Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) anunță că, începând cu data de 1 septembrie 2021, va intensifica activitatea de control al biletelor și abonamentelor în mijloacele de transport în comun, după ce a constatat că numai circa 10% dintre călători circulă cu titluri de călătorie valabile.
Deși capacitatea de transport a fost îmbunătățită prin creșterea vitezei comerciale, odată cu reorganizarea și optimizarea transportului public din regiune și prin înnoirea flotei operatorilor, numărul călătorilor plătitori a scăzut constant în ultimii doi ani.
În prezent, capacitatea de transport oferită zilnic de toți cei patru operatori se ridică la 2,172 milioane călători, în vreme ce numărul de călători plătitori (deținători de abonamente sau persoane care au validat biletele în vehicule) ajunge la circa 210.500.
Pentru a diversifica opțiunile de plată, TPBI a introdus la 1 august 2021 o ofertă tarifară nouă, care este integrată cu transportul regional și cu metroul și face apel la călători să nu mai circule cu mijloacele de transport în comun fără bilet sau abonament.
Totodată, facilitățile de plată sunt multiple, publicul putând opta pentru cumpărarea unui card de transport sau pentru plata biletului ori a abonamentului prin intermediul aplicației gratuite de mobil 24Pay. În situația în care nu beneficiază de internet pe telefonul mobil,... mai mult
Joi, 19 August 2021, ora 15:06
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează luni, 26 iulie, cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că mai multe organizaţii sindicale au anunţat organizarea unei greve cu durata cuprinsă între 4 şi 12 de ore.
Potrivit MAE, sindicaliştii din transporturile aeriene din Italia organizează luni o grevă care poate dura până la 12 ore.
”Pentru informaţii cu privire la cursele aeriene care ar putea fi afectate de grevă, cetăţenii români sunt rugaţi să consulte paginile web ale aeroporturilor şi să contacteze companiile aeriene. De asemenea, se recomandă consultarea site-ului Ministerului Infrastructurii şi Transporturilor (http://www.mit.gov.it/)”, a transmis MAE.
Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.
Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Italia: +393451473935, respectiv al oficiilor consulare: CG Trieste: +393408821688; CG Milano: +393661081444; CG Torino: +393387568134; CG Bologna:... mai mult
Luni, 26 Iulie 2021, ora 12:06
Autovehiculele frigorifice - camion sau duba frigorifica?
Transportul frigorific este specializat in mentinerea si transportarea intacta a marfurilor sensibile la conditiile atmosferice, care trebuie pastrate la o temperatura joasa. Poate fi vorba despre marfuri perisabile, precum anumite alimente, dar si de unele medicamente. Nu toate firmele de transport au dotarile necesare pentru a se ocupa de astfel de produse, iar in unele cazuri, chiar daca firma sustine ca poate oferi astfel de servicii, transportul frigorific nu este realizat in conditii corespunzatoare. De aceea, cei care au nevoie de acest tip de servicii trebuie sa stie care sunt criteriile de alegere a unei firme care se ocupa de transportul frigorific in conditii optime.
In functie de marfa care trebuie mutata dintr-un loc in altul si de distanta care trebuie parcursa, poate fi aleasa o firma care pune la dispozitia clientilor cea mai buna modalitate de transport frigorific. In ceea ce priveste transportul frigorific, exista trei optiuni care pot fi luate in calcul:
autovehiculele frigorifice;containerele de depozitare pasiva si transport;sistemul de depozitare activa si transport.
Autovehiculele frigorifice sunt de doua tipuri: duba sau camion frigorific. Aceasta categorie include vehicule conventionale, care sunt prevazute cu compartimente de marfa controlate termostatic. Astfel, este posibila mentinerea intervalului de temperatura necesar pentru a transporta marfa in cele mai bune conditii.... mai mult
Joi, 01 Iulie 2021, ora 18:19
Politistii de frontiera din Vama Giurgiu au descoperit un nou transport cu deseuri din Grecia. Acestia au controlat miercuri, pe 9 iunie, pe sensul de intrare in tara, un TIR condus de un cetatean roman in varsta de 28 de ani.
Potrivit documentelor, acesta transporta 20.180 de kilograme deseuri plastice, incarcate de la o firma din Grecia, pentru o alta din tara noastra, anunta Digi24.
Politistii au cerut sprijin reprezentantilor Comisariatului Judetean Giurgiu din cadrul Garzii Nationale de Mediu si au stabilit ca documentele de notificare pentru circulatia transfrontaliera nu erau conforme regulamentului privind transferul de deseuri.
Autoritatile nu au permis accesul in Romania pentru acel TIR.
Acum doua zile, 18 tone de deseuri din Belgia au fost descoperite in Portul Constanta, iar ieri, peste 1.000 de tone de deseuri din Bulgaria au fost gasite in Portul Murfatlar. ...citeste mai departe despre "Romania importa gunoaie si din Grecia. Un transport cu 20 de tone de deseuri, descoperit in Giurgiu" pe Ziare.com mai mult
Joi, 10 Iunie 2021, ora 11:43
Transportul feroviar de pasageri in Romania a inregistrat una dintre cele mai mici scaderi din UE in trimestrul al treilea din 2020. De altfel, transportul feroviar de pasageri s-a redresat usor in Uniunea Europeana,in perioada amintita, desi numarul calatorilor, comparativ cu perioada similara din 2019, inca a fost in scadere in majoritatea statelor membre ale blocului comunitar, conform datelor publicate luni de Oficiul European de Statistica (Eurostat).
Pentru a preveni extinderea pandemiei de coronavirus (COVID-19), tarile din Europa au adoptat diverse masuri restrictive, care au afectat semnificativ toate calatoriile, inclusiv transportul pe calea ferata.
Ministerul Educatiei propune transport rutier local si transport feroviar gratis pentru elevi. Cum vor fi acordate sumele
Desi numarul pasagerilor in primul trimestru din 2020 a aratat primul impact al acestor restrictii, efectul a fost chiar mai dur in trimestrul doi din 2020, cand numarul de pasageri s-a injumatatit in majoritatea statelor membre ale blocului comunitar pentru care sunt disponibile datele.
In trimestrul trei din 2020, in Romania, un numar de 13,597 milioane de pasageri au calatorit cu trenul, cu 3,767 milioane mai putini fata de 17,364 milioane de pasageri in perioada similara din 2019, ceea ce inseamna un declin de 22%, similar cu cel din Letonia.
Buget de 5 miliarde de euro pentru transportul feroviar si 4,5 miliarde de euro pentru rutier si autostrazi. Ce proiecte se vor finanta... mai mult
Luni, 29 Martie 2021, ora 11:34
Premierul Florin Citu a declarat ca "nu exista nimic gratuit pe lumea asta", referindu-se la limitarea calatoriilor studentilor.
"Fiecare subventie de la buget, eu o analizez prin doua filtre: costul de oportunitate, daca exista altceva pe care l-as putea face profitabil si impactul", a anuntat premierul intr-o interventie la Digi 24 din seara zilei de joi, 18 februarie.
"Eu vreau sa reasez economia pe principii liberale si sa reasezam motivatiile in economie. Vrem sa cream motivatii ca oamenii sa investeasca, oamenii sa isi doreasca un loc de munca, vrem ca oamenii sa fie mai performanti. In acelasi timp, vreau sa spun un lucru pe care sunt sigur ca il stiti, dar trebuie sa il repet: nu exista nimic gratuit pe lumea asta.
Atunci, fiecare subventie care pleaca de la buget, eu o analizez prin doua filtre: costul de oportunitate, daca exista altceva pe care l-as putea face profitabil si vorbim de orice subventie la buget si impactul acelei subventii pentru ca sunt subventii pe care le dam si au un impact pozitiv in economie. Asa le judec pe toate", a declarat, joi seara, al Digi 24, Forin Citu, intrebat despre limitarea transportului studentilor.
Acesta a precizat ca a primit mesaje de la foarte multi tineri care au mai putin de 26 de ani:
"Eu am luat o decizie in ceea ce priveste aceasta masura de a subventiona doar 50 la suta din biletul de tren, pentru studenti, pana la 26 de ani. Sa stiti ca am primit multe mesaje de la tineri care au 24 de ani, nu sunt... mai mult
Vineri, 19 Februarie 2021, ora 09:57
Premierul Florin Citu a transmis miercuri, 10 februarie, dupa sedinta de Guvern, ca studentii vor beneficia de o reducere de 50% pentru calatoriile pe calea ferata.
"Un alt subiect care a fost dezbatut, referitor la acea gratuitate introdusa de PSD in 2017 pentru transportul pe calea ferata pentru studenti. Se modifica si se revine la 50%. Eu nu vad aici un capat de tara si m-am uitat si la ce se intampla in restul Europei", a declarat Citu, dupa sedinta de Guvern.
El a dat mai multe exemple cu privire la reducerile acordate de diverse state europene studentilor pentru calatorii.
Florin Citu: Am discutat OUG pentru reducerea cheltuielilor. Suntem singura tara in procedura de deficit bugetar
"In Austria, studentii au o reducere de 60%, iar, daca acestia calatoresc in grup, adultii, insotitorii calatoresc gratuit. Elevii si ucenicii au gratuitate in schimbul unei taxe de 19,60 de euro pe an. In Belgia studentii au pana la 50% reducere putand sa aleaga dintr-o gama larga de oferte, exista si carduri cu care in schimbul a 50 de euro pot avea orice zece calatorii pe orice distanta.
In Bulgaria, studentii pana in 26 de ani au pana la 56% reducere, in Cehia elevii si studentii intre 18 si 26 de ani au reducere de 75%, in Croatia studentii au reducere de 50% la un numar nelimitat de calatorii, in Estonia studentii au reducere de 30%, in Finlanda 30% reducere, studentii si elevii au reducere in Franta de 50% la transportul feroviar", a explicat prim-ministrul.
Pe... mai mult
Miercuri, 10 Februarie 2021, ora 17:58
Ludovic Orban a precizat ca va fi mentinuta gratuitatea transportului pentru studenti, insa doar pe ruta dintre localitatea de domiciliu si cea in care isi efectueaza studiile. Liderul PNL a adaugat ca studentii vor beneficia in continuare de reducerea cuantumului calatoriilor.
"Am vazut ca a fost prezentata si informatia pe care am furnizat-o referitoare la gratuitatea pentru studenti intr-un mod care nu este conform cu ceea ce am discutat noi. Se va mentine gratuitatea pentru studenti, dar se va mentine pe ruta dintre localitatea de domiciliu si localitatea in care isi efectueaza studiile. Nu se renunta la gratuitatea pentru transportul catre facultate si de la facultate catre casa.
De asemenea, evident ca vor beneficia de niste reduceri ale cuantumului calatoriilor de care au beneficiat. Din pacate, a fost transmisa public informatia, poate nici eu nu am fost destul de clar, dar nu inseamna ca nu permitem in continuare deplasarea catre facultate", a explicat Ludovic Orban, miercuri la Parlament.
Gratuitatea transportului pentru studenti
Initial, Ludovic Orban anuntase, intrebat ce discutii au fost cu privire la gratuitatea de transport pentru studenti, ca exista o propunere prin care sa se revina la vechiul sistem si anume decontarea unui anumit numar de calatorii "cu scopul deplasarii in localitatea in care isi efectueaza studiile studentii si nu sistemul de gratuitate totala care a fost introdus de PSD".
"Exista o propunere prin care sa se revina la... mai mult
Miercuri, 10 Februarie 2021, ora 15:35
Transportul aerian de pasageri a inregistrat in primele noua luni din 2020 o scadere de 65,5%, numarul calatorilor reducandu-se de la 17,706 milioane la 6,11 milioane, conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica.
Activitatea aeroporturilor care au inregistrat cele mai mari ponderi in ceea ce priveste transportul de pasageri a fost urmatoarea: Henri Coanda-Bucuresti, cu 1.910.400 pasageri imbarcati si 1.848.200 debarcati; Avram Iancu-Cluj-Napoca, cu 401.000 pasageri imbarcati si 370.200 debarcati, si Traian Vuia-Timisoara, cu 213.900 pasageri imbarcati si 201.200 debarcati.
In transportul international de pasageri, primele zece aeroporturi de origine (de unde au provenit pasagerii debarcati in Romania), stabilite dupa numarul pasagerilor in curse regulate, au fost Luton (Londra), cu 298.666 pasageri, Bergamo (Milano), cu 106.147 pasageri, Barajas (Madrid) - 80.876, Dortmund - 80.327, Ciampino (Roma) - 79.257 pasageri, Munchen - 71.770 pasageri, Charles de Gaulle (Paris) - 69.145, Viena - 67.551 pasageri, Istanbul International - 67.276 pasageri, si Beauvais (Paris), cu 66.652 pasageri.
In ceea ce priveste imbarcarile, cei mai multi pasageri in curse regulate s-au imbarcat pentru Londra-Luton (306.347 pasageri, Milano-Bergamo (107.031 pasageri), Dortmund (90.272 pasageri), Madrid-Barajas (83.446 pasageri), Munchen (79.286 pasageri), Roma-Ciampino (77.510 pasageri), Paris Charles de Gaulle (70.338 pasageri), Bruxelles-Charleroi (69.446... mai mult
Duminica, 06 Decembrie 2020, ora 19:27