Trei investitori sunt interesati sa achizitioneze cele noua pachete de active de la combinatul Oltchim, scoase la vanzare de autoritati, a declarat, miercuri, avocatul Gheorghe Piperea, unul din administratorii judiciari ai companiei.
Negocierile cu potentialii investitori au fost, insa, suspendate si vor fi reluate abia dupa verdictul Comisiei Europene in ceea ce priveste investigatia demarata in cazul Oltchim, raspuns care ar putea veni in intervalul 20-25 septembrie.
"Nu putem dezvalui la acest moment care este numele acestor investitori. Le vom face publice la momentul potrivit. Eu sper ca pana la sfarsitul anului sa avem contractele deja semnate", a spus Piperea.
"E momentul sa fie vandut, pentru ca am pus pe picioare combinatul, functioneaza, are profit, are EBITDA (profitul inainte de dobanzi, impozite, depreciere si amortizare - n.red.) de aproape 5 milioane de euro, deci e pregatit de vanzare", a mentionat Piperea.
Combinatul Oltchim, aflat in insolventa din ...citeste mai departe despre "Oltchim se vinde pe bucati: Trei mari investitori sunt interesati de combinat" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 24 August 2016, ora 14:13
Compania rusa Oil Gas Trade LLC vrea sa preia combinatul petrochimic Oltchim Ramnicu Valcea si rafinaria Arpechim si sa investeasca ulterior o suma de 300 de milioane de euro in formula integrata a combinatului, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.
Ministrul de resort, Varujan Vosganian, s-a intalnit miercuri cu reprezentantii companiei. La discutii au participat si administratorii judiciar ai Oltchim, Gheorghe Piperea si Niculae Balan. Oltchim se afla in procedura de insolventa din luna ianuarie a acestui an.
"Intentia companiei Oil Gas Trade este de a prelua atat platforma de la Rm. Valcea, divizia petrochimica Bradu, cat si rafinaria Arpechim, detinuta de OMV Petrom, precizand ca sunt pregatiti sa investeasca dupa achizitie o suma de 300 de milioane de euro in formula integrata a combinatului. Ministrul Varujan Vosganian le-a recomandat initierea unei discutii separate cu reprezentantii OMV Petrom pe subiectul preluarii rafinariei", afirma reprezentantii ministerului in comunicat.
Ministrul Varujan Vosganian i-a informat pe oficialii Oil Gas Trade in legatura cu faptul ca autoritatile romane se afla intr-o faza avansata de solutionare a situatiei combinatului.
Ministrul le-a transmis investitorilor rusi si faptul ca Ministerul Economiei este interesat de parteneri care sa garanteze existenta in continuare a combinatului si i-a asigurat de faptul ca firma castigatoare va beneficia de intreg sprijinul Guvernului Romaniei.
"Reprezentantii... mai mult
Joi, 05 Septembrie 2013, ora 09:12
Planul de reorganizare pentru Oltchim SA din Ramnicu Valcea, societate aflata in insolventa, ar putea fi finalizat pana in octombrie, a declarat sambata Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim.
"Probabil ca vom fi gata in octombrie cu un plan de reorganizare care sa fie confirmat de judecatorul sindic", a afirrmat Piperea la postul de televiziune Antena 3.
Acesta a aratat ca, in momentul de fata, exista "cel putin trei investitori care au facut oferte cu cifre, cu numere", iar pe langa aceste oferte concrete "mai sunt cel putin sapte care sunt in stadiul de scrisoare de intentie".
Dupa ce vor fi selectate trei sau patru oferte din cele zece prezentate, urmeaza o procedura de "due diligence" "pe care fiecare trebuie sa si-o efectueze" si faza de negociere efectiva.
"Intre timp, noi vom fi constituit SPV-ul (Oltchim 2 - n.r.), vom fi pregatit planul de reorganizare si discutiile cu creditorii", a adaugat administratorul judiciar al Oltchim, precizand ca acesta este procesul pe care-l anticipeaza ca va fi derulat pana in octombrie.
Potrivit Ministerului Economiei, din structura actuala a Oltchim SA se va desprinde o structura functionala din punct de vedere tehnic si productiv - Oltchim SPV, societate cu personalitate juridica distincta de Oltchim SA.
Oltchim SPV va fi o societate avand ca asociat unic Oltchim SPV - societate in insolventa, cu aport integral constituit de aceasta din urma, sub forma de aport in natura si numerar. In schimbul... mai mult
Sambata, 15 Iunie 2013, ora 17:00
Exista trei investitori "seriosi, cu capacitate si financiara si industriala", pentru salvarea companiei Oltchim de la faliment, a declarat Victor Ponta. Premierul a subliniat ca scopul deschiderii procedurii de insolventa la Oltchim este, ca si in cazul Hidroelectrica, acela de a face viabila, o societate "care se ducea spre faliment".
Premierul si-a exprimat si zilele trecute dorinta ca insolventa de la Oltchim sa fie gestionata dupa modelul Hidroelectrica.
"Este extrem de important ca avem un model de succes cum este Hidroelectrica. Pe acest tip de model de succes se va face si restructurarea la Oltchim", a declarat premierul Victor Ponta, in cadrul unei conferinte de presa.
Combinatul Oltchim, o companie cu 3.300 de angajati a fost subiectul unei privatizari nereusite in luna octombrie a anului trecut.
Licitatia organizata anul trecut pentru pachetul de actiuni detinut de stat la Oltchim a fost anulata, dupa ce Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei, nu a adus dovezi ca detine suma de 45 milioane euro, pe care s-a angajat sa o plateasca.
Dupa aceasta experienta, statul a renuntat la privatizare si mizeaza pe procedura de insolventa pentru a scoate compania din impas. mai mult
Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 15:10
Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) a vandut peste zece caiete de sarcini pentru privatizarea Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT), iar bancile care au creditat in trecut compania sunt dispuse sa continue spijinirea combinatului chimic.
"Numai ieri s-au vandut trei caiete de sarcini la Oltchim. In total am vandut peste zece. (...) O alta veste buna este ca bancile nu au declinat in vreun fel disponibilitatea de a contribui. La nivelul bancilor, situatia Oltchim este inteleasa intr-un cadru mai larg. Ele spun ca sunt dispuse, alaturi de Ministerul Economiei, sa participe la reluarea functionarii Oltchim", a declarat miercuri seful OPSPI, Remus Vulpescu.
In urma cu doua saptamani, Guvernul a schimbat strategia de privatizare a Oltchim, prin vanzarea in procedura colectiva a pachetului de actiuni detinut de stat, respectiv 54,6% din capitalul social, si a creantelor Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si Electrica SA, reprezentand 1,8 miliarde lei sau 56% din datoriile companiei.
Strategia de privatizare a companiei Oltchim se schimba iar
Ofertele cu pretul propus de investitorii interesati sa cumpere combinatul vor fi deschise in 18 septembrie, iar in aceeasi zi va urma licitatia cu strigare.
Data licitatiei de privatizare a Oltchim, modificata din nou mai mult
Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 16:44