Numarul tranzactiilor online s-a majorat cu 25% saptamana trecuta, in timp ce valoarea medie a comenzilor efectuate a crescut 22% fata de acelasi interval din anul precedent, arata o statistica publicata, joi, de platforma MerchantPro.
La nivelul primelor trei saptamani din luna martie a acestui an a fost inregistrata o crestere de 18% a numarului de comenzi preluate de magazinele online din platforma fata de aceeasi perioada a lui 2019.
Numai in cursul saptamanii trecute (16 - 22 martie), saltul a fost de 25%, in timp ce, in prima saptamana a lunii martie (2 - 8 martie), dinamica s-a situat la plus 13%, comparativ cu perioada similara a anului trecut.
Potrivit sursei citate, in cele peste 1.000 de magazine online care functioneaza pe platforma MerchantPro se remarca o crestere semnificativa fata de anul anterior, "semn ca publicul se indreapta tot mai mult catre comenzile online pentru a-si satisface nevoile de trai si de adaptare la situatia actuala, de la produse de ingrijire, curatenie sau alimentare, pana la produse din categoriile fashion sau home&deco".
MerchantPro, platforma SaaS de e-commerce cunoscuta pana recent ca ShopMania BIZ, anunta lansarea unui program de sustinere a afacerilor locale cu operatiuni fizice, in cadrul caruia acestea sa poata lansa rapid magazine online prin care sa sprijine, cel putin partial, continuarea activitatii. Astfel, compania va aloca o parte din echipa sa pentru a asista afacerile locale cu magazine offline, puternic... mai mult
Joi, 26 Martie 2020, ora 15:12
Tranzactionarea online este foarte accesibila si necesita doar o conexiune la Internet si un computer, tableta sau smartphone. Descoperiti tot ce trebuie sa stiti despre tranzactii online!
Cum se efectueaza tranzactiile online?
Tranzactionarea pe cont propriu la domiciliu nu a fost niciodata mai usoara sau mai comuna. Si aceasta gratie Internetului care a contribuit in mare masura la democratizarea tranzactiilor online.
Cu toate acestea, oferta este mai mult decat abundenta - Forex, tranzactionare intraday, swing trading, tranzactionare de inalta frecventa, tranzactionare pe hartie - si adesea nu stim cum se face in practica tranzactionarea online. Explicam totul in acest articol.
Cum sa tranzactionati online?
Tranzactionarea online inseamna literalmente a tranzactiona pe internet. Este ceea ce a atras persoanele fizice, se pot face tranzactii online la domiciliu, ca activitate principala sau seara, dupa o zi de lucru.
Tranzactionarea online este foarte accesibila si necesita doar o conexiune la Internet si un computer, o tableta sau un smartphone.
Apoi, nu trebuie decat sa alegeti un broker bursier, dar verificati in prealabil ca acesta este reglementat de ASF sau FCA, doua autoritati de reglementare europene si cu reputatie buna. La acest broker veti deschide un cont de tranzactionare.
Tranzactionarea propriu zisa se face printr-o platforma de tranzactionare, un software care va permite sa plasati ordinele de tranzactionare pe piata bursiera.... mai mult
Luni, 25 Martie 2019, ora 11:00
Kaspersky Lab a lansat o platforma anti-frauda pentru securizarea tranzactiilor online de pe computere si dispozitive mobile, Fraud Prevention, care se adreseaza organizatiilor financiare si companiilor din sectorul e-commerce.
Noua platforma incorporeaza instrumente capabile sa protejeze tranzactii online efectuate cu ajutorul diverselor dispozitive, solutii pentru server care detecteaza tranzactiile frauduloase in timpul procesarii platilor electronice, plus o gama de servicii suplimentare.
Componentele platformei pot functiona atat individual, cat si ca un tot unitar, completandu-se reciproc si oferind protectie pe mai multe niveluri pentru fiecare stadiu al platii online.
Fraud Prevent poate fi folosita pe PC-uri si terminale mobile
Aplicatiile client ale noi platforme dezvoltata de Kaspersky functioneaza pe computere care ruleaza Microsoft Windows si Apple OS X, dar si pe dispozitivele mobile cu Google Android sau Apple iOS. Aceste aplicatii, reunite sub numele generic Kaspersky Fraud Prevention for Endpoints, sunt create pentru a proteja dispozitivele utilizatorilor de amenintarile cibernetice care au ca tinta anumite sisteme de operare specifice.
Daca o organizatie intentioneaza sa dezvolte propria aplicatie sau vrea sa creasca nivelul de securitate al unei aplicatii existente, poate utiliza instrumentele Kaspersky Fraud Prevention SDK, bazate pe solutiile de inalta tehnologie ale Kaspersky Lab. Acest set de instrumente include toate componentele... mai mult
Joi, 27 Februarie 2014, ora 15:16
Valoarea totala a tranzactilor online cu cardul procesate anul trecut de Netopia mobilPay, furnizor de servicii de microplatir cu telefonul mobil si procesator de plati online prin card, a ajuns la 76 de milioane de euro.
Totalul tranzactiilor online cu cardul procesate anul trecut de Netopia a depasit nivelul de 2,2 milioane de operatiuni.
"Suntem multumiti de rezultatele inregistrate in 2013 si de faptul ca peste o treime dintre platile online cu cardul efectuate in Romania sunt procesate de Netopia mobilPay. Pe parcusul anului trecut, am procesat plati online record, ce au depasit chiar si 7.000 de euro pentru o singura tranzactie, ceea ce dovedeste ca romanii au inteles ca platile online sunt sigure, indiferent de sumele platite", a declarat Antonio Eram, CEO si fondator Netopia mobilPay.
Tranzactia medie procesata s-a situat in jurul sumei de 37 de euro.
Piata de plati online cu cardul va creste cu peste 20% in 2014
Anul trecut s-a inregistrat o crestere a numarului celor care au efectuat pentru prima data plati cu cardul, aproape jumatate dintre cardurile utilizate vreodata in mobilPay fiind folosite pentru prima data in 2013.
Pe parcursul anului 2013, procesatorului de plati online i s-au alaturat peste 700 comercianti noi, din domenii precum turism, servicii sau utilitati. Mai mult, compania a lansat mai multe parteneriate pe piata locala, printre care cel cu Credit Europe Bank, prin intermediul caruia clientii partenerilor mobilPay au... mai mult
Marti, 14 Ianuarie 2014, ora 13:40
Folosim cardul pentru cumparaturi online, pentru traferuri bancare, pentru plata utilitatilor si pentru diverse servicii. Cat de protejati suntem, insa, atunci cand o facem intr-un loc public? Specialistii Bitdefender ne explica care sunt principalele pericole.
Bogdan Botezatu, senior E-Threat Analyst, a raspuns intrebarilor Business24.
Cat de sigura este folosirea de servicii de banking de la un computer public?
Folosirea calculatoarelor din spatii publice pentru operatii care necesita autentificare (verificare de e-mail, e-banking, socializare) este total neindicata.
Dat fiind faptul ca aceste sisteme sunt la dispozitia mai multor utilizatori, acestea pot fi infectate fie involuntar (prin accesarea de website-uri potential riscante), fie voluntar (instalarea unui keylogger sau troian de e-banking pentru colectarea de informatii de autentificare).
Daca folosirea unui calculator public este singura optiune, recomandam utilizatorilor sa verifice securitatea acestuia prin rularea unei scanari cu QuickScan (serviciu disponibil direct din browser, care poate fi accesat de la adresa ) inainte de a introduce datele de autentificare.
Cat de sigura este folosirea de servicii de banking sau efectuarea de tranzactii online prin intermediul laptopului personal, intr-o retea Wi-Fi deschisa, publica?
In retelele publice, deschise, informatia circula necriptat. Chiar daca folosirea laptopului personal elimina riscurile asociate cu furtul parolelor prin... mai mult
Vineri, 24 August 2012, ora 17:50
PayPal proceseaza 60% din tranzactiile online, Google Checkout este cel mai rapid mod de tranzactionare, si cei mai ghinionisti utilizatori au fost nevoiti sa asptepte si 92 de secunde pentru finalizarea achizitiei online.
Acestea sunt doar o parte din concluziile unui studiu realizat de New Relic, realizat pe 65.000 de tranzactii online efectuate pe 21.000 de aplicatii web, scrie Venturebeat.
Potrivit acestui studiu, PayPal este cel mai mare procesator de plati online. In perioada analizata, PayPal a fost utilizat in peste 66.000 de plati, de trei ori mai mult decat urmatorul competitor, Authorize.net. Google Checkout a ocupat a cincea pozitie cu peste 3.400 de plati.
Cu toate acestea, Google Checkout este desemnat castigator la categoria viteza. Durata medie de finalizare a unei plati cu Google Checkout este de 26 de secunde. In mai putin de un sfert de minut Google trebuie sa colecteze si sa transfere informatiile persoanale necesare: nume, adresa, numarul de card, detalii de cumparare, etc catre institutia financiara.
Ca capatul opus, Eway.com detine recordul celui mai lent soft. Finalizarea unei plati ar putea dura si 92 de secunde. Datacash si USAepay.com nu sunt departe de acest record, cu 89 si 56 de secunde.
"Viteza este esentiala in tranzactiile online, intrucat problemele sau timpul prea lung pana la finalizarea unei tranzactii ar putea duce la pierderea unui client", a adaugat John Essex.
mai mult
Vineri, 18 Mai 2012, ora 12:31
Numarul tranzactiilor online cu MasterCard si Maestro la comerciantii romani a crescut anul trecut cu 92%, in timp ce numarul tranzactiilor online cu aceleasi tipuri de carduri la comercianti romani si internationali a urcat cu 50%, a anuntat luni MasterCard Worldwide.
"Romanii sunt inca reticenti la platile online. Motivele sunt clare, gestul de a plati inainte de a vedea produsul da nastere la temeri, reticente si frica de a nu fi pacalit.
De asemenea, deoarece pentru majoritatea este ceva nou, suna dificil. Oare introduc bine datele? Oare voi reusi sa completez toti pasii necesari? sunt intrebarile celor care se pregatesc de prima plata pe internet. De aceea, principala noastra directie a fost sa le aratam ca este simplu si sigur si ca pot avea si beneficii interesante", a declarat Ioana Gorganeanu, marketing manager Romania si Regiunea Balcanilor, MasterCard Europe.
Totodata, numarul tranzactiilor online cu MasterCard si Maestro la comercianti romani si internationali a crescut, in 2011, cu 50%.
"Tendinta de crestere este si mai evidenta in cazul comertului electronic intern (carduri emise in Romania, folosite la comerciantii online romani), unde tranzactiile au fost cu 92% mai numeroase", a declarat Gabriel Ghita, business development manager CEE, MasterCard Europe.
Pana la sfarsitul anului 2011, CFR Calatori si MasterCard au acordat o reducere de 10% (respectiv 25%, din noiembrie), pentru biletele platite online cu un card MasterCard sau Maestro, pe... mai mult
Luni, 12 Martie 2012, ora 16:25
130 de milioane de euro este suma totala pe care romanii au platit-o prin card pentru cumparaturile online, a declarat pentru 3idei.ro Daniel Nicolescu, Chief Product Officer Gecad ePayment International.Reprezentantul companiei a precizat ca suma medie a tranzactiilor a scazut, insa acest lucru reprezinta faptul ca piata online se maturizeaza.
“Daca acum cativa ani vindeai numai lucruri scumpe, acum poti vinde pe internet si un cablu de 20 lei”, a declarat pentru 3 idei.ro Daniel Nicolescu.
Aceste lucruri, afirma acesta, sunt cele care determina scaderea tranzactiilor, insa tot ele vor duce la maturizarea pietei de comert online. mai mult
Marti, 07 Septembrie 2010, ora 17:38
Tranzactiile online au reprezentant anul trecut 1,5% din totalul platilor facute de romani cu cardul la POS-uri din tara si din strainatate, iar dupa numarul cardurilor active rezulta ca in 2009 s-a inregistrat, in medie, o tranzactie online la 10 carduri, potrivit unei analize a Netopia Sistem, informeaza NewsIn.
"Tranzactiile online s-au cifrat la circa 1,5% din totalul de 84,4 milioane de plati cu cardul efectuate de romani la POS-uri din tara si strainatate in decursul anului trecut. (...) In 2009 s-a inregistrat, in medie, o singura tranzactie online la 10 carduri", a declarat Antonio Eram, director general si fondator al Netopia Sistem, liderul pietei locale de microplati.
"Luand in considerare cele aproximativ 12 milioane de carduri active din Romania si nivelul actual de utilizare al lor in tranzactii pe internet, rezulta ca trebuie sa mai treaca noua ani pentru ca fiecare card sa fie folosit macar o data si pentru o plata online", mai sustine oficialul.
Potrivit analizei Netopia, magazinele online au incasat anul trecut de la cumparatorii romani sub 3% din valoarea platilor totale prin card, de 3,2 miliarde euro.
Pentru 2010, Netopia estimeaza un avans de 20% fata de 2009 al platilor online cu cardul, pragul de 1,5 milioane de astfel de plati urmand sa fie depasit.
Din aceste tranzactii, Netopia si-a propus sa proceseze circa 30%.
Netopia Sistem este furnizor de servicii mobile, mesagerie, marketing si comunicare.
mai mult
Marti, 23 Martie 2010, ora 11:51