Sibiu s-a clasat pe locul sase in competitia pentru cele mai bune destinatii turistice europene ale anului 2020, concurs organizat de catre de Asociatia European Best Destinations si de Primaria Municipiului, potrivit unui comunicat de presa.
"Sibiul a obtinut un rezultat frumos si confirmam astfel statutul de destinatie turistica de talie europeana. Mai presus de clasament, Sibiul are o importanta oportunitate de promovare turistica la nivel european prin acest program si o vom utiliza la maxim pentru a continua dezvoltarea in acest domeniu. Multumesc tuturor celor care au votat si au sustinut Sibiul", a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor, citat in comunicat.
Potrivit comunicatului de presa, Sibiul a obtinut locul sase, cu 30.178 de voturi exprimate pe platforma europeanbestdestinations.com.
"Pe locurile 1-5 s-au situat orasele Colmar (Franta), Atena (Grecia), Tbilisi (Georgia), Viena (Austria) si Cascais (Portugalia)", se mai arata in comunicatul de presa al Primariei Municipiului Sibiu.
Organizatorii au transmis o scrisoare de felicitare primarului Sibiului, subliniind ca "destinatia Sibiu ofera o varietate extraordinara de experiente, obiective istorice de vizitat si evenimente importante. Sibiu se claseaza intre destinatiile din Europa recomandate a fi vizitate si reprezinta un motor economic si turistic al Transilvaniei.
Sibiul este un oras placut pentru locuit, dar si o locatie buna pentru investitii, destinatia bifand toate atuurile unui oras... mai mult
Joi, 06 Februarie 2020, ora 12:06
Bucuresti se claseaza pe locul 109 in topul "Quality of living city ranking", editia 2019, realizat de Mercier, in care primul loc este ocupat de Viena, pentru al zecelea an consecutiv. Capitala Romaniei a coborat in 2019 doua locuri fata de topul Mercier 2018, cand ocupa locul 107.
Sondajul anual realizat de Mercier, ajuns deja la cea de-a 21-a editie, evalueaza calitatea vietii, dar si nivelul de securitate in fiecare dintre marile orase din intreaga lume.
In urma evaluarii, se pare ca sunt inca o multime de orase atractive pentru mediul de afaceri, in ciuda faptului ca tensiunile comerciale si tendintele populiste continua sa domine climatul economic mondial, alaturi de restrangerea politicii monetare si volatilitatea pietelor.
Sondajul releva ca un factor important in atractia investitorilor o reprezinta componenta privind calitatea vietii.
Orase europene cu cea mai buna calitate a vietii
Orasele europene au in continuare cel mai inalt standard de viata din lume: Viena, Zurich si Munchen nu doar ca ocupa primele locuri pe continent, ci si la nivel global. De fapt, 13 dintre primele 20 de orase din lume se afla in Europa. Marile capitale europene precum Berlin (locul 13), Paris (locul 39) si Londra (locul 41) si-au pastrat pozitia in clasament anul acesta, in timp ce Madrid (locul 46) a urcat trei locuri si Roma (locul 56) a urcat un loc.
Minsk (locul 188), Tirana (locul 175) si St. Petersburg (locul 174) au ramas codasele clasamentului european in... mai mult
Miercuri, 13 Martie 2019, ora 10:49
47% din bogatia globala este controlata de catre milionari. Unde ii poti intalni insa pe acesti fericiti ai sortii?
Ei bine, in mod paradoxal, desi cei mai multi milionari din lume provin din Statele Unite, doar un oras american figureaza in topul metropolelor pline cu bogatasi: New York, care ocupa a patra pozitie, cu cate un milionar la 21 de locuitori, anunta CNN Money.
Insa, daca vrei sa mergi umar la umar pe strada cu milionarii va trebui sa te orientezi catre orase din Europa, dupa cum indica analiza efectuata de redactorii Wealth Insight si Spear's.
Monaco este un loc intesat de oameni bogati, aproape unul din trei locuitori ai principatului fiind posesorul unei averi de peste 1 milion de dolari.
Podiumul este completat de Zurich si Geneva, rata milionarilor din cele doua orase elvetiene fiind de 25, respectiv 20 de procente din populatie.
Londra ocupa pozitia a cincea, cu un milionar la fiecare 29 de locuitori, iar topul se completeaza cu Oslo, Hong Kong, Frankfurt, Singapore si Amsterdam.
O surpriza pentru analistii care au intocmit clasamentul o reprezinta Dublin. Capitala irlandeza nu a intrat in Top 10 al oraselor bogatiei la nivel global, dar se afla pe pozitia a zecea in randul metropolelor europene care adapostesc un numar impresionant de milionari in dolari.
"Dublin are o densitate mare de persoane bogate, multe dintre acestea datorandu-si averile de peste 1 milion de dolari evolutiei inregistrata de sectorul IT, fapt ce a atras o... mai mult
Vineri, 29 Iulie 2016, ora 12:17
Ambuteiajele din marile orase nu le dau prea mari batai de cap cetatenilor europeni, mai putin bucurestenilor, care locuiesc in singurul oras din Uniunea Europeana aflat intr-un clasament mondial al rusinii: top 10 orase cu trafic de cosmar.
Capitala Romaniei se afla in topul oraselor in care se circula cel mai prost alaturi de metropole din China, Brazilia, Rusia si Turcia.
Cum Bucurestiul are mult mai putini locuitori decat majoritatea metropolelor prezente in acest clasament, explicatia pentru ambuteiajele zilnice ar putea fi si ca drumurile sunt putine si proaste, iar managementul rutier este defectuos.
Iata cum arata clasamentul oraselor in care soferii au viata grea intocmit de producatorul de sisteme GPS TomTom si prezentat de CNN.
1. Istanbul
Orasul de pe malul Bosforului se dovedeste un adevarat cosmar pentru soferii prinsi in trafic la ore de varf.
Navetistii pierd cate 125 de ore anual in haosul de pe autostrazile si podurile care leaga malul Europei de cel al Asiei.
La fiecare deplasare, un sofer pierde 30 de minute in ambuteiaje pe strazile din Istanbul, estimeaza expertii TomTom.
2. Moscova
Daca ai treaba in capitala Rusiei si te deplasezi cu masina, ar fi bine sa te trezesti cu o jumatate de ora mai devreme.
Aceasta pentru ca timpul pierdut zilnic la volan de un sofer ramas captiv in inghesuiala din traficul moscovit se apropie de 31 de minute.
Iar imbulzeala de pe soselele din Moscova nu este un fenomen intalnit doar la... mai mult
Marti, 31 Martie 2015, ora 14:10
6Viena este orasul cu cel mai inalt nivel al calitatii vietii din lume pentru a sasea oara consecutiv, conform celui mai recent studiu al companiei de consultanta Mercer.
Bucurestiul se afla in prima jumatate a topului, ocupand locul 110, iar Sofia se claseaza pe locul 115.
In vederea intocmirii acestui clasament au fost analizate 230 de metropole, pe baza a 39 de criterii, explica oficialii Biroului de reprezentare al Municipalitatii Vienei intrun comunicat remis Business24.
Analistii Mercier au luat in considerare factori precum climatul politic, social si economic, factori de protectie a mediului inconjurator, sistemul de sanatate si de invatamant, transportul public, ofertele de petrecere a timpului liber etc.
De altfel primele cinci pozitii raman neschimbate in comparatie cu anul trecut: pe locul al doilea se afla Zurich, urmat de Auckland, Munchen si Vancouver.
Top 10 este si in acest an dominat de tarile europene: Dusseldorf (locul 6), Frankfurt (locul 7), Geneva (locul 8) si Copenhaga (locul 9). Pe locul al 10-lea se claseaza Sydney.
Dintre tarile din Europa Centrala si de Est cel mai bine clasat oras este Praga (locul 68).
Budapesta si Ljubljana se pozitioneaza la egalitate pe locul al 75-lea. Cele mai prost clasate orase din regiune sunt Kiev (locul 176), Tirana (locul 180) si Minsk (locul 189).
Kiev a inregistrat o coborare considerabila in clasament pe fondul instabilitatii politice si al violentelor din Ucraina.
Vancouver (locul 5)... mai mult
Joi, 05 Martie 2015, ora 12:00
Bucurestiul si Kievul sunt singurele capitale din Europa Centrala si de Est care au inregistrat o crestere a preturilor locuintelor noi in ultimul trimestru al anului trecut, majorarea pe piata bucuresteana ajungand la 5%, potrivit unui studiu al firmei poloneze de consultanta imobiliara REAS.
In celelalte capitale luate in considerare, Varsovia, Budapesta, Praga, Bratislava, Sofia, Talin, Liubliana, Vilnius, Riga si Zagreb, preturile au stagnat sau au scazut.
Pe intreg anul trecut, pretul mediu cerut de dezvoltatori pentru apartamentele din Bucuresti s-a redus cu 1,4%, se arata in studiu.
"In ciuda unor fundamente puternice ale pietei, sectorul apartamentelor noi a continuat sa se confrunte cu dificultati in 2011. Problema principala a venit din partea cererii care a ramas redusa din cauza mai multor motive, respectiv performanta scazuta a indicatorilor macroeconomici, puterea de cumparare si starea de expectativa a cumparatorilor de case", se mentioneaza in raport.
In acelasi timp, autorii studiului arata ca exista totodata o aparenta lipsa de incredere a cumparatorilor in dezvoltori din cauza multor proiecte nefinalizate sau inghetate.
"Insa, acei dezvoltatori care au ramas activi pe piata au putut sa-si apere preturile", afirma sursa citata.
Preturile locuintelor din Bucuresti au avut in ultimul trimestru din 2011 o evolutie contrara celei din alte capitale din regiune, respectiv comparativ cu Varsovia sau Praga unde s-a inregistrat o scadere de peste... mai mult
Vineri, 24 Februarie 2012, ora 11:54
Bucurestiul este mai atractiv pentru investitorii imobiliari decat Viena, Bruxelles, Praga sau Paris, potrivit unui top realizat de cotidianul britanic The Telegraph, care situeaza Capitala pe pozitia a 12-a in randul celor mai interesante 20 de orase europene pentru investitii.
Printre punctele forte ale pietei imobiliare din Bucuresti, publicatia britanica noteaza costurile reduse ale tranzactiilor si economia post-tranzitie solida. Randamentul moderat spre scazut al chiriilor, taxarea ridicata a veniturilor din inchiriere si tendinta de a proteja chiriasii reprezinta dezavantaje pentru capitala Romaniei.
Top zece al celor mai atractive destinatii pentru investitii imobiliare este dominat de Europa de Est, iar dintre orasele din vestul continentului doar Amsterdam, Roma si Berlin reusesc sa se plaseze in prima jumatate a clasamentului.
Budapesta ofera cele mai bune oportunitati investitorilor, urmata de Skopje (Macedonia), Amsterdam, Istanbul, Zagreb, Talin (Estonia), Berlin, Roma, Riga (Letonia) si Chisinau.
Pe pozitia 11, chiar inaintea Bucurestiului, se afla Varsovia, iar pozitiile urmatoare sunt ocupate de Bratislava, Liubliana si Viena. Ultimele cinci clasate sunt Bruxelles, Sofia, Praga, Helsinki si Paris. mai mult
Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 18:07
Bucurestiul se afla pe locul doi in topul celor mai "cool" orase din Europa, alaturi de Praga si Vilnius.
Pe primul loc in topul oraselor "cool" se afla Lisabona, in timp ce Paris, Berlin si Barcelona nu se afla nici macar in primele 10, conform studiului realizat de Slate.fr.
Pozitia de top a Bucurestiului se explica prin preturile mici in comparatie cu alte capitale europene si printr-o viata de noapte activa, cu o oferta variata.
Un alt factor luat in considerare de studiul Slate a fost numarul studentilor din oras, ei reprezentand aproape un sfert din populatie in Lisabona, Bucuresti si Varsovia.
De asemenea, studiul a luat in considerare pretul bauturii si mancarii in baruri si restaurante, numarul de cartiere animate seara, precum si calitatea transportului de noapte. mai mult
Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 10:13
Capitala se afla pe pozitia 12 in top 20 al celor mai bune orase pentru achizitii imobiliare, datorita costurilor mici ale proprietatilor.
Pe primul loc in topul realizat de Global Property Guide se afla Budapesta, urmata de Skopje si Amsterdam.
In Budapesta randamentele sunt de 7,18% pe an, in timp ce in Skopje aceasta se ridica la 7,38%, iar in Amsterdam de 5,04%.
La polul opus, cel mai scump oras pentru achizitii imobiliare este Parisul, unde preturile proprietatilor sunt foarte mari, iar randamentele mici. Capitala Frantei este urmata in top de Helsinki si de Praga, unde costurile tranzactiilor sunt medii spre mari, iar pretul locuintelor continua sa fie ridicat, in ciuda crizei.
Printre avantajele Bucurestiului se numara costurile reduse ale proprietatilor, preturile mici spre medii ale tranzactiilor.
Pe de alta parte, Capitala este dezvantajata de faptul ca strainii nu pot cumpara direct terenuri, de rata mare a inflatiei si de faptul ca, in comparatie cu nivelul PIB-ului, pretul imobiliarelor continua sa fie prea mare. mai mult
Joi, 27 Octombrie 2011, ora 11:29