Ministerul Transporturilor a emis miercuri, 28 octombrie, autorizatia de construire pentru inca un sector din lotul II Vidra - Bragadiru al A0 Sud, aproximativ 15 km de autostrada.
"Inca o etapa importanta pentru realizarea A0, cel mai important proiect rutier din Regiunea Bucuresti-Ilfov. Am semnat autorizatia de construire pentru inca un sector din Lotul II al A0 Sud, aproximativ 15 km de autostrada, portiunea care trece prin localitatile Bragadiru, Magurele, Jilava, Darasti, 1 Decembrie, Vidra si Cornetu", a anuntat Irinel Ionel Scriosteanu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, potrivit economica.net
Autostrada de Centura Bucuresti A0, parte a unui urias proiect european de infrastructura rutiera numit Coridorul 4 pan-european, va avea o lungime totala de 101 km.
"Asa cum am promis, in maximum 2 ani (2022), vom finaliza cele 5 pasaje pe actuala Centura a Bucurestiului, respectiv Mogosoaia, Berceni, Cernica, Domnesti si Popesti-Leordeni (Oltenitei) si, in maximum 3 ani (2023), cele 3 loturi de pe A0 Sud, adica 52 de km din Autostrada de Centura Bucuresti Sud", a reamintit Scriosteanu.
Contractul pentru lotul 2 din A0 Sud a fost semnat in martie anul trecut cu compania din Turcia Alsim Alarko si are o valoare de 750,85 milioane de lei. ...citeste mai departe despre "Inca 15 kilometri din autostrada de Centura Bucuresti au primit autorizatie de construire" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 28 Octombrie 2020, ora 22:05
Transportatorii de persoane care acopera traseele dintre Bucuresti si Ilfov nu isi mai suspenda cursele incepand cu data de 31 octombrie, asa cum anuntasera. Ar putea-o face, insa, incepand cu jumatatea lunii noiembrie, daca pana atunci nu se vor intelege cu autoritatile locale asupra modului in care se va desfasura transportul in zona metropolitana, incepand cu 1 ianuarie 2019.
Intre Bucuresti si Ilfov, transportul de persoane se face pe aproape 60 de trasee. In prezent, circa 90% dintre acestea sunt acoperite de 20 de societati, membre ale Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR).
In urma cu cateva zile, COTAR a anuntat ca, in semn de protest, urmeaza sa isi intrerupa cursele si sa lase, astfel, pe drumuri aproximativ 100.000 de persoane.
Nemultumirile intreprinzatorilor tin, in principal, de faptul ca, sustineau ei, autoritatea care reglementeaza transportul in zona metropolitana - adica Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti-Ilfov (ADITPBI) - refuza dialogul. Asta in conditiile in care licentele transportatorilor pe traseele din zona expira pe 31 decembrie si nimeni nu le-a spus, pana la acest moment, oamenilor daca din prima zi a anului vor mai putea sau nu sa isi faca treaba, intre Bucuresti si Ilfov.
In urma discutiilor din dupa-amiza zilei de 30 octombrie cu ADITPBI si cu autoritatile din Bucuresti si Ilfov, transportatorii au acceptat, totusi, sa mai astepte doua saptamani pana sa... mai mult
Miercuri, 31 Octombrie 2018, ora 12:25
De principiu, transportatorii de persoane care acopera traseele dintre Bucuresti si Ilfov sunt, in continuare, hotarati sa isi suspende toate cursele, pe termen nelimitat, incepand de miercuri, 31 octombrie. Cu toate astea, decizia finala privind declansarea protestului o vor lua abia in dupa-amiza zilei de astazi, dupa negocieri cu autoritatile din Bucuresti si Ilfov.
Inca de zilele trecute, Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati Romania (COTAR) anunta ca vrea sa suspende cursele dintre Bucuresti si Ilfov, incepand cu finele lunii octombrie. Motivul: pe 31 decembrie transportatorilor le expira licentele pe trasee, iar Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti-Ilfov (ADITPBI) n-ar fi facut demersuri pentru organizarea de noi licitatii. Cu alte cuvinte, multi dintre transportatori nu stiu daca, de la 1 ianuarie 2019, vor mai avea sau nu de munca.
Ingrijorarea intreprinzatorilor este cu atat mai mare cu cat, inca de la finele lunii august, ADITPBI a prezentat un document in care se prevedea ca parte dintre traseele Bucuresti-Ilfov nu vor mai fi acoperite de privati, ca pana acum, ci de masini din parcul Societatii de Transport Bucuresti (STB).
In aceste conditii, nestiind ce le rezerva inceputul lui 2019, transportatorii avertizeaza ca trag pe dreapta si lasa pe drumuri circa 100.000 de oameni care circula zilnic pe trasee Bucuresti-Ilfov. Asta, daca nu cumva autoritatile vor veni, in ultimul moment, cu o solutie de... mai mult
Marti, 30 Octombrie 2018, ora 12:06
Transportul public de persoane intre Bucuresti si localitatile din Ilfov va fi suspendat, incepand cu data de 31 octombrie, din cauza ca nu mai exista nicio autoritate care sa reglementeze aceasta piata, a anuntat, luni, Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR).
"Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania isi cere scuze fata de clientii care vor avea de suferit in urma masurilor de urgenta pe care transportatorii le vor lua, in zilele urmatoare, dar ii roaga pe cei afectati de aceasta situatie sa inteleaga de ce se intampla aceste lucruri in Romania. Transportul public de persoane intre Bucuresti si localitatile din Ilfov va fi suspendat, incepand cu data de 31 octombrie, din cauza faptului ca nu mai exista nicio autoritate care sa reglementeze aceasta piata", afirma COTAR, intr-un comunicat remis AGERPRES.
Potrivit sursei citate, transportatorii precizeaza ca, dupa desfiintarea Autoritatii Metropolitane de Transport, atributiile in privinta serviciilor de transport persoane Bucuresti-Ilfov s-au transferat la Primaria Capitalei, respectiv la Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public, care nu a luat nicio decizie privind atribuirea licentelor de transport.
"Ministrul Transporturilor, Lucian Sova a decis soarta a peste 100.000 de romani care folosesc in fiecare zi autobuzele si microbuzele intre Bucuresti si localitatile din Ilfov. In ultimii ani, firmele care opereaza curse intre... mai mult
Luni, 29 Octombrie 2018, ora 11:12
Guvernul a decis marti, in sedinta, infiintarea Autoritatii Metropolitane de Transport, subordonata Ministerului Transporturilor, care se va ocupa de planificarea, organizarea si coordonarea transportului public de persoane pe raza municipiului Bucuresti, informeaza NewsIn."Atributiile acestei autoritati se refera la planificarea, organizarea si coordonarea transportului public de persoane cu metrou, autobuz, troleibuz, tramvai, precum si a transportului regional pe calea ferata.
Aceasta autoritate va monitoriza, va face prioritatile de dezvoltare ale zonei metropolitane, va elabora planul de transport", a anuntat Alexandru Nazare, secretar de stat in Ministerul Transporturilor.Acesta a precizat ca institutia se va afla in subordinea Ministerului de Transporturi si va fi condusa de un director-general, care va fi numit prin ordin de ministrul Anca Boagiu. Mai mult, autoritatea va fi coordonata de un consiliu general, compus din reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, MAI, Consiliului Judetean Ilfov si ai Primariei Generale.Nazare a mai spus ca prin infiintarea acestei autoritati, Romania se aliniaza standardelor europene, fiind un proiect gandit in urma unui studiu realizare de minister impreuna cu Banca Mondiala si, ulterior, cu FMI si Comisia Europeana.Institutia va incepe sa functioneze dupa redactarea regulamentului de organizare, in termen de 60 de zile. mai mult
Marti, 30 August 2011, ora 21:40