In SEO, ca in orice alta tehnica de marketing online, continutul este cel care poate face diferenta intre succes si insucces.
Altfel spus, cuvintele "care vand" reprezinta sufletul comertului / al promovarii in cazul oricarui brand. Acest aspect este valabil indiferent ca ne referim la mediul online sau la formele clasice de publicitate (radio, TV, campanii de brand awareness desfasurate stradal, materiale tipizate distribuite outdoor sau indoor etc.).
Puterea cuvantului este, in principal, cea care converteste potentialii clienti, transformandu-i in clienti efectivi si, eventual, fidelizandu-i. Un slogan cu rezonanta sau titlul atractiv al unei oferte poate capta atentia publicului tinta instantaneu.
Dar, pe langa textele de marketing, imaginile (statice sau dinamice) sunt si ele un element central al strategiei de promovare. O fotografie aleasa in mod inspirat, un material video relevant sau o melodie potrivita poate completa cu succes un text reusit, in functie de specificul campaniei.
In marketingul online, astfel de elemente sunt cunoscute sub denumirea de rich media. Conceptul desemneaza totalitatea elementelor multimedia care pot imbunatati promovarea pe Internet. Dintre acestea, video marketingul se pare ca este "pe val" la ora actuala mai mult ca oricand. In ultima vreme, "febra" TikTok-urilor sau a story-urilor de pe retelele de socializare precum Instagram si Facebook, printre altele, contribuie tot mai mult la setarea unui nou trend inclusiv in... mai mult
Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 11:50
In urma cu 15-20 ani, accentul vanzarilor se centra pe empatie, pe puterea de convingere, puterea de a dezvolta o relatie cu clientul. In prezent, din cauza migrarii catre zona de online, una din abilitatile oamenilor de vanzari e puterea de analiza: e important sa culeaga informatii, sa creeze pattern-uri si sa incerce sa creeze o legatura cu clientul. Am vorbit la Sales & Marketing Conference despre provocarile departamentelor de marketing si sales din prezent si din viitor.
Conferinta a inceput alaturi de Liliana Caimacan - Business Transformation Strategist/Professor of practice HULT INTERNATIONAL BUSINESS SCHOOL (UK) , care a vorbit despre brand-urile cu purpose, cum arata brand-urile din 2019 si ce inseamna acestea pentru generatiile noi: "Un brand cu purpose este un brand care are o misiune cu impact major, in cele trei sectoare: people, society, planet. Un brand cu purpose este aproape de consumator, acolo unde este el. Pentru a construi un astfel de brand, trebuie sa fii relevant, sa faci ceva pentru societate, generatia Z isi doreste si se conecteaza cu marci care fac ceva pentru comunitate si oameni. E un trend foarte mare, iar asteptarile sunt la fel de mari."
In continuare am vorbit cu Viorel Ruse - Chapter Lead Marketing, ING BANK Romania, despre schimbarile la nivel organziational si nevoia de transformare continua in interiorul unei companii. "Rolurile leaderilor din prezent s-au modificat: au intervenit si intervin alte provocari, sa fii cu un pas... mai mult
Joi, 30 Mai 2019, ora 14:42
Este clar deja ca inteligenta artificiala va conduce industria marketingului in directii considerate Science Fiction acum cativa ani. Desi guru ca Elon Musk sau Stephen Hawking ne-au atentionat asupra pericolelor la care ne expunem prin adoptarea tot mai masiva a tehnologiei in viata noastra, omenirea a decis, practic, ca e mai indicat (sau comod?) sa se focuseze pe beneficii.
Termenul AI (Artificial Intelligence) a aparut in 1966, in industria computerizata rolul acestor "agenti artificiali" fiind de a maximiza indicatorii de performanta. Acest lucru ni se intampla in fiecare zi, in ultimul secol: telefoanele mobile tin minte pentru noi zilele de nastere ale celor dragi, emailul ne anunta cand avem intalniri, masina ne semnalizeaza prin senzori ca trebuie sa realimentam cu combustibil si tine minte canalele radio care ne plac. Nici marketingul nu s-a lasat mai prejos. Tehnologia i-a servit de minune interesele.
Customizarea, targetarea, evaluarea - demult nu mai sunt niste taskuri dificile, dimpotriva! Dand 'mana' cu inteligenta artificiala, s-a creat ceea ce numim astazi marketing automation. Caci tehnologia sprijina atingerea obiectivelor de marketing prin automatizare.
Folosind varii platforme specialistii pot targeta consumatorii cu mesaje automatizate atat pe email, cat si pe retelele de socializare sau pe chaturile website-urilor.
Atat imaginea companiei, cat si vanzarile acesteia sunt avantajate, singurele bariere in adoptarea strategiilor de marketing... mai mult
Luni, 17 Septembrie 2018, ora 14:20
Trendurile din industria de marketing si comunicare, social media si branding, precum si metodele de cresterea vanzarilor si transformarea fanilor in clienti si strategiile eficiente de marketing vor fi discutate la a treia editiei a evenimentului Best Marketing.
In cadrul evenimentului va avea loc si lansarea primei editii a Anuarului directorilor de marketing din Romania. O premiera pe piata din Romania, acest supliment editorial Biz contine directorii de marketing din top 300 companii si din topul investitorilor in publicitate in 2013.
Ce speakeri participa la Best Marketing
Printre invitatii la eveniment vor fi speakerii internationali Claire Culshaw, Director Consumer Practice WEBER SHANDWICK, Elena Speer President, IPSOS ASI CEE, Dominik Fassl Managing Partner JUNG VON MATT, Tom J. Hidvegi, Creative Strategy Officer DDB BUDAPEST, Thilo Konzok, CEO & Co-Founder, ASUUM.
Acestora li se adauga si specialistii locali Dan Oprescu Director Marketing UNILEVER SCE, Anca Nuta, Identity & Communication Director UniCredit Tiriac Bank, Radu Moldovan Marketing Director HEIDI CHOCOLAT, Raluca Kisescu Senior Manager Commercial Marketing AVON ROMANIA, Catalin Nastasoiu Creative Producer/Designer, Iulian Padurariu, Managing Partner, MARKS.
Unlock Marketing Research si Career Advisor vor prezenta, in premiera la Best Marketing premiera doua studii: "Cum vad consumatorii campaniile de marketing", un studiu realizat de Unlock Market Research care analizeaza perceptia... mai mult
Miercuri, 07 Mai 2014, ora 16:14
Profilul de consumator al barbatului roman a fost conturat in septembrie la Marketing for Men, prima conferinta dedicata in exclusivitate intelegerii shopper-ului masculin din Romania.
In prima zi a conferintei, Laura Jimbu (Research Manager, Lighthouse Group) a prezentat in avanpremiera primele rezultate ale raportului de cercetare Men in Romania ce urmeaza sa fie lansat in curand sub umbrela SMARK Research.
Studiul a evidentiat 7 tipologii de barbati in Romania: exploratorul, devoratorul, optimistul, atemporalul, empiricul, refractarul si responsabilul. Pe segmente de varsta, ei se impart astfel: barbatii intre 20 si 29 ani sunt cu precadere empirici, devoratori sau responsabili, o parte dintre cei intre 30 si 39 ani sunt exploratori, iar cei intre 40 si 55 ani sunt optimisti, atemporali sau refractari.
Impactul crizei financiare
Raportul Species: The Changing Face Of Men realizat de Discovery Networks a fost prezentat in premiera in Romania de Ada Roseti (Director de programe, Discovery Networks CEEMEA). Cele mai importante noutati relevate de raport sunt urmatoarele:
Criza financiara a intarziat maturizarea barbatilor tineri. Etape traditionale precum parasirea casei parintilor, dezvoltarea unei cariere, casatoria sau copiii au devenit obiective mai indepartate. Daca in urma cu 5 ani barbatii de aproximativ 20 ani vorbeau despre faptul ca nu vor sa se maturizeze, preferand sa exploreze inca noi oportunitati, barbatii de acum isi dau seama ca din cauza... mai mult
Joi, 19 Septembrie 2013, ora 08:55
Prima editie a conferintei Marketing for Men isi propune sa ajute specialistii din industria marcomm sainteleaga mai bine relatia barbatilor din Romania cu shopping-ul.
Tema conferintei este una care nu a mai fost abordata pana acum in tara noastra, majoritatea clientilor indreptandu-si eforturile de marketing catre femei. Dincolo de puterea de decizie a acestora, rolul si influenta barbatului in decizia de cumparare este la fel de importanta, mai ales in contextul unui climat social in schimbare si al cresterii cumparaturilor online.
Dezbaterile se vor purta in jurul consumatorului masculin, analizand barbatul roman din perspectiva psiho-sociologica si la nivel de trend-uri. Laszlo Nagy (Stilmasculin.ro) si Cezar Ionascu (Domni de Romania) vor analiza noua preocupare pentru imagine si stil in randul barbatilor, iar Ionut Codreanu (Active Watch) va prezenta o analiza a imaginii masculine propagate de media.
Virgil Ricu aduce informatii din cabinetul de psihoterapie despre schimbarile la nivel de mentalitate a barbatilor si despre prietenia speciala dintre ei.
Vom afla despre barbati si din rezultatele unor studii de piata realizate pentru acest target la nivel de regiune si tara. Astfel, Ada Roseti(Discovery Channel) va prezenta rezultatele celui mai recent raport "Species", ce investigheaza comportamentul barbatilor cu varste cuprinse intre 25 si 39 de ani, din regiunea EMEA.
Laura Jimbu (Lighthouse Group) vaprezenta in exclusivitate primele rezultate... mai mult
Luni, 02 Septembrie 2013, ora 12:16
Sociologi, marketeri si publicitari se vor reuni pe 4 si 5 iulie 2013 la Bucuresti pentru a dezbate caracteristicile femeilor din target-ul comercial, in cadrul primei editii a conferintei Marketing for Women.
Acest eveniment isi propune sa faca lumina in relatia complicata dintre profesionistii din industria de marcomm si femeile din Romania, de multe ori portretizate cliseic sau foarte pe scurt in brief-urile campaniilor de comunicare.
Tema conferintei este una care se impune pe piata serviciilor de comunicare avand in vedere ca femeile sunt implicate la nivel local si global in majoritatea deciziilor de cumparare, chiar si atunci cand produsele sau serviciile au ca utilizatori finali barbatii.
De-a lungul celor doua zile de conferinta, peste 20 de speakeri romani si un invitat international vor dezbate teme relevante pentru cei interesati de cunoasterea consumatorului feminin.
Astfel, in prima zi, vorbitori precum Mircea Toma (Presedinte, Active Watch), Mugur Ciumageanu (Psihoterapeut)), Rodica Mihalache (Head of Consumer and Business Insights, Starcom MediaVest) sau Cristina Craciun (Head of Qualitative Research, IPSOS Research) vor discuta despre consumatorul feminin, pornind de la studiile de piata locale si trend-urile, valorile si consumul de media preferate de catre femei.
In cea de-a doua zi, Ben Grossman (Senior Strategist, Jack Morton Worlwide) va prezenta rezultatele raportului Beyond Pink, un studiu realizat anul trecut la nivel global ce... mai mult
Marti, 11 Iunie 2013, ora 09:45
Noul trend in marketing online este postarea automata a anunturilor existente pe blogul personal catre site-urile de socializare. Entrepreneur.com ofera cateva solutii de conectare a blogului cu cele mai importante retele sociale.Ping.fm te ajuta la conectarea automata a site-urilor de social networking, iar tubemogul.com iti coordoneaza inregistrarile video postate.
Aceste site-uri pot trimite un link sau un post catre unul, doua sau chiar 60 de site-uri pe care ai cont.
Iata alte sugestii pentru automatizarea preluarii de continut din blog, direct pe retelele de socializare online.
Legatura directa Facebook - Twitter, Facebook - Blog
Cand postezi un mesaj pe Facebook, el poate fi publicat automat pe pagina de profil din Twitter.
Blogul personal poate fi conectat la Facebook printr-un simplu link.
Alege aplicatia NetworkedBlogs de pe Facebook (apps.facebook.com/blognetworks) si adauga infomatiile necesare pentru a face legatura cu blogul.
Va trebui sa treci printr-un proces de verificare pentru a se asigura Facebook ca esti intr-adevar autorul blogului.
Conecteaza-ti blogul la LinkedIn
In cazul in care esti autorul unui blog pe platforma Wordpress, intra pe contul de Linkedin si instaleaza aplicatia Wordpress.
LinkedIn te va indruma pas cu pas.
Conecteaza-ti blogul la Twitter
Twitterfeed este o aplicatie utila care iti poate conecta blogul la Twitter.
Intra pe Twitterfeed, creeaza-ti un cont, si inregistreaza-te.
Alege optiunea “Create New Feed” pentru a-ti... mai mult
Luni, 06 Decembrie 2010, ora 17:30