi cu trotineta electrica? Legal si sigur este sa mergi pe pista pentru biciclete sau pe strada! Pe trotuar este periculos atat pentru tine, cat si pentru pietoni! Si ilegal!", se arata in postarea celor de la IGPR.
Trotinetele electrice au fost implicate anul acesta in zeci de accidente rutiere
Astfel de mijloace de transport sunt implicate, anual, in multe accidente grave, pe drumurile Romaniei, soldate cu raniti si chiar si morti.
"In primele 6 luni ale anului 2020, in Romania, s-au produs 76 de accidente rutiere in care au fost implicate trotinete electrice, in urma carora 22 de persoane au fost ranite grav si 55 au fost ranite usor.
In anul 2019, au fost inregistrate 187 de accidente rutiere in care au fost implicate trotinete electrice, in urma carora o persoana a decedat, 45 de persoane au fost ranite grav si 145 au fost ranite usor", a transmis IGPR pentru Ziare.com.
Si in Bucuresti situatia este ingrijoratoare.
De fapt, cele mai multe victime inregistrate anul trecut ca urmare a accidentelor cu trotinete electrice, au fost in Capitala.
"In anul 2019, in Bucuresti, s-au inregistrat 40 de accidente grave in care au fost implicate trotinete electrice. In urma acestora, 40 de persoane au fost ranite grav", a transmis pentru Ziare.com subinspector Andra Arsintescu, purtator de cuvant al... mai mult
Luni, 27 Iulie 2020, ora 06:35
Operatorul Lime a anuntat ca retrage trotinetele electrice din mai multe tari, inclusiv din Romania, din cauza pandemiei de coronavirus.
"COVID-19 este o provocare fara precedent cu care se confrunta orasele si comunitatile din intreaga lume. Suntem ingrijorati pentru orasele pe care le iubim si le numim 'acasa', pentru oamenii pe care ii servim si pentru colegii nostri.
A iubi orase inseamna sa le si protejezi. Astfel, am luat decizia de a suspenda temporar serviciul Lime, pentru a ajuta oamenii sa fie in siguranta", anunta compania intr-un comunicat de presa.
Astfel, operatorul isi suspenda serviciul in urmatoarele tari: Austria, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Chile, Republica Ceha, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Israel, Italia, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Spania, Suedia, Elvetia, Regatul Unit, Statele Unite ale Americii.
In schimb, Lime va ramane deschis in:
Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite
Brisbane, Australia
Busan, Coreea de Sud
Christchurch, Noua Zeelanda
Dunedin, Noua Zeelanda
Hamilton, Noua Zeelanda
Districtul Selwyn, Noua Zeelanda
Seoul, Coreea de Sud
Sydney, Australia
Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de coronavirus in Romania si in lume, dar si masurile luate de autoritati
A.D. ...citeste mai departe despre "Lime isi retrage trotinetele electrice din mai multe tari, inclusiv Romania" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 20 Martie 2020, ora 10:50
Trotinetele electrice vor putea fi conduse doar de persoane care au implinit 14 ani si doar pe pistele de biciclete sau pe sectoarele de drum cu limita de viteza de 50 de kilometri pe ora, prevede un proiect pus in dezbatere publica de Ministerul Afacerilor Interne.
Conform MAI, in ultimii trei ani au fost 192 de accidente rutiere in care au fost implicati conducatori de trotinete electrice, soldate cu un deces, 37 de raniti grav si 156 de raniti usor.
Ministerul Afacerilor Interne anunta ca supune dezbaterii publice un proiect de Ordonanta a Guvernului care va modifica si completa Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, prin introducerea unor prevederi referitoare la utilizarea trotinetelor electrice pe drumurile publice.
"Prin proiect se propune ca trotineta electrica sa fie definita ca fiind vehiculul utilizat pentru transportul unei singure persoane, cu doua sau trei roti, articulat cu o bara in partea din fata folosita ca dispozitiv de directie, a carui viteza maxima prin constructie este mai mare de 6 km/h, dar nu depaseste 25 km/h si care este echipat cu un motor electric", arata MAI.
Conform sursei citate, trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista pentru biciclete, iar in lipsa acesteia vor putea circula doar pe sectoarele de drum unde viteza maxima admisa pentru circulatia vehiculelor este de 50 km/h.
Pentru a conduce o bicicleta sau o trotineta electrica pe drumurile publice, conducatorul... mai mult
Miercuri, 15 Ianuarie 2020, ora 19:09
Lime anunta lansarea unui nou serviciu de abonamente disponibil in Bucuresti, menit sa ii ajute pe cei care se deplaseaza zilnic cu trotinetele electrice sa beneficieze cat mai mult de avantajele micromobilitatii.
In Bucuresti s-a constatat un interes deosebit pentru utilizarea trotinetelor electrice, cu sute de mii de utilizatori inregistrati de la lansarea Lime din mai, 2019. Noul serviciu de abonament este activ din data de 15 ianuarie.
Incepand de astazi, LimePass este disponibil in Bucuresti, precum si in alte tari din regiunea Europei de Est. Serviciul de abonamente isi propune sa raspunda nevoilor unui numar tot mai mare al utilizatorilor de micromobilitate, simplificand naveta si recompensandu-i pe cei care utilizeaza frecvent trotinetele electrice pentru deplasari de zi cu zi intr-un oras cu trafic intens.
Potrivit statisticilor regionale Lime, majoritatea utilizatorilor sunt rezidenti si 40% dintre toate calatoriile saptamanale efectuate cu Lime au loc in perioada orelor de varf. Bucuresti, alaturi de Moscova si Istanbul, este unul dintre orasele europene cu cel mai aglomerat trafic rutier, conform Indicelui de Trafic TomTom. Cele mai recente date statistice colectate arata ca bucurestenii petrec cu 48% mai mult timp in trafic in fiecare zi. In general, locuitorii capitalei petrec zilnic aproape 30 de minute blocati in trafic, dimineata si seara. *
CUM FUNCTIONEAZA LIMEPASS
Abonamentul de o saptamana Lime ofera un numar nelimitat de deblocari de... mai mult
Miercuri, 15 Ianuarie 2020, ora 12:26