Politia Rutiera anunta ca, pana la finalul lunii mai, pe autostrada A2 Bucuresti - Constanta, pe tronsoanele kilometrice 11-17 si 27-33, se circula deviat de pe sensul catre Bucuresti (calea 2) pe sensul catre litoral (calea 1), traficul desfasurandu-se pe cate o banda pentru fiecare directie.
Centrul Infotrafic precizeaza ca masura este impusa in vederea efectuarii de lucrari de reabilitare a partii carosabile. De asemenea, a fost inchis si nodul rutier de acces in
localitatile Cernica si Balaceanca, judetul Ilfov, fiind restrictionata circulatia pe breteaua de intrare/iesire din autostrada si DNCB, pe sensul Constanta - Bucuresti.
Tot pe Autostrada A2, intre kilometrii 155 si 161 (Podul Cernavoda), din cauza lucrarilor de reparatii, pana la finalul lunii mai, circulatia este restrictionata pe calea 2
(sensul catre Bucuresti), traficul fiind deviat pe calea 1, unde se circula pe cate o banda, in ambele sensuri.
Pe DN 68A Margina - Cosevita, intre kilometrii 38 - 53, judetul Timis, pana pe data de 15.04.2021, se efectueaza lucrari de reparatii la partea carosabila, constand in
inlocuirea structurilor rutiere afectate de valorile mari de trafic si de tonaj, prin realizarea unor sisteme rutiere noi cu imbracaminte asfaltica. Fiind un sector de drum
tranzitat intens, sunt recomandate ca rute ocolitoare Autostrada 1, nod rutier Ilia - DN 7 Arad - Nadlac sau Autostrada A1, nod rutier Simeria DN 66 - Hateg - DN 68 Caransebes - DN 6 Lugoj - A1.
CITESTE SI:... mai mult
Miercuri, 24 Martie 2021, ora 08:40
Politia de Frontiera Romana informeaza ca implementeaza in Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport International Henri Coanda un proiect european ce vizeaza utilizarea "Sistemului automat de verificare a documentelor de calatorie in aeroporturi - porti ABC", derulat din fonduri europene nerambursabile.
Proiectul pilot presupune utilizarea la controlul de frontiera a sase porti automate pentru verificarea documentelor de calatorie ale persoanelor, prin compararea imaginii faciale din cipul electronic al pasaportului/ cartii de identitate cu cea captata de la persoana prezenta fizic la controlul de frontiera, pentru realizarea procesului de identificare.
Portile sunt conectate la Sistemul Informatic al Politiei de Frontiera si permit efectuarea de verificari prin interogarea bazelor de date si accesul la informatiile operative relevante.
Implementarea sistemului de tip ABC (Automated Border Control) in cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coanda Otopeni permite autoritatilor de control la frontiera sa verifice calatorii intr-un mod confortabil, rapid si sigur. Prin acest proiect pilot se intentioneaza conturarea unui standard de calitate, aplicabil tuturor aeroporturilor din Romania, deschise traficului international de persoane.
De asemenea, sistemul ofera solutii pentru a facilita procedurile de control la frontiera pentru cetatenii care tranziteaza frontierele Uniunii Europene si, totodata, pentru a moderniza si a imbunatati gestionarea... mai mult
Joi, 04 Martie 2021, ora 15:27
Lucrarile de armare, cofrare si turnare pentru pila si culeea spre Otopeni de la pasajul de la Mogosoaia s-au finalizat, iar circulatia autoturismelor a fost deviata pe breteaua spre Chitila pentru a face loc noilor lucrari.
Armarea, cofrarea si turnarea zidurilor de sprijin s-au finalizat si au inceput asternerea si compactarea straturilor suport pentru rampa spre Otopeni, anunta secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.
In plus, a fost finalizat zidul de protectie a poligonului de tragere in zona bretelei spre Chitila.
Traficul a fost deviat pe breteaua spre Chitila pentru a face loc lucrarilor pentru realizarea zidurilor de sprijin a rampei. De asemenea, s-a inceput armarea, cofrarea si turnarea rampei spre Chitila.
"𝗔𝘀𝗮 𝗰𝘂𝗺 𝗮𝗺 𝗽𝗿𝗼𝗺𝗶𝘀, 𝗽𝗮𝘀𝗮𝗷𝘂𝗹 𝗠𝗼𝗴𝗼𝘀𝗼𝗮𝗶𝗮 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮 𝗹𝘂𝗰𝗿𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝗽𝗲 𝗖𝗲𝗻𝘁𝘂𝗿𝗮 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗲 𝘃𝗮 𝗶𝗻𝗰𝗵𝗲𝗶𝗮 𝗶𝗻𝗮𝗶𝗻𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝘁𝗲𝗿𝗺𝗲𝗻 (𝗰𝘂 𝗮𝗽𝗿𝗼𝘅𝗶𝗺𝗮𝘁𝗶𝘃 𝟭𝟬 𝗹𝘂𝗻𝗶)", a transmis Scriosteanu.
Contract de 32 de milioane de lei
Pasajul Mogosoaia se afla la intersectia DN1A cu Centura Bucuresti, in zona localitatii Mogosoaia si are o lungime de 112,6 metri, cu patru... mai mult
Sambata, 27 Februarie 2021, ora 08:50
Traficul de pasageri pe aeroporturile Otopeni si Baneasa a scazut cu 70%, anul trecut, din cauza pandemiei.
Asa arata o analiza a Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, care precizeaza ca, in conditiile pandemiei de Covid-19, in anul 2020, pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si pe Aeroportul International Bucuresti-Baneasa Aurel Vlaicu, s-a inregistrat un trafic aerian de 4.468.906 pasageri (in scadere cu 69.7% fata de 2019) si 67.696 de miscari de aeronave (aterizari si decolari), in scadere cu 53.3% fata de anul anterior.
Din acest total, pe Aeroportul Henri Coanda s-au inregistrat 4.456.577 pasageri, in scadere cu 69,7% fata de 2019, respectiv 52.288 de miscari de aeronave, in scadere cu 57,6% fata de anul anterior.
Tot in anul 2020, Aeroportul International Bucuresti-Baneasa - Aurel Vlaicu a fost tranzitat de 12.329 pasageri (-51,70%), aici fiind operate 15.408 miscari de aeronave (-28,65 %).
In conditiile in care in primele doua luni din 2020 traficul de pasageri a cunoscut o usoara crestere, de 5.5%, fata de 2019, scaderea pe celelalte 10 luni ale aceluiasi an (martie - decembrie) a fost de peste 81%, cu un minim de 19.118 pasageri si 1.136 miscari aeronave in luna aprilie, respectiv un maxim de 426.081 pasageri si 5.218 miscari de aeronave in luna august.
Mai puteti citi: Senatoarea AUR Sosoaca boicoteaza Antena 3, dupa schimbul dur de replici cu Gadea: "Eu am plecat fara sa ii anunt"Ce s-a intamplat marti seara in dosarul Elenei... mai mult
Joi, 28 Ianuarie 2021, ora 15:48
Un american cu origini romane, Michael Horodniceanu, il va ajuta pe primarul general al Bucurestiului, Nicusor Dan, sa rezolve problemele de trafic ale Capitalei. Nascut si crescut in Bucuresti, Horodniceanu (76 de ani) este in prezent profesor la New York University Tandon School of Engineering in Departamentul pentru Inginerie Civila si Urbana si este si directorul Institute of Design & Construction Innovations.
In anii '90, Michael Horodniceanu a fost desemnat sa conduca intreg traficul de suprafata al New York-ului si sa-i rezolve problemele, iar din 2007 si pana in 2016 i-a fost incredintata modernizarea intregii retele de metrou din metropola si i s-au dat puteri depline pentru a rezolva toate problemele ce tin de trafic, atat cel de suprafata, cat si cel subteran.
Michael Horodniceanu a discutat cu Ziare.com despre problemele de trafic si cele care tin de transportul public bucurestean si despre planurile sale pentru fluidizarea circulatiei in cel mai mare oras al Romaniei.
Ziare.com: V-ati ocupat ani la rand de fluidizarea si rezolvarea problemelor de trafic si de transportul public din New York, iar in SUA sunteti o somitate. Ce v-a determinat sa acceptati sa-l consiliati pe noul primar general al Capitalei pentru a rezolva problemele de trafic de aici?
Sunt nascut si crescut in Bucuresti, am trait aici pana la 17 ani, cand am plecat in Israel. Ma simt legat de acest oras, de aceste locuri si vreau sa ofer si eu ceva in schimb locului in care mi-am... mai mult
Joi, 21 Ianuarie 2021, ora 00:01
A trecut o saptamana de cand mai multi membri ai gruparii Hells Angels au fost capturati la Bucuresti in timp ce puneau la cale un transport urias de cocaina catre Noua Zeelanda si comiterea unui omor la comanda.
Traficantii au fost supravegheati din aer cu dronele, iar informatii despre fapte au fost furnizate din interior, de ofiteri sub acoperire.
Romania pare sa fie tot mai atractiva pentru retelele de crima organizata, insa nu mai este chiar atat de "sigura". Cu metode moderne si ofiteri sub acoperire, infractorii sunt prinsi si trimisi dupa gratii. Asa s-a intamplat si in cazul Hells Angels.
Cum au fost urmariti Hells Angels cu drona si deconspirati de ofiteri sub acoperire
O drona cu termoviziune a fost esentiala in ancheta de la Bucuresti. Astfel a fost surprins exact momentul in care traficantii stabileau ultimele detalii ale transportului de cocaina, impreuna cu liderul gruparii Hells Angels din Romania.
Politia nu confirma ca are drone si nici nu precizeaza cu ce aparate s-a facut supravegherea traficantilor de cocaina, insa, inca de anul trecut IGPR s-ar fi pregatit sa achizitioneze drone.
Se pare ca la 1 august 2019, Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) a lansat o licitatie prin intermediul careia isi cauta furnizori de drone. Potrivit documentatiei postate pe Sicap, IGPR intentiona sa cumpere, cu 900.000 de euro, cel mult trei sisteme de drone.
Citeste si: O achizitie de 900.000 de euro invaluita in mister: Politia Romana isi... mai mult
Marti, 24 Noiembrie 2020, ora 00:09
Un sofer din Bucuresti, amendat pentru ca a claxonat in timp ce era in trafic, a obtinut in instanta transformarea amenzii in avertisment. Hotararea nu este definitiva, putand fi contestata.
Printr-un proces deschis in luna februarie 2020 la Judecatoria Sectorului 2 din Capitala, un sofer din Bucuresti a cerut anularea unei amenzi de 896 de lei aplicata de politistii de la Brigada Rutiera pentru ca a claxonat in trafic. Soferul a aratat ca a fost amendat in 8 ianuarie 2020, in jurul orei 7.30 dimineata, pentru ca a folosit abuziv claxonul, "neexistand niciun pericol ce ar fi putut fi evitat prin utilizarea acestuia".
In instanta, reclamantul a spus ca "in realitate nu a folosit sistemul de avertizare sonora pentru ca nu obisnuieste sa- l foloseasca decat in conditii extreme (evitarea unui pericol), insa traficul fiind intens a auzit mai multe masini claxonand la un moment dat".
Barbatul a mai aratat ca "procesul verbal de contraventie a fost incheiat fara a atesta cele consemnate de catre un martor asistent, avand in vederea incheierea actului in lipsa contravenientului".
"In cazul in care procesul-verbal de contraventie nu contine motivele pentru care a fost intocmit fara prezenta unui martor asistent care sa ateste circumstantele si lipsa contravenientului, intervine sanctiunea nulitatii absolute . In caz contrar, ar fi lipsite de eficienta juridica toate prevederile referitoare la obligativitatea atestarii de catre un martor asistent a circumstantelor in... mai mult
Joi, 05 Noiembrie 2020, ora 04:42
Brigada Rutiera a Politiei Capitalei a transmis ca traficul rutier va fi deviat sau restrictionat partial ca urmare a lucrarilor de infrastructura pe mai multe artere din Bucuresti.
Astfel, zonele afectate sunt:
- Sos. Pantelimon - Cora;
- Sos. Panduri - Str. Dr. Bagdasar;
- Drumul Taberei - Str. Brasov;
- Spl. Independentei, mai multe puncte de lucru;
- Str. Fabrica de Glucoza - lucrari de supralargire;
- Bd. Decebal, tronsonul cuprins intre Str. Dristorului si Piata Muncii;
- Stadionul National Arcul de Triumf, breteaua destinata virajului la dreapta de pe Str. Alexandru Constantinescu pe Bd. Marasti;
- Str. Doamna Ghica - Sos. Colentina - lucrari realizare pasaj rutier.
Politistii de la Rutiera le cer soferilor sa circule cu atentie si sa respecte semnificatia indicatoarelor montate temporar in zonele mentionate.
In ceea ce priveste accidentele rutiere, potrivit Brigazii Rutiere, in ultimele 24 de ore, in Capitala s-au produs 8 accidente rutiere, soldate cu 10 persoane ranite usor.
RECOMANDARI TRAFIC
In conditiile unui trafic aglomerat recomandam conducatorilor auto:
-sa nu opreasca sau sa stationeze in locuri unde ar putea impiedica desfasurarea normala a traficului rutier;
-sa pastreze liber centrul intersectiei;
-sa nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public;
-sa nu claxoneze inutil;
-asigurati-va o buna vizibilitate prin curatarea parbrizului si folosirea sistemului de dezaburire.
- sa circule cu prudenta;
- sa... mai mult
Luni, 10 August 2020, ora 07:41
Trafic rutier va fi restrictionat pe DN 1, in zona Aeroportului International Henri Coanda, in urmatoarele nopti, pentru efectuarea lucrarilor la calea ferata care va lega Aeroportul de Gara de Nord.
Potrivit unui comunicat CFR, incepand din aceasta noapte, traficul rutier, in zona Aeroportul International Henri Coanda, va fi restrictionat pe o singura banda pe fiecare sens de circulatie, intre orele 00.00 - 04.00, interval orar in care se vor executa lucrarile de construire a viaductului CF peste DN 1, obiectiv feroviar care va asigura legatura directa intre Gara de Nord si Aeroport.
Restrictiile de circulatie pe DN 1, la km 16+100, pe raza Orasului Otopeni, se vor mentine in zilele de 22.07.2020, 23.07.2020, 29.07.2020, 30.07.2020, respectiv 05.08.2020, 06.08.2020, 12.08.2020 si 13.08.2020, in intervalul orar 00:00 - 04:00. ...citeste mai departe despre "Trafic restrictionat pe DN1, in zona Aeroportului Henri Coanda, timp de mai multe nopti" pe Ziare.com mai mult
Marti, 21 Iulie 2020, ora 15:14