Colinele Transilvaniei: Inima Transilvaniei, cel mai nou film de prezentare a eco-destinatiei Colinele Transilvaniei, o parte a Romaniei cu #experientepentrusuflet, a fost lansat oficial luna aceasta.
Filmul a fost realizat de fotograful de natura Mihai Moiceanu, care a surprins, cu ochi fin si atent, minunate franturi din ultimul peisaj medieval autentic din Europa.
Eco-destinatia "Colinele Transilvaniei" (Transylvanian Highlands) este la o aruncatura de bat de Sibiu, Brasov, Fagaras, Rupea, Sighisoara si Medias, desfasurandu-se in jurul vailor Hartibaciului (la vest), Tarnavei Mari (la nord) si a Oltului (la sud si est).
Lansarea filmului Colinele Transilvaniei: Inima Transilvaniei marcheaza finalul Saptamanilor ecoturistice ale Romaniei, o initiativa de promovare a sapte destinatii ecoturistice.
Timp de sapte saptamani la rand, publicul a avut posibilitatea sa admire filme minunate despre cele mai spectaculoase, frumoase, pline de farmec, eco-destinatii din tara: Tara Hategului - Retezat, Tinutul Zimbrului, Eco Maramures, Baile Tusnad si imprejurimile, Tara Dornelor, Padurea Craiului si, acum, Colinele Transilvaniei.
Vizionati pe YouTube, AICI
"Suntem in acest moment, dupa un demers de peste 5 ani, in care s-a lucrat profesionist la nivelul fiecarei destinatii, pe infrastructura ecoturistica, calitatea serviciilor, informare si semnalizare", declara Andrei Blumer, presedintele Asociatiei de Ecoturism din Romania.
Sub brandul Descopera Eco-Romania,... mai mult
Vineri, 24 Ianuarie 2020, ora 13:25
Stiai ca poti vedea cele mai frumoase locuri din Transilvania calatorind timp de cinci zile cu trenul printre cetati medievale si facand cu mana ta ceea ce vechii mestesugari obisnuiau sa faca?
Din 2017 poti face asta datorita proiectului Transilvania Train, pus la cale de patru antreprenori romani din turism, din pasiunea lor pentru calatoriile cu trenul.
Ideea ii apartine lui Cristi Pitulice, un antreprenor cu o experienta de zece ani in turism si numeroase calatorii cu trenuri precum Transsiberianul, Glacier Express si Bernina Express. Dupa zeci de povesti despre frumusetea acestor experiente, a venit firesc si intrebarea: "De ce nu ar merge si in Romania?".
Asa s-a nascut Transilvania Train, fondat de Alina Deak si Oana Pricop, Managing Partners Free Spirit Travel, alaturi de Alexandra Grigore si Cristi Pitulice, Managing Partners Globe365 Travel Boutique: cu trei vagoane tip bistro si 100 de participanti.
Proiectul romanesc creste de la an la an, asteptand in 2018 alti 200 de calatori, care vor vizita 20 de fortificatii istorice si 6 orase medievale, de-a lungul a 600 de kilometri de cale ferata.
"Proiectul este unul costisitor (...), asteptarile si standardele in privinta calitatii serviciilor sunt mari, iar acest lucru se traduce in preturi pe masura", povesteste Alina Deak, intr-un interviu acordat Business24.
Ce experiente v-au inspirat in crearea conceptului Transilvania Train?
Ideea unui tren turistic prin Romania ii apartine lui Cristi... mai mult
Vineri, 01 Decembrie 2017, ora 13:51
1Organizatorii proiectului Transilvania Train au anuntat lansarea celei de-a doua editii a calatoriei cu trenul prin unele dintre cele mai frumoase locuri din Romania.
Aceasta va avea loc in perioada 22-26 august 2018, iar 200 de pasionati de calatorii sunt asteptati sa descopere astfel cultura si istoria sasilor din Transilvania. Pachetul turistic include 15 workshopuri de mestesuguri traditionale.
Pe langa explorarea fortificatiilor medievale ale Transilvaniei, calatorii vor participa la workshopuri inspirate de mestesugurile traditionale ale sasilor, vor gati ca odinioara preparate din gastronomia saseasca si se vor bucura de concerte si spectacole memorabile, organizate pentru acestia in locuri speciale, pe traseul calatoriei.
Pachetul turistic complex propune o experienta cultural-traditionala completa a Transilvaniei, iar fiecare dintre cele 5 zile are propria tema.
In data de 22 august, prima zi, participantii vor avea ocazia sa se cunoasca si sa se pregateasca de drum in minunata cetate a Brasovului, iar in cea de-a doua zi vor porni in explorarea zonei Haferland, afland povestile celor mai vechi biserici fortificate din aceasta regiune, ziua incheindu-se cu o plimbare nocturna pe stradutele fermecatoare ale cetatii Sighisoara.
Cea de-a treia zi este rezervata mestesugurilor traditionale, de la tiglarie pana la tesatorie, timp in care calatorii vor mesteri alaturi de localnici, calfe si artisti populari si le vor afla secretele pastrate din generatie... mai mult
Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 18:03
In perioada 11 - 18 Noiembrie, are loc "Travel Week 2015", cel mai mare targ virtual de turism de pe piata autohtona.
La "Travel Week 2015", pasionatii de calatorii din intreaga tara sunt, pur si simplu, rasfatati. Nu exista bariere regionale, de timp sau de spatiu, care sa-i faca sa regrete ca, din cauza distantelor, nu pot ajunge sa-si aleaga vacanta dorita.
Platforma online poate fi accesata de pe orice dispozitiv conectat la Internet si a fost gandita astfel incat navigarea sa fie cat mai facila.
Evenimentul este organizat de agentia Perfect Tour si ii are ca parteneri strategici pe Wien Tourismus, Air France, Atlantis the Palm Dubai, TAP Portugal si Banca Transilvania.
Targ virtual de sapte zile
Timp de 7 zile, de la birou, de acasa sau dupa orice tableta sau smartphone, pasionatii de calatorii, cei aflati in cautarea unei idei de destinatie inedita, vanatorii de oferte sau, pur si simplu, cei care vor sa afle ultimele trenduri in turism sunt invitati sa dea "Click" si sa viziteze gratuit si fara nici cel mai mic efort, la orice ora din zi sau noapte, targul virtual de turism "Travel Week 2015", ce se desfasoara pe platforma www.travelexpo.ro.
Singurul "cost" pentru a afla ultimele noutati, cele mai tari reduceri, de pana la 65% pentru Early Booking Vara 2016, si a personaliza "Live" o vacanta este crearea unui cont de utilizator care, automat insa, ii va inscrie pe toti vizitatorii in concursuri cu premii fabuloase.
"Sfera vacantelor clasice, ce... mai mult
Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 13:01
Transilvania ocupa primul loc al celor mai tari destinatii turistice ale anului 2016, intr-un top intocmit de Lonely Planet.
Ghidul Lonely Planet este unul din cele mai asteptate topuri de calatorie si pentru 2016 Transilvania este pe primul loc al regiunilor ce trebuie neaparat vizitate, scrie CNN.
"Best in Travel 2016" recomanda "nu locurile spre care se vor indrepta calatorii anul viitor, ci locurile pe care echipa noastra a decis ca trebuie sa le viziteze acestia", a spus Tom Hall, director editorial la Lonely Planet.
Printul Charles: Transilvania detine cheia salvarii planetei (Video)
Transilvania se afla pe primul loc al regiunilor unde trebuie sa se indrepte calatorii la anul, in vreme ce ...citeste mai departe despre "Transilvania, pe primul loc in topul celor mai tari destinatii turistice in 2016" pe Ziare.com mai mult
Marti, 27 Octombrie 2015, ora 22:16
Maramuresul, Transilvania, Delta Dunarii si Bucurestiul vor fi promovate prin intermediul gastronomiei romanesti intr-un nou serial, intitulat "Aventuri cu mancare si vin, in Romania", care va avea premiera pe 23 mai, de la ora 20.00, la televiziunea Travel Channel.
Seria de documentare "Aventuri cu mancare si vin, in Romania/ Food and Wine Adventures: Romania" este un program prezentat de Jenny Powell, o cunoscuta vedeta de televiziune din Marea Britanie, si Olivier Magny, un expert in vinuri din Paris.
Noua serie cuprinde sase episoade de cate 30 de minute, care vor fi difuzate in Romania, pe Travel Channel, in fiecare sambata, incepand din 23 mai, de la ora 20.00.
Seria "Aventuri cu mancare si vin, in Romania" a fost lansata oficial intr-un eveniment organizat marti seara, la Bucuresti, de reprezentantii companiei Scripps Networks Interactive, care detine Travel Channel. La eveniment au participat, printre altii, vedeta britanica Jenny Powell si Andrew Grieve, Vice ...citeste mai departe despre "Un nou serial Travel Channel promoveaza mancarea din Romania" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 20 Mai 2015, ora 10:17
Redescopera in vara aceasta locuri minunate pentru care nu trebuie sa zbori la mii de kilometri departare. Le poti gasi chiar aici, in Transilvania, langa Sibiu ori Brasov, unde timpul parca a stat in loc, pastrand obiceiurile si traditiile, in mijlocul naturii si printre ziduri incarcate de istorie.
Agentia de turism Reky Travel a lansat in premiera pentru tara noastra pachete de servicii turistice modulare, care includ vizite scurte in sudul Transilvaniei. Este vorba de excursii de cate o jumatate de zi, care pot fi organizate in functie de preferintele turistilor.
Desi germanii au inventat conceptul, romanii l-au dus la nivelul urmator si au lansat oferte complexe, pentru grupuri de 8 pana la 50 de persoane, care isi vor putea construi circuitul dorit.
Escapadele sunt numai bune pentru pauzele scurte, de weekend, si-ti dau ocazia sa explorezi Marginimea Sibiului, Tara Oltului si Fagarasului, Podisul Hartibaciului, zona Tarnavelor si Tara Barsei, prin vizite in puncte-cheie pentru viata Transilvaniei, ascunse de asfaltul marilor orase, dar totusi foarte aproape.
Pe langa destinatii, iti poti alege si temele expeditiilor: cultura si arta, gastronomie, pelerinaj si viata ecumenica, intalniri cu personaje locale si multiculturalitate.
Vei descoperi astfel retetele uitate din Mosna, legendele Vaii Calvei, cantecele din Valea Hartibaciului si mestesugurile din Apold. Daca vrei, poti porni pe urmele artistei Frida Binder-Radler sau poti afla povestea... mai mult
Sambata, 19 Aprilie 2014, ora 00:00
Romania dispune de o serie de obiective turistice a caror valoare este recunoscuta la nivel international, iar zona de Centru detine un potential urias de consolidare a turismului intern. Transilvania ocupa deja primul loc in topul destinatiilor turistice din Romania, iar descoperirea de noi atractii poate spori cu 15% numarul de rezervari in aceasta zona, potrivit lui Traian Badulescu, General Manager Travel Advisor Media. Turistii vor avea dispozitie un nou portal de informare turistica turism-transilvania.ro ce include 69 destinatii “virgine” din Transilvania, selectate in functie de accesibilitate si notorietate. Portalul va fi lansat de Asociatia Infoturism prin programul “Transilvania misterioasa” si finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013.
Proiectul scoate in evidenta, intr-o regiune deja bine promovata, obiective mai putin cunoscute de catre romani, precum Manastirea Cisterciana de la Carta, Biserica Evanghelica din Sibiu sau "Lacul fara fund" de la Ocna Sibiului, a declarat Traian Badulescu.
Managerul General Travel advisor Media a dezvaluit cateva din perspectivele programului “Transilvania Misterioasa”, privind efectele asupra turismului intern si al celui de “incoming”, in urmatoarea perioada.
Cum se va imbunatati calitatea promovarii acestor obiective, in Romania?
Acest proiect are ca rol principal promovarea, diseminarea obiectivelor atat pentru romani, pentru ca in primul rand trebuie... mai mult
Duminica, 22 Mai 2011, ora 09:37