Te confrunti cu probleme la nivelul danturii, dar ai tot amanat rezolvarea lor? Este recomandat sa te prezinti cat mai curand in cabinetul medicului stomatolog. Daca ai unul sau mai multi dinti lipsa, nu este indicat sa petreci mult timp cu dantura in aceasta stare, deoarece risti sa se deterioreze si mai mult.
Atunci cand ai goluri in dantura, osul dentar incepe sa se resoarba, fapt care pune si restul dintilor in pericol. De aceea, medicii recomanda apelarea la tratamentul cu implant dentar. Acesta reprezinta solutia ideala pentru inlocuirea dintilor lipsa si obtinerea unui zambet impecabil. Nu vei mai avea motive sa iti acoperi gura cu mainile atunci cand razi si vei fi din nou sigur pe tine atunci cand vei purta conversatii cu cei din jur. Cu ajutorul noii danturi, te vei putea bucura din plin de fiecare moment!
Ce este implantul dentar?
Implantul este un surub din titan, biocompatibil cu organismul uman, care inlocuieste radacina naturala a dintilor lipsa. Integrarea osoasa a implantului poate dura pana la 6 luni. Acest dispozitiv metalic este introdus in osul maxilar, pentru ca mai apoi sa fie atasat un bont protetic si o coroana dentara, acesta fiind singurul element vizibil al noii danturi.
Interventia de inserare provoaca durere?
Multi oameni nu apeleaza la acest tratament din cauza ca le e teama ca vor simti o durere intensa. Lucrurile nu stau deloc asa, din fericire. Interventia de inserare nu este dureroasa, deoarece medicul foloseste anestezie.... mai mult
Miercuri, 23 Noiembrie 2022, ora 19:42
Mâncărimea, durerea, usturimea, disconfortul şi sângerările din timpul scaunului sunt cel mai des întâlnite simptome ale hemoroizilor. Şi deşi boala hemoroidală afectează persoanele de toate vârstele, persoanele care au un stil de viaţă sedentar, cele care au un regim alimentar dezechilibrat şi chiar femeile însărcinate au şanse mai mari să se confrunte cu un episod hemoroidal cel puţin o dată în viaţă.
Ce sunt hemoroizii
Hemoroizii sunt vene inflamate situate în zona rectală. Şi chiar dacă toate persoane au aceste vene, putem vorbi de boala hemoroidală doar atunci când ele se inflameaz. Hemoroizii pot fi interni sau externi. Cele mai des întâlnite simptome ale hemoroizilor sunt: mâncărime şi usturime în zona anusului, durere sau sângerare în timpul defecaţiei, durere şi disconfort la statul în şezut.
Cum prevenim apariţia hemoroizilor?
Fă cât mai mai multă mişcare. Plimbările zilnice te pot ajuta să previi apariţia hemoroizilor. De asemenea, specialiştii recomandă să eviţi ridicarea greutăţilor mari, mai ales pe o perioadă îndelungată de timp.Consumă cât mai mult fibre. Un regim bogat în fibre alimentare te poate ajuta şi în prevenirea hemoroizilor, căci fibrele ajută la funcţionarea normală a tractului digestiv şi la prevenirea constipației. Iată câteva alimente bogate în fibre: secară, ovăz, seminţe de in, fasole, varză, sfeclă, banană, cereale integrale .Consumă suficient de... mai mult
Vineri, 27 Mai 2022, ora 17:52
Cei mai mulți dintre noi folosim concediul de vară ca pe un prilej de reconectare cu sine și, în aceeași măsură, de redescoperire. Avem parte de un răgaz care ne permite să ne reinventăm și, deși uneori poate fi vorba de o nouă coafură, alteori poate fi despre un nou...zâmbet.
Pentru că în vacanțe ni se dă ocazia să reflectăm la lucrurile pe care le-am vrea „altfel” la noi - iar odată cu venirea toamnei, când suntem, din nou, back in business, merităm să fim cea mai bună versiune a noastră. Dr. Alexandra Mircea vorbește despre trei tratamente dentare care îți cresc încrederea în tine după concediu, astfel încât să arăți și să te simți „your best”.
Albirea dentară: rapid, accesibil, eficient
Poate cel mai simplu mod în care îți poți revigora dantura după concediu - adică după cafelele aromate și paharele de sangria savurate pe terasă - este să apelezi la albirea dentară profesională, în cabinet. Un procedeu rapid, accesibil, eficient, albirea dentară profesională readuce strălucirea dinților și ne crește încrederea în noi înșine.
Pentru că ne lăsăm zilnic „furați” de obiceiuri care ne afectează cromatica dentară - cafeaua, fumatul, alcoolul, ceaiul, fructele și legumele roșii - dinții noștri își pierd albul natural și strălucirea. Însă albirea dentară rezolvă asta și este un procedeu complet sigur, care nu face dinții să pară „falși” așa cum se zvonește: ci... mai mult
Miercuri, 15 Septembrie 2021, ora 17:41
Tratamentul non-invaziv Dermocell este o terapie cu un puternic efect anticelulitic, constand in utilizarea unei tehnici de masaj transdermic mecanizat, cu vacuum. Inventat acum 2,5 decenii in Franta, tratamentul de endermologie ramane unul dintre cele mai eficiente proceduri in tratarea celulitei si remodelarii corporale din lume, concurand foarte bine cu procedurile chirurgiei estetice.
Tratamentul este nelipsit din orice schema de tratament corporal pe care terapeutii nostri o recomanda in urma evaluarii corporale. Este un tratament anticelulitic extrem de indragit de catre cliente.
Aparatul Dermocell stimuleaza circulatia sangvina la nivelul tesuturilor dermei, ajuta la eliminarea lichidelor in exces si a toxinelor si imbunatateste drenajul limfatic la nivel local. Astfel, este eliminat aspectul de coaja de portocala al pielii, care apare in special pe coapse, pe solduri, pe abdomen si pe fese. Insa beneficiile acestui tratament endermologic nu se termina aici.
Cum functioneaza aparatul Dermocell?
Aparatul este alcatuit dintr-un sistem de vacuum si un capat de tratament. De asemenea, se utilizeaza si costumul Dermocell, care faciliteaza folosirea capatului de tratament si ofera protectie pacientilor.
Capatul de tratament este prevazut cu doua role mobile, care asigura oricarui pacient un flux continuu de aspiratie, actionand pe toata zona tratata. Aceste role ofera un masaj anticelulitic excelent, grabind si facilitand procesul de lipoliza (topire a... mai mult
Marti, 02 Martie 2021, ora 17:24
Guvernul american va plati pana la 1,19 miliararde de dolari companiei Eli Lilly, pentru asigurarea a aproape 1 milion de doze din tratamentul cu anticorpi al acesteia pentru Covid-19, un medicament similar cu tratamentul primit de presedintele Donald Trump, transmite Reuters.
Eli Lilly va incepe sa livreze 300.000 de doze din aceste tratament, pentru care va primi 375 de milioane de dolari, in doua luni de la primirea autorizatiei pentru utilizarea de urgenta din partea autoritatii de reglementare in sectorul sanatatii, a anuntat compania.
Ulterior, guvernul va avea optiunea de a cumpara un numar suplimentar de 650.000 de fiole, pentru 812,5 milioane de dolari, a afirmat Departamentul pentru Sanatate si Servicii Umane.
Pretul pe doza este de 1.250 de dolari, potrivit contractului, dar fiolele achizitionate de guvern vor fi distribuite gratuit populatiei.
Statele Unite au semnat acorduri si cu companiile AstraZeneca si Regeneron Pharmaceuticals pentru terapile lor cu anticorpi, in cadrul programului Operation Warp Speed al administratiei Trump.
Acordul cu Regeneron acopera costul productiei, in timp ce acordul cu AstraZeneca include sustinerea fabricarii tratamentului.
In timp ce vaccinurile sunt considerate esentiale pentru oprirea pandemiei, guvernele cauta tot mai intens tratamente eficace pentru a incetini raspandirea virusului si reluarea activitatilor economice. ...citeste mai departe despre "Guvernul SUA va plati pana la 1,19 miliarde de dolari... mai mult
Joi, 29 Octombrie 2020, ora 07:51
Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, ca va promulga vineri legea care permite decontarea tratamentului pe toata durata vietii victimelor de la Colectiv. Seful statului a precizat ca vrea sa faca acest lucru exact in ziua in care se implinesc 5 ani de la tragedie.
Klaus Iohannis a fost intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, daca va promulga legea are prevede ca statul roman deconteaza victimelor Colectiv tratamentul pe toata viata si a raspuns: "Pot sa va spun in premiera ca vineri, exact cand se implinesc 5 ani, voi promulga legea despre care ati vorbit, legea care permite extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit".
De asemenea, intrebat daca considera ca s-a schimbat ceva in cei cinci ani de la tragedie si a precizat: "Cu siguranta ca lucrurile s-au schimbat si am invatat ceva, cel putin politicienii mai responsabili au invatat ceva de aici".
Camera Deputatilor a votat, in 14 octombrie, decizional un proiect de lege care prevede ca plata pentru tratamentul in tara si in strainatate a persoanelor implicate in tragedia de la clubul Colectiv, pe 30 octombrie 2015, sa fie suportata din bugetul Ministerului Sanatatii. ...citeste mai departe despre "Presedintele Klaus Iohannis anunta ca va promulga vineri legea care permite decontarea tratamentului pe toata durata vietii victimelor de la Colectiv" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 28 Octombrie 2020, ora 18:50
Venezuela a descoperit un tratament extrem de eficient pentru a elimina complet noul coronavirus fara efecte secundare, a declarat duminica presedintele tarii Nicolas Maduro, relateaza dpa.
O molecula numita DR-10 a fost descoperita in timpul unui studiu de sase luni de catre institutul de cercetare IVIC si elimina 100% virusul, a afirmat el.
Molecula a fost deja utilizata in tratamentul hepatitei C, HPV si Ebola, a adaugat Maduro.
Procesul de autorizare a tratamentului de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a inceput deja, a mai spus el.
OMS a declarat la inceputul acestei luni ca mai multe posibile tratamente impotriva COVID-19 la nivel mondial au avut rezultate reduse sau deloc, potrivit programului de testare al OMS "Solidarity Trial", la care au participat 11.000 de pacienti din 30 de tari.
Printre acestea se numara Remdesivir, pe care Administratia Americana pentru Alimente si Medicamente (FDA) l-a aprobat saptamana trecuta ca tratament impotriva COVID-19. ...citeste mai departe despre "Nicolas Maduro sustine ca Venezuela a descoperit un tratament "100 % eficient" impotriva COVID-19" pe Ziare.com mai mult
Luni, 26 Octombrie 2020, ora 09:35
Opt proiecte de cercetare la scara larga, menite sa dezvolte tratamente si metode de diagnosticare pentru coronavirus, au fost selectate in cadrul unei cereri accelerate de propuneri lansate in luna martie de Initiativa privind medicamentele inovatoare (IMI), un parteneriat public-privat, a anuntat marti Comisia Europeana.
Cinci dintre proiecte vizeaza diagnosticarea si au ca scop crearea de dispozitive care sa permita diagnosticarea intr-un interval de 14 - 40 de minute, in cabinete medicale sau la locuinta pacientului. Celelalte trei proiecte vizeaza dezvoltarea de tratamente.
"Comisia a anuntat astazi, 12 mai, ca 8 proiecte de cercetare la scara larga, menite sa dezvolte tratamente si metode de diagnosticare pentru coronavirus, au fost selectate in cadrul unei cereri accelerate de propuneri lansate in luna martie de Initiativa privind medicamentele inovatoare (IMI), un parteneriat public-privat.
Pentru a finanta un numar mai mare de propuneri de inalta calitate, Comisia si-a majorat angajamentul la 72 de milioane EUR (fata de cele 45 de milioane EUR prevazute initial) din programul Orizont 2020 programul UE pentru cercetare si inovare. 45 de milioane EUR vor fi furnizate de industria farmaceutica, partenerii IMI asociati si alte organizatii implicate in proiecte, totalul investitiilor ridicandu-se la 117 milioane EUR", anunta CE.
Dintre cele 8 proiecte finantate in cadrul cererii de propuneri IMI, 5 se axeaza pe metode de diagnosticare si 3 pe tratamente.... mai mult
Marti, 12 Mai 2020, ora 20:28
Sperantele ca va fi descoperit un tratament pentru coronavirus readuc optimismul pe bursele internationale, iar achitarea presedintelui Trump si reducerea unor taxe vamale impuse de China pentru bunuri importate din SUA sunt alte cauze pentru revenirea actiunilor, potrivit unei analize realizate de XTB Romania.
Conform unui comunicat de presa al companiei, sentimentul de pe pietele financiare a inregistrat o imbunatatire considerabila, aspect care se observa in evolutiile activelor riscante: majoritatea indicilor importanti din Asia au inregistrat cresteri, in timp ce pietele din SUA au recuperat in intregime pierderile, atingand noi maxime istorice.
In analiza se mentioneaza ca investitorii au trecut, se pare, intr-o alta faza de emotie intensa, de data aceasta pozitiva pentru indici, la doar cateva zile de cand stirile despre coronavirus induceau scaderi foarte accentuate. Astfel, in sesiunea asiatica de joi, bursa din Shanghai a recuperat inca 1,7%, iar indicele S&P500 a atins noi maxime istorice.
Desi noutatile despre epidemie sunt foarte importante, revenirea actiunilor nu tine, totusi, doar de sperantele unui tratament rapid sau chiar ale unui vaccin ori de temperarea numarului de cazuri noi in afara Chinei.
Achitarea presedintelui Trump de catre Senatul SUA si reducerea la jumatate a unor taxe vamale impuse de China pentru bunuri importate din SUA completeaza un tablou luminat foarte recent de un optimism abundent.
"Abordarea investitorilor pare a fi,... mai mult
Joi, 06 Februarie 2020, ora 16:59