Piata locala a telefoanelor inteligente va creste cu 30% in acest an, de la 2,5-2,7 milioane de unitati vandute in 2014, pe fondul mentinerii tendintei de migrare a clientilor de la terminale normale la inteligente, a declarat Alexandru Munteanu, seful diviziei Telecom din cadrul companiei Samsung Romania.
"Numerosi utilizatori de telefoane mobile migreaza de la un terminal normal (feature phone) la unul inteligent (smartphone) si consider ca exista suficient loc de crestere pe aceasta piata. In prima parte a anului trecut, vanzarile de telefoane mobile normale inca erau consistente, dar pe masura ce preturile terminalelor inteligente au scazut, vanzarile au crescut.
Primele doua luni din acest an au adus cresteri de peste 30% pe segmentul telefoanelor inteligente si ma astept ca pana la finele anului, pe medie, avansul sa se situeze tot in jurul valorii de 30%", a spus Munteanu, prezent la un eveniment dedicat lansarii in Romania a terminalelor Samsung S6 si S6 Edge.
El a ...citeste mai departe despre "Cate milioane de smartphone-uri vor fi in Romania pana la finalul anului" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 18 Martie 2015, ora 21:20
Cei mai populari sefi din Romania, in functie de mediatizarea lor in presa, conduc companii din sectorul bancar, din industria auto, telecom si asigurari.
Dominic Bruynseels
Cel mai mediatizat director executiv din Romania este Dominic Bruynseels, fostul CEO al BCR, potrivit unui studiu Media Trust, realizat in perioada 4 noiembrie 2011-3 februarie 2012.
Dominic Bruynseels a fost fost mentionat in presa in cadrul articolelor despre industria bancara, dar si in urma inlocuirii lui la conducerea BCR, de catre Tomas Spurny.
Fostul CEO de la BCR a fost mentionat in 60 de materiale in perioada in care s-a desfasurat studiul.
Dominic Bruynseels este cetatean britanic, nascut in 1959, in nord-vestul Angliei. Si-a inceput cariera bancara in 1980 ca stagiar, fiind numit Asistent Manager intr-o sucursala Barclays Bank din Londra si a lucrat timp de 27 de ani in cadrul acestei banci. A venit in Romania in 2007 si in perioada 2008-2011 a ocupat functia de presedinte BCR.
Steven van Groningen
Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank este urmatorul pe lista celor mai mediatizati sefi din Romania, cu 53 de aparitii in presa. Cele mai multe articole care il citeaza au aparut pe data de 25 noiembrie 2011, cand presedintele Traian Basescu a criticat bancile austriece si pe data de 27 ianuarie 2012, cand Steven van Groningen s-a intalnit cu presedintele Traian Basescu, pentru a discuta despre solutiile de redresare ale economiei romanesti.
Steven... mai mult
Joi, 23 Februarie 2012, ora 18:02
Bancile au trecut la schimbari masive ale managementului, in ultima perioada, insa exista cativa sefi care fac parte din peisajul financiar chiar si de un deceniu. Business24 a realizat topul celor mai longevivi 10 bancheri din Romania, din cele mai importante institutii dupa active si dupa rezultatele financiare.
"Schimbarea" a fost cuvantul de ordine din cele mai multe banci romanesti, in ultima perioada, managementul acestora trecand prin demisii, inlocuiri sau incetari de mandate. Mai mult, voci din piata anunta continuarea acestui trend pe intregul an 2012.
Cea mai rasunatoare modificare de management a fost, de departe, demisia lui Robert Rekkers de la conducerea Bancii Transilvania, a treia banca dupa active din Romania. Motivele plecarii acestuia sunt necunoscute si confuze, mai ales ca Rekkers mai avea trei luni pana la expirarea mandatului. Conducerea bancii va fi preluata, incepand cu 1 februarie 2012, de Peter Franklin, reprezentantul BERD in consiliul de administratie al BT.
Odata cu plecarea lui Rekkers, lista bancherilor care au rezistat mai mult de 10 ani la conducerea aceleiasi institutii s-a redus considerabil.
Iata topul celor mai longevivi 10 sefi de banci din Romania, realizat de Business24.
Locul 1 - Mugur Isarescu - guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei
Economistul Mugur Isarescu, in varsta de 62 de ani, a preluat functia de guvernator al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) imediat dupa Revolutie, in anul 1990. Acesta a intrat... mai mult
Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 18:52
Se afla in topul celor mai bogati romani, iar cea mai mare parte a averii lor a fost ridicata din investitia in imobiliare. Cei cinci milionari au insa un lucru in comun: fotbalul.
Unii din ei au sfidat criza cu propriile arme - investitiile, in timp ce altii au fost pusi la pamant, insa nu s-au lasat mai prejos si au continuat sa lupte. Iata care sunt cei cinci milionari ai Romaniei, pentru care fotbalul reprezinta o pasiune comuna.
George Copos
Cu o experienta de ani de zile in management, George Copos a sfidat criza si a reusit sa reduca cheltuielile la Ana Hotels cu un milion de euro. Anul 2011 a fost unul de succes pentru George Copos, an in care business-ul i-a mers ca pe roate, iar industria hoteliera i-a marit substantial veniturile.
Patronul Rapidului, dar si al lantului hoteliar Ana Hotels avea o avere estimata la 210 milioane de euro in urma cu doi ani. Criza nu l-a descurajat pe omul de afaceri, care marturisea intr-un interviu acordat Business 24 ca meseria sa este aceea de a investi.
De aceea, in ciuda crizei, George Copos a anuntat ca isi va continua investitiile si in 2012, cand va lansa Ana Tower, prima cladire certificata "GOLD Building" din Romania.
Gigi Becali
Cu toate ca numele miliardarului te duce cu gandul in prima instanta la clubul de fotbal Steaua, Gigi Becali se mandreste cu o avere impresionanata din imobiliare, respectiv din vanzarea terenurilor. Daca in 2007-2008, Gigi Becali facea tranzactii de milioane de euro cu... mai mult
Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 18:59
Indiferent de cum va evolua piata muncii in urmatorii ani si indiferent de tehnologiile viitorului, exista anumite profesii care nu vor disparea niciodata.
Astfel de joburi sunt imune la toate transformarile care au loc pe piata muncii, potrivit unui top realizat de CNBC
Farmacist
Sunt boli care nu pot fi combatute cu repaos la pat sau ceai, ci cu medicamente. Cu toate ca in acest caz, medicul poate parea singura varianta de remediu, lucrurile nu stau asa.
Atata timp cat bolile vor exista, farmacistii vor fi cei care vor distribui medicamentele. Prin urmare, daca te gandesti la o meserie de viitor, care sa nu fie in pericol de disparitie, jobul de farmacist poate parea promitator.
Matematician
Matematica este una dintre pietrele de temelie ale universului, spun specialistii. Cu exceptia cazului in care acest lucru nu se va schimba, intotdeauna va fi nevoie de un expert care sa cunosca subiectul dincolo de simplele operatii de adunare si scadere.
O astfel de persoana este matematicianul, ale caror competente pot fi aplicate la o gama larga de subiecte, pornind de la informatica si ajungand pana la fizica. Poate ca, in prezent, profesorii nu mai sunt atat de bine remunerati, insa nu ar strica sa se te gandesti la un job in cercetare stiintifica.
Programator
Recesiune sau nu, programatorii sunt la mare cautare. Atata timp cat calculatoarele vor juca un rol important atat in viata personala cat si in cea profesionala a fiecaruia, va fi nevoie... mai mult
Sambata, 14 Ianuarie 2012, ora 14:50