Tot mai multi romani au lucrat de acasa in ultima luna si jumatate, in contextul pandemiei de coronavirus, iar Bucurestiul este lider detasat in Romania in privinta numarului de angajati care fac work from home. Capitala este totodata si cel mai bun oras din lume in care sa lucrezi de acasa.
Potrivit unui clasament facut de Broadband Deals, citat de Travel Daily News, Bucurestiul este pe primul loc in acest top, in ce priveste lucratul de acasa sau de la distanta.
Iata si care au fost indicii luati in calcul, fiind analizate 50 de mari orase ale lumii:
Viteza medie a Internetului - trebuie sa fie de incredereExistenta companiilor de livrare a mancarii acasaNumarul disponibil al locurilor de munca ce poate fi facuta de acasaCostul unui laptop in acel orasCostul vietii
Citeste si:
Cele mai ieftine destinatii pentru weekend, in Europa. Cum sta BucurestiulSurpriza la puterea de cumparare: Bucurestiul este sub Sofia sau Brasov
"Daca lucrati din Bucuresti, nu veti duce lipsa de mancare la pauza de pranz, cu optiuni de mancare uimitoare de la Uber Eats sau de la restaurantele unde se poate lua la pachet", scriu autorii studiului, adaugand ca prima investitie trebuie insa facuta intr-un laptop.
Bucurestiul este pe primul loc si la proportia de locuri de munca de acasa, din total - 4,33%, fiind urmat de San Francisco - 4,29%, singurele doua orase analizate cu peste 4%. Spre comparatie, Tokio are doar 0,13% locuri de munca de acasa, din total.
Cu o viteza... mai mult
Sambata, 25 Aprilie 2020, ora 08:57
Cele cele mai scumpe trei orase din Europa pentru angajatii straini sunt toate in Elvetia - Zurich, Berna si Geneva -, potrivit unui nou sondaj realizat de compania de consultanta Mercer, scrie publicatia TheLocal.ch.
Zurich a ajuns pe locul al cincilea in ancheta anuala privind "Costul de trai", realizata de firma de consultanta Mercer.
Hong Kong a fost ales in fruntea clasamentului, Tokyo vine pe locul al doilea, iar Singapore pe locul trei, in timp ce capitala coreeana Seul e pe locul patru, ceea ce inseamna ca Zurich este locul cel mai scump din Europa pentru muncitorii straini.
Intre timp, alte doua orase elvetiene - Berna, care se situeaza pe locul 12, si Geneva (pe locul 13) - au ocupat al doilea si respectiv al treilea loc din Europa pentru angajatii detasati in strainatate.
Sondajul, realizat de gigantul american Mercer, este destinat sa ajute companiile multinationale si guvernele sa stabileasca indemnizatiile de compensare pentru angajatii lor expatriati.
Editia din 2019 a analizat 209 de orase la nivel mondial, comparand preturile a peste 200 de articole, inclusiv cazare, transport, imbracaminte, produse alimentare, bunuri de uz casnic si recreere si divertisment.
Topul clasamentului din acest an a fost dominat de orasele asiatice, in timp ce orasele europene au cazut in lista, deoarece monedele europene s-au devalorizat fata de dolarul american, arata firma de consultanta.
Parisul a scazut cu 13 locuri pana pe pozitia 47, in timp ce... mai mult
Duminica, 30 Iunie 2019, ora 14:44
In contextul actualelor schimbari tehnologice, demografice si culturale din Romania, EY a realizat o analiza comparativa a doua dintre cele mai mari orase ale tarii, Bucuresti si Cluj-Napoca.
Analiza isi propune sa identifice principalele diferente si ritmul de dezvoltare al fiecaruia din punct de vedere demografic, educational, economic, cultural si turistic.
In acelasi timp, sa ofere o perspectiva utila atat locuitorilor, cat si celor care intentioneaza sa deschida o afacere intr-unul dintre orasele mentionate.
Bucurestiul este orasul cu cel mai mare numar de locuitori, cel mai important centru industrial si comercial din tara.
Conform Oxford Economics, in 2017, a fost unul dintre cele mai performante orase, cu o crestere economica mai mare decat media europeana. Acest lucru se datoreaza in mare masura sectorului de servicii care este tot mai important pentru capitala, cu o pondere de 23% din PIB in 2017.
Cluj-Napoca este insa pe locul 29 intr-un clasament care masoara calitatea vietii in 72 de orase din Europa, situandu-se cu 26 de locuri mai sus decat Bucurestiul.
Clujul puncteaza mai bine decat capitala nu numai in privinta calitatii vietii, ci si a sigurantei, facilitatilor medicale, a serviciilor de transport si a gestionarii ambuteiajelor in trafic potrivit datelor de la centrul Numbeo. Costul chiriilor in raport cu veniturile ridica o problema in orasul transilvanean, fiind cu aproape doua puncte mai mare decat in Bucuresti (12,6 vs.11).... mai mult
Luni, 10 Decembrie 2018, ora 11:43
Bucurestiul, Kievul si New Delhi se afla toate 3 pe locul 10 in topul celor mai ieftine orase din lume, arata studiul Worldwide Cost of Living pentru 2017, publicat luni de Economist Intelligence Unit (EIU).
Autorii studiului au dat ca exemplu pretul mediu al catorva produse considerate reprezentative.
In medie, in Bucuresti un kilogram de paine costa 1,64 dolari (fata de 1,76 dolari in urma cu zece ani), o sticla de vin de 750 de ml costa 4,57 dolari (fata de 4,39 dolari in urma cu zece ani), un pachet de tigari costa 4,14 dolari (fata de 1,61 dolari in urma cu zece ani) si un litru de benzina costa 1,26 dolari (fata de 1,38 dolari in urma cu zece ani).
Cele mai ieftine orase din lume conform EIU sunt: Almaty (centrul financiar al Kazahstanului), Lagos (Nigeria) si Bangalore (India), transmite DPA.
Pentru al patrulea an consecutiv, Singapore si Hong Kong au fost desemnate cele mai scumpe orase din lume in 2017.
In raportul Worldwide Cost of Living 2017 cinci orase din Asia sunt in primele zece din lume, pe fondul aprecierii monedei Japoniei, care a propulsat Tokyo si Osaka inapoi in randul oraselor cu cel mai ridicat cost al nivelului de trai, alaturi de Singapore si Seul.
Din Europa Occidentala, orasele Zurich si Geneva sunt pe locul trei si, respectiv, sapte, iar Parisul este pe opt.
New York este singurul din America de Nord in top, fiind doar pe locul noua, din cauza deprecierii dolarului, care a afectat si pozitia altor orase din SUA.
Studiul... mai mult
Luni, 06 Noiembrie 2017, ora 10:04
Bucurestiul se afla pe locul 124 din 133 de orase, in scadere cu doua pozitii, intr-un clasament realizat de Economist Intelligence Unit (EIU) in functie de marimea costului vietii.
Capitala Romaniei este la egalitate cu Kiev si New Delhi, in timp ce cele mai scumpe orase din lume sunt Singapore si Hong Kong.
Zurich, plasat pe locul al treilea, este singurul oras din afara Asiei care a intrat intre primele cinci clasate, relateaza Bloomberg.
Tokio a revenit in 2017 in randul celor mai costisitoare 10 orase din lume, pe fondul cresterii reprezentativitatii Asiei, reflectand cresterea importantei regiunii in economia mondiala.
Capitala Japoniei, care a fost cel mai scump oras din lume pana in 2012, a urcat in acest an sapte pozitii, pana pe locul al patrulea, in timp ce Osaka a avansat noua pozitii, pe locul al cincilea, ambele datorita aprecierii yenului, se arata in studiul referitor la costul vietii la nivel mondial, publicat marti de EIU.
Singapore si Hong Kong au pastrat primele doua pozitii, iar capitala Coreii de Sud, Seul, ocupa locul al saselea.
Asia reprezinta 40% din economia mondiala si in urmatorii patru ani, pana in 2020, FMI anticipeaza ca regiunea va contribui cu doua treimi la cresterea mondiala.
In acelasi timp, orase din China, cea mai mare economie a regiunii, au coborat cu cinci-16 locuri din cauza scaderii consumului si a deprecierii yuanului.
Europa are patru orase in top 10, respectiv Zurich, Geneva, Paris si Copenhaga,... mai mult
Marti, 21 Martie 2017, ora 19:09
Bucurestiul a coborat, in 2015, pe locul 178 in topul celor mai scumpe orase pentru expati, ca rezultat al slabirii monedei locale fata de dolarul american, la fel ca majoritatea oraselor din Europa de Est si Centrala.
Capitala Romaniei era pe pozitia 169 in 2014.
Potrivit studiului Cost of Living 2015, realizat de Mercer, orasele asiatice si europene, mai precis Hong Kong (2), Zurich (3), Singapore (4) si Geneva (5), domina topul celor mai scumpe orase pentru expati.
Pe primul loc se afla, insa, pentru al treilea an consecutiv, Luanda, capitala Angolei. Desi acest oras nu este perceput ca fiind scump, bunurile importate si conditiile de siguranta si confort pentru expati sunt disponibile la preturi ridicate.
Alte orase care apar in top 10 sunt Shanghai (6), Beijing (7) si Seul (8) din Asia, Berna (9) din Europa si N'Djamena (10) din Africa.
Cele mai ieftine orase pentru expati sunt Biskek, capitala Kirghiztanului (207), Windhoek, capitala Namibiei (206) si Karachi, ...citeste mai departe despre "Topul celor mai scumpe orase din lume pentru expati - Pe ce loc se afla Bucurestiul" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 17 Iunie 2015, ora 11:53
Capitala Romaniei s-a clasat pe locul 159 in topul mondial pe 2014 al oraselor in care nivelul de trai pentru expati este considerat ieftin, in crestere cu 10 locuri fata de pozitia 169 ocupata anul trecut.
Capitala Angolei, Luanda, este pentru al doilea an la rand cel mai scump oras din lume, urmat de un alt oras african - N'Djamena, capitala Ciadului, releva studiul privind costul vietii elaborat de compania de cercetare Mercer, dat publicitatii joi. La polul opus, cel mai ieftin oras pentru expati este Karachi din Pakistan.
"Desi Luanda si N'Djamena sunt orase relativ ieftine, ele sunt destul de scumpe pentru expati deoarece bunurile importate sunt produse de lux", a declarat Ed Hannibal, partener la Mercer. "De asemenea, gasirea unor locuinte care sa satisfaca standardele expatriatilor poate fi dificila si costisitoare. Acesta este motivul pentru care unele orase africane ocupa pozitii fruntase in clasamentul nostru", adauga Ed Hannibal.
La nivel general, topul celor mai scumpe 10 orase din lume este dominat de Asia si Europa. Dupa Luanda si N'Djamena urmeaza in ordine: Hong Kong, Singapore, Zurich, Geneva, Tokyo, Berna, Moscova si Shanghai. Mercer precizeaza ca orasele din Europa Occidentala au urcat in clasament in principal datorita aprecierii monedelor locale in raport cu dolarul american.
Cele mai mari cresteri s-au inregistrat in cazul oraselor din Marea Britanie si Germania, Glasgow (108) urcand 49 de locuri comparativ cu 2013, in timp ce Aberdeen... mai mult
Joi, 10 Iulie 2014, ora 10:00