Fie ca o faci pe cont propriu sau ca apelezi la servicii profesionale de mutari mobila, sa-ti muti lucrurile dintr-o parte intr-alta poate genera momente de reala confuzie. Nimic nu-ti pune la incercare nervii si relatiile mai mult decat o relocare. Iata ce te sfatuiesc sa faci pentru a evita senzatia ca viata ta se desface in bucati odata cu mobilierul.
In primul rand trebuie sa te previn ca oricat de mult te vei informa si pregati sufleteste, in saptamana in care are loc mutarea, va fi ceva dezordine in viata ta. In ziua zero, lucrurile tale ar trebui sa fie gata ambalate in pungi si cutii stivuite prin toata casa. Dar in loc sa fii calm, tu vei rataci dintr-o incepere in alta. Oare unde este agenda de care ai nevoie astazi? Perechea de pantofi pe care vrei sa o porti? Telefonul tau? Cheile de la masina? Colierul pe care il iubesti?
De ce sa apelezi la o firma de mutari mobila?
In aceasta stare de profunda confuzie ai mare nevoie de un inger pazitor. Am trecut de peste 20 de ori prin astfel de tranzitii, cateodata pe cont propriu, alteori cu sprijinul unor profesionisti in relocare. Iata sase lucruri pe care le-am invatat.
1. Esti singur pe lume
Nimic nu te face sa te simti atat singur pe lume ca o mutare in alta locuinta sau in alt spatiu de birouri. Daca primul tau reflex ar putea fi sa incerci sa te muti cu prietenii si rudele, si ei au acceptat, nu te mira ca odata ziua fixata in calendar, amicii inceteaza sa te mai sune sau sa iti raspunda la telefon.... mai mult
Miercuri, 16 Decembrie 2020, ora 19:38
Consiliul Uniunii Europene a adoptat marti o reforma majora a sectorului transportului rutier din UE, cunoscuta drept pachetul privind mobilitatea, indica un comunicat postat pe site-ul consilium.europa.eu.
Noile norme vor imbunatati conditiile de munca ale conducatorilor auto, vor introduce norme speciale privind detasarea conducatorilor auto din sectorul transportului international si vor actualiza dispozitiile privind accesul la piata transportului rutier de marfuri. De asemenea, acestea vor eficientiza controlul aplicarii normelor.
La 11 decembrie 2019, presedintia Consiliului si Parlamentul European au obtinut un acord provizoriu. Textul convenit a fost aprobat de Comitetul Reprezentantilor Permanenti (COREPER) in 20 decembrie 2019, iar Consiliul a confirmat acordul politic pe 20 februarie 2020.
Noile norme sunt concepute astfel incat sa asigure un echilibru intre conditiile de munca si sociale imbunatatite ale conducatorilor auto si libertatea prestarii de servicii transfrontaliere de catre operatori; acestea vor contribui, de asemenea, la siguranta rutiera. In plus, normele vor oferi clarificarile necesare sectorului in ceea ce priveste dispozitiile care in trecut erau ambigue si vor pune capat aplicarii inegale a acestora intre statele membre.
Pachetul consta intr-un regulament care reglementeaza accesul la piata transportului rutier de marfa si la profesia de operator de transport rutier de marfa sau de operator de transport rutier de persoane; un... mai mult
Marti, 07 Aprilie 2020, ora 15:24
Companiile romanesti care pana de curand prosperau transportand marfuri si calatori in Romania si in strainatate s-au trezit, peste noapte, cu masinile goale sau trase pe dreapta, din cauza epidemiei de coronavirus.
Sindicalistii si oamenii de afaceri din bransa ii cer Guvernului Orban sa ia masuri pentru a-i ajuta sa treaca peste aceasta criza. Iata despre ce este vorba.
Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) anunta ca, odata cu inmultirea numarului de cazuri de coronavirus, oamenii calatoresc mai putin pe sosele.
Deja, in urma unei decizii recente a Guvernului, cursele regulate de pasageri dintre Romania si Italia s-au suspendat. Asa ca firmele membre UNTRR care faceau astfel de transport au tras masinile pe dreapta si asteapta incheierea epidemiei.
Spre alte tari, afectate sau nu de coronavirus, cursele regulate isi mentin ritmul, mai anunta UNTRR. In schimb, cursele ocazionale (cum ar fi autocarele turistice - n.red.) aproape ca nu mai au cerere. Si asta, din cauza ca oamenii nu mai pleaca in vacante cu autocarul, spre tari din care ar putea lua coronavirus sau prin care ar putea ramane blocati in carantina, fara sa stie clar cum sa se intoarca in tara.
Nici prin Romania nu mai circula oamenii cum obisnuiau sa faca pana acum cateva saptamani. Potrivit UNTRR, membrii sai au raportat o scadere la jumatate a curselor regulate, iar cele ocazionale (cum ar fi autoare cu turisti - n.red.) aproape ca nu mai circula.
Si membrii... mai mult
Miercuri, 11 Martie 2020, ora 08:42
Marele Ducat de Luxemburg va deveni, incepand cu data de 1 martie 2020, prima tara din lume in care utilizarea intregii retele de transport public va fi gratuita, transmite AFP.
Chiar daca alte orase au introdus o gratuitate partiala, in anumite ore si pentru anumite mijloace de transport, aceasta va fi prima data cand o astfel de masura vizeaza intreaga tara, a subliniat Ministerul Mobilitatii din Luxemburg.
Gratuitatea, prezentata drept "o masura sociala importanta", vizeaza 40% din gospodariile din Luxemburg care utilizeaza transportul in comun si reprezinta o economie de aproximativ 100 de euro pentru fiecare gospodarie pe an.
Masura se inscrie, de asemenea, in planul de mobilitate destinat reducerii ambuteiajelor, in conditiile in care automobilul este rege in Marele Ducat de Luxemburg. Acesta este mijlocul de transport cel mai utilizat, cu o rata de 47% pentru deplasarile in scop profesional si 71% pentru deplasarile de petrecere a timpului liber, potrivit unui sondaj efectuat in 2018 de TNS Ilres.
Comparativ, in Paris aproximativ 68,6% dintre salariati utilizeaza mijloacele de transport in comun, potrivit Institutului National de Statistica (Insee).
Cu toate acestea, Luxemburgul, un stat cu o populatie de aproximativ 610.000 de locuitori, este renumit pentru ambuteiajele sale din centrul capitalei, unde constructia unei linii de tramvai a inceput in urma cu mai multi ani. Primul tronson al acestei linii este operational de la sfarsitul lui 2017 insa... mai mult
Vineri, 28 Februarie 2020, ora 16:45
Proiectul comun al Bosch si Mercedes-Benz pentru dezvoltarea conducerii automatizate in zone urbane a trecut intr-o noua etapa.
Proiectul pilot pentru un serviciu de transport la cerere pe baza de aplicatie, care foloseste autovehicule Mercedes-Benz din clasa S, automatizate, a fost lansat in orasul San Jose din Silicon Valley.
Aflate sub supravegherea unui sofer de siguranta, masinile autonome circula intre zona de vest a orasului San Jose si centru, de-a lungul arterelor principale dintre strada San Carlos si bulevardul Stevens Creek.
Initial, serviciul va fi disponibil unui grup restrans de utilizatori. Acestia vor folosi o aplicatie dezvoltata de Daimler Mobility AG pentru a rezerva o calatorie cu autovehiculele automatizate din clasa S, dintr-un punct de preluare determinat si pana la destinatie.
Bosch si Mercedes-Benz spera ca acest test sa ofere informatii valoroase cu privire la dezvoltarea ulterioara a sistemului de conducere automatizata de Nivel 4/5 SAE.
Partenerii se asteapta si sa obtina informatii suplimentare cu privire la modul in care masinile autonome pot fi integrate intr-un sistem de mobilitate intermodal care include servicii de transport in comun si car-sharing.
Bosch, Mercedes-Benz, San Jose - parteneri pentru viitorul mobilitatii
La mijlocul anului 2017, San Jose a devenit primul oras din SUA care a invitat companii private sa desfasoare teste pe teren pentru conducerea automatizata si sa analizeze provocarile tot mai mari... mai mult
Miercuri, 18 Decembrie 2019, ora 12:18
Masura privind intoarcerea obligatorie acasa a vehiculelor si cea referitoare la restrictionarea cabotajului vor avea un impact absolut dezastruos pentru transportatorii romani, pentru ca ar fi eliminati de pe piata de transport din Europa de Vest, a declarat, vineri, intr-o conferinta de specialitate, Radu Dinescu, secretar general in cadrul Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR).
"Intoarcerea obligatorie acasa a vehiculelor si a soferilor la patru saptamani este o masura care va duce la cresterea emisiilor poluante. Sunt estimari intre 100.000 de tone de CO2 si pana la 360.000 de tone de CO2, realizate de catre diferiti operatori. Aceasta problema nu este generata numai de camioanele romanesti care se intorc acasa, ci de toate vehiculele care ar fi obligate sa faca acest lucru. Bineinteles, asta va duce si la o crestere a pretului produselor. In principiu, este o contradictie flagranta cu ceea ce inseamna politicile de decarbonizare lansate de Comisia Europeana si de Carta Alba a Transporturilor care vorbeste de o Piata Unica a Transporturilor. Masura privind intoarcerea acasa a vehiculelor si cea cu restrictionarea cabotajului au fost facute fara sa existe o analiza de impact reala. Pentru transportatorii romani impactul este absolut dezastruos, pentru ca ar fi eliminati de pe piata de transport din Europa de Vest. Daca socotim circa 50.000 - 60.000 de camioane care zicem sa lucreaza in Europa de Vest din Romania, ar insemna ca 2.000 de... mai mult
Vineri, 11 Octombrie 2019, ora 11:39
In domeniul de transport mobila, mutari si logistica cum poate o firma sa fie catalogata ca una "de succes"?
Inainte sa incep a-mi raspunde singur la intrebari, as dori sa incep cu o scurta descriere a firmei in discutie - SprintMove Company.
Inca din 2008, executam lucrari de mutari mobila pentru persoane fizice precum si mutari firme sau relocari sedii pentru persoanele juridice, la preturi cat mai corect stabilite, garantand o calitate a lucrarii cel putin egala cu cerintele beneficiarului.
Pe langa aceste servicii considerate de baza, nu ne-am limitat la granitele Romaniei. Astfel, suntem capabili sa executam mutari internationale oriunde in Europa, avand un raport calitate/pret superior competitorilor nostrii.
Acestea fiind spuse, revenim la intrebarea de baza - ce te face "de succes"? - raspunsul nu este definit de un singur parametru. Ca in orice domeniu de prestari servicii trebuie sa fii capabil sa aprovizionezi calitate alaturi de cantitate, pentru ca ulterior sa sporesti cantitatea executata cu acelasi aport de calitate.
De aceea, SprintMove, la fiecare lucrare de transport mobilier, relocare sediu sau la complexele mutari internationale, a oferit maxim de atentie si grija pentru a asigura o calitatea garantata a unui serviciu realizat corespunzator.
Facand abstractie de lucrarile provenite din diversele surse de advertising online si offline, o mare parte din clienti provin din recomandarile clientilor nostri multumiti de serviciile noastre -... mai mult
Luni, 06 Iulie 2015, ora 14:33
www.inPaket.ro este mai mult decat o bursa de transport, este o platforma de licitatii care pune in legatura transportatori verificati cu persoane fizice si companii care cauta solutii de transport.
De ce as alege sa ma inregistrez pe inPaket.ro?
Atat cei care solicita, cat si cei care ofera servicii de transport au la dispozitie aplicatii moderne bazate pe harti prin intermediul carora pot identifica de-a lungul rutelor marfuri sau transportatori disponibili, sistem automatizat de licitare si notificari, sisteme de calificative, dar si aplicatii ce permit utilizatorilor sa-si gestioneze cu usurinta toate activitatile, chiar si atunci cand nu pot accesa platforma o perioada mai lunga.
Persoanele fizice si companiile pot obtine oferte competitive pentru transportul anumitor marfuri, fie ca vorbim de transport marfa generala, transport mobila, transport persoane, tractari auto sau utilaje agricole.
Prin intermediul sistemului de cautare de-a lungul rutelor, transportatorii care urmeaza sa plece in curse si mai au spatii disponibile in camioane au posibilitatea de a transporta la tarife foarte bune si marfurile altor clienti de-a lungul rutelor pe care oricum le parcurg.
Toti cautam la un moment dat o solutie pentru a transporta diverse lucruri, fie ca vorbim de transport de marfuri generale, tractari auto, transport mobila ori relocarea unei locuinte. Exista multe variante, insa nu intodeauna sunt accesibile si sigure.
Cea care a pus bazele proiectului... mai mult
Marti, 21 Aprilie 2015, ora 09:57
1Perspectiva mutarii sediului firmei poate fi descurajatoare. Dar ca orice operatiune aceasta poate fi impartita pe etape si trebuie ai in vedere realizarea unei liste de activitati si obiective de care sa tii seama. Eficientizarea tine foarte mult de respectarea anumitor pasi. Organizeaza cronologic activitatile astfel incat planificarea sa cuprinda operatiunile specifice pre-mutarii, mutarii efective si post mutarii.
1. Analiza SWOT
Este indicata in orice situatie. O decizie importanta pentru viitorul companiei trebuie sa aiba in vedere toate aspectele, chiar si cele minore. Detaliile logistice si operationale necesita o coordonare perfecta cu activitatea firmei. Pentru un timp rapid de tranzit si o siguranta sporita este indicat sa apelezi la o firma de transport mobila.
2. Motive ce pot duce la relocarea sediului:
- costul chiriei
- expansiune / contractie / fuziune / achizitie
- schimbari de marketing sau pozitionare noua in piata
- apropiere de client
- nevoia de retehnologizare
- cresterea productivitatii etc.
3. Vechiul sediu
Este foarte important sa pleci in conditii amiabile, asa cum sunt specificate in contract, de la vechiul sediu. Astfel eviti complicatiile si eventualele penalitati sau chiar procese ce iti pot afecta brandul sau activitatea pe termen lung.
4. Alocarea bugetului si contractarea firmei de mutari
Deciziile importante trebuie luate din timp. Analiza, strategia si procesul operational trebuie sa fie in stransa... mai mult
Luni, 04 August 2014, ora 12:50