Cotatia monedei virtuale bitcoin a scazut semnificativ vineri pe pietele din Asia, apropiindu-se de 13.000 de dolari, un declin de 30% comparativ cu cotatia record de aproape 20.000 de dolari inregistrata la inceputul saptamanii, transmit AFP si Reuters.
In jurul orei 12:50 la Tokyo (03:50 GMT), moneda bitcoin se tranzactiona pentru aproximativ 13.248 de dolari, fata de aproximativ 15.800 dolari la inceputul diminetii, adica o scadere de peste 16%.
Moneda virtuala, care la inceputul anului era cotata la 1.000 de dolari, a urcat duminica pana la o cotatie record de 19.666 de dolari, dupa ce operatorul bursier CME Group a lansat tranzactiile futures cu bitcoin. Incepand de duminica si pana astazi, bitcoin a pierdut o treime din valoare.
"Trebuie sa tinem cont de faptul ca bitcoin a crescut foarte mult in acest an astfel ca o corectie este intotdeauna posibila", a declarat Shane Chanel, analist la ASR Wealth Advisers in Sydney.
Nu este pentru prima data cand bitcoin inregistreaza aceste fluctuatii mari. In noiembrie, moneda virtuala a pierdut aproape 30% din valoare in patru ani, de la 7.888 la 5.555 de dolari. Anterior, in luna septembrie a pierdut 40% de la 4.979 pana la 2.972 dolari.
Spre deosebire de dolar sau euro, acest mijloc de plata nu este emis de o banca centrala, ci creat in mod descentralizat de calculatoare care utilizeaza algoritmi complicati.
Bancile, care in cazul bitcoin nu mai joaca rolul clasic de intermediari in tranzactiile financiare,... mai mult
Vineri, 22 Decembrie 2017, ora 15:12
Pentru cumpararea monedelor Bitcoin, Ethereum si a altor criptovalute exista sisteme adaptate (Bitstamp, Kraken) care sunt adeseori prea complexe pentru investitorul obisnuit. Daca ar fi trebuit eu sa cumpar monede bitcoin, ethereum sau alta criptovaluta cu ajutorul acestor sisteme, cel mai probabil nu as fi facut-o niciodata. Insa pentru ca m-au atras criptovalutele am cercetat acest domeniu si am gasit un mod simplu prin care puteti si dumneavoastra puteti sa investiti in cele mai interesante criptovalute.
Daca doriti si dumneavoastra sa castigati cu ajutorul criptovalutelor timpul nu este pierdut - doar cititi mai departe!
Criptovalutele ne atrag datorita profitabilitatii acestora. Daca ati fi investit acum un an doar o mie de euro, astazi ati fi avut deja noua mii de euro profit net, adica o profitabilitate de o mie de procente.
Doar pentru comparatie as vrea sa mentionez ca in cazul cumpararii proprietatilor imobiliare si inchirierii acestora la o profitabilitate de sapte procente anual ati avea nevoie de 142 de ani pentru castigarea aceleiasi sume, daca blocul nu s-ar darama pana atunci.
Sigur ca toata lumea avertizeaza ca s-ar putea sa fie vorba despre un balon, care se poate sparge, si nici eu insumi nu mi-as investi niciodata toate economiile intr-un domeniu atat de riscant, dar un risc de zece procente din economiile de sub saltea, care imi pot aduce un profit de zece ori mai mare fata de restul ramas sub saltea intr-un singur an...
Apropo, mi s-a... mai mult
Vineri, 22 Decembrie 2017, ora 09:00
In mai putin de o saptamana, valoarea pietei Bitcoin s-a diminuat cu 4 miliarde de dolari, ca urmare a deprecierii suferite de valuta digitala.
Moneda Bitcoin a pierdut 19% din valoare in perioada 24-29 mai, stergand aproape 4 miliarde de dolari din castigurile celor care au mizat in ultima vreme pe valuta digitala, relateaza CNBC.
Pe 24 mai, moneda digitala atinsese cea mai mare cotatie stabilita vreodata in tranzactii: 2971,69 dolari. La inceputul acestei saptamani insa, un bitcoin se tranzactiona cu doar 2267,73 USD, spre disperarea jucatorilor din piata.
Pierderea de 520 dolari in valoarea inregistrata de Bitcoin este vazuta ca o volatilitate care nu face decat sa stabilizeze pentru moment cursul valutei digitale, explica specialistii CoinDesk.
"Corectia a fost de scurta durata, in realitate preturile fiind mai mari decat cele de acum o saptamana. Cred ca a fost o retragere a profitului realizat cu ocazia aprecierii rapide a monedei Bitcoin", crede Booby Lee, director al BTCC, o platforma de tranzactionare a valutei digitale.
In cursul saptamanii trecute, Nicola Duke, un analist de piata al Forex Analytix estima ca pragul de 2.800 dolari va reprezenta punctul maxim de apreciere al monedei digitale pentru aceasta perioada.
Estimarea s-a dovedit a fi corecta, dar o parte dintre analisti mizeaza pe o noua etapa de crestere a Bitcoin, punctul lor de vedere fiind sustinut de cateva argumente forte.
Printre acestea se numara adoptarea Bitcoin in... mai mult
Marti, 30 Mai 2017, ora 05:18
Bitcoin este noua moda in piata, insa mirajul monedei virtuale ascunde riscuri de care ar fi bine sa tii cont inainte de a plasa o investitie considerabila, spun specialistii.
Adevarul este ca moneda virtuala a trezit interesul investitorilor si isi face loc in mod frecvent in buletinele de stiri ale publicatiilor din zona financiara.
Ultimele vesti vin de peste ocean, unde firma Coinbase din San Francisco se lauda ca a deschis prima piata "reala" de tranzactii pentru bitcoin.
Coinbase mizeaza pe acoperirea oferita de bursa newyorkeza si Andreessen Horowitz pentru a dezvolta afacerea de 100 milioane de dolari.
In acelasi timp, investitorii Tyler si Cameron Winklevoss fac valuri vorbind despre potentialul pietei de bitcoin, estimata la cateva mii de miliarde de dolari.
Sigur, interesul lor este sa obtina acordul autoritatilor pentru prima bursa operationala in moneda virtuala, dar, tinand cont ca valoarea de piata a bitcoin se rezuma la doar 3,5 miliarde de dolari in prezent, mai avem de asteptat pana atunci, crede Jeff Reeves, editorialist Market Watch.
Moneda virtuala, riscuri reale
Desi bitcoin este o moneda interesanta, ea nu reprezinta totusi o reala oportunitate investitionala, spune acesta.
Realitatea trista este ca doar o parte din detinatorii conturilor constituite in Bitcoin obtin un profit, in timp ce restul jucatorilor prezenti in piata ar trebui sa evite moneda virtuala.
Riscurile in cazul monedei virtuale sunt cat se poate de... mai mult
Joi, 29 Ianuarie 2015, ora 08:00
1Bitcoin trece printr-o perioada de depreciere constanta starnind panica in randul clientilor de pe cele mai mari piete de tranzactionare a monedei virtuale.
La mijlocul acestei saptamani, valoarea Bitcoin a scazut pana la 190,13 dolari, cu aproape 25 de procente mai putin fata de cotatia inregistrata la finalul saptamanii trecute, anunta publicatia Techspot.
Cadere continua
In aproximativ o luna, valoarea Bitcoin s-a depreciat cu 50%, iar fata de varful de 1150 de dolari, atins la finalul anului 2013, deprecierea pare de-a dreptul astronomica.
In mod ironic, popularitatea monedei virtuale este la cote din ce in ce mai mari, dar nu si valoarea ei.
Bitcoin a mai inregistrat caderi spectaculoase, dar de aceasta data declinul nu este provocat de atacurile cibernetice la care a fost expusa platforma BitStamp la inceputul anului.
Deprecierea Bitcoin este un fenomen care a inceput sa fie observat inca de acum sase luni si care s-a accentuat intre timp.
Pe masura ce valoarea monedei virtuale scade se fac auzite din ce in ce mai multe voci care sustin ca evolutia sa este in directa legatura cu companiile de exploatare Bitcoin si cele generatoare de tranzactii.
O parte dintre aceste companii s-au vazut nevoite sa isi lichideze rezervele detinute in moneda virtuala pentru a acoperi costurile generate de plata unor credite contractate in timp sau de cheltuielile de intretinere a facilitatilor de exploatare Bitcoin.
Tranzactiile numeroase in Bitcoin au... mai mult
Joi, 15 Ianuarie 2015, ora 18:00
1Cea mai mare piata eropeana de tranzactii in moneda virtuala Bitcoin, Bitstamp, si-a suspendat activitatea dupa ce a inregistrat pierderi de cateva milioane de dolari.
Cel mai probabil, pierderile au fost inregistrate in urma unui atac cibernetic, informeaza publicatia Financial Times.
Bitstamp, cu sedii in Slovenia si Londra a suspendat retragerea fondurilor si si-a informat clientii asupra pericolului reprezentat de deschiderea unor noi depozite dupa ce s-a confruntat cu o bresa in sistemul de protectie.
Hackerii, mai bogati cu 5 milioane de dolari
Conform oficialilor companiei, compromiterea sistemelor de siguranta a conturilor oprationale a generat o pierdere de aproximativ 19.000 Bitcoin, in valoare aproximativa de 5 milioane de dolari.
Bitstamp este a treia mare piata din lume de tranzactionare a monedei virtuale, iar incidentul de astazi ridica semne de intebare asupra securitatii sitemelor de tranzactionare pentru Bitcoin.
Compania a dat asigurari ca marea parte a depozitelor constituite in Bitcoin au ramas neatinse fiind depozitate in computere neconectate la reteaua internet. Un comunicat de presa emis de Bitstamp anunta clientii ca firma isi va onora obligatiile catre acestia, in ciuda opririi temporare a serviciilor.
Atacuri repetate, pierderi masive
Anul trecut, cel mai mare operator din piata, Mt Gox din Japonia, a fost tinta unui alt atac al hackerilor, acestia reusind atunci sa retraga nu mai putin de 850.000 de monede virtuale... mai mult
Marti, 06 Ianuarie 2015, ora 11:11
1BTCXchange, singura platforma romaneasca de tranzactionare a monedei virtuale bitcoin, si-a intrerupt activitatea si a atentionat utilizatorii sa isi retraga pana vineri toate fondurile din conturi, potrivit unui anunt postat pe platforma digitala.
"Din motive de siguranta, rugam toti utilizatorii platformei BTCXchange.ro sa isi retraga toate fondurile, atat FIAT cat si BTC (Bitcoin), din contul aferent platformei pana in data de 19 decembrie 2014 inclusiv si sa nu mai tranzactioneze", se arata intr-o notificare publicata marti pe site-ul platformei.
Indemnul catre utilizatori de a retrage banii a fost reiterat miercuri, reprezentantii platformei adaugand ca nu mai au acces la server.
In momentul de fata, nu este clar daca serviciile de tranzactionare vor fi reluate sau daca platforma se va inchide definitiv.
Anuntul privind intreruperea tranzactiilor cu bitcoin a venit la doar cateva saptamani dupa ce procesatorul de plati mobile Netopia mobilPay si BTCXchange au incheiat un parteneriat pe baza caruia cei 6.000 de comercianti ai Netopia care folosesc sistemul mobilPay pot accepta plati in moneda virtuala.
Potrivit reprezentantilor Netopia, problemele cu care se confrunta platforma digitala nu vor afecta eventualele tranzactii cu bitcoin la comerciantii parteneri, in contextul in care BTCXchange nu a procesat pana in prezent nicio astfel de tranzactie, transmite CoinDesk.
"Planurile si interesul nostru in ceea ce priveste bitcoin sunt mai mari ca oricand.... mai mult
Vineri, 19 Decembrie 2014, ora 10:17
Acum poti folosi moneda virtuala Bitcoin pentru plata facturilor, achizitia de roviniete, bilete de tren sau abonamente la diverse publicatii, precum si reincarcarea cartelelor pre-paid de telefonie sau realizarea platilor online.
Informatia apare odata cu implementarea Coinzone in terminalele ZebraPay, potrivit unui comunicat transmis de companie.
"ZebraPay, companie ce ofera o metoda simpla si rapida de efectuare a platilor electronice prin terminale de plata de tip self-service, a incheiat un parteneriat cu platforma Coinzone pentru procesarea tranzactiilor cu moneda virtuala Bitcoin", se arata in document.
In prezent, ZebraPay numara mai mult de 1.000 de terminale instalate in peste 150 de localitati din Romania.
"Suntem incantati sa anuntam implementarea platii cu Bitcoin la terminalele ZebraPay, alaturi de Coinzone, aceasta solutie venind in completarea metodelor noastre de plata deja existente: cu numerar si prin aplicatia SEQR. Inovatia este un element de baza al ZebraPay, iar prin implementarea platformei Coinzone devenim prima companie de profil din Romania si, din informatiile pe care le avem, din lume, care accepta un portofoliu atat de complex de metode de plata. Clientii nostri pot achita astfel serviciile oferite prin terminalele ZebraPay, folosind cea mai convenabila metoda pentru ei", a declarat Adrian Badea, CEO ZebraPay.
Avand o interfata intuitiva si usor de folosit, Coinzone se integreaza perfect cu platile realizate atat on-line cat... mai mult
Marti, 09 Decembrie 2014, ora 13:00
Moneda virtuala Bitcoin ar putea castiga tot mai mult teren in Romania, desi pana acum a intampinat reticente in tara noastra, avand in vedere ca seamana din unele puncte de vedere cu banii cash.
Mihai Onosie, fondatorul comunitatii Bitcoin Romania si al Bitcoin Wiki Romania, a vorbit, intr-un interviu acordat Ziare.com, despre avantajele monedei virtuale si despre impactul pe care l-ar putea avea in tara noastra.
Bitcoin este o moneda virtuala, care insa nu este reglementata de autoritati, motiv pentru care este vazuta ca o bula speculativa sau ca o moneda pentru traficanti de droguri si arme. Cum comentati aceste lucruri? Ce avantaje are? Cum poti obtine profit de pe urma tranzactiilor?
Bitcoin este inca o tehnologie noua, incepand sa fie reglementat intr-o oarecare masura in mai multe tari. Printre avantajele Bitcoin putem enumera faptul ca permite tranzactii internationale sigure, rapide si fara comisioane. Important de mentionat este si faptul ca un bitcoin nu poate fi ...citeste mai departe despre "Moneda virtuala Bitcoin, asemanata cu banii cash - Ce succes va avea in Romania si care sunt avantajele Interviu" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 14 Martie 2014, ora 12:58