Fostul presedinte Traian Basescu, senator PMP, a afirmat, joi, ca nota publicata de Rise Project cu referire la Liviu Dragnea este reala, problema este cat de reale sunt faptele descrise in aceasta.
"Urmaresc evolutia dezbaterii publice si ea a devenit mai consistenta dupa ce a aparut acea nota atribuita serviciului de informatii al Ministerului de Interne si a fost procesata de Rise Project, si au adaugat si din investigatiile lor. Punctul meu de vedere este ca acea nota este reala, oricat ar incerca doamna ministru Dan sa spuna 'nu stiu', 'n-am gasit-o'.
Problema este cat de reale sunt faptele relatate. Eu va garantez ca este o nota reala, problema este cat de reale sunt faptele descrise in nota si de ce ridica acest semn de intrebare. Pentru ca, la randu-mi, tarasc dupa mine povestea Flotei, desi nimeni n-a reusit sa arate o singura aprobare semnata de mine pentru vanzarea unei singure nave. Deci, plecand de la propria mea experienta, pun un semn de intrebare si pe aceasta poveste", a declarat Basescu, la B1 tv.
Reamintim ca jurnalistii de la Rise Project au publicat un raport al DGPI, serviciul secret al MAI, care ar confirma legatura lui Liviu Dragnea cu Tel Drum.
Initial, DGPI a respins afirmatia potrivit careia documentul publicat de Rise Project i-ar apartine, insa, ulterior, ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus despre raportul publicat de Rise Project si atribuit DGPI ca a fost redactat cu intentia de a urmari alte interese.
Portretul lui Liviu... mai mult
Joi, 20 Iulie 2017, ora 22:48
Presedintele PMP, Traian Basescu, a scris duminica, pe Facebook, ca PSD este "inapt" pentru guvernare, deoarece refuza respectarea regulilor democratice specifice statului de drept, fiind necesar ca acest partid sa fie trimis in opozitie, context in care responsabilitatea presedintelui Klaus Iohannis va fi covarsitoare in aceasta perioada.
"PSD, un partid inapt pentru guvernare! PSD este un partid care nu este capabil sa guverneze, chiar daca are un suport popular important. Defectul major este acela ca atunci cand ajunge la putere, vrea sa guverneze dupa regulile proprii si nu dupa regulile constitutionale", a scris senatorul PMP.
El a dat cateva exemple in care arata ca PSD este "inapt pentru guvernare".
"Ponta: in 2012, la suspendare, blocheaza prin OUG dreptul CCR de a verifica pentru constitutionalitate hotararile Parlamentului. Efectul? Si UE si SUA pun sub semnul intrebarii statul de drept in Romania, se multiplica obligatiile din MCV, iar UE decide blocarea accesului in Spatiul Schengen care trebuia sa se produca incepand cu 1 octombrie 2012.
Grindeanu: servil si umil, in februarie 2017 emite pe furis, fara dezbatere publica celebra OUG 13, dedicat acoperirii infractiunilor sefului sau de partid, Liviu Dragnea si nicidecum descongestionarii penitenciarelor. Efectul? Europenii pun sub semnul intrebarii statul de drept in Romania si sute de mii de romani ies in strada cerand plecarea guvernului", a aratat liderul PMP, care a mai dat si alte exemple in... mai mult
Duminica, 18 Iunie 2017, ora 11:45
Nimeni nu poate contesta faptul ca gestul domnului Nicusor Dan privind parasirea USR a fost o demisie de onoare. A tinut omul sa ne demostreze ca este croit dintr-o bucata, ca se tine de cuvant, ca este cum zice neamtul "ein Mann, ein Wort" si nu cum zice francezul, mai mult ironic decat serios, "promettre c'est noble".
Asa ceva - sa-ti dai demisia, dupa ce ai promis ca ti-o vei da - nu s-a mai vazut in politica romaneasca. Au mai fost strigate in gura mare demisii la varf, dar cand respectivii au vazut ca se ingroasa gluma, s-au facut ca ploua.
Cel mai vechi exemplu mi se pare al fostului prim ministru Tariceanu, care isi anuntase demisia irevocabila la 7 iulie 2005, in vederea declansarii alegerilor anticipate. Dar in cateva zile s-a razgandit, justificandu-si razgandeala cu inundatiile, din pricina carora nu poate parasi Palatul Victoria. Merita reamintite vorbele pompoase, cu care anunta populatia la 19 iulie 2005 despre hotararea sa:
"Natura dezlantuita a lovit fara precedent poporul si asa greu incercat de jocul politicienilor. Nu este momentul abandonului. Un conducator curajos nu isi abandoneaza poporul la greu. Intre a fi consecvent si a demisiona sau a conduce eforturile de refacere a tarii am ales solutia care si moral, si patriotic a trebuit sa fie aleasa".
Cine isi mai aduce aminte simte ceva intre limbajul de lemn al lui Lenin si zgomotul patriotard al lui Mussolini.
Alta demisie anuntata si ramasa balta e cea a fostului presedinte Traian... mai mult
Sambata, 03 Iunie 2017, ora 16:12
Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, crede ca o sa intre cu PMP in Parlament, in urma scrutinului care va avea loc pe 11 decembrie.
Daca va trece de pragul electoral, ca senator vrea sa scoata de la sertar legile sigurantei nationale si sa gaseasca sustinatori pentru votarea lor, sperand sa obtina demilitarizarea agentiilor de informatii si un control civil mult mai solid asupra acestora, sustine Traian Basescu, intr-un interviu acordat Ziare.com.
In ce priveste aspectele care tin de politica externa, Traian Basescu are o parere buna despre Vladimir Putin, dar crede ca trebuie tinut la distanta de estul Europei, iar Marea Neagra nu trebuie sa devina o zona militarizata.
Cate procente va lua PMP la alegerile de duminica?
O sa fiu foarte sincer si o sa spun ca nu avem un sondaj la nivelul partidului. Un sondaj national costa de la 10.000 de euro in sus, depinde de institut, dar poate costa si 30.000 de euro. De banii acestia am preferat sa dam spoturi la TV. Mizez ...citeste mai departe despre "Traian Basescu, despre ce se va intampla la alegerile de duminica si dupa, viitorul Romaniei cu Rusia si ce va face daca ajunge senator - Interviu video" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 07 Decembrie 2016, ora 13:41
Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, are perfecta dreptate: Romania se afla la acest moment intr-un colaps birocratic. Si unde se poate vedea mai bine acest lucru daca nu in sectorul constructiilor?
Doar ca domnul presedinte Traian Basescu uita sa spuna ca sistemul este acelasi pe care l-a lasat, dar probabil din pozitia privilegiata pe care o detinea nu trebuia sa se confrunte cu el. Ii uram: Bine ati venit si viata lunga in lupta pe care romanii o duc de 25 de ani cu birocratia!
Dar haideti sa vedem cam cat poate sa dureze autorizarea unei astfel de lucrari si care sunt pasii necesari.
In primul rand exista ideea. Intre aceasta si receptie se va scurge mai bine de un an, din care executia nu va dura mai putin de o luna. In aceste conditii, domnul presedinte are ocazia sa faca precum ceilalti romani: sa incalce legea sau sa astepte un an si sa accepte ploaia in casa (un presedinte de tara onorabil respecta legea, nu precum un presedinte de Senat).
Domnul ...citeste mai departe despre "Colaps birocratic: Cat dureaza autorizarea sarpantei lui Traian Basescu" pe Ziare.com mai mult
Marti, 18 Octombrie 2016, ora 08:17
Presedintele Traian Basescu este de parere ca raportul privind Mecanismul de Cooperare si Verificare pe Justitie va fi "foarte prost in ceea ce priveste Parlamentul".
"Raportul va fi foarte prost in ceea ce priveste Parlamentul, pentru ca ce s-a intamplat - daca ati vazut scrisoarea (trimisa presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor - n.r.), cu cei patru sau cinci, pentru care Parlamentul, nu stiu cati la Camera, cati la Senat nu au primit avizul Parlamentului pentru inceperea urmaririi penale. Astazi, modificarea Codului Penal in favoarea oamenilor politici sunt lucruri pe care nu ni le iarta nimeni si eu va si spun de pe acum cum va fi in raport", a declarat Basescu, marti, la Palatul Cotroceni, cu privire la raportul MCV.
In context, el a acuzat Parlamentul ca "nu lucreaza pentru romani".
"Oricum, va exista (in raportul MCV - n.r.) o formulare "lipseste vointa politica pentru lupta impotriva coruptiei". Si eu sunt convins ca e nedrept pentru romani, pentru ca romanii vor sa se lupte impotriva coruptiei, dar Parlamentul face si romanii trag, asta e realitatea. Parlamentul nu lucreaza din acest punct de vedere pentru romani, ci pentru membrii sai, din pacate", a mai spus Basescu.
Presedintele Traian Basescu a transmis, marti, o scrisoare presedintelui Senatului, Crin Antonescu, si presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, in care ii roaga sa identifice "cele mai rapide cai pentru a permite institutiilor statului, inclusiv autoritatii... mai mult
Miercuri, 11 Decembrie 2013, ora 08:45
Presedintele Traian Basescu, a semnat miercuri Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan.
Recent, Traian Basescu declara ca va promulga "fara retineri" legea privind cainii comunitari, in forma in care a trecut in Parlament.
"In forma in care a trecut prin Parlament, o promulg fara retineri. Este ceea ce eu cred ca trebuie sa se intample. Dupa ce aducem populatia canina la o dimensiune rezonabila, se poate gandi si un alt mod. Dar acum este un pericol pentru copii, pentru batrani, pentru oameni in general", a afirmat Basescu.
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis miercuri, cu majoritate de voturi, ca legea privind cainii fara stapan este constitutionala, respingand obiectia de neconstitutionalitate formulata de 29 de senatori.
"CCR, cu majoritate de voturi, a respins obiectia de neconstitutionalitate formulata de un numar de 29 de senatori cu privire la Legea pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.155/ 2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan. In esenta, Curtea a constatat ca dispozitiile declarate neconstitutionale prin Decizia Curtii Constitutionale nr.1 din 11 ianuarie 2012, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.53 din 23 ianuarie 2012, au fost puse de acord cu aceasta decizie, respectandu-se astfel dispozitiile art.147... mai mult
Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 17:05
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat decretul pentru desemnarea candidatului la functia de prim-ministru al Guvernului Romaniei, nominalizandu-l pe Victor Ponta la sefia Guvernului.
"Ca urmare a faptului ca a existat o singura propunere din partea reprezentantilor partidelor politice si ai minoritatilor nationale din Parlamentul Romaniei care au participat luni, 17 decembrie 2012, la Palatul Cotroceni, la consultarile in vederea desemnarii candidatului la functia de prim-ministru al Guvernului Romaniei, domnul presedinte Traian Basescu l-a desemnat pe domnul Victor-Viorel Ponta drept candidat la functia de prim-ministru", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.
Pasul urmator este plenul reunit al Parlamentului care, dupa incheierea dezbaterilor, supune la vot propunerea de acordare a increderii Guvernului.
Votul este secret si se exprima prin bile.
Parlamentul acorda incredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor.
Hotararea Parlamentului privind acordarea votului de incredere, semnata de presedintele Camerei Deputatilor si presedintele Senatului, se inainteaza de indata presedintelui, in vederea numirii Guvernului.
Un nou guvern isi exercita mandatul incepand de la data depunerii juramantului de credinta in fata presedintelui.
Daca Legislativul nu acorda votul de incredere pentru formarea Guvernului in termen de 60 de zile de la prima solicitare si numai dupa respingerea a cel putin doua solicitari de investitura,... mai mult
Luni, 17 Decembrie 2012, ora 12:09
Presedintele Traian Basescu se intalneste, luni, cu reprezentantii partidelor si ai minoritatilor nationale din Parlament pentru consultari in vederea desemnarii candidatului pentru functia de prim-ministru.
Consultarile de la Palatul Cotroceni, care urmeaza sa se desfasoare in acelasi timp cu toti reprezentantii partidelor si ai minoritatilor nationale, sunt programate sa inceapa la ora 10.00. Jurnalistii nu au acces pe durata desfasurarii intalnirii.
Administratia Prezidentiala a anuntat ca oportunitati de imagine de la reuniune vor fi doar pentru cameramanul si fotograful oficiali, imaginile urmand sa fie transmise presei acreditate.
Presedintele Basescu a trimis, vineri, scrisori de invitatie catre toti liderii partidelor care vor intra in alcatuirea noului Parlament ca urmare a alegerilor din 9 decembrie. Astfel, au fost adresate scrisori lui Victor Ponta (PSD), Crin Antonescu (PNL), Vasile Blaga (PDL), Simona Man (PPDD), Kelemen Hunor (UDMR), Daniel Constantin (PC), Gabriel Oprea (UNPR), Mihai-Razvan Ungureanu (FC), Aurelian Pavelescu (PNÞCD), precum si minoritatilor nationale din Parlament.
La consultari au fost invitati maximum cinci reprezentanti ai fiecarui partid politic, respectiv ai minoritatilor nationale.
Ce si-au propus partidele
In mare parte, formatiunile si-au stabilit deja delegatiile si mandatele cu care vor merge la Cotroceni, dar unele aspecte ar urma sa fie discutate si luni dimineata.
Partidele din USL, a caror propunere de... mai mult
Luni, 17 Decembrie 2012, ora 08:23