A trecut o saptamana de cand mai multi membri ai gruparii Hells Angels au fost capturati la Bucuresti in timp ce puneau la cale un transport urias de cocaina catre Noua Zeelanda si comiterea unui omor la comanda.
Traficantii au fost supravegheati din aer cu dronele, iar informatii despre fapte au fost furnizate din interior, de ofiteri sub acoperire.
Romania pare sa fie tot mai atractiva pentru retelele de crima organizata, insa nu mai este chiar atat de "sigura". Cu metode moderne si ofiteri sub acoperire, infractorii sunt prinsi si trimisi dupa gratii. Asa s-a intamplat si in cazul Hells Angels.
Cum au fost urmariti Hells Angels cu drona si deconspirati de ofiteri sub acoperire
O drona cu termoviziune a fost esentiala in ancheta de la Bucuresti. Astfel a fost surprins exact momentul in care traficantii stabileau ultimele detalii ale transportului de cocaina, impreuna cu liderul gruparii Hells Angels din Romania.
Politia nu confirma ca are drone si nici nu precizeaza cu ce aparate s-a facut supravegherea traficantilor de cocaina, insa, inca de anul trecut IGPR s-ar fi pregatit sa achizitioneze drone.
Se pare ca la 1 august 2019, Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) a lansat o licitatie prin intermediul careia isi cauta furnizori de drone. Potrivit documentatiei postate pe Sicap, IGPR intentiona sa cumpere, cu 900.000 de euro, cel mult trei sisteme de drone.
Citeste si: O achizitie de 900.000 de euro invaluita in mister: Politia Romana isi... mai mult
Marti, 24 Noiembrie 2020, ora 00:09
Un sofer din Bucuresti, amendat pentru ca a claxonat in timp ce era in trafic, a obtinut in instanta transformarea amenzii in avertisment. Hotararea nu este definitiva, putand fi contestata.
Printr-un proces deschis in luna februarie 2020 la Judecatoria Sectorului 2 din Capitala, un sofer din Bucuresti a cerut anularea unei amenzi de 896 de lei aplicata de politistii de la Brigada Rutiera pentru ca a claxonat in trafic. Soferul a aratat ca a fost amendat in 8 ianuarie 2020, in jurul orei 7.30 dimineata, pentru ca a folosit abuziv claxonul, "neexistand niciun pericol ce ar fi putut fi evitat prin utilizarea acestuia".
In instanta, reclamantul a spus ca "in realitate nu a folosit sistemul de avertizare sonora pentru ca nu obisnuieste sa- l foloseasca decat in conditii extreme (evitarea unui pericol), insa traficul fiind intens a auzit mai multe masini claxonand la un moment dat".
Barbatul a mai aratat ca "procesul verbal de contraventie a fost incheiat fara a atesta cele consemnate de catre un martor asistent, avand in vederea incheierea actului in lipsa contravenientului".
"In cazul in care procesul-verbal de contraventie nu contine motivele pentru care a fost intocmit fara prezenta unui martor asistent care sa ateste circumstantele si lipsa contravenientului, intervine sanctiunea nulitatii absolute . In caz contrar, ar fi lipsite de eficienta juridica toate prevederile referitoare la obligativitatea atestarii de catre un martor asistent a circumstantelor in... mai mult
Joi, 05 Noiembrie 2020, ora 04:42
Brigada Rutiera a Politiei Capitalei a transmis ca traficul rutier va fi deviat sau restrictionat partial ca urmare a lucrarilor de infrastructura pe mai multe artere din Bucuresti.
Astfel, zonele afectate sunt:
- Sos. Pantelimon - Cora;
- Sos. Panduri - Str. Dr. Bagdasar;
- Drumul Taberei - Str. Brasov;
- Spl. Independentei, mai multe puncte de lucru;
- Str. Fabrica de Glucoza - lucrari de supralargire;
- Bd. Decebal, tronsonul cuprins intre Str. Dristorului si Piata Muncii;
- Stadionul National Arcul de Triumf, breteaua destinata virajului la dreapta de pe Str. Alexandru Constantinescu pe Bd. Marasti;
- Str. Doamna Ghica - Sos. Colentina - lucrari realizare pasaj rutier.
Politistii de la Rutiera le cer soferilor sa circule cu atentie si sa respecte semnificatia indicatoarelor montate temporar in zonele mentionate.
In ceea ce priveste accidentele rutiere, potrivit Brigazii Rutiere, in ultimele 24 de ore, in Capitala s-au produs 8 accidente rutiere, soldate cu 10 persoane ranite usor.
RECOMANDARI TRAFIC
In conditiile unui trafic aglomerat recomandam conducatorilor auto:
-sa nu opreasca sau sa stationeze in locuri unde ar putea impiedica desfasurarea normala a traficului rutier;
-sa pastreze liber centrul intersectiei;
-sa nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public;
-sa nu claxoneze inutil;
-asigurati-va o buna vizibilitate prin curatarea parbrizului si folosirea sistemului de dezaburire.
- sa circule cu prudenta;
- sa... mai mult
Luni, 10 August 2020, ora 07:41
Trafic rutier va fi restrictionat pe DN 1, in zona Aeroportului International Henri Coanda, in urmatoarele nopti, pentru efectuarea lucrarilor la calea ferata care va lega Aeroportul de Gara de Nord.
Potrivit unui comunicat CFR, incepand din aceasta noapte, traficul rutier, in zona Aeroportul International Henri Coanda, va fi restrictionat pe o singura banda pe fiecare sens de circulatie, intre orele 00.00 - 04.00, interval orar in care se vor executa lucrarile de construire a viaductului CF peste DN 1, obiectiv feroviar care va asigura legatura directa intre Gara de Nord si Aeroport.
Restrictiile de circulatie pe DN 1, la km 16+100, pe raza Orasului Otopeni, se vor mentine in zilele de 22.07.2020, 23.07.2020, 29.07.2020, 30.07.2020, respectiv 05.08.2020, 06.08.2020, 12.08.2020 si 13.08.2020, in intervalul orar 00:00 - 04:00. ...citeste mai departe despre "Trafic restrictionat pe DN1, in zona Aeroportului Henri Coanda, timp de mai multe nopti" pe Ziare.com mai mult
Marti, 21 Iulie 2020, ora 15:14
O analiza realizata de specialistii AV Transport Planning SRL, o companie in contract cu Autoritatea pentru Reforma Feroviara (ARF) arata ca dezvoltarea traficului feroviar in jurul si in interiorul Bucurestiului ar reduce semnificati blocajele de pe strazile Capitalei.
Mai mult, Centura feroviara a Bucurestiului este parte a retelei europene TEN-T, iar in acest context, modernizarea este obligatorie.
In cadrul studiului citat de clubferoviar.ro, autorii au avut in vedere doua scenarii. Unul in care nu se face nimic pentru dezvoltarea caii ferate si altul in care infrastructura feroviara este supusa unui program de modernizare.
Concluzia a fost ca modernizarea caii ferate va aduce anual alti 11.852 de locuitori ai Capitalei in transportul public, peste nivelul actual, de 199.520 de calatori.
In plus, s-ar putea ajunge ca, pana in 2025, indicatorul autoturisme - ora (numar de autoturisme fiecare circuland o ora) ar scadea de la 102.604 la 86.771 (reducere de peste 15.000 autoturisme-ora) ceea ce semnifica o reducere de peste 10% a masinilor care circula pe strazile Bucurestiului.
"Scopul analizei a fost posibilitatea utilizarii liniilor de inel la imbunatatirea transportului public metropolitan, inclusiv conexiunile cu liniile de tramvai si metrou", a declarat Adrian Vilcan, reprezentantul firmei care a facut studiul.
Traficul de marfa, prin nordul orasului
Cei care au realizat studiul sunt de parere ca pentru inceput, ar fi potrivita inceperea... mai mult
Sambata, 27 Iunie 2020, ora 06:40
Circulatia va fi inchisa temporar vineri si sambata pe DN 73C si DN 7C (Transfagarasan), pe anumite tronsoane, pentru desfasurarea Raliului Argesului - Catena 2020, informeaza Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
"In vederea desfasurarii Raliului Argesului - Catena 2020, CNAIR, impreuna cu Politia Rutiera, a luat masura inchiderii circulatiei rutiere pe DN 73C si DN 7C, dupa cum urmeaza: DN 73C, intre km 1+500 - km 5+600, in data de vineri, 26 iunie 2020, intervalul orar 16:00 - 20:00; DN 7C, intre km 62+000 (Barajul Vidraru) - km 104+000 (Conacul Ursului), in data de sambata, 27 iunie 2020, intervalul orar 09:30 - 16:30", a anuntat CNAIR.
Informatii suplimentare privind starea retelei de drumuri nationale pot fi obtinute de la Dispeceratul CNAIR, de pe site-ul companiei, dar si de paginile de Facebook si Twitter ale acesteia.
Raliul Argesului are o istorie indelungata in motorsportul din Romania, fiind una dintre competitiile care au avut loc de-a lungul multor decenii. Cu o cultura a sportului bine inradacinata in judetul Arges, raliul a fost doar una din ramurile unde pilotii locali au excelat. Incepand cu 1971, Raliul Argesului a desfasurat un numar de 18 editii sub numele Raliul Pitesti, Raliul Dacia si, in epoca moderna, Raliul Argesului, fiind una dintre cele mai cunoscute competitii intre raliurile romanesti in perioada anilor 1990. De asemenea, o editie a Raliului Romaniei a avut loc tot pe probele speciale din jurul... mai mult
Vineri, 26 Iunie 2020, ora 09:53
Traficul de internet si date, inregistrat in Romania in perioada starii de urgenta, a crescut, in medie, cu 26% comparativ cu cele 60 de zile de dinaintea instaurarii intervalului cu restrictii, arata datele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), publicate luni.
Analiza de specialitate releva faptul ca, in perioada de referinta, traficul de internet si date a crescut cu 30% in retelele fixe si cu 5% in retelele mobile, in timp ce traficul de voce a inregistrat un salt mediu de 11%.
In ceea ce priveste volumul de voce si date consumate in perioada starii de urgenta (16 martie - 15 mai 2020), acesta a ajuns la 1,8 mii PB (+30% fata de perioada anterioara) in retelele fixe, respectiv de 0,2 mii PB (+5%) in retelele mobile. "Cresterea mai pronuntata a traficului de date in retelele fixe poate fi corelata cu faptul ca cei mai multi utilizatori s-au aflat la domiciliu in perioada starii de urgenta, folosind mai degraba conexiunea Wi-Fi a router-ului de internet fix decat internetul mobil, inclusiv pentru consumul de voce sau date pe dispozitivele mobile", precizeaza Autoritatea.
In cazul traficului de voce, traficul de apeluri efectuate a crescut, in acelasi interval, cu 11%, depasind 13 miliarde de minute, din care 97% a fost inregistrat in retelele mobile.
Estimarile ANCOM arata ca intervalele orare cele mai aglomerate, din punctul de vedere al utilizarii retelelor de comunicatii fixe si mobile (internet si telefonie), au... mai mult
Luni, 15 Iunie 2020, ora 12:42
Traficul a scazut in Capitala pe durata restrictiilor impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19, in medie cu 36% in timpul saptamanii si cu 54% in weekend, zona centrala si cea de nord inregistrand cele mai mari scaderi, releva un raport.
Raportul realizat pe baza datelor culese de compania Phoenix Media indica o scadere medie de 35% in zilele lucratoare, in conditiile in care in zilele de vara, scaderea fata de traficul normal este de 23%. In weekend, scaderea medie este de 54%, scaderea medie in sezonul cald fiind de 41%.
In ceea ce priveste situatia pe zone, in timpul saptamanii, cea mai mare scadere, de 41%, se inregistreaza in zona centrala, urmata de zona de nord, cu 39%, in timp ce cea mai mica scadere, de 17% s-a inregistrat in zona de sud a Capitalei.
In weekend, cifrele care indica scaderea sunt si mai mari, de 63% in zona centrala, 56% in zona de nord si de 44% in zona de sud.
"Zona Centrala scade puternic in weekend pentru ca nu este zona rezidentiala si nu mai beneficiaza de traficul adus de restaurante si cafenele (horeca), activitati culturale si de entertainment (inclusiv parcuri), afirma autorii raportului.
De asemenea, se remarca si efectul inchiderii mall-urilor din capitala asupra valorilor de trafic. Spre exemplu Aleea Privighetorilor (una din directiile de acces in Mall Baneasa) inregistreaza o scadere de 60% a valorilor de trafic in zilele din cursul saptamanii (60%) si in cele din weekend (68%)", explica autorii raportului, precizand... mai mult
Marti, 12 Mai 2020, ora 15:21
Traficul total de date a crescut, in medie in ultima saptamana din luna martie, cu 12% in retelele mobile si cu 20,9% in retelele fixe, in timp ce traficul de voce a inregistrat cresteri medii de 22% in retelele mobile si 22,7% in retelele fixe, potrivit datelor transmise miercuri de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).
ANCOM arata ca majorarea traficului de voce si de date vine in contextul implementarii tot mai intense a muncii la distanta, a mutarii cursurilor scolare si universitare in mediul online si a cresterii semnificative a componentei de entertainment online.
"Conform datelor transmise de furnizorii de servicii de comunicatii electronice, traficul total de date a crescut, in medie in ultima saptamana din luna martie, cu 12% in retelele mobile si cu 20,9% in retelele fixe, in timp ce traficul de voce a inregistrat cresteri medii de 22% in retelele mobile si 22,7% in retelele fixe. Traficul total de interconectare a crescut, in medie, cu 21% in retelele mobile si cu 19% in retelele fixe. Pentru prelucrarea datelor s-a luat ca referinta sfarsitul lunii februarie 2020, cand a fost inregistrat primul caz de infectare cu virusul COVID-19 in Romania", arata un comunicat al ANCOM.
Conform informatiilor transmise de furnizori, in retelele mobile, traficul de date a inregistrat cresteri medii de 12% (fiind inregistrate cresteri intre 7 % si 20%). In retelele fixe, traficul de date a crescut in medie cu 20,9%,... mai mult
Miercuri, 08 Aprilie 2020, ora 20:59