Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a semnat miercuri, 15 septembrie, contractul pentru tronsonul 4 al Drumului Expres Pitesti-Craiova. Premierul Ludovic Orban, prezent la eveniment, a declarat ca Guvernul a adoptat un memorandum pentru semnarea contractului de proiectare si executie.
UPDATE:
Potrivit premierului Orban, masura a fost adoptata dupa ce una dintre firmele participante la licitatie a contestat atat la Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor, cat si in instanta, procedura de achizitie publica, tergiversand astfel derularea investitiei, noteaza Agerpres.
"Eu asa ceva nu am vazut, un asemenea boicot, repet, inacceptabil. Le transmit clar un mesaj ca daca au venit in Romania si isi imagineaza ca asa vor sa aiba lucrari in Romania pe calea care au pornit nu vor face altceva decat sa isi ostilizeze intreg Guvernul, institutiile si mai ales populatia, drept pentru care in Guvern, deoarece legea ne permite, am adoptat un memorandum prin care am decis semnarea contractului, dupa respingerea contestatiei de catre Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor. Din punct de vedere legal, avem acest drept se va semna contractul de proiectare si constructie cu consortiul care a fost declarat castigator. Tin foarte mult la acest proiect. Este un proiect foarte util pentru Pitesti, pentru judetul Arges, pentru Craiova, pentru Dolj", a afirmat Orban.
STIRE INITIALA:
Asocierea de firme romanesti SA&PE Construct - Spedition UMB -... mai mult
Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 15:44
Premierul Ludovic Orban a anuntat, miercuri, ca licitatia pentru proiectarea si executia tronsonului 3 al autostrazii Pitesti-Sibiu va fi demarata in cel mai scurt timp.
"Ati vazut decizia Comisiei Europene, care a aprobat finantarea tronsonului de autostrada Pitesti-Sibiu. Sunt in masura sa va spun ca pe tronsonul 3 Tigveni-Cornetu documentatia de licitatie a fost avizata de Autoritatea Nationala de Achizitii Publice, a fost transmisa catre SEAP si va aparea in jurnalul din 21-22 septembrie. Deci, practic, se poate spune ca demareaza oficial licitatia pentru semnarea contractului pentru tronsonul 3", a declarat Orban la Pitesti, in cadrul unei conferinte de presa.
El a anuntat ca s-au facut progrese si in ceea ce priveste tronsonul 4, cuprins intre Cornetu si Boita.
"In cursul saptamanii viitoare va fi transmisa catre ANAF pentru controlul ex-ante, acordarea avizului pe documentatie, si pentru tronsonul 2 Cornetu-Boita", a precizat premierul.
Ludovic Orban a participat, alaturi de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la semnarea contractelor pentru tronsoanele 3 si 4 ale drumului expres Pitesti-Craiova.
Autostrada Sibiu-Pitesti, parte a coridorului 4 Pan-European, care traverseaza Romania de la Vest la Est, este impartita in cinci sectiuni: Sibiu-Boita, Boita-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Arges si Curtea de Arges-Pitesti, potrivit Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Valoarea totala a proiectului este de... mai mult
Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 15:36
A fost desemnat castigatorul pentru proiectarea si executia Tronsonului 4 al Drumului Expres Craiova-Pitesti, Asocierea S.C. SA&PE Construct S.R.L. - S.C. Spedition UMB S.R.L. - S.C. Tehnostrade S.R.L. (S.C. SA&PE Construct S.R.L. - Lider de asociere), cu pretul de 617.080.915,60 de lei, fara TVA, si un punctaj total de 100 puncte, dintre care 50 de puncte pentru componenta financiara si 50 de puncte pentru componenta tehnica, potrivit unui comunicat CNAIR.
Durata contractului este de 36 de luni, dintre care 12 luni alocate perioadei de proiectare si 24 de luni pentru perioada de executie a lucrarilor. Perioada de garantie a lucrarilor ofertata este de 10 ani. Contractul presupune proiectarea si executia lucrarilor pentru constructia Drumului Expres Craiova - Pitesti, Tronsonul 4, cu o lungime de 31,88 km.
Lucrarea se va desfasura pe teritoriul Judetului Arges si va incepe la sud de localitatea Lunca Corbului (km 89+300), traverseaza localitatile Albota si Costesti, ocoleste, la sud, localitatea Bradu, dupa care se racordeaza la Autostrada A1 Bucuresti - Pitesti, la kilometrul 121+185.
Firma care a castigat executia tronsonului este detinuta de Dorinel Umbrarescu, omul de afaceri roman care este supranumit "regele asfaltului". Umbrarescu detine detine companiile de constructii UMB Spedition, Tehnostrade, Com-Axa, Drumuri, A&R, Tehno - Stone si Auto Rom. ...citeste mai departe despre "Unul dintre regii asfaltului a castigat proiectarea si executia Tronsonului 4 al... mai mult
Marti, 30 Iunie 2020, ora 18:05
Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, i-a cerut luni directorului Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, sa rezilieze contractul pentru DN73 deoarece a constatat o slaba mobilizare a constructorului.
"In urma cu o luna faceam o vizita in Brasov si unul dintre obiectivele pe care le-am vizitat atunci era DN 73, care incepe de la Pitesti si se termina la Brasov. Am spus constructorului respectiv sa vad o mobilizare corespunzatoare pentru ca este un contract semnat inca din 2011, un contract pe fonduri, un contract care trebuie implementat si nu mai avem de ce sa asteptam si sa tergiversam din cauza unei proaste mobilizari a unor constructori care nu au inteles ca in Romania nu se vine doar cu o mapa si cu un laptop, ci trebuie sa ai si utilaje si forta de munca angajata in Romania. Asadar, conform graficului pe care firma respectiva si l-a asumat la vizita precedenta, trebuia in acest moment sa aiba in santier 190 de muncitori si 71 de utilaje. Azi dimineata m-am dus sa inspectez, am constatat cu stupoare ca in santier erau 11 utilaje si doar 20 de muncitori. Acest mod de a se mobiliza, doar cand se anunta vizita ministrului, nu mai poate fi tolerat. Ori lucreaza asa cum si-au asumat in contracte, ori, daca nu, asa cum am spus si pana acum, vor pleca acasa (...) Domnule director Neaga, va rog frumos sa reziliati contractul acestei firme neserioase si stiti care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa-i urmati", a declarat... mai mult
Luni, 20 Mai 2019, ora 15:51
CNADNR va moderniza in acest an tronsonul Bucuresti - Fundulea al Autostrazii Soarelui (A2), lucrarile estimate la 22 milioane euro vizand inlocuirea stratului superior de beton cu asfalt, fara sa fie necesara insa inchiderea traficului, a anuntat miercuri compania.
Lucrarile la tronsonul inaugurat in 2004 vor incepe in primavara si vor fi finalizate pana in decembrie, estimeaza Compania de Drumuri si Autostrazi, potrivit Mediafax.
"Am facut reparatii si vom continua reparatiile, dar vreau sa va spun ca avem pregatit un proiect de reabilitare a acestui tronson, din beton de ciment. Avem toate aprobarile necesare si solutia va fi pusa in aplicare in acest an. Va fi reabilitat acest tronson, de la Bucuresti la Fundulea, pe ambele sensuri. Solutia aprobata este frezare cu 8 centimetri a betonului de ciment si inlocuire cu asfalt", a declarat Florea Dascalu, seful Directiei de Intretinere Drumuri Nationale si Autostrazi din cadrul CNADNR, intrebat cand vor fi astupate gropile de pe acest tronson.
El a aratat ca proiectul va costa aproximativ 22 milioane euro, iar lucrarile vor incepe in primavara, dupa finalizarea campaniei de iarna.
Intrebat daca reabilitarea va fi finalizata pana in vara acestui an, cand traficul se aglomereaza cu turisti care merg spre Litoral, reprezentantul CNADNR a raspuns ca lucrarile vor fi derulate si in vara, dar proiectul ar putea fi incheiat pana la sfarsitul anului 2015.
"Va fi un santier, si lucrarile se vor face sub circulatie, cu... mai mult
Joi, 26 Februarie 2015, ora 09:55
Comisia Europeana a aprobat, joi, o investitie de 409,5 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) pentru tronsonul Eroilor - Drumul Taberei din magistrala 5 de metrou, principalii beneficiari ai proiectului fiind cei 335.000 de locuitori din cartierul Drumul Taberei.
"Acest proiect este un exemplu bun al modului in care fondurile regionale europene pot ajuta la Romania sa revina la crestere economica. El va contribui la imbunatatirea mobilitatii pentru cetatenii nostri, asigurandu-le conditii sigure de calatorie si prietenoase cu mediul, si va face Bucurestiul si mai atractiv pentru investitori", a precizat comisarul pentru Politici Regionale, Johannes Hahn, care a aprobat, din partea Comisiei, acordarea investitiei din Fondul European de Dezvoltare Regionala, potrivit Mediafax.
De asemenea, se estimeaza crearea a 3.000 de locuri de munca in timpul lucrarilor si 246 dupa finalizarea proiectului, se mai arata in comunicat.
Investitia va fi facuta prin POS Transport, in cadrul axei prioritate 2 "Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in scopul dezvoltarii unui sistem national durabil de transport". FEDR va finanta 409,5 milioane de euro din totalul de 481,7 milioane de euro.
Intrucat valoarea totala a proiectului (inclusiv TVA) este mai mare de 50 de milioane de euro, aprobarea investitiei se face de catre Comisia Europeana, in timp ce proiectele mai mici sunt aprobate la nivel national sau regional, se arata... mai mult
Vineri, 13 Iunie 2014, ora 09:07
Finalizarea lucrarilor la tronsonul de autostrada Comarnic-Brasov va avea loc pana in anul 2017, cel tarziu, iar costurile estimate se vor ridica la valoarea de 1,8 miliarde de euro, echivalentul a 28 de milioane de euro pentru fiecare kilometru, a declarat, joi, premierul Victor Ponta, intr-o conferinta de presa.
Potrivit oficialului, in Memorandumul semnat de autoritatile romane cu reprezentantii consortiului Vistrada Nord, castigator al licitatiei pentru lucrarile la tronsonul Comarnic-Brasov, se prevede ca semnarea contractului sa aiba loc pana de Paste, respectiv 20 aprilie, iar lucrarile sa demareze pana la finele lunii aprilie.
"Practic, partea de proceduri de selectare a consortiului s-a finalizat. Castigator este consortiul Vistrada. In acest moment se deruleaza negocieri pentru finantarea proiectului cu bancile comerciale. In mod normal, pana pe 20 aprilie trebuie sa putem sa semnam, practic, contractul si sa inauguram organizarea de santier atat dinspre Comarnic, cat si dinspre Cristian. Autostrada va avea 53 de kilometri plus sapte kilometri de drumuri de legatura in asa fel incat sa se lege de Centura municipului Brasov", a afirmat Ponta.
Tariful de utilizare, estimat la 5,7 euro plus TVA
Primul ministru a mentionat, totodata, ca tariful de utilizare a autostrazii va fi stabilit de statul roman, acesta fiind estimat la 5,7 euro plus TVA pe fiecare kilometru.
Joi, reprezentantii consortiului Vistrada Nord, compus din companiile Vinci, Strabag si... mai mult
Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 11:55
CNADNR reia licitatia pentru primul tronson al centurii Brasov, cu o lungime de 7,29 kilometri, lucrarile de constructie avand o valoare estimata cuprinsa intre 109,5 milioane lei (24,4 milioane euro) si 117,4 milioane lei (26,1 milioane euro), inclusiv TVA.
In martie 2012, CNADNR a semnat cu Alpine Bau un contract pentru constructia lotului I al centurii, acordul fiind reziliat in iulie 2013, din cauza intrarii in insolventa a constructorului austriac. Stadiul fizic al lucrarilor la momentul rezilierii contractului era de 56%.
Contractul pentru finalizarea tronsonului I, DN1-DN11, are o valoare estimata de 88,35 milioane lei fara TVA, care se vor raporta ofertantii pentru elaborarea propunerii financiare. Pentru achizitia ulterioara de lucrari similare este prevazuta suma de 6,3 milioane lei, fara TVA.
Termenul pentru finalizarea contractului va fi de trei ani de la data atribuirii, potrivit anuntului de participare al CNADNR.
Lucrarile, finantate cu fonduri europene si bani de la buget, vor fi atribuite prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut.
Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 26 februarie.
Tronsonul III al soselei de centura Brasov a fost deschis circulatiei la inceputul lunii decembrie. In cazul tronsonului II, lucrarile sunt estimate la 146,5 milioane lei, inclusiv TVA, iar termenul pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 5 februarie. mai mult
Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 16:59
CNADNR vrea sa contracteze lucrari de proiectare si constructie a unui tronson de 4,9 kilometri al variantei de ocolire Brasov, proiect cu o valoare estimata cuprinsa intre 118,2 milioane lei (26,5 milioane euro) si 128,8 milioane lei (28,9 milioane euro), fara TVA.
Lucrarile de proiectare si executie a variantei de ocolire a municipiului Brasov, tronson II, DN 11 - DN 13, sunt estimate la 118,2 milioane lei fara TVA, valoare la care se vor raporta ofertantii pentru elaborarea propunerii financiare, iar suma de 10,55 milioane lei este prevazuta pentru achizitia ulterioara de servicii si lucrari similare, se arata intr-un anunt de participare al CNADNR.
Contractul va fi finantat din fonduri europene nerambursabile (85%) si bani de la buget, iar termenul pentru finalizare este de 39 de luni de la data atribuirii.
Proiectul va fi atribuit prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 5 februarie.
Tronsonul III al soselei de centura Brasov a fost deschis circulatiei la inceputul lunii decembrie. mai mult
Marti, 17 Decembrie 2013, ora 08:45