Traficul feroviar este oprit marti de sase ore pe ambele sensuri intre Calimanesti si Cozia, cinci trenuri fiind afectate. Calatorii sunt transbordati cu masinile.
"Astazi, 5 ianuarie 2021, traficul feroviar este intrerupt intre Calimanesti si Cozia pe ambele fire de circulatie din cauza precipitatiilor abundente cazute azi noapte si a aluviunilor care au afectat terasamentul caii ferate. Astfel, pentru trenurile aflate in circulatie, managerul infrastructurii feroviare - CFR SA asigura transbordarea calatorilor pe distanta Calimanesti - Lotru si retur cu mijloace auto", anunta CFR Calatori.
Potrivit companiei, marti, in jurul orei 03:30, din cauza aluviunilor cazute de pe versant rotile locomotivei si a primului vagon ale trenului Regio 2069, care circula pe ruta Ramnicu Valcea - Calimanesti - Sibiu, si care transporta 9 calatori, au escaladat sina si au rulat pana la oprire in afara acesteia.
Cinci trenuri ale CFR Calatori sunt afectate din cauza conditiilor meteo din zona.
Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile cu circulatie afectata in trafic intern vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/calatoriilor achizitionate si neutilizate (fie pentru intreaga ruta, fie pentru distanta neefectuata din ruta respectiva), conform Regulamentului de transport pe calea ferata in vigoare.
Citeste si:
Primul tren deraiat in 2021, in Romania. Un tren cu angajati CFR a sarit de pe sine ...citeste mai departe despre "Circulatia trenurilor, oprita pe ambele... mai mult
Marti, 05 Ianuarie 2021, ora 11:15
CFR SA informeaza ca, din cauza unor probleme tehnice neprevazute, se inregistreaza mici intarzieri in circulatia trenurilor pe ruta ruta directa Gara de Nord - Aeroportul Henri Coanda.
"Dat fiind faptul ca este prima sectie de cale ferata, pe care se aplica sistemul de operare de tip "cadentat", pe o linie noua si cu o instalatie noua, au aparut aceste probleme tehnice, insa ele au fost deja identificate si vor fi rezolvate in scurt timp, astfel incat circulatia trenurilor spre si dinspre Aeroport sa se desfasoare in conditii normale de trafic".
Compania feroviara a anuntat, miercuri, ca trei operatori de transport feroviar vor asigura serviciul public de transport feroviar de calatori intre Gara de Nord si Aeroportul International Henri Coanda, cu 72 de trenuri, odata cu intrarea in vigoare a noului Mers de Tren, valabil pentru perioada 13 decembrie 2020 (ora 00:00) - 11 decembrie 2021 (ora 00:00).
Conform unui comunicat, legatura directa intre Gara de Nord si Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti va fi asigurata pe relatia Bucuresti Nord - Mogosoaia - Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (si retur) de 72 de trenuri (36 de perechi), care apartin SNTFC CFR Calatori, Regio Calatori si Transferoviar Calatori.
Astfel, SNTFC CFR Calatori (operatorul national de transport feroviar de calatori) va avea pe aceasta ruta 42 de trenuri, dintre care 20 de trenuri vor circula intre orele 0:00 - 10:16 si 22 de trenuri intre orele 14:30 - 24:00, Regio... mai mult
Duminica, 13 Decembrie 2020, ora 10:21
Trei operatori feroviari vor avea trenuri pe linia Gara de Nord - Aeroportul Otopeni. Receptia investitiei va avea loc vineri, 4 decembrie.
Pe aceasta ruta vor circula trei operatori, unul de stat si doi privati. Mai precis, CFR Calatori, Transferoviar Calatori si Regio Trans sunt companiile care vor opera linia ferata de la gara la aeroport, potrivit Digi24.
CFR Calatori va opera aceasta linie cu Sagetile Albastre, in timp ce transportatorii privati vor introduce garnituri vechi de 40 de ani.
Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anuntat ca vineri, 4 decembrie, va avea loc receptia lucrarilor terminate la calea ferata care uneste Gara de Nord din Bucuresti cu Aeroportul Otopeni.
"In baza ultimelor discutii pe care le-am avut cu CFR Infrastructura pot sa va spun ca vineri dimineata se va realiza receptia la terminarea lucrarilor pentru tot ceea ce s-a realizat pe linia de cale ferata Gara de Nord-Otopeni", a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor, la Radio Romania Actualitati.
Klaus Iohannis, Ludovic Orban si Lucian Bode au testat in 21 septembrie trenul pe ruta Gara de Nord - Aeroportul International Henri Coanda.
Ministrul Transporturilor Lucian Bode declara, tot in septembrie, ca linia de cale ferata ar putea fi data in folosinta in 12 decembrie, odata cu noul mers al trenurilor. El spunea ca distanta dintre Gara de Nord si Aeroport va fi parcursa in 15-17 minute.
Citeste si: Oficial: 6,33 miliarde de lei alocati pentru metroul spre... mai mult
Joi, 03 Decembrie 2020, ora 13:21
A fost semnat marti, 3 octombrie 2020, contractul pentru achizitionarea celor 30 de trenuri destinate Magistralei 5 de Metrou. Acestea vor fi livrate in doua transe. Valoarea primelor 13 garnituri este de peste 100 de milioane de euro.
Primul tren va fi livrat in mai putin de 29 de luni, iar contractul poate fi extins cu optiunea de livrare a inca 17 trenuri, pe baza unei comenzi din partea Metrorex, potrivit Grupului francez Alstom.
Magistrala de metrou Drumul Taberei - Eroilor s-a deschis la 15 septembrie, cu cinci ani intarziere fata de termenul stabilit. Inaugurarea oficiala a avut loc in prezenta presedintelui Klaus Iohannis si premierului Ludovic Orban.
"Companiei Alstom i-a fost atribuit un contract de catre Metrorex SA, operatorul retelei de metrou din Bucuresti, pentru a asigura un total de pana la 30 de trenuri Metropolis pentru noua Magistrala 5, livrate in doua transe. Valoarea contractului pentru primele 13 trenuri este de peste 100 de milioane euro. Acest contract poate fi extins cu optiunea de livrare a inca 17 trenuri, pe baza unei comenzi din partea beneficiarului, valoarea totala a proiectului putand ajunge la 240 de milioane euro", arata Alstom intr-un comunicat.
Acesta este primul contract al Alstom pentru material rulant in Romania.
Primul tren va fi livrat in mai putin de 29 de luni si va circula pe prima sectiune a Magistralei 5 de metrou, aflata deja in serviciul comercial. Celelalte 12 trenuri ale primului lot vor fi livrate imediat... mai mult
Marti, 03 Noiembrie 2020, ora 10:55
CFR Calatori anunta ca din data de 12 iunie incepe programul estival de transport Trenurile Soarelui 2020.
Programul se deruleaza pana pe 6 septembrie 2020, conform unui comunicat remis miercuri.
"Pentru a permite asigurarea legaturii intre principalele orase ale tarii si litoralul romanesc, pe perioada sezonului estival, CFR Calatori a adoptat un program variat care consta fie in prelungirea circulatiei unor trenuri care aveau ca destinatie finala Bucuresti Nord spre Mangalia, fie prin introducerea de trenuri ce au ca destinatie exclusiva litoralul Marii Negre", transmite sursa citata.
Prima parte a programului se deruleaza in perioada 12-25/26 iunie, prin prelungirea circulatiei urmatoarelor trenuri la/de la Mangalia:
Trenurile IR 1642/IR 1641 Baia Mare - Bucuresti Nord si retur vor circula pana la / de la Mangalia ca trenuri IR 1942/ IR 1941, cu grupa de vagoane de la / pana la Cluj Napoca IR 1638/IR 1639 si pentru Bistrita Nord IR 1648.
Trenurile IR 1862/IR 1861 Iasi - Bucuresti Nord si retur vor circula pana la/de la Mangalia ca trenuri IR 1964/ IR 1963, cu grupa de vagoane de la/pana la Suceava IR 1756/ IR 1757.
Trenurile IR 1695/IR 1696 Timisoara Nord - Bucuresti Nord si retur vor circula pana la / de la Mangalia ca trenuri IR 1996/IR 1995, cu grupa de vagoane de la/pana la Resita R 9172/ R 9161.
Trenurile IR 1742/ IR 1741 Satu Mare - Bucuresti Nord si retur vor circula pana la / de la Mangalia ca trenuri IR 1946/ IR 1945.
De asemenea, CFR... mai mult
Miercuri, 03 Iunie 2020, ora 12:40
CFR Calatori a anuntat, vineri, ca sunt pregatite 2 perechi de trenuri care vor transporta muncitori din Romania in Austria. Acestea vor pleca din Timisoara in zilele de 10 si 13 mai si vor fi formate doar din vagoane cuseta. Compania anunta si masuri speciale pentru evitarea raspandirii COVID-19.
Potrivit unui comunicat al CFR Calatori, primele trenuri pentru transportul lucratorilor sezonieri la Viena sunt solicitate sa circule incepand cu finalul acestei saptamani, ca urmare a cererii operatorului feroviar de calatori din Austria (OBB) si a discutiilor purtate intre autoritatile din Austria si Romania.
"CFR Calatori participa, in calitate de operator feroviar, la efectuarea acestui transport, in parteneriat cu compania austriaca OBB, organizatorul acestei actiuni. Din punct de vedere tehnic, CFR Calatori este pregatita, insa efectuarea transportului se va realiza cu conditia ca partea austriaca sa colecteze suficiente rezervari pentru ocuparea vagoanelor", se arata in comunicat.
Sunt pregatite, in prima parte a acestui program, un numar de doua perechi de trenuri cu plecare din Viena la Timisoara, in zilele de 9 si 12 mai (plecare din Viena ora 23.05), respectiv cu plecare de la Timisoara la Viena in zilele de 10 si 13 mai 2020 (plecare din Timisoara ora 21:13).
CFR Calatori anunta ca toate trenurile vor fi formate numai din vagoane cuseta, fiecare garnitura avand in compunere cate 5 vagoane romanesti si 5 austriece. Numarul total de locuri intr-un tren este... mai mult
Vineri, 08 Mai 2020, ora 23:06
Metrorex anunta, miercuri seara, reducerea cu 15 - 20% a numarului de trenuri de metrou care vor circula pe toate magistralele, pentru limitarea raspandirii infectiei cu coronavirus.
"In contextul actual, pentru limitarea raspandirii infectiei cu Coronavirus, Metrorex ia masura reorganizarii circulatiei trenurilor de metrou pe toate magistralele. Astfel, numarul de trenuri aflate in circulatie se va diminua cu 15% pana la 20%, in functie de evolutia traficului de calatori din aceasta perioada", a transmis, miercuri seara, Metrorex.
Compania afirma ca siguranta pasagerilor ramane prioritara.
"Siguranta calatorilor ramane principalul nostru obiectiv si va asiguram pe aceasta cale ca ne adaptam reglementarilor autoritatilor din domeniu. In aceasta situatie fara precedent, echipa Metrorex depune toate eforturile pentru siguranta si confortul dumneavoastra", a mai transmsi Metrorex.
Pentru reducerea raspandirii virusului, autoritatile au luat o serie de masuri care sa incurajeze distanta sociala si rcomanda populatiei sa evite deplasarile.
Si primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca incepand de joi numarul mijloacelor de transport in comun din Bucuresti va fi redus cu 25%.
Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de coronavirus in Romania si in lume, dar si masurile luate de autoritati ...citeste mai departe despre "Metrorex anunta reducerea numarului de trenuri care vor circula pe toate magistralele" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 18 Martie 2020, ora 20:33
Operatorul Cailor Ferate din Austria (OeBB) va extinde reteaua sa europeana de trenuri de noapte catre noi destinatii, dupa ce 2019 a adus o crestere de 11% a numarului de pasageri care au preferat calatoriile in timpul noptii, a afirmat directorul general Andreas Matthae, transmite DPA.
"Desigur ca actionam conform asteptarilor legate de protejarea mediului", a declarat joi Matthae, intr-un interviu acordat agentie austriece de presa APA.
Austria, tara amplasata in centrul continentului si fara mari aeroporturi, nu a renuntat niciodata la trenurile de noapte. In urma cu trei ani, OeBB a preluat vagoanele pe care operatorul feroviar german Deutsche Bahn le-a retras din circulatie.
In prezent, brandul Nightjet al OeBB opereaza 18 rute feroviare cu trenuri de noapte precum si opt rute suplimentare cu partenerii europeni.
Rutele de la Zurich la Berlin si Hamburg transporta anual aproximativ 100.000 de pasageri.
Transportul feroviar pe timp de noapte, chiar daca este un produs de nisa, functioneaza, a explicat seful OeBB. Acesta a adaugat ca este in negocieri cu Deutsche Bahn si alti operatori feroviari din Europa pentru extinderea graduala a afacerii pe continent.
Din ianuarie, OeBB va opera un tren care va face legatura intre Viena si Bruxelles, apoi urmeaza o legatura feroviara care va uni capitala Austriei de Amsterdam.
In secolul trecut, trenurile de noapte rulau pe rute precum Paris-Istanbul sau Londra-Venetia. Insa, pe masura ce trenurile de mare... mai mult
Vineri, 27 Decembrie 2019, ora 10:10
Faimoase datorita filmelor precum "Crima din Orient Express", trenurile de noapte aproape au disparut in Europa insa in prezent unele companii se gandesc sa le reintroduca gratie modernizarii, transmite Bloomberg.
In secolul trecut, trenurile de noapte rulau pe rute precum Paris-Istanbul sau Londra-Venetia. Insa, pe masura ce trenurile de mare viteza au permis scurtarea duratei calatoriilor iar aparitia companiilor aeriene low cost si a reglementarilor dure impuse de Uniunea Europeana au facut trenurile de noapte neviabile din punct de vedere, marile companii au renuntat la aceste servicii.
In prezent, insa, dupa ce activistii pentru mediu, precum Greta Thunberg, i-au facut pe oameni sa se rusineze atunci cand zboara cu avionul, segmentul trenurilor de noapte da semne de revenire. De data aceasta nu mai este vorba de un numar mic de calatori de lux care calatoresc in trenuri opulente precum Orient Express ci de oameni obisnuiti si turisti interesati de impactul asupra mediului.
Toate acestea sunt o veste buna pentru Paul Winkler, un inginer de la grupul german Siemens AG, care timp de 27 de ani a construit trenuri si care nu credea ca va mai construi trenuri de noapte pentru un client din Europa Occidentala. "Eram la un punct in care am crezut ca s-a terminat. Oamenii treceau la avioane si calatorii cu trenul de mare viteza. Unele rute populare au fost inchise", a spus Paul Winkler.
Astfel, calatoriile cu trenul de noapte pe ruta Zurich-Madrid au fost oprite in... mai mult
Marti, 03 Decembrie 2019, ora 13:27