Presedintele SUA, Donald Trump, a anuntat un plan destinat trimiterii "imediate" de cecuri catre cetatenii americani, in ideea de a limita socul economic provocat de criza coronavirusului.
Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, care a participat alaturi de Trump la o conferinta de presa organizata la Casa Alba, a spus ca discuta cu liderii din Congres cu privire la un plan destinat trimiterii imediate de cecuri catre americanii cu probleme.
Trump a apreciat ca unii oameni ar trebui sa primeasca cecuri in valoare de 1.000 de dolari, transmite Reuters.
In incercarea de a prelua controlul asupra unei crize care i-a afectat pe americani, Trump a prognozat ca dificultatile economice vor fi de scurta durata si ca economia americana isi va reveni.
"Vom castiga si cred ca vom castiga mai repede decat oamenii se asteapta. Sper", a spus Trump. Acesta i-a mai sfatuit pe americani sa nu calatoreasca si a subliniat ca nu exclude posibilitatea de a introduce restrictii de calatorie in unele parti ale tarii.
In conditiile in care pietele bursiere trec printr-o perioada dificila si majoritatea inregistreaza scaderi semnificative, Steven Mnuchin a spus ca bursele americane ar trebui sa ramana deschise pentru a-i asigura pe americani ca vor avea acces la banii lor.
"Am putea ajunge la situatia in care vom scurta orarul de functionare, insa americanii trebuie sa stie ca vom face tot ceea ce putem pentru ca ei sa aiba acces la banii lor din banci, la banii din fondurile lor... mai mult
Miercuri, 18 Martie 2020, ora 08:39
Presedintele american Donald Trump a anuntat ca administratia sa analizeaza reducerea taxelor pentru americanii cu venituri medii si ar putea prezenta planul la inceputul lunii noiembrie, inainte de alegerile pentru Congres.
Trump a mentionat acest plan in aceeasi saptamana in care Trezoreria SUA a anuntat ca guvernul a incheiat anul fiscal 2018 cu un deficit bugetar de 779 de miliarde de dolari, cel mai ridicat din ultimii sase ani si cu 17% peste nivelul anului trecut, transmite Reuters.
"Dorim sa facem o reducere semnificativa a impozitelor pentru persoanele cu venituri medii", a declarat Trump inainte de a se imbarca in Air Force One, dupa participarea la un miting electoral in Elko, Nevada.
Intrebat cand vor fi prezentate reducerile de taxe, Trump a spus ca in jurul datei de 1 noiembrie, poate ceva mai devreme.
Americanii vor vota pe 6 noiembrie, iar republicanii vor incerca sa isi pastreze majoritatea in Senat si in Camera Reprezentantilor.
In 2016, venitul mediu al americanilor a fost de circa 55.000 de dolari pe an, potrivit datelor oficiale.
In decembrie anul trecut, Trump a semnat cel mai mare proiect de reforma fiscala dupa anii 1980, prin care impozitul pe profitul companiilor a fost redus de la 35% la 21%, fiind acordata si o reducere temporara a impozitelor pentru majoritatea persoanelor fizice.
Administratia de la Casa Alba incepe sa lucreze la proiectul de buget al anului fiscal 2020, pe care Trump il va prezenta Congresului la... mai mult
Duminica, 21 Octombrie 2018, ora 13:06
Internetul a luat foc, luni, dupa ce Louise Linton, sotia secretarului Trezoreriei americane, a postat pe o retea de socializare o fotografie din timpul unei calatorii in Kentucky, facand referire la hainele de designer pe care le purta.
Louise Linton si-a insotit sotul, pe Steven Mnuchin, fost bancher la de la Goldman Sachs, intr-o calatorie de serviciu in Louisville, Kentucky. A postat apoi pe Instagram o fotografie in care lauda zona in care a ajuns si pe locuitorii ei, dar in care facea referire, prin hastaguri, si la hainele si accesoriile de designer pe care le purta, respectiv la pantalonii creati de Roland Mouret, la ochelarii Tom Ford, la esarfa Hermes si la incaltamintea Valentino, arata CBS.
Reactiile nu au intarziat sa apara. Jenni Miller (pe Instagram jennimiller29), mama a trei copii, din Oregon, i-a scris taios: "Ne bucuram ca am putut plati pentru mica ta iesire".
"#Deplorabil", si-a incheiat ea mesajul.
Louise Linton, actrita scotiana, a postat la randul sau un mesaj, vizibil deranjata de postare. "Au!!! Crezi ca a fost o calatorie in interes personal?! Adorabil!", a scris ea.
"Crezi ca Guvernul a platit pentru luna noastra de miere sau pentru calatoriile noastre personale?! Lololol. Ai dat tu economiei mai mult decat eu si sotul meu?", a continuat sotia oficialului american, facand referire apoi si la "sacrificiul personal" facut pentru tara de ea si sotul ei. "Sunt sigura ca ceea ce sacrificam (noi - n. red.) anual e mai mult decat ai... mai mult
Miercuri, 23 August 2017, ora 11:35
In ciuda sanctiunilor economice si a crizei preturilor petrolului, Rusia nu da semne ca ar vrea sa-si tempereze ambitiile, iar acestea nu se manifesta numai in termeni militari.
Dupa ce a tocat o buna parte din rezervele valutare ale tarii pentru a tine sub control criza din 2015-2016, Moscova a cumparat si in luna martie din Statele Unite titluri de trezorerie de 13,5 miliarde dolari, anunta CNN Money.
Este a treia luna consecutiva in care Rusia a recurs la aceasta metoda, in prezent Trezoreria americana datorand Moscovei 100 de miliarde de dolari.
Inainte de momentul critic care a impins pretul petrolului la cel mai scazut nivel din 2003 si pana in prezent, Rusia detinea titluri de trezorerie emise de SUA in valoare de 150 miliarde dolari, acestea scazand brusc la doar 66,5 miliarde USD in 2015, dar in prezent datoria Statelor Unite fata de rusi incepe sa creasca din nou.
Obligatiunile emise de Trezoreria americana sunt considerate printre cele mai sigure instrumente financiare din lume, dar analistii au acum o adevarata dilema referitoare la nivelul de indatorare al Statelor Unite fata de Moscova.
Unii dintre acestia cred ca o parte din obligatiuni cumparate in anii anteriori crizei pretului petrolului ar putea fi detinute prin intermediul unor firme din paradisuri fiscale precum Insulele Cayman, Elvetia sau Luxemburg.
"Exista suspiciunea ca nivelul de indatorare al SUA fata de Rusia ar putea fi dublu", sustine Win Thin, analist-sef pentru strategii de... mai mult
Joi, 18 Mai 2017, ora 07:12
1Inca doi bogatasi ai SUA au intrat pe lista scurta pentru viitorul Cabinet Trump.
Este vorba despre milionarul Wilbur Ross, care este cel mai probabil optiunea presedintelui ales al Statelor Unite pentru functia de secretar pentru Comert, si de bancherul Steven Mnuchin, care va fi numit in postul de secretar al Trezoreriei.
Anuntul oficial va fi facut in cursul zilei de miercuri, informeaza NBC si New York Times.
Wilbur Ross este un investitor in varsta de 79 de ani, care detine companii care arata potentialul de crestere al unui comert intens pentru firmele americane, dar ilustreaza si potentiale dezavantaje pentru muncitorii americani.
In industrii clasice, precum cea a otelului, Ross a beneficiat de politicile protectioniste si chiar si adversarii lui recunosc ca omul de afaceri a salvat uzine care nu mai functionau si care ar fi dat faliment daca nu le-ar fi preluat el.
Insa in ultimii 15 ani compania fondata de Ross a cumparat firme in pragul falimentului si le-a ...citeste mai departe despre "Cei doi bogatasi care vor decide taxele si impozitele platite de americani in Administratia Trump" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 30 Noiembrie 2016, ora 08:56
Ziua de 15 octombrie 2014 parea sa fie una obisnuita pe piata Trezoreriei americane. Doar ca, intr-o clipita, calmul aparent s-a transformat in ceea ce a avea sa devina cea mai mare fluctuatie a randamentelor din ultimul sfert de veac, fenomen care i-a facut pe investitori sa se teama de potentialele turbulente din viitor pe piata obligatiunilor.
Acest episod a scos la iveala doua forte care au intrat in coliziune - avantul trazactionarii de inalta frecventa si declinul dealerilor de pe Wall Street - care transforma cea mai mare si mai importanta piata de obligatiuni la nivel global. Managerii de fonduri sustin ca piata de 12,4 trilioane de dolari a Trezoreriei SUA devine mai putin lichida, ceea ce inseamna ca valorile mobiliare nu mai pot fi tranzactionate la fel de rapid si de usor ca odinioara, in parte datorita programului de cumparare a obligatiunilor demarat de Rezerva Federala (Fed) a SUA.
Iar evenimentul din 15 octombrie este doar inceputul, considera Michael Lorizio de la Manulife Asset Management, citat intr-un articol Bloomberg.
Achizitii cu viteza luminii
In dimineata zilei de 15 octombrie, un numar foarte mare de investitori au pariat ca ratele dobanzilor vor creste si ca datoria guvernului SUA isi va pierde din valoare. Nici stirile acelei dimineti nu prevesteau nimic bun: Ebola se raspandea tot mai mult, la fel si razboiul din Orientul Mijlociu. La ora 8:30, Departamentul Comertului anunta o scadere a vanzarilor cu amanuntul.
Si brusc, intr-o... mai mult
Miercuri, 19 Noiembrie 2014, ora 08:20
Mai mult de o treime din averea corporatista din SUA, mai exact 36%, era anul trecut in posesia a 18 companii americane, in crestere de la 27% in 2009, se arata intr-un raport al celor de la Standard & Poor's (S&P).
Un nou decalaj de avere apare in randul corporatiilor din SUA, care inregistreaza o crestere tot mai rapida a cantitatilor de numerar pe care il detin, conform Bloomberg.
In varful ierarhiei sunt corporatii multinationale printre care se numara Microsoft, Google, Coca-Cola, Apple si Ford, care obtin o mare parte din profituri din vanzarile din afara SUA. Deoarece legislatia fiscala descurajeaza aducerea baniilor inapoi in SUA, numerarul tinut in afara tarii creste, iar companiile au inceput sa ia masuri pentru a se adapta, aici fiind incluse si imprumuturi pentru finantarea operatiunilor din tara de origine.
"Spre deosebire de persoanele fizice, corporatiile nu vor sa fie in varful topului bogatilor", a spus analistul Andrew Chang, autorul raportului S&P.
Multinationalele americane sunt taxate de tarile in care obtin profit si de SUA cand sau daca acesti bani se intorc in tara. Rata impozitului pentru corporatii in SUA ajunge pana la 35%, fiind cel mai ridicat din randul statelor industrializate.
Companiile au incercat sa convinga Congresul sa rescrie codul fiscal pentru cei bogati, dupa ce averea acestora a ajuns la 23,6% din avera nationala, fata de 20,4% in 2009.
Numerarul din afara SUA continua sa creasca
"Banii detinuti afara... mai mult
Duminica, 10 August 2014, ora 10:00
Peste 100 de banci, asiguratori, firme de brokeraj si administratori de fonduri din Romania s-au inregistrat pentru a pune la dispozitia SUA date despre americanii care au peste 50.000 de dolari in conturi, odata ce statul roman a incheiat o intelegere de principiu cu SUA pentru transferul datelor.
Romania a ajuns la un acord de principiu cu SUA pentru transferul de date in baza unei legii care ii vizeaza pe contribuabilii americani cu conturi in strainatate (Foreign Account Tax Compliance Act - FACTA). Autoritatile romane si-au dat acceptul pentru includerea pe o lista a tarilor cu acord de principiu de la 2 aprilie 2014, potrivit Trezoreriei americane.
Intelegerea dintre Romania si SUA urmeaza modelul stabilit de acordurile cu Marea Britanie, Franta, Germania, Italia si Spania. Acordul prevede ca institutiile financiare straine din jurisdictiile partenere sa poata raporta direct autoritatilor fiscale nationale, care transmit datele ulterior celor din SUA.
Printre ...citeste mai departe despre "Americanii care au peste 50.000 de dolari in conturi din Romania vor fi raportati" pe Ziare.com mai mult
Luni, 09 Iunie 2014, ora 15:54
Certificatele emise de trezorerie s-au ajustat dupa ce guvernul a vandut titluri in valoare de 35 de miliarde de dolari, cu randament la doi ani. Aceasta a fost cea mai mare cerere pentru obligatiuni si dovedeste interesul investitorilor pentru refugiu, pe masura ce criza datoriilor din zona euro a avansat.
Certificatele pe zece ani s-au vandut la cel mai scazut nivel din ultimele sase saptamani in contextul in care Parlamentul american nu reuseste sa cada de acord asupra taierilor bugetare. Bursele au cazut, iar obligatiunile guvernamentale ale Spaniei si Italiei si-au pierdut din valoare in contextul in care liderii regiunii nu gasesc o rezolvare a problemei datoriilor suverane, scrie Bloomberg.
Randamentul actual pentru certificatele pe doi ani a cazut un punct de baza, sau 0,01 procente, pana la 0,27%, conform datelor oferite de BGCantor Market Data. Titlurile cu scadenta in octombrie 2013 au crescut cu 31 de centi pe fiecare pachet de actiuni, iar certificatele cu randament pe zece ani au crescut cu 5 puncte de baza, pana la 1,95%.
Trezoreria a vandut, luni, certificate in incercarea de a acoperi golul lasat de tilturile pe termen scurt si pentru acoperirea datoriei publice, in conditiile in care criza de pe continentul european s-a intensificat, iar investitorii se reorienteaza catre titlurile pe termen lung, pentru a gestiona costurile de interes.
"Oferta nu a fost niciodata o problema atunci cand pietele au probleme," a declarat Paul Horrmann, broker... mai mult
Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 08:45