Topul National al Firmelor, cel mai important eveniment de business al anului, se va desfasura joi, 10 noiembrie 2016, la Romexpo.
Barometru al performantei in afaceri, evenimentul organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei va premia cele mai performante companii din 6 domenii de activitate - industrie, servicii, comert si turism, cercetare-dezvoltare si high-tech, agricultura, silvicultura si pescuit si constructii.
Clasamentul este realizat pe baza unei metodologii complexe si unitare la nivel national, prevazuta de lege si implementata de fiecare Camera la nivel de judet. Topul analizeaza indicatori precum cifra de afaceri neta, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienta utilizarii resurselor umane si eficienta utilizarii capitalului angajat.
Pe primele locuri (1-10) la nivel national s-au clasat peste 12.000 companii - operatori economici din diferite sectoare de activitate: peste 4.300 din industrie, aproape 3.400 din servicii, circa 2.800 din comert si turism, 460 din cercetare-dezvoltare si high-tech, 610 din agricultura, silvicultura si pescuit, 580 din constructii.
4.811 de companii, cu o cifra de afacere de 135,5 miliarde de euro, s-au clasat in primele 3 locuri ale topului, dintre care 1.868 pe locul I. Acestea se vor regasi in catalogul tiparit, iar versiunea electronica va pune la dispozitia celor interesati toate cele 12.229 de firme clasate pe primele 10 locuri.
Incepand cu acest an au fost luate in... mai mult
Marti, 25 Octombrie 2016, ora 16:26
Topul National al Firmelor, cel mai important eveniment de business al anului, se va desfasura joi, 10 noiembrie 2016, la Romexpo.
Barometru al performantei in afaceri, evenimentul organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei va premia cele mai performante companii din 6 domenii de activitate - industrie, servicii, comert si turism, cercetare-dezvoltare si high-tech, agricultura, silvicultura si pescuit si constructii.
Clasamentul este realizat pe baza unei metodologii complexe si unitare la nivel national, prevazuta de lege si implementata de fiecare Camera la nivel de judet. Topul analizeaza indicatori precum cifra de afaceri neta, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienta utilizarii resurselor umane si eficienta utilizarii capitalului angajat.
Pe primele locuri (1-10) la nivel national s-au clasat peste 12.000 ...citeste mai departe despre "Topul National al Firmelor 2016. Numaratoarea inversa a inceput!" pe Ziare.com mai mult
Marti, 25 Octombrie 2016, ora 16:25
Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a premiat, joi seara, cele mai performante companii din economia romaneasca in cadrul Galei Topului National al Firmelor.
In deschiderea evenimentului, presedintele CCIR, Mihai Daraban, a declarat ca, la finalul anului precedent, au fost depuse bilanturile financiar-contabile de la peste 650.000 de companii din toata tara, iar pentru Topul National au fost selectate 6.630 de societati, in conformitate cu metodologia topului constituita la nivel national.
"Acest proces a scos la iveala si anumite probleme din economia romaneasca. Desi sunt 10.000 de agenti economici in plus care au depus bilantul fata de anul precedent, trebuie sa va spun ca s-au mutat putin ponderile: a scazut numarul societatilor mari si foarte mari, a scazut numarul celor mijlocii, a scazut si numarul celor mici. Toata aceasta diferenta s-a dus catre microintreprinderi, unde avem 589.322 de agenti economici", a spus Daraban.
Presedintele CCIR a adaugat ca, in ...citeste mai departe despre "CCIR a premiat cele mai performante companii din Romania in cadrul Galei Topului National al Firmelor" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 11:35
Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) va premia joi, in cadrul Topului National al Firmelor desfasurat la Romexpo, o serie dintre cele mai puternice firme din Romania in cadrul unui eveniment care va reuni oameni de afaceri, reprezentanti ai mediului politic si ai zonei guvernamentale, membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti.
Topul National al Firmelor este un barometru al performantei economice si este realizat in baza unei metodologii complexe si unitare la nivel national, implementata de intregul Sistem Cameral romanesc in baza legislatiei in vigoare.
Presedintele CCIR, Mihai Daraban, a vorbit, intr-un interviu pentru Ziare.com, despre importanta Topului National al Firmelor 2014, despre prioritatile mediului de afaceri, dar si despre masurile care ar trebui luate pentru a sprijini dezvoltarea companiilor romanesti.
Ce reprezinta Topul National al Firmelor 2014 ...citeste mai departe despre "Mihai Daraban (CCIR), despre performantele antreprenorilor si prioritatile mediului de afaceri in relatia cu statul - Interviu" pe Ziare.com mai mult
Joi, 06 Noiembrie 2014, ora 11:48
Camera de Comert si Industrie a Romaniei organizeaza si in acest sfarsit de an Gala Topului National al Firmelor, editia a XX-a, important eveniment al elitei oamenilor de afaceri din Romania, care premiaza performanta din economia Romaniei inregistrata in anul 2012.
Topul National al Firmelor este organizat in exclusivitate de catre Camera Nationala, in conformitate cu prevederile Legii 335/2007 a Camerelor de Comert si Industrie din Romania, modificata si completata, fiind realizat pe baza unei metodologii complexe, implementate si validate de Sistemul Cameral din Romania, ca incununare la scara intregii tari a clasamentelor operatorilor economici la nivelul judetelor.
Topul National al Firmelor din Romania pastreaza primele maxim 10 pozitii pentru fiecare din cele 6 domenii majore de activitate, grupa de activitate si clasa de marime a intreprinderilor, structurate conform codului CAEN. Camera Nationala premiaza in cadrul acestei Gale firmele situate pe locul intai in acest clasament, la fiecare domeniu, grupa si clasa de marime a intreprinderii.
Printre indicatorii utilizati pentru clasificarea firmelor se regasesc: cifra de afaceri neta, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienta utilizarii resurselor umane, eficienta utilizarii capitalului angajat, stabilite in baza datelor de bilant depus pentru anul 2012.
Nu sunt admise: grupurile de interes economic, firmele ale caror cuantum format din suma datoriilor in legatura cu bugetul... mai mult
Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 13:23
Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) organizeaza in data de 06 noiembrie 2013 la Ateneul Roman cea de a XXI-a editie a Topului National al Firmelor Private din Romania - TOP 2012.
"Topul National al Firmelor Private din Romania" este un eveniment deosebit de important pentru mediul de afaceri, asigurand recunoasterea meritelor intreprinzatorilor si promovarea celor mai performante intreprinderi, transpunand bunele practici internationale in domeniu, avand o traditie indelungata (20 editii) si fiind recunoscut la nivel european si international (de catre Uniunea Europeana a Artizanatului si a Intreprinderilor Mici si Mijlocii - UEAPME si de catre Asociatia Mondiala a Intreprinderilor Mici si Mijlocii - WASME).
In fiecare an se realizeaza urmatoarele topuri:
-Clasamente Generale la nivel national (pe categorii: micro intreprinderi, intreprinderi mici, mijlocii, mari si nou infiintate) in functie de productivitate (CA), profit brut (PB), cifra de afaceri (CA) si performanta globala (IPGA);
-Clasamentul National pe domenii de activitate - cod CAEN (micro intreprinderi, intreprinderi mici, mijlocii, mari si nou infiintate);
-Clasamentul Regional (micro intreprinderi, intreprinderi mici, mijlocii, mari si nou infiintate) in functie de productivitate (CA), profit brut (PB), cifra de afaceri (CA) si performanta globala (IPGA).
Ca noutate, in acest an vor fi premiate toate firmele participante care ocupa unul dintre... mai mult
Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 14:44
Camera de Comert si Industrie a Romaniei organizeaza joi, 22 noiembrie, in Aula Candelabrelor a Palatului CCIR, cea de-a XIX-a editie a "Topului National al Firmelor", cel mai important eveniment anual al elitei oamenilor de afaceri din Romania.
Topul National al Firmelor 2012 este adevarata competitie a mediului de afaceri, menita sa promoveze valorile prin ierarhizarea obiectiva a firmelor, in care este apreciata in egala masura performanta si viziunea inovativa a managerilor acestora.
"Domniile Voastre, care ati reusit sa urcati podiumul pana in varf prin munca si inteligenta voastra si tineti in viata o economie nationala in coma, sunteti niste eroi", apreciaza eforturile acestor manageri in lupta cu vicisitudinele crizei, E.S. Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Dl. Mihail M. Vlasov.
Acestia "sunt eroii iesiti din comun ai unei vieti comune, un model pentru generatiile de invingatori care urmeaza", spune Domnia Sa.
Topul National al Firmelor realizat de Camera de Comert Nationala cuprinde 6424 de operatori economici, clasati pe primele locuri la nivel national, in cele sase domenii majore de activitate, respectiv: cercetare, dezvoltare si high-tech (580); industrie (2880); agricultura, pescuit, piscicultura (259); constructii (285); servicii (1913); comert-turism (907).
Au obtinut Premiul National un numar de 917 firme, dintre care peste o treime sunt din industrie (376), circa 30% (271 de firme) din servicii, o zecime (90 de... mai mult
Miercuri, 14 Noiembrie 2012, ora 17:50
Participa la Topul national al firmelor private din Romania, unde vin cei mai buni intreprinzatori din mediul de afaceri.
Recunoasterea la nivel european a performantelor si succeselor realizate de catre firmele din tara noastra va fi confirmata de prezenta la aceasta editie a Doamnei Gunilla Almgren (Suedia) - Presedinte Uniunea Europeana a Artizanatului si a Intreprinderilor Mici si Mijlocii (UEAPME), organizatie europeana a IMM-urilor incorporand 83 de organizatii nationale membre, cu peste 12 milioane de firme si aproximativ 55 milioane salariati.
NOU - Indicator de Performanta Globala in Afaceri (IPGA)
Anul acesta, in realizarea top-urilor, a fost introdus un indicator complex, IPGA - Indicator de Performanta Globala in Afaceri, calculat ca media ponderata a locurilor ocupate de o firma in clasamentele nationale, regionale si judetene dupa criteriile mentionate in continuare.
Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) impreuna cu Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor Pentru IMM-uri (AIPPIMM) organizeaza vineri, 02 noiembrie 2012, incepand cu orele 12.00, la Palatul Parlamentului, sala A. I. Cuza, TOPUL NATIONAL AL FIRMELOR PRIVATE DIN ROMANIA, editie Jubiliara - XX - "Top 2011".
Pe baza informatiilor primite de la Oficiul National al Registrului Comertului (O.N.R.C.), pentru realizarea TOP-urilor au fost luate in calcul 621.054 societati comerciale care au depus bilantul contabil pentru anul... mai mult
Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 11:11
"Principala problema cu care se confrunta mediul de afaceri este impredictibilitatea. Nu exista o filozofie fiscala. E vorba despre un stat care ar face bine sa ia mainile de pe mediul de afaceri, sa nu incerce sa ne ajute, a declarat Dan Pavel, director adjunct al departamentului de Relatii Publice CCIR, intr-un interviu acordat Bloombiz cu ocazia Topului National al Firmelor 2010.Care sunt criteriile care au stat la baza acestui top?
Ne-am bazat pe profitul reinvestit, pe indicatorii economici standard si pe eficacitatea capitalului uman.
Acei manageri care nu au dat oameni afara, dar care au stiut sa-si foloseasca personalul, sunt aceia care au primit puncte suplimentare la Topurile Judetene.
CCIR a premiat laureatii deja evaluati in Camerele Judetene.
Care sunt cele mai importante firme premiate in acest an?
E un top national. Competitia e foarte mare.
Branduri mari precum Atlassib, grupuri petroliere, jucatori cu implicatii nationale sunt prezenti in topul nostru.
Care sunt strategiile pe care ar trebui sa le aplice agentii economici pentru a supravietui si chiar a face profit in timpul recesiunii economice?
O conditie esentiala pentru a supravietui si pentru a aparea in topul CCIR este ca acestia sa continue o reconfigurare a modelului de business.
Poate ar trebui sa renuntam la acel “business as usual” fiindca au existat modele de succes care au esuat.
Ne invatasem cu acel bubble pe consum si cu o anumita moleseala.
Era clar un modus operandi:... mai mult
Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 16:08