Cei mai bogati 500 de oameni ai lumii au pierdut miercuri 99 de miliarde de dolari, dupa ce turbulentele de pe Wall Street s-au extins pe plan global, transmite Bloomberg.
Este al doilea declin semnificativ inregistrat intr-o singura zi in 2018, precedentul fiind inregistrat in februarie, cand indicele S&P 500 al bursei de pe Wall Street a intrat intr-un teritoriu de corectie, inregistrand un declin de 10% fata de nivelul ridicat din ianuarie si sporind temerile ca va urma o perioada indelungata de turbulente, asa cum s-a intamplat in urma crizei financiare din 2008.
Conform indicelui Bloomberg Billionaires, fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a pierdut 9,1 miliarde de dolari, dupa ce actiunile retailerului online au inregistrat cel mai semnificativ declin din ultimii doi ani. El ramane pe primul loc in topul celor mai norocosi oameni ai planetei, cu o avere neta de 145,2 miliarde de dolari.
Si alti miliardari au inregistrat pierderi semnificative. Astfel, presedintele Berkshire Hathaway, Warren Buffett, a pierdut 4,48 miliarde de dolari (dar ramane ci o avere estimata la 87,5 miliarde de dolari), in timp ce fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, este mai sarac cu 2,50 miliarde de dolari, averea lui reducandu-se la 60,1 miliarde de dolari.
Cel mai bogat european, Bernard Arnault, a pierdut 4,5 miliarde de dolari, ramanand cu o avere de 66,9 miliarde de dolari. Actiunile imperiului sau de lux - LVMH - cel mai mare grup mondial de produse de lux - care detine si... mai mult
Vineri, 12 Octombrie 2018, ora 10:20
Lista celor mai bogati presedinti (sau sefi de stat) din lume s-a schimbat destul de mult in ultimii ani, odata cu intrarea pe scena politica a lui Donald Trump, care a fost ales presedintele Statelor Unite ale Americii la sfarsitul anului trecut, dar si cu decesul lui Abdullah bin Abdulaziz Al Saud, regele Arabiei Saudite, in 2015, si al regelui Thailandei, Bhumibol Adulyadej, anul trecut (oct. 2016).
Daca regele Arabiei Saudite avea o avere de 18 miliarde $, regele Thailandei detinea nu mai putin de 30 miliarde $. Cu ajutorul revistei Luxatic, veti vedea in continuare ce presedinti conduc topul celor mai bogati sefi de stat in 2017.
10. Printul Albert al II-lea, Monaco - 2 miliarde $
Albert Alexandre Louis Pierre Grimaldi este al doilea cel mai bogat membru al unei familii regale din Europa. Acesta detine actiuni in cadrul industriilor de cazino si de divertisment din Monaco, precum si proprietati imobiliare considerabile atat in tara sa de origine, cat si in Franta.
9. Sebastian Pinera, presedintele statului Chile - 2,4 miliarde $
Sebastian Pinera, presedintele Chile, are o avere in valoare de 2,4 miliarde de dolari. Este proprietarul postului local de televiziune Chilevision si poate ca aceasta pozitie l-a ajutat sa fie ales ca predinte in 2010. A popularizat foarte mult utilizarea cartilor de credit in Chile si aparent detine 27% din LAN Airlines, din 1994.
8. Mohammed al VI-lea, presedintele Marocului - 2,5 miliarde $
Cu o avere de 2,5 miliarde... mai mult
Vineri, 10 Martie 2017, ora 14:33
Averea celor mai bogati romani a scazut in ultimul an, pe primul loc in topul miliardarilor aflandu-se omul de afaceri Ioan Niculae. Pe de alta parte, la nivel mondial, numarul persoanelor instarite a crescut foarte mult in perioada crizei.
Valoarea cumulata a averilor miliardarilor din tara noastra a atins un minim istoric anul trecut, potrivit Forbes.
Averea minima a celor care se afla in Top 500 Miliardari este de 5 milioane de euro. Varsta medie a romanilor instariti este de 53 de ani, cel mai tanar are 31 de ani, iar cel mai in varsta are 83 de ani, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.
Pe primul loc in clasament, la fel ca in editia precedenta, se afla Ioan Niculae (foto), fondatorul Interagro, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de euro.
Locul al doilea este ...citeste mai departe despre "Cine sunt cei mai bogati romani" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 01 Noiembrie 2014, ora 09:34
Nimeni nu intra in politica pentru a se imbogati, dar intamplator, unii politicieni au averi impresionante.
Afla care sunt cei mai bogati politicieni din lume intr-un top Businessinsider.
Abdullah Bin Abdul Aziz, 21 miliarde de dolari
Regele Abdullah domneste intr-o tara care controleaza 20% din rezervele de petrol ale lumii.
El a devenit rege al Arabiei Saudite in 2005. Acesta a infiintat doua universitati, dintre care una este pentru fete.
Hassanal Bolkiah, 20 miliarde de dolari
Bolkiah este sultanul statului Brunei din 1967. Averea sa provine din afaceri in industria de petrol si gaze naturale.
Are o colectie impresionanta de 7.000 de masini, iar palatul sultanului, Istana Nurul Iman, este unul dintre cele mai luxoase din intreaga lume.
Michael Bloomberg, 18,1 miliarde de dolari
Bloomberg este fondatorul si proprietarul Bloomberg LP, un trust media specializat pe stiri economice, companie care are peste 300.000 de abonati.
Acesta are un MBA la Harvard Business School si se se afla la al treilea mandat ca primar al New York-ului.
Sonia Gandhi, 2-19 miliarde de dolari
Presedintele partidului politic Conbgresul National Indian, Gandhi s-a nascut in Italia.
Ea este sotia lui Rajiv Gandhi, fostul primul ministru al Indiei care a fost asasinat. Ca lider al Partidului Congresului, Gandhi a jucat un rol cheie in revigorarea imaginii partidului.
Khalifa Bin Zayed Al Nahyan, 18 miliarde de dolari
Emirul din Abu Dhabi, Sheikh... mai mult
Luni, 05 Martie 2012, ora 08:20
Averea fostului lider libian, Muammar Gaddafi, era de trei ori mai mare decat cea detinuta de Carlos Slim si de zece ori mai mare decat a regelui Abdullah al Arabiei Saudite, arata cele mai noi informatii.
Liderul Libiei avea mai mult de 200 de miliarde de dolari in actiuni, in depozite la banci si in mai multe proprietati imobiliare raspandite pe tot globul, arata noile estimari, puncteaza LA Times.
Investitiile strategice facute de Gaddafi i-au adus acestuia o avere impresionanta, confirmata de oficiali guvernamentali libieni si amintita si de publicatia citata.
Cum a ajuns atat de bogat?
"Regele regilor" controla personal cel mai mare depozit de petrol din Africa, de mai bine de 41 de ani, pentru ca a stiut cum sa "profite" de pe urma liderilor africani.
Spre deosebire de Abdullah si de alti "miliardari ai petrolului", Gaddafi a investit sume considerabile in infrastructura nationala si a consolidat scoli si spitale. Banii pe care ii folosea ii asigurau sprijinul liderilor africani.
Atat scolarizarea, cat si serviciile medicale erau gratuite, iar nationalizarea industriei petrolului i-a permis lui Gaddafi sa garanteze veniturile populatiei. Aceste aspecte au asigurat un nivel de trai ridicat pentru africani, obisnuiti cu standarde mult mai reduse.
Gaddafi si-a "cumparat" astfel respectul si admiratia unei parti a tineretului african.
Pe de alta parte, in schimbul relativei prosperitati, libienii erau amenintati cu pedeapsa cu moartea daca isi exprimau... mai mult
Luni, 24 Octombrie 2011, ora 14:12
Niciodata nu au existat pe Pamant mai multi miliardari decat in acest moment. In acest club exclusivist exista 1.210 oameni care-si permit orice: propriul avion, o insula sau chiar un teren pe Luna. Insa, doar cativa joaca in Prima Liga. Iata cine se poate lauda cu faptul ca este cel mai bogat om din tara sa.Cel mai bogat mexican: Carlos Slim Helu
Slim are o avere de 74 miliarde de dolari, fiind cel mai bogat om din lume, conform topului Forbes al celor mai bogati oameni din lume, preluat de BusinessInsider.
Miliardarul a avut o copilarie saraca, tatal sau fiind un cizmar imigrant. Slim si-a construit imperiul pornind de la zero. Cu toate ca isi poate permite orice, prietenii sai spun ca poarta costume ieftine si ca prefera hartia si stiloul in locul "excentricului" calculator.
Cel mai bogat american: Bill Gates
Gates are o avere de 56 de miliarde de dolari, fiind al doilea cel mai bogat om din lume. Despre fondatorul Microsoft s-au scris mii de articole, povestea acestuia fiind cunoscuta oricui.
Cel mai bogat francez: Bernard Arnault
Averea lui Arnault se ridica la 41 de miliarde de dolari, ceea ce-l plaseaza pe locul 4 in topul celor mai bogati oameni din lume, dar pe primul in randul celor mai bogati francezi.
Arnault a inceput sa-si construiasca averea in 1984, cand a cumparat compania falimentara Boussac Saint-Freres, proprietara brandului House of Dior.
La scurt timp, a achizitionat LVMH, care detine marcile Louis Vuitton, Givenchy, Tag Heuer, Donna karan, Fendi si... mai mult
Sambata, 17 Septembrie 2011, ora 08:10
Se spune ca daca iti faci din hobby meserie, vei fi mereu in timpul liber. Unii au reusit sa faca acest lucru si sa se si imbogateasca de pe urma pasiunilor lor. Daca vrei sa vezi unde te poate aduce o cariera muzicala, iata lista celor mai bine platiti cantareti din lume.In urma cu 20 de ani, Bon Jovi isi incuraja formatia, spunand ca au sanse sa ajunga mai cunoscuti decat Rolling Stones.
Dupa doua decenii, Bon Jovi este inca pe val. Grupul a castigat 125 de milioane de dolari in ultimul an, indeajuns incat sa-si revendice locul 2 in topul Forbes al celor mai bine platiti cantareti.
U2 este "regina" muzicii, fiind platita cu 195 de milioane de dolari in ultimul an. Banii au venit in mare parte datorita turului international care a avut incasari de 700 milioane dolari in doi ani, surclasand "A Bigger Bang" a lui Rolling Stones in clasamentul celor mai productive turnee.
In topul Forbes se mai afla Elton John, cu un venit de 100 milioane dolari, si Lady Gaga, care a reusit sa stranga 90 milioane dolari.
Clasamentul a tinut cont de veniturile neimpozate inregistrate in perioada mai 2010 - mai 2011, inainte de plata agentilor si a managerilor.
1. U2 - 195 milioane dolari
Rockerii au daramat recordul celor mai productive turnee din istoria muzicii. La sfarsitul turului de doi ani, in aceasta vara, U2 va fi vandut bilete in valoare de 700 milioane dolari catre peste 7 milioane de fani.
2. Bon Jovi - 125 milioane dolari
Intorsi in orasul natal, membrii Bon Jovi au avut... mai mult
Joi, 16 Iunie 2011, ora 12:36
Pe 29 aprilie, Kate Middleton a devenit, in mod oficial, membra a uneia din cele mai bogate familii regale din lume. Totusi, familia regala britanica nu este prima in acest top, chiar daca este, poate, cea mai cunoscuta. Iata topul celor mai bogati monarhi din lume, potrivit Investopedia:Regele Bhumibol al Thailandei Regele Bhumibol detine cel putin doua recorduri: este monarhul cu cea mai lunga perioada la conducere, dintre cei aflati inca in viata, dar si cel mai bogat. Averea sa este estimata la aproximativ 30 de miliarde de dolari, in mare parte obtinuta din investitii in afaceri locale, cum ar fi Siam Cement sau Siam Commercial Bank. Desi regele Bhumibol are putine puteri atribuite de Constitutie, a intervenit de multe ori in politica thailandeza, pentru a rezolva diverse crize, iar starea sa precara de sanatate a condus, de mai multe ori, la vanzari spectaculoase pe bursa de valori locala. Sultanul din Brunei, Hassanal Bolkiah Deloc surprinzator, o mare parte din cei mai bogati monarhi si-au strans averea din afacerile cu petrol si alte resurse naturale.
Sultanul Bruneiului este unul din acestia, avand o avere estimata la 20 de miliarde de dolari.
In ciuda faptului ca rezervele de petrol la nivel mondial sunt in scadere, Hassanal Bolkiah nu a dat semne de a incerca sa dezvolte tara pe o alta directie, cel putin deocamdata.
Vezi continuarea pe ziare.com mai mult
Marti, 03 Mai 2011, ora 22:56
Daca in urma cu cativa ani, mai toti miliardarii veneau din tarile europene sau Statele Unite, centrul de greutate incepe sa se schimbe.Potrivit raportului Wealth Report, publicat de Citi Bank, noii miliardari incep sa apara din economii emergente, precum India sau Rusia.
In cea de-a doua, numarul miliardarilor a crescut cu 30% fata de anul trecut, potrivit Forbes.De altfel, numarul global al super-bogatilor a crescut cu 22% in comparatie cu 2010, cand miliardarii cadeau din topuri pe capete din cauza situatiei economice dificile.Insa nicio alta elita financiara nu s-a bucurat de reviriment asa cum a facut-o cea chineza. In tara asiatica, numarul miliardarilor a crescut cu nu mai putin de 140%. La aceasta rata de crestere, multi economisti se asteapta la aparitia unui concurent chinez pentru Carlos Slim Helu, cel mai bogat om din lume la ora actuala.Dintre toate industriile, cea a Internetului a fost cea mai infloritoare, pentru bogatii lumii. Cel mai bogat chinez, Robin Li, este de altfel si fondatorul motorului de cautare Baidu. Totusi, la capitolul Internet si tehnologie, americanii nu vor putea fi depasiti foarte repede.
Facebook are sase reprezentanti in topul celor mai bogati americani, unul dintre ei fiind si cel mai tanar miliardar din lume: co-fondatorul de numai 26 de ani, Dustin Moskovitz.Vezi care sunt tarile cu cei mai multi miliardari, potrivit Huffington Post.CanadaDin o populatie de aproape 34 de milioane de oameni, 22 sunt miliardari in dolari.Printre ei,... mai mult
Joi, 14 Aprilie 2011, ora 11:03