Un business se poate dezvolta mai alert sau mai lent, in functie de domeniu si implicarea dezvoltatorului. Despre orice domeniu ar fi vorba, business-ul atinge cele mai inalte cote pe plan de dezolvare, cunoscand un inceput greu cu un apogeu inca nestiut.
Transportul este un exemplu in acest sens, ce s-a bucurat de o dezvoltare remarcabila de-a lungul timpului. Fie ca vorbim de transport aerian, feroviar, terestru sau maritim, acestea continua sa se extinda pe zi ce trece. Nevoia oamenilor de a apela la diferite modalitati de transport a sporit productivitatea firmelor experte in acest domeniu, dar si dezvoltarea cailor de transport.
Pe planul afacerilor, Heavy Cargo Spedition cunoaste o dezvoltare admirabila, constanta, ceea ce a starnit atentia publicului. Cu o echipa dedicata muncii pe care o presteaza, Hcspedition se califica in topul preferintelor firmelor de transport de marfa.
Desi afacerea este relativ noua, aceasta dispune de un colectiv de munca cu peste 10 ani de experienta in domeniul transporturilor. Locul acesteia in topul preferintelor este datorat seriozitatii cu care activeaza, determinarii si atentiei, prezentand totodata si preturi accesibile in raport cu serviciile prestate.
Pentru a satisfice nevoile tuturor clientilor, Hcspedition a dezvoltat afacerea pe mai multe planuri: aerian, terestru si maritime oferind, totodata, si posibilitatea transportului agabaritic.
Mai puteti beneficia si de transport de marfa international oferit de... mai mult
Vineri, 21 Iunie 2019, ora 15:35
Pasagerii serviciului feroviar din Germania se confrunta cu sase zile de perturbari saptamana aceasta, din cauza unei greve a conductorilor, implicati intr-un conflict de munca mai vechi cu operatorul Deutsche Bahn, a anuntat sindicatul conductorilor duminica, relateaza DPA in pagina electronica.
Greva urmeaza sa inceapa marti la ora locala 2:00 (3:00, ora Romaniei) si va dura pana duminica, la ora locala 9:00 (10:00, ora Romaniei), a anuntat sindicatul din Frankfurt.
Serviciile pentru marfa vor fi afectate de greva incepand de luni, de la 15:00 (16:00, ora Romaniei).
Este vorba despre cea de a... citeste mai departe despre "Greva de sase zile in transportul feroviar din Germania" pe Ziare.com mai mult
Luni, 04 Mai 2015, ora 08:57
Ungaria ne-a lasat Coridorul IV European la poarta, in timp ce Guvernul se chinuieste de doi ani sa finalizezde constructia celor 40 de km din tronsonul Arad-Nadlac. In acest ritm, Romania risca excluderea de pe harta rutelor majore de transport feroviar. Pentru ca Bucuretsiul n-are niciun plan in aceasta directie, ungurii au inceput sa discute cu Belgradul pentru o cale feroviara de transport marfuri Europa-Asia, care sa ocoleasca tara noastra.
Romania are nevoie urgenta de un masterplan feroviar, avertizeaza autoritatile din judetul Timis. Altfel, Romania ar putea sa piarda locul de la masa negocierilor pentru viitoarele rute feroviare Europa-Asia, desi un astfel de proiect aduce oportunitati economice importante tarilor participante.
"Colegii nostri ungari platesc studiile de fezabilitate, urmand apoi sa se intalneasca cu noi si sa ne ofere 'pe tava' ceea ce trebuie facut. Este adevarat ca un plan este mai bun decat lipsa unui plan, dar s-ar putea ca aceasta pro-activitate a colegilor din Ungaria sa ne faca sa acceptam niste solutii care nu sunt, poate, cele mai potrivite pentru noi. Este rau faptul ca noi nu avem aceasta pro-activitate, iar colegii din ministere nu stiau despre aceste demersuri", a afirmat Marian Vasile, vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis.
Reprezentantii Consiliului Judetean Timis au avut in repete randuri discutii cu omologii ungari pentru revitalizarea caii ferate pe ruta Timisoara-Szeged, cu extensie spre Kikinda (Serbia). S-au... mai mult
Joi, 26 Septembrie 2013, ora 13:39
Gigantul feroviar european Deutsche Bahn, prezent si pe piata din Romania, a primit, din partea autoritatilor britanice si franceze, dreptul de a administra serviciile de pasageri prin tunelul de sub Canalul Manecii, a anuntat vineri operatorul Eurotunnel.
In Romania, operatorul feroviar german detine, din 2008, compania de transport feroviar marfa Romtrans, iar anul trecut a cumparat 70% din pachetul de actiuni al operatorului de transport de calatori Regiotrans Brasov.
Autoritatile britanice si franceze au acordat operatorului german Deutsche Bahn dreptul de a administra serviciile de pasageri prin tunelul de sub Canalul Manecii, a anuntat vineri operatorul Eurotunnel, citat de Reuters.
"La 20 de ani dupa inceperea serviciilor comerciale, autoritatile au deschis in cele din urma Canalul Manecii tuturor", a afirmat presedintele Eurotunnel si director executiv, Jacques Gounon, potrivit unei declaratii.
Decizia va stimula calatoriile intre Marea Britanie si tari ca Germania si Olanda si va adauga, in timp, intre trei milioane si patru milioane de pasageri pe an la cei 10 milioane care utilizeaza deja serviciile de trenuri de mare viteza, a adaugat el.
Anul trecut, Deutsche Bahn, detinuta de stat, a anuntat ca va amana lansarea unor servicii de trenuri directe intre Londra si Frankfurt pana cel putin in 2016, in timp ce planurile initiale prevedeau sa inceapa construirea rutei in 2013.
Serviciile feroviare pe sub Canalul Manecii sunt in prezent asigurate de... mai mult
Sambata, 15 Iunie 2013, ora 11:45
Firmele interesate de privatizarea BDZ Cargo, compania bulgara de transport feroviar, se arata ingrijorate de protestele iscate de vanzarea companiei catre investitorii privati.
Mii de bulgari s-au strans duminica in cateva gari din tara pentru a cere ca procedura de privatizare sa fie oprita. Protestatarii care au blocat pentru scurt timp circulatia trenurilor sustin ca privatizarea nu este in interesul statului si ca incasarile vor fi mult mai mici decat valoarea activelor BDZ Cargo, transmite Agerpres.
Unii dintre cei patru candidati este astfel pe cale sa se retraga, a avertizat luni ministrul demisionar al transporturilor din Bulgaria Ivailo Moskovski. El a amintit ca BDZ Cargo va fi privatizata pentru a fi platite o parte din datoriile holdingului BDZ si ca aceasta este singura posibilitate pentru salvarea BDZ Calatori.
Ministrul a spus ca datoriile holdingului se ridica la peste 720 milioane de leva (circa 370 milioane de euro) si daca creditorii si-ar cere banii intr-o singura transa, holdingul va da faliment in cateva zile. Daca cineva protesteaza, i-as spune "ati intarziat prea mult, trebuia sa protestati cand s-au imprumutat acesti banii", a subliniat oficialul. El a adaugat ca daca va fi salvata, incepand cu anul 2014 BDZ Calatori va putea beneficia de 300 milioane de euro pentru noi trenuri din fondurile europene.
Tot luni, Agentia de privatizare si de monitorizare post-privatizare de la Sofia a extins pana la 28 martie termenul pentru depunerea... mai mult
Luni, 11 Martie 2013, ora 18:00
Gruia Stoica, unul din cei mai bogati oameni de afaceri din Romania si proprietarul Grampet Grup, cea mai mare companie privata de transporturi feroviare marfa din Romania, si-a consolidat si mai mult prezenta pe piata romaneasca prin achizitia a doua firme importante din domeniu, Electroputere Craiova si Reloc SA.
Grupul a preluat productia de locomotive a Electroputere Craiova la sfarsitul lui 2012, aceasta urmand sa isi schimbe numele in Electroputere VFU SA, transmite Capital.
In plus, prin cumpararea SC. Reloc S.A. Craiova, Grampet va avea acces direct la activitatea de reparatii de locomotive si material rulant, desfasurata de aceasta.
Negocierile pentru preluarea Electroputere au durat peste sase luni, iar suma pentru care s-a efectuat tranzactia a ramas confidentiala. mai mult
Vineri, 01 Februarie 2013, ora 10:50
La numai doua-trei zile dupa ce s-a dat unda verde privatizarii cu pierderea majoritatii a companiei de transport feroviar marfa, corporatia transnationala Nokia a anuntat ca pleaca din Romania. O simpla coincidenta s-ar putea spune! Doar aparent insa o simpla coincidenta, pentru ca ambele episoade au o legatura stransa cu retetele prescrise Romaniei de "tandemul distrugerii"! Caci altminteri n-ar putea fi numit cuplul FMI-Banca Mondiala in raport cu ravagiile produse in economia din Romania de deciziile si "recomandarile" acestor institutii. Consecinta directa a dezmembrarii companiei nationale integrate de cai ferate, starea precara a transportului feroviar de marfa a fost folosita de acest "tandem al distrugerii" ca pretext pentru impunerea catre Romania a instrainarii societatii nationale de transport marfa in favoarea unei companii vest-europene de profil, probabil deja pregatita pentru preluare.
Desigur, aproape mai pe nimic, in masura situatiei financiare afisate ca falimentare! Situatie in care acaparatorul este prezentat, tot desigur, ca mantuitor! Se reproduce la indigo scenariul din cazurile instrainarilor Petrom, distributiilor de gaze si distributiilor de electricitate, care nici macar "privatizari" n-au putut fi numite, caci transferurile s-au facut spre companii de stat, dar apartinand altor state si nu statului roman.
Apoi, dupa venirea stapanului strain, se mai dau cateva mii de oameni afara, se dezincapusaza compania de niscai capuse ale clientelei... mai mult
Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 07:00
"Din pricina pretului petrolului, protectiei mediului si a descurajarii poluarii, exista posibilitatea ca, in viitor, sa ne punem la punct sistemul de autostrazi, in timp ce Europa sa isi mute cea mai mare parte a transporturilor pe sistemul feroviar" a declarat secretarul general adjunct al PNL, Stefan Szobotka, pentru Bloombiz.ro. Bun cunoscator al domeniului constructiilor de autostrazi, acesta este de parere ca intarzierea dezvoltarii infrastructurii ne-ar putea costa de doua ori iar decalajul dintre Europa si Romania ar creste. Autostrada Soarelui nu va fi terminata nici in 2011, dupa rezilierea contractului cu compania franceza Colas, care construia tronsonul de autostrada Medgidia-Cernavoda de 20 km...Autostrada Soarelui este unul dintre cele mai clare exemple ale esecului realizarii de infrastructura majora din Romania. Ideea constructiei acestei autostrazi are deja 40 de ani.
Lucrarile efective de constructie ale acestei autostrazi au fost demarate la inceputul anilor ’90, cand puterea de atunci se gandea sa foloseasca acest proiect ca pe o supapa de reconversie profesionala pentru recalificarea fortei de munca de pe platformele industriale ale Bucurestiului, care devenisera inutile dupa implozia pietei comune ale tarilor fostului Bloc Socialist.
Subfinantata constant si fara sa reprezinte o prioritate reala, pana prin 1997 din Autostrada Soarelui au fost realizati 16 km.
In perioada in care actualul sef al statului mai credea ca nu avem nevoie de... mai mult
Duminica, 17 Aprilie 2011, ora 02:14
Grup Feroviar Roman a castigat licitatia privind preluarea activitatii de transport feroviar din cadrul grupului Rompetrol, achizitionand intreg parcul de material rulant utilizat de Rompetrol Logistics, potrivit Newsin.Totodata, GFR, parte a Grampet Grup, a preluat circa 350 de salariati ai RPL implicati in activitatea de transport feroviar si manevra. In urma transferului catre GFR, salariatii RPL vor beneficia de aceleasi conditii si drepturi, contractul de munca ramanand neschimbat. "Aceasta tranzactie consolideaza pozitia de lider a GFR pe principala sa piata de activitate, cea a transporturilor petroliere," a afirmat presedintele Grampet Grup, Gruia Stoica . In acelasi timp, preluarea activitatilor de transport feroviar ale grupului Rompetrol va avea un impact pozitiv asupra activitatii operatorilor Grampet din Bulgaria si Ungaria. "Este inca un pas pe care il facem pentru a deveni cel mai important operator feroviar din Sud-Estul Europei, " a mai spus Gruia Stoica. Contractele de servicii de transport feroviar au fost incheiate de GFR cu societatile din grupul Rompetrol pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea de prelungire cu inca doi ani.
"Proiectul dezvoltat impreuna cu GFR este unul dintre pasii importanti in procesul de optimizare a afacerilor initiat de Grupul Rompetrol.
Prin aceste masuri ne propunem sa eficientizam fluxul financiar in companiile grupului, sa dezvoltam o structura de afaceri mai putin complexa si sa reducem costurile pana la un nivel... mai mult
Luni, 20 Decembrie 2010, ora 00:53