Capitala Chinei a devenit orasul cu cei mai multi oameni superbogati, dupa ce inca 32 de chinezi au depasit anul trecut pragul primului miliard de dolari.
Analiza Hurun Report a averilor globale arata ca New York, orasul care a dominat ani in sir topul miliardarilor, a fost depasit de cresterea neobisnuita a averilor din Beijing, relateaza CNN Money.
"In ciuda descresterii economice si a prabusirii bursei, China a reusit sa produca anul trecut mai multi miliardari decat orice alta tara din lume, in principal pe fondul noilor listari la burse", afirma Rupert Hoogewerf, presedintele Hurun Report.
In acest moment, Beijingul are 100 de miliardari in dolari, in vreme ce New York-ul va trebui sa se multumeasca cu pozitia secunda (95 miliardari).
Topul primelor 5 orase este completat de Moscova (66), Hong Kong (64) si Shanghai (50). In primele 10 orase cu miliardari, cinci dintre metropole sunt din China.
Beijingul se mandreste cu cel mai bogat om al tarii, Wang Jianlin, proprietarul companiei Dalian Wanda si al unei averi estimate la 26 de miliarde dolari, in vreme ce New York-ul ii are ca exponenti de top pe David Koch (42,9 miliarde) si Michael Bloomberg (33,7 miliarde). mai mult
Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 17:30
2Milionarii vor ajunge sa controleze aproape jumatate din bogatia globala pana la sfarsitul anului 2019, arata un nou studiu realizat de Boston Consulting Group.
Analistii companiei afirma ca, in urmatorii ani, prapastia dintre clasele sociale se va adanci si mai mult.
Boston Consulting Group arata in raportul Averilor Globale ca numarul milionarilor este in crestere, numai anul trecut inregistrandu-se un numar de peste 2 milioane de noi posesori de averi ce depasesc un milion de dolari, relateaza reporterii CNBC.
Averi de pe bursa
Anul trecut, numarul milionarilor de pe glob a crescut cu doua milioane, ajungand la un total de 17 milioane de detinatori de mari averi.
Acestia controleaza deja 41% din cele 164. 000 de miliarde de dolari reprezentand totalul averilor private la nivel global. Procentul este in crestere fata de 2013, cand bogatii lumii controlau doar 40% din aceasta suma.
Raportul prognozeaza ca milionarii vor controla peste 46% din bogatia privata globala in anul 2019.
O mare parte din cresterea inregistrata de marile averi a fost generata de veniturile generate pe bursa.
Analistii BCG estimeaza ca 73% din castigurile private inregistrate in cursul anului 2014 au fost realizate prin intermediul performantei inregistrate pe diferite piete de activele deja existente, decat din alte afaceri si investitii noi.
Ban la ban trage
"Bogatii devin din ce in ce mai bogati", sustine Anna Zakrzewski, partener in cadrul firmei de consultanta din... mai mult
Marti, 16 Iunie 2015, ora 14:09
Pentru prima data in istorie, India are mai multi miliardari decat orice alta tara din lume, cu exceptia SUA si China, potrivit unui clasament anual al celor mai bogati oameni din lume, realizat de grupul chinez Huran Report.
Potrivit editiei din 2015 a Hurun Global Rich List, SUA au 537 de miliardari, pe locul secund fiind China, cu 430 de miliardari, urmata de India, pe locul 3, cu 97 de miliardari, in crestere cu 27 fata de anul trecut. Rusia ocupa locul 4 in top, cu 93 de miliardari, cu 10 mai putini decat anul trecut, transmite Wall Street Journal citat de Agerpres.
La nivel global, raportul sustine ca numarul miliardarilor a crescut cu 222, pana la cifra record de 2.089, insa valoarea averii lor totale a scazut cu 1,5%, pana la 6.700 miliarde de dolari (5.900 miliarde de euro). Varsta medie a miliardarilor lumii este de 64 de ani, la fel ca si anul trecut.
Cel mai bogat om din lume este Bill Gates, cu o avere estimata la 85 de miliarde de dolari, urmat de Carlos Slim, cu o avere de 83 de miliarde de dolari, si Warren Buffet, cu 76 de miliarde de dolari. Cel mai bogat om din India este Mukesh Ambani, cu o avere de 20 de miliarde de dolari, care il plaseaza pe locul 41 la nivel mondial.
Topul oraselor cu cea mai mare densitate de miliardari este condus de New York, cu 91 de miliardari, urmat de Moscova, cu 73 de miliardari. Mumbai, capitala financiara a Indiei, are 40 de persoane cu o avere mai mare de un miliard de dolari, ceea ce il plaseaza pe locul... mai mult
Joi, 05 Februarie 2015, ora 09:46
Averea celor mai bogati romani a scazut in ultimul an, pe primul loc in topul miliardarilor aflandu-se omul de afaceri Ioan Niculae. Pe de alta parte, la nivel mondial, numarul persoanelor instarite a crescut foarte mult in perioada crizei.
Valoarea cumulata a averilor miliardarilor din tara noastra a atins un minim istoric anul trecut, potrivit Forbes.
Averea minima a celor care se afla in Top 500 Miliardari este de 5 milioane de euro. Varsta medie a romanilor instariti este de 53 de ani, cel mai tanar are 31 de ani, iar cel mai in varsta are 83 de ani, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.
Pe primul loc in clasament, la fel ca in editia precedenta, se afla Ioan Niculae (foto), fondatorul Interagro, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de euro.
Locul al doilea este ...citeste mai departe despre "Cine sunt cei mai bogati romani" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 01 Noiembrie 2014, ora 09:34
Topul bogatilor din Marea Britanie, realizat de publicatia Sunday Times, contine o schimbare importanta, pozitia intai, ocupata pentru opt ani consecutiv de magnatul otelului de origine indiana Lakshmi Mittal, fiind preluata de un miliardar de origine rusa.
Miliardarul rus Aliser Usmanov, proprietarul grupului Metalloinvest si actionar important al clubului de fotbal Arsenal, a urcat in fruntea unui top al bogatilor din Marea Britanie realizat de publicatia Sunday Times, cu o avere estimata la 13,3 miliarde de lire sterline (20,3 miliarde dolari).
Usmanov, in varsta de 59 de ani, l-a detronat pe magnatul otelului de origine indiana Lakshmi Mittal, care s-a mentinut timp de opt ani in fruntea clasamentului. In acest an, Mittal a coborat pe pozitia a patra, cu o avere de 10 miliarde de lire sterline (15,2 miliarde dolari), relateaza RIA Novosti.
Magnatul media de origine rusa Len Blavatnik ocupa locul al doilea, dupa ce si-a triplat averea de la 3,4 miliarde de lire anul trecut la 11 miliarde de lire (16,8 miliarde dolari).
Locul al treilea este detinut de doi frati nascuti in Pakistan, Sri si Gopi Hinduja, care opereaza conglomeratul Hinduja Group. Averea lor a crescut cu doua miliarde de lire fata de anul trecut, la 10,6 miliarde de lire (16,1 miliarde dolari).
Un alt magnat rus, patronul clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, a coborat de pe locul al treilea pe al cincilea, averea sa scazand la 9,3 miliarde de lire (14,2 miliarde de dolari).
Cea... mai mult
Duminica, 21 Aprilie 2013, ora 18:15
Romania are o datorie externa de aproximativ 20 de miliarde de euro, bani pe care ar trebui sa inceapa, de anul viitor, sa ii inapoieze. Cu aceeasi suma se pot cumpara... tari intregi.
Mai exact, cu mai putin de 20 de miliarde de euro poate fi acoperit Produsul Intern Brut al multor state africane, dar si al unor tari insulare.
Daca si-ar dori cu adevarat, miliardarul Bill Gates ar putea cumpara statul roman.
Cum averea fondatorului Microsoft se ridica la peste 56 de miliarde de dolari, potrivit topului Forbes, de anul acesta, Bill Gates ar putea cu usurinta plati datoria Romaniei si i-ar mai ramane bani sa cumpere si o insula exotica.
De altfel, averea pe care o detine ii permite sefului Microsoft sa cumpere Costa Rica, Salvador si Uruguay, avand in vedere ca PIB-ul acestor state valoreaza mai putin decat toti banii miliardarului american.
Cel mai bogat om din lume, Carlos Slim Helu, asezat, pentru a doua oara consecutiv, de publicatia amintita in fruntea clasamentului, ar putea sa cumpere nu doar statul roman, ci si Islanda, Mozambic si Guyana.
Produsul Intern Brut al Islandei se ridica la 12,7 miliarde de dolari, in timp ce PIB-ul din Mozambique echivaleaza cu 18,9 miliarde de dolari. Guyana ar putea fi achizitionata doar de placere, pentru 3 miliarde de dolari, suma ce reprezinta PIB-ul statului.
Datoria externa a Romaniei ar putea fi foarte lesne achitata si de Lakshimi Mittal, "magnatul de otel". Acesta ocupa locul al saselea in topul celor... mai mult
Sambata, 03 Decembrie 2011, ora 09:45
Directorii Microsoft si Google ocupa primele locuri in clasamentul celor mai bogati miliardari din industria tech, in timp ce fondatorii Facebook vin tare din urma si risca sa ii surclaseze foarte curand.In topul Forbes al celor mai bogati 15 oameni de afaceri din sectorul IT, fondatorul Microsoft, Bill Gates, ramane pe prima pozitie, cu o avere de 59 de miliarde de euro, urmat de Larry Ellison si de fondatorul Amazon, Jeff Bezos.
Dustin Moskovitz
Dustin Muskovitz a fondat, impreuna cu Mark Zuckerberg, Facebook. In 2008 a parasit compania, pentru a pune bazele companiei Asana. Moskovitz este cel mai tanar om de afaceri din top.
Gordon Moore
Cu o avere de 3,7 miliarde de dolari, Gordon Moore ocupa locul 14, in clasamentul intocmita de publicatia Americana. Banii i-a castigat de pe urma Intel si datorita procesoarelor Pentium. Where the money came from: Intel, baby. It's all about the Pentium processors.
Pierre Omidyar
Pierre Omidyar, fondatorul eBay, are o avere estimata peste 6,2 miliarde de dolari. Miliardarul a anuntat ca se va implica in proiecte de filantropie si s-a tinut de cuvant. Pana acum, a donat 1 miliard de dolari.
Eric Schmidt
Averea lui Eric Schimdt depaseste 6,2 miliarde de dolari. Banii i-a strans in perioada de 10 ani, cat a ocupat functia de CEO la Google, inainte ca Sergey Brin si Larry Page sa ii preia atributiile.
Charles Ergen
Charles Ergen a reusit sa acumuleze 6,4 miliarde de dolari, multumita EchoStar. Ergen a ocupat un rol important... mai mult
Marti, 27 Septembrie 2011, ora 11:54
Daca in urma cu cativa ani, mai toti miliardarii veneau din tarile europene sau Statele Unite, centrul de greutate incepe sa se schimbe.Potrivit raportului Wealth Report, publicat de Citi Bank, noii miliardari incep sa apara din economii emergente, precum India sau Rusia.
In cea de-a doua, numarul miliardarilor a crescut cu 30% fata de anul trecut, potrivit Forbes.De altfel, numarul global al super-bogatilor a crescut cu 22% in comparatie cu 2010, cand miliardarii cadeau din topuri pe capete din cauza situatiei economice dificile.Insa nicio alta elita financiara nu s-a bucurat de reviriment asa cum a facut-o cea chineza. In tara asiatica, numarul miliardarilor a crescut cu nu mai putin de 140%. La aceasta rata de crestere, multi economisti se asteapta la aparitia unui concurent chinez pentru Carlos Slim Helu, cel mai bogat om din lume la ora actuala.Dintre toate industriile, cea a Internetului a fost cea mai infloritoare, pentru bogatii lumii. Cel mai bogat chinez, Robin Li, este de altfel si fondatorul motorului de cautare Baidu. Totusi, la capitolul Internet si tehnologie, americanii nu vor putea fi depasiti foarte repede.
Facebook are sase reprezentanti in topul celor mai bogati americani, unul dintre ei fiind si cel mai tanar miliardar din lume: co-fondatorul de numai 26 de ani, Dustin Moskovitz.Vezi care sunt tarile cu cei mai multi miliardari, potrivit Huffington Post.CanadaDin o populatie de aproape 34 de milioane de oameni, 22 sunt miliardari in dolari.Printre ei,... mai mult
Joi, 14 Aprilie 2011, ora 11:03
Un comerciant de apa imbuteliata a devenit cel mai bogat om din China, bastion al comunismului unde miliardarii apar ca ciupercile dupa ploaie.In China economiei neoliberale si a politicii comuniste totul este posibil. Chiar sa devii cel mai bogat om al tarii vanzand apa imbuteliata, care nici macar nu este minerala. Zong Qinghou a strans 2 miliarde de dolari (9,375 miliarde de euro) ca patron al firmei de bauturi Wahaha si este numarul unu pe lista celor mai bogati chinezi,asa cum rezulta din lista anula a Institutului de Cercetare Hurun, scrie Reuters."China are acum cel mai mare numar de miliardari fata de oricare alta tara din lume", scrie Rupert Hoogewerf, fondator si editor al listei bogatilor Hurun. In SUA sunt 189 de miliardari in dolari, iar in China numarul lor este undeva intre 400 si 500, sustine Rupert Hoogewerf. Numarul doi pe lista bogatilor din China este Li Li si compania lor, Shenzhen Hepalink Pharmaceutical Co, iar pe trei este Zhang Yin si firma acestuia Nine Dragons Paper Ltd. Al patrulea cel mai bogat chinez este Liang Wengen, care a ajuns in acest top ca urmare a afacerilor in industria grea. Lista completa a bogatilor din China este de 1363 persoane cu averea personala a cel putin un miliard de yuani (adica 150 de milioane de dolari). mai mult
Sambata, 02 Octombrie 2010, ora 02:05