Un grup de oameni de afaceri a realizat cea mai mare tranzactie cu moneda digitala OneCoin din Romania, de aproape doua milioane de euro, care a vizat un teren din localitatea Baicoi, judetul Prahova, pe care urmeaza sa fie realizat un cartier de locuinte.
Tranzactia a fost realizata prin intermediul platformei DealShaker.
Potrivit unui comunicat al Frames Media Network, care citeaza datele din platforma de tranzactionare DealShaker, investitorii au platit 89.588,38 OneCoin pentru terenul de 7.000 de metri patrati situat pe DN 1 Ploiesti - Brasov, suma reprezentand echivalentul a aproape doua milioane de euro.
Astfel, conform expertilor DealShaker, este cea mai mare tranzactie cu moneda digitala OneCoin realizata vreodata in Romania, pe platforma de ecommerce, acolo unde sunt prezenti peste 30.000 de parteneri din tara noastra.
Prin intermediul DealShaker se comercializeaza anual milioane de bunuri si servicii din toate domeniile, de la produse de imbracaminte, alimente, servicii turistice, terenuri, masini etc. Tranzactiile se realizeaza cu OneCoin, o moneda digitala bazata pe criptografie. La fel ca si codul de bare sau seria trecuta pe o factura, fiecare moneda digitala este unica.
Spre deosebire de alte criptomonede precum Bitcoin, OneCoin este folosita exclusiv pentru tranzactiile dintre persoanele membre ale comunitatii, pe platforma DealShaker.
Moneda este imposibil sa fie folosita in cazuri cu valente penale, precum atacurile hackerilor asupra... mai mult
Marti, 15 Mai 2018, ora 14:09
Valoarea totala a tranzactiilor cu terenuri pentru proiecte imobiliare (exceptand segmentul industrial) a crescut semnificativ in 2017 fata de 2016, depasind pragul de 350 milioane euro la nivel national, aproximativ 70% din aceasta valoare revenind Capitalei, unde tranzactiile cu terenuri pentru dezvoltari rezidentiale au reprezentat mai mult de jumatate din volumul investitional, conform unui studiu de specialitate, remis miercuri AGERPRES.
Dinamismul sectorului rezidential in ceea ce priveste achizitia de terenuri a venit ca urmare a capacitatii pietei de a absorbi, atat proiecte mici, cat si proiecte de peste 1.000 de apartamente, in conditiile in care, conform sondajelor efectuate de Comisia Europeana, dorinta de a cumpara o locuinta a fost la cel mai crescut nivel post-criza.
Conform studiului realizat de compania de consultanta imobiliara Colliers International, cele mai active zone au fost in centrul si nordul Capitalei - Bulevardul Expozitiei, Bucurestii Noi si zona Baneasa-DN1-Jandarmeriei, datorita viitorului pol de birouri din zona Expozitiei, dar si zonele Floreasca - Barbu Vacarescu, Aviatiei si Pipera.
"Piata de terenuri traverseaza cea mai buna perioada din ultimii 10 ani. Cererea s-a diversificat in decursul anului 2017 din punct de vedere al zonelor de interes si al sectoarelor imobiliare care au nevoie de suprafete pentru noi dezvoltari.
Mai mult, investitori noi si-au facut intrarea pe aceasta piata, atrasi de randamentele superioare oferite... mai mult
Miercuri, 10 Ianuarie 2018, ora 16:05
In ultimii 10 de ani, majoritatea tranzactiilor cu terenuri mari in Bucuresti au avut ca obiect terenurile fostelor fabrici si uzine. Motivul principal este ca cele mai multe dintre acestea au fundamente corecte din punct de vedere imobiliar - acces usor cu masina si transportul in comun, vizibilitate, forma buna a terenului (rectangular, de obicei), capacitati mari pentru retelele de utilitati etc.
De fapt, majoritatea acestor unitati au fost construite in perioada interbelica si imediat post-belica, pe cand Bucurestiul se rezuma la ceea am numi acum zona centrala. Aceste fabrici si uzine erau pe atunci asezate la limita orasului, insa odata cu "colonizarea" masiva a Bucurestiului in perioada comunista, orasul s-a extins rapid si a "inghitit" aceste fabrici si uzine.
Astazi daca ne uitam pe o harta a Bucurestiului, majoritatea sunt asezate sub forma unei centuri interne care inconjoara zona centrala, fiind inconjurate, la randul lor, de marile cartiere rezidentiale.
Odata cu cresterea cererii si a preturilor a devenit evident ca aceste proprietati nu mai pot rezista desfasurandu-si activitatea originara, mai ales pentru ca au caracteristicile corecte pentru dezvoltari imobiliare - cladiri de birouri, centre comericale, ansamburi residentiale, etc ... In ultimii ani, activitatile industriale s-au relocat sau au fost sistate, iar terenurile a fost vandute catre investitori care au dezvoltat, sau au de gand sa dezvolte, proiecte imobiliare.
Pe de alta parte,... mai mult
Miercuri, 13 August 2014, ora 14:55
Numarul tranzactiilor cu terenuri pentru dezvoltari imobiliare, spatii de retail si de productie a crescut in acest an, inregistrandu-se 15 tranzactii mari, totalizand 630.000 de metri patrati, pentru care s-au platit peste 50 milioane euro, potrivit companiei de consultanta imobiliara CBRE.
"Comparativ cu tranzactiile care au vizat proiecte imobiliare, numarul si volumul tranzactiilor cu terenuri sunt in crestere. Au fost inregistrate 15 tranzactii mari cu terenuri, in toate zonele din Romania, care au cumulat o suprafata de 630.000 de metri patrati", se arata intr-un studiu al CBRE.
Reprezentantii CBRE au declarat ca valoarea tranzactiilor cu cele 15 terenuri tranzactionate depaseste 50 de milioane de euro, mentionand ca nu in toate cazurile au fost facute publice pretul de vanzare.
"Am identifincat trei categorii de cumparatori de terenuri: retaileri (in special Lidl, Dedeman, Kaufland, Leroy Merlin) care cauta sa terenuri in orase principale si secundare, producatori, interesate de terenuri pentru a-si dezvolta fabricile (Dr. Oetker, Best Food, Continental) si dezvoltatorii imobiliari, vizand terenuri in marile orase pentru constructia de proiecte in perioada urmatoare (NEPI, Globalworth si Kiseleff Development). Timisoara a fost zona 'fierbinte' din punct de vedere al tranzactiilor cu terenuri, cu 47% din suprafata tranzactionata in prima jumatate a anului", se precizeaza in studiu.
Alte orase unde au avut loc tranzactii importante cu terenuri au fost... mai mult
Joi, 24 Iulie 2014, ora 15:25
Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) urmeaza sa ceara in instanta suspendarea tranzactiei cu terenurile din comuna Nana, in care este implicata Ioana Basescu.
Conducerea ANRP lucreaza la documentatia care va ajunge, vineri in instanta, informeaza Digi24. In acest mod, ANRP se conformeaza solicitarilor Corpului de Control al Guvernului, care a intocmit un raport cu privire la retrocedarile de terenuri facute in comuna Nana din judetul Calarasi inainte ca Ioana Basescu sa cumpere teren in localitate.
ANRP va contesta in instata 11 titluri de proprietate asupra carora exista suspiciuni ca s-au transferat ...citeste mai departe despre "ANRP va cere in instanta suspendarea tranzactiei terenurilor de la Nana" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 18 Aprilie 2014, ora 16:35
In situatia in care nu se respecta dreptul de preemptiune la comercializarea unui teren agricol extravilan, sanctiunea poate fi amendata cu sume intre 50.000 si 100.000 lei, conform celei de-a opta variante a proiectului de lege care reglementeaza conditiile in care pot fi tranzactionate aceste terenuri.
In data de 3 septembrie, pe site-ul MADR a aparut prima varianta a proiectului de Lege privind unele masuri de reglementare a vanzarii - cumpararii terenurilor agricole situate in extravilan de catre persoane fizice si de infiintare a Autoritatii pentru Administrarea si Reglementarea Pietei Funciare (AARPF).
Cititi continuarea articolului pe Avocatnet. mai mult
Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 11:15
Legea de functionare a Agentiei Domeniilor Statului (ADS) va fi modificata in urmatoarele saptamani, astfel incat aceasta sa poata interveni pe piata funciara si sa poata vinde sau cumpara terenuri, a declarat, joi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
"Avem deja un draft de modificare a legii Agentiei Domeniilor Statului, astfel incat sa putem sa dam posibilitatea sa reanalizam toate contractele pe care le avem, pe de o parte, si pe de alta parte sa dam posibilitatea ADS sa se transforme intr-o agentie care sa intervina pe piata funciara", a spus ministrul.
Astfel, ADS va putea sa vanda sau sa cumpere suprafete de teren, ceea ce va ajuta foarte mult agricultura Romaniei, crede Constantin, atat pentru comasare, dar si pentru momentul in care se va liberaliza piata funciara.
El a adaugat ca in urmatoarele saptamani va fi aprobata o ordonanta de urgenta privind modificarea legii de functionare a ADS.
"Am verificat o mare parte dintre contractele de la ADS, trebuie sa mai verifica, pentru ca, din pacate, capacitatea ministerului sau a ADS-ului nu este atat de mare incat sa faca o analiza economica si juridica bine fundamentata", a adaugat ministrul Agriculturii. mai mult
Joi, 23 Mai 2013, ora 16:45
Romanii pot cumpara imobile in cea mai luxoasa statiune turistica din Caraibe, Baha Mar, dupa ce Regatta Real Estate Company a preluat in portofoliu cel mai mare proiect imobiliar dezvoltat in Caraibe.
BAHA MAR este localizat in Insula New Providence - Bahamas, unde se afla si capitala tarii - Nassau, si va fi cea mai mare statiune de lux nu doar din Caraibe ci din intreaga emisfera de vest.
Proiectul in valoare de 3,5 miliarde dolari cuprinde resedinte private, renumite branduri hoteliere de lux (Mondrian, Rosewood, Grand Hyatt), Cazino, Golf Club, Eco Water Park etc., oferind posibilitati exclusiviste pentru divertisment, shopping, sport si relaxare.
Eco Water Park, piscinele si SPA-urile se vor desfasura pe un kilometru al uneia dintre cele mai frumoase si curate plaje din lume, iar iubitorii jocului de golf vor beneficia de conditii la nivel de top, sub semnatura Jack Nicklaus (cel mai titrat jucator de golf, renumit pentru manualele si cursurile destinate acestui sport precum si pentru designul traseelor si crearea turneelor de golf). mai mult
Joi, 14 Februarie 2013, ora 17:34
Romania nu are piata pentru tranzactiile cu terenuri agricole, ceea ce poate impiedica fermierii sa garanteze un credit cu terenul agricol, a declarat Eugen Radulescu, director in cadrul BNR, potrivit NewsIn."La noi nu exista o garantie a terenului, pentru ca nu exista o piata, iar o banca are posibilitati foarte reduse de a vinde un teren luat in garantie.
Cel care vrea sa cumpere un teren plateste o suma X si dublu sau triplu pentru cadastru, notariat etc. Practic, jumatate dintre sotiile si rudele oamenilor politici sunt notari si impreuna stabilesc o casta, care nu lasa sa se miste nimic.
Forta notarilor este cu mult mai mare decat cei care vor binele acestei economii. Ei doresc doar extragerea unei rente cat mai mari pe seama restului economiei", a mentionat Eugen Radulescu, expert OECD si director in cadrul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).
Acesta a mentionat ca este inadmisibil ca, dupa 20 de ani, sa nu fim in stare sa incheiem o cadastrare a terenurilor in Romania.
Radulescu a subliniat ca in Romania s-au cheltuit sume importante fara niciun rezultat.
"Am cheltuit resurse absolut infernale care s-au dus pe apa sambetei. In loc sa fie o politica care sa duca la cresterea productiei, aproape tot ce s-a facut a fost mentinerea economiei la o stare slaba", a mai spus Radulescu. mai mult
Joi, 14 Iulie 2011, ora 15:35