Coreea de Nord e o tara comunista in care produse precum cele vandute de Apple sunt privite prost. Sau cel putin acesta e discursul oficial, pentru ca cei de la varful comunismului nord-coreean vor si au iPhone.
Pe baza statisticilor site-urilor cu pornografie stim deja ca in Coreea de Nord sunt folosite gadgeturi occidentale.
Lideri din partidul comunist nord-coreean au acces la telefoane si laptopuri populare chiar si in tarile dezvoltate. Nici macar iPhone X nu e o ciudatenie pentru ei.
Informatiile de acum vin de la Recorded Future si se bazeaza pe traficul realizat pe Internet din Coreea de Nord.
Desi cei mai multi care au acces la un smartphone sunt limitati la Internetul local, o mica parte din populatie poate naviga oriunde vrea. Sunt circa 200 de oameni, daca nu mai putini, care au acces la ceea ce stim drept world wide web.
Afla ce telefoane folosesc greii din partidul comunist nord-coreean ...citeste mai departe despre "Ipocrizia din Coreea de Nord: Acuza imperialismul american, dar folosesc iPhone" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 20 Iulie 2018, ora 12:56
Traficul pe Internet va creste de trei ori in urmatorii patru ani, ca urmare a inmultirii numarului de utilizatori si de dispozitive, dar si a cresterii vitezelor in retelele broadband si a ponderii continutului video in totalul continutului consumat.
Astfel, traficul generat de conexiunile fixe si mobile va ajunge la un volum anual de 1,6 zettabytes, echivalentul a peste 1.000 de miliarde GB pe an, pana in 2018, releva studiul Cisco Visual Networking Index privind traficul global pe Internet si adoptia serviciilor in perioada 2013 - 2018.
Totodata, traficul pe Internet se va modifica substantial, marcand mai multe premiere. Astfel, in 2018, pentru prima data de la aparitia Internetului, cea mai mare parte a traficului va fi generat de pe altfel de dispozitive decat PC-urile, traficul de date din retelele wireless il va depasi pe cel prin cablu, iar continutul video HD va genera mai mult trafic decat continutul video standard.
Ritmul de crestere a volumului de date se mentine si el la cote ridicate, astfel ca traficul de date generat doar pe parcursul anului 2018 il va depasi pe cel generat de la aparitia Internetului si pana la finalul anului 2013. Astfel, intre 1984 si 2013, traficul generat de utilizatorii finali a fost de 1,3 zettabytes. Conform previziunilor Cisco VNI, pana in 2018, anual vor fi generati 1,6 zettabytes de trafic.
Anul 2018 va constitui un punct de reper si pentru "Internetul Tuturor Lucrurilor", intrucat conexiunile Machine-to-Machine... mai mult
Vineri, 27 Iunie 2014, ora 15:41
Traficul de date in retelele mobile va creste de 11 ori in urmatorii patru ani, si va ajunge la un volum anual de 190 exabytes in 2018, potrivit Cisco Visual Networking Index (VNI) pentru traficul de date mobile pentru 2013-2018.
Cresterea va avea loc in contextul majorarii numarului de conexiuni mobile la Internet, de pe dispozitive mobile, dar si a numarului de conexiuni machine-to-machine (M2M). Acestea vor depasi pragul de 10 miliarde pana in 2018, fiind de 1,4 ori mai multe decat populatia globului. Organizatiei Natiunilor Unite estimeaza populatia globului la 7,6 miliarde de oameni pana in 2018).
Ce inseamna 190 de exabytes?
Traficul de 190 de exabytes este de 190 de ori mai mare decat traficul IP, fix si mobil, generat in anul 2000 si reprezinta 42.000 de miliarde de imagini incarcate pe Instagram sau prin servicii de mesagerie multimedia si o medie de 15 imagini incarcate de fiecare locuitor al planetei timp de un an.
Cisco anticipeaza ca pana in 2018 cresterea traficului mobil o va depasi de trei ori pe cea a traficului din retele fixe, printre principalele motive de crestere fiind majorarea numarului de utilizatori mobili si a conexiunilor mobile, precum si conexiunile mobile superioare si cresterea continutului video.
Astfel, pana in 2018 vor fi 4,9 miliarde de utilizatori mobili, fata de 4,1 miliarde in 2013, si peste 10 miliarde de dispozitive conectabile, din care 8 miliarde de dispozitive mobile personale si doua miliarde de conexiuni M2M,... mai mult
Luni, 03 Martie 2014, ora 09:57
Guvernul francez pregateste o lege care va obliga companiile de continut si de servicii pe internet, printre care si Google, sa plateasca pentru traficul efectuat pe retelele de telecomunicatii, a declarat luni ministrul tehnologiei Fleur Pellerin, citat de Bloomberg.
Companiile de pe Internet genereaza trafic fara a efectua investitii in infrastructura de retea, a afirmat Pellerin, dupa ce a cerut companiei franceze Iliad, unul dintre principalii operatori din tara, sa nu mai blocheze spoturile publicitare distribuite pe Internet. Google este cel mai mare jucator in sectorul publicitatii online.
Iliad a acceptat sa nu mai blocheze mesajele publicitare de pe site-urile accesate de utilizatorii sai, a precizat Pellerin. Compania furnizeaza Internet pentru peste 5,2 milioane de abonati, potrivit datelor de la sfarsitul lunii septembrie.
"Ce solutii au la dispozitie furnizorii de internet atunci cand producatorii de continut le utilizeaza retelele, dar nu investesc in ele? Trebuie sa ne punem intrebari serioase despre cum ar putea companiile de pe web sa investeasca in retele", a afirmat oficialul francez in timpul unei conferinte de presa.
Pellerin si ministrul Industriei Arnaud Montebourg vor participa pe 15 ianuarie la o dezbatere pe aceasta tema, a adaugat Pellerin, precizand ca va purta mai intai discutii cu sefii diviziei locale a Google.
Companiile de telecomunicatii incearca sa gaseasca un model de business optim prin care sa genereze venituri din... mai mult
Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 08:48
Cel mai mare sezon de shopping al anului 2012 a trecut si potrivit celor mai recente cifre, o mare parte dintre cumparaturile online au fost generate prin intermediul dispozitivelor mobile, precum tabletele si smartphone-urile.
Potrivit statisticilor Chitika Insights, care a monitorizat sute de milioane de afisari generate prin intermediul smartphone-urilor si tabletelor in perioada sarbatorilor de iarna, iPhone 5 si Samsung Galaxy S III smartphone-urile care au generat cele mai mare trafic in sezonul de cumparaturi din cadrul sarbatorilor de iarna.
In ceea ce priveste tabletele, iPad a fost cea mai folosita tableta prin intermediul careia s-a generat trafic online, cu o cota de 7,1% in zilele de dupa Craciun.
Cota generala a tabletelor iPad a fost de peste 78%, in timp ce competitorii au avut cote mult mai mici: Kindle Fire 3,03%, Samsung Galaxy Tablet 1,38% sau Google Nexus 0,92%.
mai mult
Joi, 03 Ianuarie 2013, ora 15:39
Traficul pe Internet de pe tablete va creste de zece ori mai repede decat traficul de pe smartphone-uri, anunta un raport Digital Index al Adobe.
Traficul pe Internet de pe tablete inregistreaza o crestere de 300% in fiecare an, urmand sa depaseasca cu 10% traficul de pe smartphone-uri pana in 2013, potrivit The Next Web.
Raportul Adobe a aratat cum traficul web global difera in functie de dispozitivul utilizatorului (tableta, smartphone sau PC), evidentiind faptul ca exista diferente mari intre numarul utilizatorii web de pe tableta si al celor de pe smartphone.
Numarul consumatorilor care continua sa foloseasca PC-urile pentru a accesa site-urile web este de trei ori mai mare decat al ce;pr care utilizeaza tablete, mai arata raportul Adobe. mai mult
Marti, 15 Mai 2012, ora 10:39
In Europa Occidentala, America de Nord si Asia, Internetul are deja o vechime importanta. Cresterea traficului in aceste regiuni se va baza pe cresterea numarului de device-uri folosite de acelasi utilizator.In celelalte parti ale lumii, reteaua este destul de noua.
Spre deosebire de statele in care Internetul este inradacinat, cresterea traficului in parti ale lumii ca Africa, America Latina si Orientul Mijlociu va fi generata de cresterea numarului de utilizatori.
Acesti useri nu vor urma acelasi traseu ca cei din tarile cu vechime, ci isi vor crea propriul drum.
Diferentele culturale, dar si faptul ca noii useri vor navia pe web mai mult de pe device-uri mobie, va schimba harta Internetului.
Internetul, in 2015
Iata cum vede compania Cisco cresterea Internetului, in urmatorii cinci ani, potrivit Fast Company.
Pana in 2015, vor exista aproape 3 miliarde de utilizatori ai Internetului, aproximativ 40% din populatia lumii.
Traficul anual de date va atinge pragul de 1 miliard de terabytes.
Daca in acest moment, numarul de device-uri conectate este echivalent cu numarul populatiei globale, pana in 2025, raportul va fi de 2 device-uri la 1 om.
In cativa ani, majoritatea conexiunilor la Internet se vor stabili de pe instrumente mobile.
Internetul se va dezvolta in toata lumea, insa in fiecare regiune se va intampla in mod diferit, din cauza diferentelor culturale si lingvistice.
Spre exemplu, citirea stirilor de pe ecranul unui smartphone inseamna un lucru pentru un user... mai mult
Luni, 13 Iunie 2011, ora 12:38
Lansarea noului model iPhone 3G, saptamana trecuta, a dat startul uneia dintre cele mai aprige lupte din domeniul tehnologiei, intre asa numitele dispozitive smartphone, ce dispun de multe dintre atributele unui computer. Desi este, probabil, cel mai cunoscut de catre consumatori, iPhone are cativa rivali de temut, printre care se numara noul Palm Pre si BlackBerry Storm. Potrivit companiei de cercetare in domeniul tehnologiei IDC, telefoanele inteligente vor inregistra cea mai rapida crestere a vanzarilor in urmatorii ani. Doar in Statele Unite, piata smartphone-urilor s-a majorat cu 68 de procente, anul trecut, iar IDC estimeaza o crestere de 20% in 2009 si de 25%, anul viitor. Prin urmare, nu este de mirare ca toti producatorii de telefoane mobile investesc milioane de dolari in productia unor dispozitive elegante, care sa combine functionalitati de e-mail, date, muzica si fotografii, toate intr-un aparat care incape intr-o palma. Majoritatea producatorilor mari au cel putin un smartphone la vanzare, cu ajutor din partea sistemelor de operare Windows Mobile, de la Microsoft, sau Android, de la Google. Cea mai importanta functie, potrivit specialistilor, este accesul la Internet, la orice ora, in orice conditii. "Oamenii vor sa aiba posibilitatea sa intre pe Internet si sa faca toate acele lucruri pe care le-ar face de pe calculatoarele de acasa, cum ar fi accesarea retelelor de socializare si trimiterea de fotografii", a spus MG Siegler, de la TechCrunch, citat... mai mult
Luni, 22 Iunie 2009, ora 12:25